5 naturliga huskurer mot hundkräkningar

Välj Namnet På HusdjuretDet viktiga att förstå om kräkningar är att det är ett symptom och inte ett diagnostiskt tecken på sig själv. Så många saker kan orsaka det. Samma sak gäller för katter också. Om det är en engångshändelse är chansen stor att det inte är allvarligt. Om det är kroniskt betyder det att du tar din hund till veterinären för vidare utredning. Vissa orsaker är allvarliga och till och med livshotande.Vi rekommenderar att du övervakar din hunds beteende för andra symtom som den kan uppleva. Det kan ge värdefulla ledtrådar för både dig och din veterinär om vad som ligger bakom hans kräkningar. Det finns trots allt alltid en grundorsak. Det kan vara något mindre som att han åt för mycket eller att något inte stämde överens med honom. Han kan ha ätit en del lök som föll på golvet när du lagade middag den kvällen.Men kräkningar är också ett tecken på tillstånd som kräver en veterinärs hjälp och inte en huskur. De inkluderar saker som förgiftning, cancer eller hundparvovirus . Det är därför det är viktigt att få en fullständig bild av din valps beteende. Andra saker att vara uppmärksam på är om det finns ett mönster.

  • Händer det efter att han ätit viss mat?
  • Finns det andra symtom på GI-besvär?
  • Är han deprimerad eller har han ont?
  • Uppstod kräkningarna plötsligt?

Avdelare 4

Topp 5 naturliga huskurer för hundkräkningar:

1.undanhålla mat

beagle ber om mat

Bild: New Africa, ShutterstockDet första du bör göra om din valp kräks är att ta upp matskålen och ge kroppen vila. Kom ihåg att kräkningar är en reaktion som delas av många djur för att bli av med något skadligt. Hur länge det stannar i hans system beror på källan. Hundar smälter kolhydrater snabbare än proteiner som nötkött eftersom det tar längre tid för dem att metabolisera dessa näringsämnen.


två.Erbjud en intetsägande diet

Vit hund som äter

Bildkredit: manushot, Shutterstock

Om ditt husdjur inte har kräkts på flera timmar kan du långsamt introducera mat med något intetsägande som kokt ris. Det kan hjälpa till med andra matsmältningssymtom som diarré. Det kommer inte att förvärra hans känsliga mage så att han kan hålla nere maten och undvika att irritera hans matstrupe. Att spy är svårt för en hund. Allt du kan göra för att förhindra en upprepning kommer att hjälpa honom genom det värsta av det.


3.Ändra valpens matning

Cocker Spaniel valp som äter hundmat

Bildkredit: Switlana Sonyashna, Shutterstock

Ibland kommer hundar att få upp sin mat om de äter för snabbt eller för mycket på en gång. Din hund kan fortfarande vara upphetsad efter att ha spelat en omgång frisbee . Han kanske blir så glad att se dig efter att du har varit borta ett tag. Denna situation skiljer sig från kräkningar genom att det inte finns någon inblandning av magmusklerna som skulle få din valp att kräka. Prova att ge honom mindre måltider för att se om det stoppar det.


Fyra.Separera din hund från de andra husdjuren i huset

hundar i separata kennlar

Bild: Monkey Business Images, Shutterstock

Relaterat till det tidigare botemedlet är att isolera din valp från de andra husdjuren. Att äta med dem kan uppmuntra honom att sluka sin mat för snabbt och få honom att få uppstötningar. Försök istället att ge honom mat i ett separat rum eller vid en annan tidpunkt för att ta bort trycket av att äta snabbt. Ibland kan en enkel förändring som denna göra en betydande inverkan.


5.Övervaka din hunds tid på gården

Karelsk björnhundvalp på gräs

Bild: Pikist

Både katter och hundar äter ibland gräs. Det kan vara en dålig vana han har fått någonstans. Andra gånger kommer valpar att göra det för att tillfredsställa ett näringsbehov från något som saknas i kosten. Det är därför det är viktigt att mata din hund en kommersiell mat som har de nödvändiga näringsämnena. Om du märker att han kräks regelbundet efter att ha ätit gräs , boka ett möte med din veterinär.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Kräkningar eller uppstötningar då och då är vanligtvis en anledning till oro. Det är ett instinktivt svar på att äta något som är potentiellt giftigt. Det bästa är att bli av med det så snabbt som möjligt. Det är vad din hund gör. De röda flaggorna är andra symtom som slöhet, oförklarlig viktminskning och beteendeförändringar.

På grund av risken för allvarliga orsaker uppmanar vi dig starkt att ta din valp till veterinären om kräkningarna och andra symtom kvarstår. Det innebär en extra risk för uttorkning om det fortsätter, vilket bara kommer att komplicera diagnosen och behandlingen av tillståndet. Huskurer är endast lämpliga för enstaka situationer. Annars är det bäst att söka råd från en professionell.


Utvald bild: Olexandr Andreiko, Shutterstock

Innehåll