5 anledningar till varför katter rullar runt på ryggen

Välj Namnet På Husdjurettabby katt rullar på ryggenPrecis som vi människor uttrycker sig våra husdjurskatter genom kroppsspråk. Det finns många fysiska signaler om hur en katt mår, såsom en vertikalt upphöjd svans som hålls högt i luften som indikerar att en katt känner sig bekväm och öppen för interaktion. Men vad betyder det när en katt plötsligt kastar sig ner och rullar runt på rygg?Vi kommer att ge dig några anledningar till varför katter rullar på rygg, så att du har en bättre uppfattning om vad din katt försöker förmedla. En sak att tänka på är att inget enskilt tecken eller indikator på en katts kroppsspråk är en säker sak. Därför är det bäst att fortsätta med försiktighet när du interagerar med en katt, och särskilt en du inte känner.

Till exempel är en katt som blottar sin mage inte alltid ett tecken på att hanvill ha sin mage gnuggadeftersom magen är den känsligaste delen av en katt. Om du skulle misstolka det kroppsspråket som en inbjudan att gnugga en katts mage, kan du sluta med några allvarliga kattrepor som kräver läkarvård. Var bara försiktig och använd sunt förnuft när du försöker tolka en katts kroppsspråk!

Nu ska vi fortsätta med de fem huvudsakliga anledningarna till att katter rullar runt på rygg.1.Att klia sig på ryggen

hepper enkel katttassavdelare

När en katt har en klåda på ryggen kan den inte nå det området med fötterna för att lindra 'kattskrapsfebern'. Det är inte ovanligt att katter kastar sig ner på marken och rullar över på rygg för att ge sig själva en ordentlig repa.

Liksom andra djur kan katter lida av torr hud och ha parasiter som lever i pälsen loppor och kvalster . Alla dessa saker kan utlösa hudallergier och orsaka allvarlig klåda.

Om din katt verkar vara obekväm när den ligger på rygg och vrider sig, ta en ordentlig titt på hans päls och hud. Kontrollera alla områden på din katts kropp inklusive rygg, ben, rumpa, nacke, ansikte och öron för tecken på torr hud eller parasiter.

Om du upptäcker loppor eller kvalster i pälsen, kontakta din veterinär för råd. Din veterinär kan be dig att ta med din katt för en undersökning eller så kan du få veta vilka produkter du ska använda för att bli av med de små små skadedjuren som orsakar obehag för honom.

huskatt liggande på rygg

Bildkredit: mrs. pandora, Pixabay


två.Att söka uppmärksamhet

En katt som rullar runt på rygg kan sända signalen att den vill ha uppmärksamhet och är öppen för interaktion. Till skillnad från en hund som rullar över på rygg för att få en mage, är en katt vanligtvis inte så undergiven.

Katter rullar ofta runt på rygg för att visa människor och andra djur att de känner sig sociala och vänliga utan att de nödvändigtvis vill bli berörda. En katt som rullar på rygg för att visa att han känner sig social kommer ofta att gnugga huvudet mot marken medan den rör sig runt och spinnar högt.

Det är uppenbart att en katt känner sig social när den faller till marken och rullar runt och spinner mycket när den träffar dig. Du måste erkänna att ditt hjärta smälter lite varje gång du bevittnar detta förtjusande kattbeteende för det är väldigt sött!

katt rullar på ryggen och gnuggar huvudet

Bildkredit: Ihsan Aditya, Pexles


3.Att sträcka sina muskler

Liksom oss människor behöver katter sträcka ut sina muskler då och då och de gör detta på många sätt, inklusive att lägga sig på rygg och rulla runt. Detta beteende görs oftast när en katt först vaknar ur sömnen.

Du kanske har sett din katt vakna från en tupplur och vända sig på rygg och rulla runt medan sträcker på ryggen , ben och nacke. Om du tror att din katt helt enkelt sträcker ut sina muskler när han rullar runt på ryggen, är det bäst att låta honom vara. Han kan bli arg om du försöker röra vid honom när han gör detta, så var försiktig! Det är bäst att vänta tills din katt är klar med stretching innan du klappar honom eller klappar din lilla kompis på huvudet för att säga hej.

katt som sträcker sig medan han ligger på rygg

Bildkredit: Ivan Babydov, Pexels


Fyra.Att attrahera det motsatta könet

Ibland rullar katter runt på rygg när de är ute för att signalera till andra katter att de är intresserade av att para sig. Honkatter uppvisar detta beteende för skicka sina feromoner till hankatter i området. Dessa kemiska meddelanden skickas via små körtlar som finns på olika delar av kattens kropp inklusive huvudet, ryggen och svansen.

Om du har en ospaterad honkatt som går utomhus kommer hon att skicka dessa kemiska meddelanden till hankatter i ditt närområde varje gång hon blir brunstig. Även om människor inte kan lukta kattferomoner kan hankatter säkert och de kan lukta dem på långt håll. Om du inte vill ha kattungar bör du få din honkatt steriliserad så snart som möjligt!

calico cat rullande i smutsen

Bildkredit: Cathleen Wake Gorbatenko, Shutterstock


5.Att skicka meddelandet Det är dags att spela

När känner sig pigg och lekfulla, katter kastar sig ofta ner på marken och rullar runt på rygg. De kan uppvisa detta beteende med människor, andra katter och till och med hundar.

En katt kan rulla runt på ryggen när han ser sin mänskliga familj samlas för att leka tillsammans. Katter vet när deras människor har roligt genom att titta på deras kroppsspråk och lyssna på deras tal. Till exempel, om din familj går ut för att sparka runt en boll, kan din husdjurskatt visa dig att han också vill vara med i händelserna genom att rulla runt på ryggen och agera fånig.

Du kan säkert ta reda på om din katt är lekfull när den rullar runt på rygg genom att helt enkelt slänga honom en liten kattleksak . Om han fortsätter att leka med leksaken genom att slå runt den och bita i den, är han säkert på ett lekfullt humör!

tabby katt som rullar på rygg signalerar att spela

Bildkredit: Inge Wallumrød, Pexels

hepper katttassavdelare

Slutsats

Katter rullar runt på rygg av många anledningar. Detta kattbeteende kan vara ett tecken på glädje, belåtenhet eller irritation. Det kan också vara ett tecken på att en honkatt är redo att para sig eller att en katt av något av könet vill leka. Var uppmärksam på din katt nästa gång den rullar runt på rygg för att se om du kan se vilket meddelande ditt husdjur försöker skicka!


Utvald bildkredit: Dennis Perreault, Pexels

Innehåll