5 skäl till varför schäfer hoppar över staket (och hur man stoppar det)

Välj Namnet På HusdjuretDet är varje hundförälders värsta mardröm: du upptäcker att ditt älskade husdjur har hoppat över stängslet och nu springer vild genom grannskapet. Du är orolig för att han kan gå förlorad för gott, eller ännu värre, möjligen skadad.Det första steget för att förhindra potentiella rymningar är att förstå din schäfers resonemang för att lämna tryggheten på sin bakgård.Ofta hoppar hundar staket av fem enkla anledningar:
  • De ser en person eller ett djur de vill träffa, hälsa på eller jaga
  • De är uttråkade och i behov av ett nytt äventyr
  • De har separationsångest och letar efter dig
  • De är fysiskt understimulerade
  • De är rädda och söker omedelbar lindring

avdelare 10

Nu när du bättre förstår ditt husdjurs motivation att hoppa över staketet, låt oss utforska några sätt du kan förhindra att han gör det igen.

1.Ta bort alla utrymningshjälpmedel

schäfer lutad över staketet

Bildkredit: Nate Tribbs, PixabaySchäfer är supersmarta hundar och ibland kan deras intelligens komma över dem. Om din hund hittat en låda eller ett träd som kan hjälpa honom att rensa stängslet, kommer han definitivt att dra full nytta av det stödet. Var noga med att gå längs omkretsen av din trädgård och leta efter allt som din hund kan använda som en startplatta för att skala staketet. Håll utkik efter förvaringslådor, stubbar, stolar och till och med ett litet skjul.

Om ditt staket är på den mindre sidan, överväg att höja det. Staket bör vara minst sex till sju fot höga för att tillräckligt hålla stora hundar inne.


två.Board It Up

schäfer som tittar utanför kedjelänkstaketet

Bildkredit: andr74b, Pixabay

Ibland är vägen ut inte över, utan genom. Inspektera rutinmässigt ditt staket för hål eller trasiga brädor. Om du ser någon skada, reparera den omedelbart. Om din hund gräver under staketet, fyll snabbt i hålet för att förhindra eventuella rymningar.


3.Mental och fysisk stimulering

schäfer spelar frisbee i trädgården

Bildkredit: kscholl, Pixabay

Schäfern behöver mycket fysisk och mental stimulans för att förbli glada och friska. Om ditt husdjur saknar någon av dem, kommer han att försöka hitta sitt eget roliga, inklusive att hoppa över staketet. Träna din hund minst en timme per dag. Om du jobbar mycket, anlita en hundavluftare eller skriv in din valp på ett hunddagis. Förse honom med interaktiva och utmanande leksaker, som valppussel. Om han har massor av engagemang hemma, kommer ditt husdjur inte att leta efter det på andra sidan stängslet.


Fyra.Blockera hans åsikter

trästaket

Bildkredit: Pexels, Pixabay

Om du har ett stängsel med kedjelänk, installera paneler för att begränsa din schäfers sikt. Ibland är din hunds anledning till att hoppa över stängslet så enkelt som att vilja jaga ett djur eller en person på andra sidan. Om du blockerar vyn kommer du också att blockera alla frestelser.


5.Gör gården till ett valpparadis

schäfer valp leker med en rep leksak

Bildkredit: Jim Sluder, Pixabay

Om du skapar en oas på bakgården för din hund där den känner sig trygg och nöjd, kommer den aldrig att vilja lämna! Förse din hund med massor av tuggleksaker och godsaker via en matautomat, sätt upp en barnpool under varma sommardagar och bygg ett skydd för honom där han känner sig bekväm och säker.

Avdelare 3

Ytterligare tips

Andra tips för att förhindra stakethoppning inkluderar:
  • Investera i en motionsvagn för att träna din hund utomhus samtidigt som du förbjuder honom att springa fritt
  • Att känna till sitt kroppsspråk som visar att han överväger att ta språnget, inklusive att huka sig ner i ryggen för att få tillräckligt med kraft för att hoppa
  • Anlita en professionell hundtränare för att lära din hund att inte hoppa över stängslet
  • Anlita en hundvakt om du arbetar långa dagar för att förhindra separationsångest

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Som ansvarsfull hundägare ska du alltid mikrochip din Schäfer och se till att han bär enhalsbandmedID-taggar. Detta kommer att hjälpa honom att framgångsrikt hitta tillbaka till dig om han skulle fly.

För att förhindra ditt husdjur från att skala staketet, ta bort hopphjälpmedel, ge honom massor av mental och fysisk stimulans och blockera hans vyer.

Genom att ge din schäfer en bekväm och tillfredsställande bakgård som är säkert innesluten, kommer han aldrig att försöka hoppa över staketet igen!


Utvald bildkredit: Photodigitaal.nl, Shutterstock

Innehåll