5 enkla sätt att få bort hundhår från mattan

Välj Namnet På HusdjuretSom hundägare är du förmodligen van vid att se hundhår ligga runt ditt hus. Utsöndring är oundvikligt, så du kan inte göra mycket för att hindra din hund från att tappa håret överallt. Du kan givetvis hålla dem utanför möblerna och se till att de vistas mycket ute. Men om din hund tillbringar någon tid inne i huset alls, kommer det oundvikligen att finnas hundhår att rensa ur mattorna.Så, vad är det bästa sättet att få bort håret från mattor? Förutom att dammsuga finns det några olika tekniker som du kan använda. Men oavsett vilka alternativ du försöker, bör dammsugning alltid vara ditt första steg. Om du fortfarande ser hundhår ligga runt efter att du har dammsugit, prova en eller flera av följande idéer.

Avdelare 1

Topp 5 sätt att få bort hundhår från mattan:

1.Använd sköljmedel

person som rengör mattan

Bildkredit: VGstockstudio, Shutterstock

Flytande sköljmedel kan göra underverk när man försöker samla hundhår som är inbäddat i mattan. Vätskan drar till sig håret, och mjukgörarens klibbighet håller håret ihopklumpat när du tar upp det. Du bör späda sköljmedlet med 20 % vatten innan du spraya det på din matta.När din matta har blivit fuktig kan du använda en pappershandduk eller en handskförsedd hand för att arbeta ut hundhåren från din matta och till en hög som är lätt att kassera. Det är viktigt att välja ett sköljmedel utan några tillsatta färgämnen eller dofter eftersom du inte kommer att kunna skölja lösningen helt ur din matta efter att du har rensat upp hundhåret.


två.Använd något klibbigt

ta bort päls med Lint Roller

Bildkredit: senee sriyota, Shutterstock

En luddrulle kan göra jobbet med att plocka upp ythår enkelt och bekvämt. Förvänta dig inte att det lyfter hår från fibrerna i din matta, men det kommer definitivt att göra ditt hem redo för en besökare. Om det finns en stor mängd hår att plocka upp, försök att linda tejp runt handen, med den klibbiga sidan utåt, och torka av de håriga områdena för att plocka upp håret. Båda dessa alternativ fungerar särskilt bra på mattor med liten yta och välkomstmattor.


3.Använd en hårborste

Hårborste

Bildkredit: Misha Burgett, Pixabay

Tro det eller ej, en grundläggande människohårborste kan dra ut svåråtkomliga hundhår från din mattans fibrer så att du kan dammsuga eller plocka upp den och kassera den en gång för alla. En stålborste fungerar bäst, men vilken rak borste som helst borde fungera. Köp en borste att använda just för detta ändamål eller donera din gamla borste till ändamålet och köp dig en ny. Ingen mängd rengöring av borsten efter att ha använt den för att extrahera hundhår gör den lämplig för mänsklig användning igen.


Fyra.Använd en skrapa

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Blomus (@blomus_usa)

Gummiskrapor har naturlig greppfunktion som attraherar hundhår och samlar den bekvämt i en hög så att den lätt kan kasseras. Genom att gnugga skrapan längs din matta bör du kunna dra upp hår som du inte ens såg inbäddat i den. Korta, snabba rörelser ska ge bästa resultat. Du kan använda en stor skrapa för att arbeta dig igenom hela huset eller en mindre som är avsedd för fordon att arbeta på mattor och möbler. Det som är bra med gummiskrapor är att de är mer effektiva än alla limalternativ och inte lämnar några rester efter sig, som sköljmedel och tejpburk.


5.Använd grooming handskar

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Chris Wellman (@mrsparklemuffin)

Medan skötselhandskar används vanligtvis för att få hundar och katter att se snygga ut, de kan användas för att ta bort djurhår från din matta. Sätt bara på dem och börja gnugga mattan för att dra ut håret ur den. Sedan kan du dammsuga eller sopa upp håret och slänga det. Handskarna kan vara ganska håriga efter att du har städat klart, så en noggrann tvätt och torkning kommer troligen att vara på sin plats.

Avdelare 2

Hundhår och matta: Sammanfattningsvis

Med hjälp av dessa tips och tricks ska du aldrig ha problem med att få bort hundhår från din matta igen. Du kanske vill prova alla alternativ som finns innan du bestämmer dig för vilket som fungerar bäst för ditt hushåll och din livsstil. Vilka alternativ har du provat tidigare och vilka tänker du försöka gå vidare? Ta del av diskussionen genom att lämna dina tankar i vår kommentarsektion.


Utvald bildkredit: Mariia Boiko, Shutterstock

Innehåll