6 skäl till varför katter ÄLSKAR kartong

Välj Namnet På Husdjuretskotsk vikkatt som vilar i en kartongSom kattägare vet du att en av de mest frustrerande sakerna är när du spenderar mycket pengar o en ny leksak bara för att din katt ignorerar den helt och väljer att leka med kartongen den kom i istället. Om du har upplevt detta beteende från din katt och skulle vilja veta varför din katt gör detta. Fortsätt läsa medan vi listar så många anledningar till varför katter älskar kartong som möjligt för att hjälpa dig förstå ditt husdjur bättre.hepper katttassavdelare

Anledningar till att katter ÄLSKAR kartong

1.Katter gillar att leka

Katter älskar att spela spel , speciellt jaktspel, och en av deras favoriter ligger och väntar på att ett intet ont anande offer ska gå förbi och kasta sig. Katter kommer att hitta många smarta gömställen att spela det här spelet från, men en kartong är idealisk, och din katt kommer att se dess värde direkt om den kan komma in.

katt spelar kartong

Bildkredit: Piqsels
två.Det ger isolering

Många katter hatar det kalla vädret trots sin tunga päls och njuter av kartongernas isolerande effekt. Insidan av en kartong gör ett utmärkt jobb med att behålla kattens naturliga kroppsvärme, vilket gör att den kan bibehålla en stabil temperatur medan den sover som är närmare vad den tycker är idealisk.

katt inne i sin DIY-låda

Bildkredit: Piqsels


3.Skydd

En kartong är inte bara ett bra ställe att gömma sig medan man väntar på intet ont anande offer, den är också idealisk för att gömma sig från potentiella rovdjur. Katter känner sig trygga när de är i lådan och verkar tro att du inte kan se dem, även om deras svans eller andra delar av kroppen hänger ut. Eftersom de får katten att känna sig trygg är de ett bra gömställe från sopbilen som får många katter att springa och leta efter skydd och andra liknande upplevda faror, inklusive fyrverkerier.

katt inuti låda

Bildkredit: Piqsels


Fyra.Det är bekvämt

Kartong gör inte bara ett utmärkt jobb med att behålla kroppsvärmen, utan det kan också vara ganska bekvämt på grund av sin flerskiktsdesign. Katter söker ofta efter en kartongyta att sova på om en sådan finns tillgänglig, och de verkar sova lite längre. Kartongen kan också formas efter kroppen, vilket gör den mer bekväm när du använder den oftare.

katter spelar box

Bildkredit: Piqsels


5.Katter kan klia och tugga det

En annan anledning till att katter tycks gilla kartong även när de inte kan gömma sig inuti den är att den mjuka men hållbara ytan är perfekt för att repa. Faktum är att många kommersiella skrapinlägg använder redan kartong, och det är inte svårt att designa en. Katter kan också sänka sina tänder i den lätta kartongen utan att oroa sig för att skada dem, och det kan hjälpa hålla dem rena .

vit katt liggande på kartong

Bildkredit: Piqsels


6.Ingen kemisk lukt

Många kommersiella kattleksaker, särskilt leksaker av boxtyp, kan ha en stark kemisk lukt som katter inte gillar. Katter har en extremt känslig näsa och kan ta upp dofter som vi inte kan, och om de inte gillar doften kommer de att undvika den. Kartong har en mer naturlig lukt eftersom den är naturlig, så den är mycket mer inbjudande för din katt. Kartong är också biologiskt nedbrytbart, så det är bättre för miljön, och även om vår katt kanske inte bryr sig, så gör vi det.

kattungar liggande på kartong

Bildkredit: Piqsels

Var kan jag hitta kartong?

Vi är villiga att slå vad om att du redan har flera lådor i ditt hem som du kan använda. Du kan också köpa lådor billigt i många livsmedelsbutiker och hobbybutiker. En av de bästa ställena att hitta dem är nära soptunnan bakom många stora butiker, där du förmodligen kommer att hitta lådor i alla storlekar som du vanligtvis kan ta gratis. Att hitta lådor i butiker ger dig mer mångsidighet än du skulle kunna ha om du behövde köpa dem, och de lådor du hämtar är vanligtvis av högre kvalitet än de du köper.

hepper katttassavdelare

Sammanfattning

Tyvärr finns det inget sätt att fråga en katt varför den gillar kartong, men efter att ha haft flera katter och sett dem alla leka med den tror vi att katter gillar det eftersom de kan sätta tänderna och klorna i den när det behövs, och det är också ger dem en bekväm plats att gömma sig för att lägga ett bakhåll i byten eller gömma sig från rovdjur.

Vi hoppas att du har gillat att läsa den här korta guiden, och den har hjälpt dig att förstå din katt bättre. Om du har lärt dig något nytt, vänligen dela vår titt på orsakerna till varför katter älskar kartong på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: Tanya Dol, Shutterstock

Innehåll