5 hemgjorda recept på ketogen hundmat (godkänd av veterinär)

Välj Namnet På HusdjuretKetogena dieter har blivit mycket populära de senaste åren, och inte bara för människor. Hundägare överväger alltmer att byta sina valpar till fettförbrännande keto-dieter. Om du är en av dem vill du lära dig allt om denna specialdiet och hur du ser till att din hund fårbästa möjliga näring.Det är där denna guide kommer in! Oavsett om du startar din hund på en ketogen diet eller bara letar efter ett nytt keto-recept, bör du kunna hitta det perfekta ketogena hundfoderreceptet på den här listan. Vi täcker också alla grunderna i den ketogena kosten, inklusive det bästa förhållandet och ingredienserna att använda. Scrolla ner för att lära dig hur man gör ketogen hundmat - och få veterinärgodkända recept !

Avdelare 2

Vad är en Keto-diet?

En keto-diet består av mycket fett, en medelmängd protein och väldigt få kolhydrater. Teorin bakom denna diet fokuserar på ketos, ett metabolt tillstånd där kroppen får slut på kolhydrater och börjar bränna fett istället.

För hundar kan denna diet replikera en uråldrig asätardiet, som skulle ha inneburit att äta mycket kött och väldigt lite kolhydrater, med perioder av fasta emellan.Vilka är fördelarna med en keto-diet?

Keto-dieter kan hjälpa din hund att gå ner i vikt eller bekämpa diabetes och anfall. Det kan också hjälpa din hund att bekämpa cancer - även om detta har inte bevisats . Om du inte är säker på om keto-dieten är rätt för din hund rekommenderar vi att du pratar med din veterinär.


Grunderna i ketogent hundfoder

För att sätta ihop ketogent hundfoder måste du ta hänsyn till din hunds individuella kostbehov och matkänslighet. Hur mångakalorieräter din hund varje dag? Du vill också justera proportionerna om din hund har cancer eller andra sjukdomar. Prata med din veterinär om sjukdomsspecifika dieter .

När du vet hur mycket mat du behöver kan du beräkna ingredienserna med hjälp av ett ketogent förhållande. Ett bra startförhållande är 70% fett, 25% protein och 5% kolhydrater . För att få i dig tillräckligt med fett kan du använda kokosolja, smör eller talg. Proteinkällor kan vara allt från nötkött och kyckling tillKalkoneller fläsk. Grönsaker som paprika, broccoli och zucchini är en bra källa till minimala kolhydrater .

Avdelare 5

5 DIY ketogena hundmatrecept:

1.Skräddarsytt recept på ketogent hundmat

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Kelsey Raymond (@house_o_bullies)

Om du vill testa att göra hemmagjord ketogen hundmat utan att behöva dra fram en miniräknare, kommer detta recept att vara perfekt. Ange information som din hunds vikt och konditionsnivå, välj protein-, fett- och fiberkällor, så kommer KetoPet Sanctuary (en ideell organisation) att skicka ett skräddarsytt recept via e-post till dig. Det kan inte bli enklare! Få receptet här.


två.Raw Ketogenic Dog Food Recept

Letar du efter ett enkelt förrättsrecept? Detta råa ketogena hundmatrecept är ett bra ställe att börja. Kombinera köttfärs, kokosolja och rödkål för att göra hälsosam och billig hundmat. Få receptet här.


3.Frysta Keto hundmatspuckar

Vill du göra ketogen hundmat som håller länge och alltid är redo? Prova detta recept, som går ut på att frysa in råa puckar av ketomat. Dra ut en en timme före måltid och din hund kommer att njuta av en keto fest! Få receptet här.


Fyra.Keto pumpa hundbollar

pumpa ketogen hundmat recept

Om du vill komplettera din hunds diet med ketogena hundgodis har vi bara receptet. Vispa ihop dessa spannmålsfria pumpahundbollar, fulla av mycket fett (kokosolja) och protein (jordnötssmör) för att ge din valp en hälsosam behandling! Få receptet här.


5.Hjortkött ketogent hundfoder

Vårt sista ketogena hundmatrecept använder viltkött, broccoli och kokosolja – plus tillskott som hampafrön och tångkalcium. Lätt att göra och full av näringsämnen! Få receptet här.

Avdelare 4

Slutsats

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att förstå keto-hundmat och lära dig hur du gör keto-hundmat på egen hand! Oavsett vad din hunds specifika kostbehov är, är vi säkra på att ett av dessa ketogena hundfoderrecept kommer att göra susen. Justera proportionerna så att de passar din hund (med hjälp av en veterinär) så får du det perfekta hundfodret!

Letar du efter fler hundmatsrecept?


Utvald bildkredit: Tatjana Baibakova, Shutterstock

Innehåll