5 tips för att hålla din schäfer borta från möbler, soffor och sängar

Även om det kan verka lockande att låta din schäfer hoppa upp i soffan eller sängen då och då för att mysa, men det kan bli en oönskad vana. Hundar som får ligga på möblerna kommer att dra full nytta när ett utrymme i soffan öppnar sig. Med sin oljiga päls och höga fällningshastigheter kommer din schäfer också att göra en hårig, fet röra på dina älskade möbler.Är du inte nöjd med din hunds smak för det goda livet? Att sätta gränser, ge honom ett eget utrymme och fortlöpande träning kommer att sätta stopp för hans dåliga beteende. Här är fem tips för att hålla din schäfer borta från möblerna för gott.

Avdelare 1

1.Börja på höger tass

kvinna som lär schäfer att hålla tassarna på golvet

Bildkredit: marcin jucha, Shutterstock

Rätt hundträning bör alltid börja från dag ett. Så fort du tar med dig hem din gosiga och söta schäfervalp, börja tillämpa policyn om inga möbler. Att ge honom privilegiet på deltid att sova i soffan kommer att göra det svårare för din hund att förstå och följa regler senare på vägen. Om din valp hoppar på din stol eller försöker klättra i säng med dig, säg strängt nej och ta bort honom från möblerna.
två.Hans eget utrymme

För att minska frestelsen att krypa ihop på soffan, ge din schäfer ett bekvämt alternativ. Placera en stor, stödjande och vadderad hundsäng vid fotändan av din säng eller vid din soffa. Gör sängen mer tilltalande genom att lägga din hunds favoritfilt eller leksaker på den. Du kan också spraya sängen med lugnande feromoner för att skapa ett lugnt, säkert utrymme för din hund att ligga på.


3.Blockera hans åtkomst när du är borta

husdjursgrind

Bildkredit: Amazon

Har du en aning om att din hund i hemlighet kryper upp på dina möbler när du är borta? Har du lagt märke till hundhår där det inte borde vara? Om så är fallet måste du blockera din schäfers tillgång till förbjudna möbler när du inte är hemma.

Även om det kan vara jobbigt i början att ladda upp din säng eller soffa med lådor och andra stora föremål, kommer det att avskräcka din hund från att ta sig på möblerna. Du kan också spärra av vissa rum i ditt hem, till exempel ditt sovrum, genom att stänga dörren eller sätta upp enbaby grind.


Fyra.Lär honom off Cue

Närhelst din hund försöker hoppa på möblerna, använd omedelbart av-kommandot. Det här kommandot är lätt att lära din hund och fungerar bättre än dun eftersom många använder dun för att ligga ner.

Nästa gång din schäfer sätter tassarna på möblerna eller ser ut som om han kommer att hoppa upp, säg genast bort. När han följer, ge honom en högvärdig belöning. Upprepa processen tills din hund börjar kliva av möbler när han hör ordet av.


5.Gör möblerna oattraktiva

vardagsrum

Bildkredit: Rizwankhewa, Pixabay

Ett av de enklaste sätten att hålla Fido borta från möblerna är att göra det oattraktivt för honom att vara på den! Använd en giftfri bitter spray på din soffa eller säng. Citrusdofter fungerar också. Hundar avskyr lukten och smaken av dessa sprayer och kommer att undvika dem till varje pris.

Avdelare 5

Slutsats

För att behålla din Schäfer utanför dina möbler måste du sätta gränser från början. Tillåt inte ditt husdjur på vissa möbler samtidigt som andra hålls utanför gränserna. Du kan också ge honom sitt eget utrymme, lära honom off-cue, blockera hans åtkomst och använda citrusdoftande sprayer i din soffa eller säng.

Snart nog kommer du att kunna njuta av en hårlös, hundfri soffa!


Utvald bildkredit: New Africa, Shutterstock

Innehåll