De 5 bästa alternativen för papperskorgar – billigt, enkelt och enastående effektivt

Välj Namnet På Husdjuretkatt i kartongEn plastlåda kostar ofta mer än och är lite mer än en bit plast som kommer att hamna på en soptipp. Vad som är värre är att dessa kommersiella boxar sällan är idealiska för vårt husdjur och har ofta fel storlek och höjd. Om du någonsin har undrat om det finns alternativ, har du kommit till rätt ställe. Vi kommer att ge dig fem idéer som du kan prova med din katt som är billigare och anpassningsbar. Vi hjälper dig att få bollen i rullning så att du kan komma på ännu fler idéer för att hitta den perfekta lösningen för din katts behov.De 5 bästa alternativen för kattlådan är:

1.Engångslådan

Pott

Även om det tekniskt sett fortfarande är en kommersiell kattlåda, har engångslådor just nu blivit populära, och många kanske inte känner till dem. Dessa lådor använder ofta återvunnet papper i sin konstruktion, så de är bättre för miljön. Det bryts även ned biologiskt, så efter några veckor, och lådan börjar visa tecken på att gå sönder, kan du må bra av att slänga den i papperskorgen. Du kan också slänga den i en komposthög för att göra jord till en rabatt. Många märken innehåller bakpulver eller till och med aktivt kol för att göra dem mer absorberande och bättre på att kontrollera lukt. Du kan till och med använda dem som en liner i din plastlåda.


två.Förvaringsbehållare

katt i förvaringsbehållare

Bildkredit: RJ22, ShutterstockFörvaringsbehållare av plast är jättebra för att förvara saker och de flesta av oss har flera på vinden och under sängen. Lyckligtvis är det mesta skräp, och du kan slänga det för att göra en DIY kattlåda till din katt. Klipp ett hål på toppen som är tillräckligt stort för din katt och lägg några centimeter kattsand i den, och du blev klar. Du har skapat en modern kattlåda med toppingång som kostar stora pengar Amazon .


3.Kartong låda

Bildkredit: Pixabay

W kunde inte hitta några data för att säkerhetskopiera oss, men vi var ganska säkra på att den ursprungliga kattlådan var en vanlig kartong. Du kan hitta en kartong i valfri storlek och form så att du kan hitta den perfekta för din katt. Det är biologiskt nedbrytbart, så du kan slänga det om det blir dåligt, och du kan använda en plastpåse eller målarduk som en skyddande sköld för att få den att hålla längre.


Fyra.DIY Box

kattunge i trälåda

Bildkredit: ANURAK PONGPATIMET, Shutterstock

Om du har några träbearbetningskunskaper överhuvudtaget är det inte svårt att bygga en trälåda av gammalt trä eller möbler du har liggandes. Du kan bygga en låda på en enda eftermiddag, och den håller hela livet. Det möjliggör också extrem anpassning med oändliga möjligheter för storlek och form.


5.Valpdynor

ValuePad Plus-kuddar för kattsand

Det sista alternativet på vår lista är valpdynor, och även om du förmodligen inte kommer att vilja använda dessa i ditt hem, kan de vara ett bra sätt att skapa ett nödstoppsområde i ett garage om du behövde ta hand om flera små kattungar. Valpdynor har en absorberande sida som är vänd uppåt och en läckagesäker plastbaksida. Du kan lägga ner flera av dessa med lite strö ovanpå för att låta katterna veta var de ska göra sina affärer. Kuddarna kommer att fånga upp allt, så det är lätt att rengöra.

hepper singel katt tassavdelare

Vilka är några kullalternativ?

Det finns flera alternativ du kan använda istället för det traditionella lerströet. Men om du är en ny kattägare rekommenderar vi starkt att börja med en klumpig lera eftersom den är lätt att använda, billig att köpa, du kan hitta den överallt och katter verkar verkligen gilla den.

Träpelletsströ

träpellets i en kattlåda

Bildkredit: Maryia_K, Shutterstock

Träpelletsströliknar de pellets vi nyligen har börjat elda i ugnar.Små pellets av talloch cederträ är extremt absorberande och har en naturlig trädoft som kan hjälpa till att maskera dålig lukt.

Pappersströ

okocat naturpappers kattsand

Pappers kattsandär ett återvunnet material som är 100 % biologiskt nedbrytbart och bättre för miljön. Det är inte lika absorberande som lera eller trä, men papper skapar inget damm och är mjukt på en katts tassar, så det är ett bra val för katter med ett medicinskt tillstånd.

Kristall kull

katttassar i kristalllåda

Bildkredit: Natalia Hrynovets, Shutterstock

Kristall kattsand använder silikagel för att absorbera urin och torka ut avföring snabbt. Det är extremt effektivt för att minska lukter, och det producerar inget damm. Det är långvarigt och spårar inte genom ditt hem.

Kiselgur

Kiselgur

Bildkredit: Mona Makela, Shutterstock

Vissa strömärken använder kiselgur för att absorbera urin och snabbt torka ut avföring för att hjälpa till att kontrollera lukt. Kiselalgerna kan hålla i 30 dagar eller mer så att du kan spara pengar på lång sikt.

Se även: Vad kan jag använda istället för kattsand? 10 bästa kattsandsersättningar

Sammanfattning

Du har massor av alternativ att använda istället för din vanliga plastlåda om du använder din fantasi. Vi rekommenderar starkt kartongen. Du kan hitta dem i vilken storlek som helst, de kostar vanligtvis inte någonting, och du kan klippa och forma dem för att passa dina behov. Med en plastfoder kan du få ut flera månader eller mer av den, och den är biologiskt nedbrytbar, så du kan kasta ut den och byta ut den. Det är också den perfekta lösningen för katter som är för stora för att bekvämt få plats i de flesta standardstora boxar.

Vi hoppas att du har gillat att läsa igenom den här guiden och hittat den perfekta lösningen. Om vi ​​har hjälpt dig att bryta med tradition, vänligen dela dessa fem kattlådealternativ på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: New Africa, Shutterstock

Innehåll