5 Bästa Golden Retriever frisyrer & grooming stilar 2022

Golden Retrievershar många positiva egenskaper. De är lojala, kärleksfulla, lydiga och lätta att träna. De är utmärkta jakt- och brukshundar samt familjekamrater. De ser också fantastiska ut. Men en egenskap som ofta anses vara mindre än perfekt är deras otroliga benägenhet att kasta av sig. Deras dubbla päls gör att de kräver mycket uppmärksamhet, och förutom regelbunden borstning kan din Golden ha nytta av en vanlig skärning.Du bör borsta ofta. Det kommer att göra dem bekväma, och det kommer att göra det minska mängden päls som kommer in i soffor och andra möbler. Även om det kan tyckas lockande att ge honom en hel rakning, särskilt om din Retriever kämpar med värmen på sommaren, bör du aldrig raka din Retriever. Han behöver sitt hår för att skydda honom mot kyla på vintern men också mot solens strålar, fästingar och andra potentiella elaka under sommaren.

Även om du inte bör raka din Golden Retriever, finns det några snitt som han kan dra nytta av.

Avdelare 8

De 5 bästa Golden Retriever-hårklippningarna:

1.Valp Cut

Valpsnittet anses vara ett av de enklaste snitten och det är detsamma oavsett hundras som har det. Det kallas valpsnittet på grund av hur enkelt det är. Pälsen skärs till cirka en halv tum i längd och trimmas till samma längd över hela kroppen.En valpklippning är lätt att underhålla, ger komfort för din hund, och även om den är en genväg, bör den lämna tillräckligt med hår för att skydda din Golden Retriever. Det kanske inte förhindrar fällning, men det kommer att begränsa mängden päls som letar sig in på din soffa och andra möbler.


två.Enkel trimning

Den enkla trimningen kan betraktas som en raslämplig skärning och kräver faktiskt inte mycket i sättet att skära eller ens trimma. Eventuella långa hårstrån tas bort, pälsen är befjädrad och du kanske vill tunna ut pälsen runt din hunds hals och bröst.

Eftersom mängden hår du klipper är så minimal säkerställer den enkla trimningen att din hunds päls förblir trogen rasens form. Det kanske inte gör så stor skillnad för hunden, de kommer fortfarande att bli varma och pälsen kommer fortfarande att skydda dem, men de kommer att se snyggare och ännu mer majestätiska ut.


3.Visa klipp

Den enkla inredningen är funktionell och gynnar främst dig som ägare. Utställningssnittet är liknande, eftersom det kräver minimal skärning, men trimningen hålls till ett minimum för att visa upp din retrievers största tillgång: hans vackra gyllene lås.

Trimma, fjädra pälsen och trimma tassar, öron och sanitetsområden ordentligt. Eftersom utställningsklippet är för hundar som visas, kräver det mycket mer uppmärksamhet på detaljer. Du måste se till att den följer rätt form och att du gör ett bra jobb med att skära av områden som tassarna. Det kan vara värt att få en professionell frisör för att slutföra denna trim.


Fyra.Sommarklipp

Det är sommar när många ägare bestämmer sig för att raka sina hundar. Det är vettigt på många sätt. Din hund är varm. Att bli av med sin dubbla päls kommer att minska temperaturen och till och med vikten som de måste bära runt. Men din Retrievers dubbla päls tjänar faktiskt till att skydda dem från solens strålar, såväl som fästingar och andra elaka som finns under sommarmånaderna.

Sommarsnittet är ett bra alternativ. Detta liknar en trimning eftersom du följer den befintliga formen på din hunds päls. Den är mer formad än ett valpsnitt men kan vara lika kort. Behåll formen på pälsen men skär ner den till en tum eller kortare. Se till att öron, bröst och fötter är vältrimmade, såväl som din retrievers personliga områden.


5.Teddy Cut

Teddy Cut är ett professionellt snitt som erbjuds specifikt till raser som Golden Retriever som har läckra, långa dubbelpälsar. Det hjälper till att reglera temperaturen och hålla dem svalare under sommarmånaderna utan att påverka själva dubbelpälsen.
Kroppen klipps riktigt kort medan benen är saxade till sin naturliga form. Svansen och fötterna är också trimmade och böjd till formen. Detta snitt får din hund att se fluffig och som en nalle, därav dess namn, och det kommer att hjälpa till att hålla dem svala och minimera risken för att skada deras naturliga, dubbla päls.

Avdelare 5

Golden Retriever-hårklippningar: sista tankar

Golden Retriever har en lång lista med igenkännliga attribut, men de får sitt namn från sina vackra gyllene lås. Oavsett om du ställer ut din retriever, eller om han är en familjekamrat, kan du förse honom med en frisyr som håller honom sval, ser till att han ser som bäst ut och som inte skadar hans otroliga dubbelpäls.


Utvald bildkredit: Olena Brodetska, Shutterstock

Innehåll