6 skäl till varför hundar morrar (och hur man stoppar det)

Välj Namnet På HusdjuretHundar är magnifika varelser som vi bara inte kan låta bli att älska och vill vara nära. Men när du hör ett morrande kommer instinkten att slå in, och vi kommer att backa.En morrande hund känner sig trots allt hotad och är på väg att attackera eller hur?Även om det är en bra tumregel att backa från en morrande hund, är inte alla morrande utåt fientliga. Så, vad är de olika anledningarna till att hundar morrar? Och hur kan du stoppa dem?

Låt oss ta en titt på sex huvudorsaker till att din hund morrar och hur man kan hjälpa dem att stävja vanan.

Avdelare 8De 6 skälen till varför hundar växte och hur man stoppar det

1.Hunden är rädd

arg chihuahua

Shutterstock | Galina Kovalenko

En av de främsta anledningarna till att en hund morrar är av rädsla. Detta är en naturlig försvarsmekanism som är en reaktion på något som gör din hundrädd. Vissa hundar är rädda för särskilda grupper av människor - som män eller barn - som ofta härrör från obehagliga minnen från tidigt i deras liv.

Andra hundar är rädda för olika fenomen som fyrverkeri , åskväder eller högtmusik.De kommer att morra och göra sina känslor kända att de vill att dessa känslor ska försvinna.

För att stoppa din hund från att morra av rädsla måste du ta bort det skrämmande elementet - om det är ett alternativ. I vissa fall kan specialistutbildning krävas för att hjälpa valpar att möta och övervinna sina rädslor för att leva lyckliga, hälsosamma liv.

  • Se även: Varför är hundar så rädda för fyrverkerier? & Vad du ska göra åt det

två.Hunden Har Smärta

liten hund arg

Precis som vi ryser och stönar av smärta, gör hundar detsamma, förutom att deras svar ofta är i form av ett morrande. Hundar som upplever smärta kan morra vid en allmän känsla av obehag eller bara mår dåligt i allmänhet. Men morrande smärta kommer ofta från lokala områden.

Till exempel kan en hund som har skadat sin tass först börja morra efter att tassen har berörts. Detta kan bli särskilt uppenbart om din hund normalt inte morrar i första hand. Hur det än kan vara, morrande orsakat av smärta är ett säkert tecken på att din hund behöver träffa en veterinär. Det kan finnas mycket mer olycksbådande krafter som måste kontrolleras för att din valp ska vara som bäst.

Med hjälp av en professionell kan du snabbt dämpa smärtinducerat morrande.


3.Hundens territoriella drifter och försvar

Hund arg

Hundar är av naturen territoriella varelser. Och medan vissa raser är ganska fogliga (dvs. Golden Retriever eller Labrador Retriever), andra är fortfarande exceptionellt territoriella . Många gånger har territoriella hundar inga betänkligheter om att visa dig att du är på deras egendom. Det betyder dock inte nödvändigtvis att de kommer att attackera.

Ofta morrar hundar eller blottar sina tänder som ett tecken på ägande för att få en ledtråd i den kränkande parten innan de tar till ett fysiskt bråk. Detta kan bli ett mycket stort problem när den kränkande individen är du eller en annan medlem i familjen.

Lyckligtvis kan detta beteende ändras med hjälp av en specialiserad hundtränare och intensiv lydnadsträning . Under tiden vill du vänta med att låta din hund interagera med främlingar eller andra okända hundar i ett område som de känner att de behöver skydda, som ditt hus eller deras matplats. Detta bör hålla morrande i schack.

    Relaterad läsning: 8 typer av hundgrown: vad betyder de? (med ljud)

Fyra.Bevakar aggressivitet

Box Heeler hundras

Du har förmodligen blivit tillsagd flera gånger under ditt liv att aldrig gå fram till en hund medan den äter. Och om du aldrig har hört det förut så berättar vi det nu. Instinktivt kan hundar försvara det som är deras från andra hundar eller flockmedlemmar. Detta kan inkludera morrande mot dig eller andra familjemedlemmar.

Detta kan bli särskilt farligt när man har att göra med vissa raser med mer flyktiga personligheter som t.exChihuahuaseller Taxar . Och om du har små barn ökar risken för napp och bett dubbelt på grund av deras oförmåga att förstå hundens beteende.

Detta morrande och mer destruktiva beteende dämpas bäst i tidig ålder när hunden lär sig vilka acceptabla reaktioner är samt genom ett tidigt träningsprogram för sina ägare om när man ska låta sin hund vara.

Ser: De mest aggressiva hundraserna


5.Kul och lektid

whippet bitande och lekande

Alla morrar är inte dåliga . Ibland är allt en del av roligt, speciellt om du brottas och leker hårt med din hund. Att leka med din valp är ett underbart sätt att knyta ett positivt, kärleksfullt band, så länge som din hund förstår rätt tid och plats för den typen av aktiviteter.

När du spelar med en växande valp behöver du bara se till att rösten förblir positiv. Och om du do blir rädd, din hund kommer vanligtvis att känna av detta på egen hand och sluta leka på plats för att kontrollera dig. Måste älska de där valparna!


6.Hund drömmer morrar

hund som sover

Det kan vara bedårande att höra din valp morra under sin sömn. De kanske jagar en katt eller är en superhjälte som försvarar sin familj från den skurkaktiga brevbäraren. Detta är dock också den tid då många bettolyckor inträffar.

När du försöker väcka din valp ur en död sömn kanske den inte inser att den befinner sig i ett säkert utrymme och att de kan slå ut defensivt. Så här slutar till och med några av de sötaste hundarna med att nappa på sina ägare. De inser helt enkelt inte vad som händer just nu. Men när de väl vaknar kommer de att vara glada att du finns där för dem och kan finna tröst i dina kärleksfulla armar.

Om du bestämmer dig för att väcka din hund från vad som verkar vara en mardröm, var noga med att inte skaka eller röra vid den. Kalla istället försiktigt deras namn tills de reser sig ur sin djupa dvala. Detta är det säkraste sättet att undvika en olycka.

Avdelare 7

Slutsats: Hundar som morrar

Det finns gott om anledningar till att hundar morrar . Men det används normalt som en kommunikationsmetod för att förmedla ett tydligt budskap - att de inte är bekväma med situationen. Ofta är den bästa lösningen att förändra situationen helt, oavsett om den backar, skaffar läkarvård eller tar bort vad som är skrämmande dem. För att få till stånd en långsiktig förändring, var noga med att söka hjälp av en utbildad professionell.


Utvald bildkredit: freegr, Pixabay

Innehåll