6 skäl till varför schäfer gräver (och hur man stoppar det)

Alla som har varit runt en schäfer vet att de är en högenergiras. Om din schäfer är benägen att gräva, kanske du undrar vad du kan göra för att stävja det beteendet. När allt kommer omkring, efter ett tag, kan det göra att din trädgård ser ganska illa ut.Dessutom, om du försöker hålla dem i ett slutet område, kan grävning göra det ganska svårt. Om du vill sätta stopp för att din hund sliter upp dina blommor eller förstör din trädgård, har du kommit till rätt plats. Låt oss diskutera några anledningar till varför din schäfer kanske gräver hål och hur du kan fixa det.

avdelare 10

1.Temperaturkontroll

schäferhund sniffar sand

Bildkredit: DanaTentis, Pixabay

Det kan vara så att din hund antingen är för varm eller för kall och letar efter temperaturkontroll för att skapa ett hål. Marken är neutral jämfört med uteluften, vilket ger en utmärkt miljö för att reglera kroppstemperaturen.Eftersom din schäfer har en tjock, dubbel päls, kanske de letar efter kreativa sätt att hålla sig kall. Om du märker att de verkar överhettade kan de försöka lägga sig i hålet de gräver för att skapa sitt eget naturliga luftkonditioneringssystem.

Att få dem en barnpool eller andra metoder för självkylning kan avleda deras uppmärksamhet från att gräva utomhus. Annars kan du också övervaka och begränsa deras utomhusäventyr, så att de inte har tid att börja.


två.Söker efter Prey

Naturligtvis har schäfer en hög bytesdrift och är väldigt instinktiva om detta. Om din hund luktar en mullvad eller annan underjordisk gnagare, kanske de försöker hitta vad den lukten är. Om de försöker gräva sig fram för att leta efter potentiella byten, kan det verkligen vara destruktivt.

Det är särskilt sant eftersom många underjordiska gnagare och djur dras mot blom- och grönsaksträdgårdar som fungerar som matkällor. Om din schäfer gräver upp dina azaleor eller förstör dina tomatplantor, kanske det inte är deras fel.

I alla situationer är det bäst att hålla din GSD åtskild från dina trädgårdar - när det är möjligt. Undvik också att gräva genom att avskräcka oönskade trädgårdsgäster i första hand. Du kan lägga till sprayer, ekologiska recept och andra gör-det-själv-avstötande medel till dina trädgårdar också.

Du kan också söka efter alternativ för att inhägna dessa känsliga områden, skydda dem från din hund och andra djur också.


3.Flyr

schäferhund hoppar över staket

Bildkredit: Photodigitaal.nl, Shutterstock

Naturligtvis är en av de klassiska anledningarna till att din hund gräver hål för att fly en inhägnad. Om de är inhägnade och känner frihet på andra sidan kan de mycket väl försöka gräva sig igenom. Det är absolut nödvändigt med raser som denna att ha ett extremt säkert uteområde.

Om din hund börjar gräva, kommer du att behöva sätta upp ordentliga förstärkningar för att förhindra rymningar. En hund som går lös kan vara mycket farlig. De kan inte bara försätta sig själva i fara, utan de kan också hamna i ett skydd eller gå vilse utan att kunna återvända hem.

En förrymd schäfer kan väcka rädsla hos vissa människor eftersom de är en större ras - speciellt om din hund är mer aggressiv. Det är viktigt att förhindra rymning, men se också till att deras hundbrickor och mikrochipsinformation är uppdaterade – för säkerhets skull.


Fyra.Gömma mat

Om din hund har en ägodel att gömma är det väldigt vanligt att den gräver och gräver ner den. Vilda hundar använder den här metoden för att gömma mat att äta senare, så de har ständigt en näringskälla.

Idag är det fortfarande en djupt inbäddad impuls i deras hjärna, även om de kan göra det av olika anledningar nu. I vilken form som helst är det ett sätt att spara något till senare — från leksaker till deras hundkax.

Du kan göra en liten utsedd plats för att förvara sina minnessaker, eftersom de vanligtvis dras mot samma område varje gång.


5.Separations ångest

schäferhund med sin ägare i parken

Bildkredit: Glad apa, Shutterstock

Om din hund har separationsångest kan grävning vara utbredd, speciellt om de är inte runt sin ägare . När en hund känner så mycket stress på insidan kan den komma ut på alla möjliga negativa sätt, inklusive överdrivet tuggning och andra destruktiva tendenser.

Om separationsångesten är tillräckligt illa, kanske du vill prata med din veterinär för lösningar. Många gånger ger ägare också sina hundar stressreducerande kosttillskott för att slappna av när de är borta från hemmet.

Om ångesten är för allvarlig kan din veterinär rekommendera receptbelagd medicin.


6.Uppdämd energi

Om din schäfer har överdriven uppdämd energi, beteende också. Det är viktigt att träna ordentligt och stimulera din schäfers sinne för att förhindra oönskade beteenden. Dessa hundar kräver minst 60 minuter eller mer ansträngande träning per dag för att hålla sig glada och friska.

De måste också ha hjärnan som fungerar korrekt. Så ge dem massor av alternativ för att hålla dem sysselsatta. Ju mer du låter dem bränna av sig, desto mindre destruktiva blir de.

Avdelare 3

Professionell träning

kvinna som lär schäfer att hålla tassarna på golvet

Bildkredit: marcin jucha, Shutterstock

Om du tror att din hund behöver kanalisera sin energi för att förhindra oönskade beteenden – eller bara för att lyssna bättre – är professionell träning alltid välkommen.

En professionell har de färdigheter som krävs för att stävja naturliga impulser och lära din hund självkontroll. När de väl lärt sig hur de kan kanalisera sin energi kommer de att bli mycket mer lydiga.

Tro inte att du är ute efter – många tränare kommer att berätta för dig att ditt deltagande är lika viktigt för framgång som dina schäferhundar.

Yrkesutbildning kan vara dyrt, så du måste se till att du hittar en tränare inom din budget. Se dock alltid till att läsa rekommendationer för att se till att din investering är värd besväret.

Avdelare 5

Slutsats

Din Schäfer s grävvanor kan ha många potentiella orsaker, men det betyder inte att du måste ta itu med det för alltid. Kom ihåg att grävning är ennaturlig impuls för hundar, så du bör uppmuntra beteendet i dess ställe—och belöna därefter .

Om du tror att du klarar dig hemma, försök att avleda uppmärksamheten från vanliga grävplatser. Om du tror att din hund kanske skulle ha nytta av professionell träning, kan det påskynda positiva vanor.


Utvald bildkredit: Fra tta, Shutterstock

Innehåll