6 skäl till varför katter jamar tillbaka på dig när de pratar med dem

katt jamarSociala av naturen, tama katter har många sätt att kommunicera med människor, andra katter och djur. Som människor, katter använder kroppsspråk och ljud för att kommunicera hur de tänker och känner.

Om du någonsin har undrat varför din katt jamar tillbaka på dig när du pratar med den, så har vi svaret du behöver! Det finns många anledningar till varför katter jamar tillbaka när man pratar med dem, inklusive följande.

hepper katttassavdelare

1.Att erkänna att du talar till dem

När du pratar med din katt förstår han förmodligen inte mycket om vad du säger, förutom några ord som han har lärt sig. När du chattar bort med din katt och han jamar tillbaka, kanske han helt enkelt låter dig veta att han vet att du pratar med honom. Hans jamande är en sätt för honom att kommunicera med dig , även om det inte betyder något specifikt.kattägaren pratar med sitt husdjur

Bildkredit: Piqsels


två.Att kommunicera att de är sårade

När en katt jamar tillbaka på dig när du pratar med honom, kan det vara ett tecken på att din katt känner någon form av obehag eller smärta. Detta indikeras vanligtvis av överdrivet mjauande som låter mer panikigt än vanligt mjauande.

Kanske har din katt trampat på något som har fastnat i foten, kanske har han ett irriterat öga, eller så kanske han känner smärta från ett insektsstick. Din jamande katt kanske försöker tala om för dig att något är fel. Därför bör du kontrollera din katt om den beter sig på detta sätt för att leta efter tecken på skada.

hur mycket kostar en redbone coonhound
orange katt jamar

Bildkredit: Piqsels


3.Bara för att säga hej

Om du kommer hem efter en lång dag på jobbet och pratar med din katt kan han jama tillbaka på dig för att säga hej. Kom ihåg att husdjurskatter är sociala varelser som njuter av mänsklig interaktion och kärlek. Din katt kanske jamar tillbaka på dig när du säger hej för att visa sin lycka att du äntligen är hemma.

abbyssinian cat jamar

Bildkredit: New Africa, Shutterstock


Fyra.Att säga åt dig att fylla matskålen

Om du pratar med din katt när han är hungrig, kan han svara med en serie höga jamar för att berättahans matfat är tomt. I denna typ av situation kan din katt till och med försöka leda dig till matskålen för att få dig att fylla den med mat.

Om du har haft din katt ett tag känner du förmodligen igen det mjauande ljudet han gör när han är hungrig. Katter jamar ofta ganska dramatiskt när de vill bli matade och många slutar inte jama förrän de får mat!

Amerikansk korthårig katt som äter

Bildkredit: Apicha Bas, Shutterstock


5.Att berätta för dig att de är rädda

Om du närmar dig en obekant utekatt och börjar prata med den, kan han svara med några jamar för att säga åt dig att backa. Katter jamar ofta när de är rädda för att skydda sig från upplevd fara.

Din katt kan jama på det här sättet också om den hamnar i en obekant situation. Till exempel kan din katt jama för att berätta att han är rädd för att vara i bilen eller att besöka veterinären. Denna typ av jamning är ofta högljudd och hotfull.

katt jamar

Bildkredit: PIqsels


6.Att förmedla att de vill gå ut

Det är vanligt att en husdjurskatt svarar med ett par jamar när den pratas med sin ägare om den katten vill släppas ut. Som självständiga djur skulle katter föredra att öppna dörrar själva, men eftersom de inte kan, måste de berätta för oss människor när de vill in eller ut .

Om du störs av att din katt jamar för att släppas in eller ut, överväg att installera en kattdörr så att din katt kan komma och gå som den vill. Om du installerar en kattlucka, var medveten om att andra katter också kan använda den. Bli inte förvånad om din katt tar hem en vän då och då genom sin lilla dörr!

katt nära stängd dörr

Bildkredit: JMoreira93, Shutterstock

hepper katttassavdelare

Slutsats

Det finns många anledningar till varför katter jamar tillbaka när man pratar med dem. Om din katt gör detta och du inte är säker på varför, tänk på situationen. Har du precis kommit hem från jobbet? Är din katts matskål tom? Kanske står din katt vid dörren för att indikera att han vill gå ut. Det är inte svårt att avgöra varför en katt jamar tillbaka när du pratar med den om du bara är uppmärksam på omständigheterna!


Utvald bildkredit: Marvin Otto, Pixabay

Innehåll