7 bästa soffmaterial och tyger för hundar: För- och nackdelar

När det kommer till möbler finns det två typer av hundägare. Du har den typen av husdjursägare som släpper in sina hundar på möblerna, och du har motsatsen; ägare som vägrar släppa sina hundar i soffan.För att vara rättvis,om du vill hålla din soffa ren, det enklaste sättet är att vägra din hund tillträde. Men om du är som oss och föredrar att gosa med din hund medan du tittar på tv, så är detta inte ett alternativ. Istället måste du använda soffor täckta av något av de 7 bästa materialen vi har hittat för hundhem. Dessa hjälper dig att hålla dina soffor i bra skick i många år framöver. Innan vi diskuterar materialet tänkte vi dock att det var en bra idé att ge dig en snabb översikt över varför och hur hundar förstör soffor (så att du bättre kan förhindra det), och en snabbguide i slutet om vad du ska undvika när väljer din nästa soffa.

avdelare 9

The Ways Dogs förstör möbler

Om du har haft en hund tillräckligt länge, förstår du förmodligen hur de förstör möbler. För vissa är det ett målmedvetet beteende, även om det inte är hämndlystet i uppsåt. Men även hundar som inte försöker hitta något trevligt att tugga på kan av misstag förstöra dina möbler på andra sätt.

Naglar

Naglar

Bildkredit: ulisesbeviglia, PixabayÄven om du håller din hunds naglar välskötta, har de fortfarande massor av potential att förstöra mjuka tyger som det som täcker de flesta soffor. Det kan vara så enkelt som att de hamnade i soffan och en spik precis lyckades ta sig igenom, möjligen till och med att fastna och slita sönder tyget mer när man försökte dra ut det. Eller, kanske deras favorittennisboll rullade under soffan och de försöker frenetiskt få tillbaka den, utan att inse att de sliter sönder framsidan av din soffa med naglarna!

Tänder

Hund tänder

Bildkredit: Pixabay

Hundar älskar att tugga. Även hundar som inte förstör hushållsartiklar kommer att slita i ett ben eller annan hård hundgodis om du ger dem en och njuter av det i timmar (om det varar så länge). Men många valpar går igenom en tuggfas under åtminstone en liten stund. Det är under den här tiden när dina möbler kan tuggas upp och förstöras av din hunds tänder om du inte är försiktig.

Messar

Dog Mess

Bildkredit: Pxfuel

Ibland råkar hundar ut för olyckor. Även om de är vältränade och hembrutna kan saker fortfarande hända. En olycka på din soffa kan lätt förstöra dess utseende och till och med få den att lukta ganska hemskt. Men det är inte den enda typen av stök hundar gör. Efter att ha tillbringat lite tid utomhus är det mycket vanligt att hundar av misstag spårar in lite smuts, skräp, lera och mer på fotbotten, vilket lätt fastnar på och fläckar dina möbler.

Avfall

Dog Shedding_shutterstock_smrm1977

Bildkredit: smrm1977, Shutterstock

Vissa hundar fäller inte riktigt. Men de flesta hundar gör det, och även om det inte förstör din soffa, kan det definitivt förstöra utseendet. Du kommer att lägga för mycket tid på att dammsuga och dammsuga om dina möbler bara för att ta bort det gamla håret!

Avdelare 4

De 7 bästa soffmaterialen för hundar:

Vi har diskuterat vilka typer av material du vill hålla dig borta från om du har hundar. Men vad du verkligen vill veta är vilka material du ska använda. Enligt vår erfarenhet verkar sju alternativ fungera bäst.

1.Läder

Läder

Bildkredit: StockSnap, Pixabay

Läder är ett av de bästa alternativen för alla djurägare. Den är extremt lätt att rengöra eftersom den inte håller fast vid smuts. Du kan helt enkelt torka upp alla synliga röror. Och eftersom läder inte är absorberande blir det inte lätt fläckar eller börjar hålla fast vid obehagliga lukter.

Det kan repas, men läder har ett unikt utseende när det är besvärligt, som vissa gillar tillräckligt för att köpa helt nya soffor som redan har slitet läder. Om du inte gillar den looken kan du vanligtvis putsa bort de flesta märken och repor ganska enkelt.

Fördelar
 • Lätt att städa
 • Ser fortfarande bra ut en gång nödställd
 • Märken och repor kan putsas bort
 • Fläckar inte lätt
 • Håller inte på lukter
Nackdelar
 • Kan repas

två.Pleather

Läder

Bildkredit: thanks0, Pixabay

Pleather är en knockoff, syntetisk version av läder. Det är inte alls lika hållbart som läder och blir inte lika bra om det blir repigt. Bortsett från det delar pleather många av lädrets fantastiska egenskaper.

Liksom läder är läder icke-absorberande. Den håller inte fast vid lukter eller smuts och kommer inte lätt att fläcka. De flesta smuts kan enkelt torkas upp med en pappershandduk.

Fördelar
 • Rengör lätt
 • Motståndskraftig mot fläckar
 • Icke-absorberande
Nackdelar
 • Inte lika hållbart som läder
 • Kan repas

3.Utomhus tyger

Utomhussoffa

Bildkredit: Pxhere

Utomhustyger är vad du vanligtvis ser som täcker utemöbler. De är inte de mest attraktiva materialen, men de är extremt hållbara. Eftersom de är avsedda att vistas utomhus har de utmärkt blekningsmotstånd. De är också resistenta mot fläckar och bakterier, vilket är bra för en hundägare.

För din soffa,utomhus tygerkan vara lite stel och obekväm. De är idealiska för utomhusstolar, men vi brukar koppla av annorlunda i soffan där vi vill ha ultimat komfort. Men när du tänker på hur lätt det är att rengöra som utomhustyger, börjar det se ganska tilltalande ut.

Fördelar
 • Mycket hållbara
 • Behåller sina färger länge
 • Kan lätt rengöras
Nackdelar
 • Inte det mest attraktiva
 • Många andra material är mjukare och bekvämare

Fyra.Duk

Duk

Bildkredit: Pikrepo

Ett överdrag i canvas är ett utmärkt sätt att ge dig själv bekvämligheten med ett hundvänligt sofföverdrag utan extra kostnad för att byta ut dina favoritmöbler. Canvas är mycket slitstarkt, kan enkelt motstå din hunds naglar. Det är också tätt vävt, vilket förhindrar att hår och andra röror fastnar.

Å andra sidan är duk inte det mjukaste eller bekvämaste materialet. Det finns inte heller i samma breda utbud av färger och mönster som du kan hitta i andra material.

Fördelar
 • Hållbar
 • Tätt vävd
 • Prisvärd
Nackdelar
 • Inte det mest bekväma
 • Kan vara svårt att hitta i många färger

5.Denim

Denim Couch_shutterstock_Oksana Mala

Bildkredit: Oksana Mala, Shutterstock

De flesta tänker på jeans när de hör denim, kanske jeansjackor. Men hur är det med jeansoffor? Denim är extremt stark och motståndskraftig mot skador. Det är också väldigt tätt vävt så att smuts inte fastnar. Om en fläck börjar bildas kan du vanligtvis rengöra den ganska enkelt med tvål och vatten.

Men denim har ett väldigt specifikt utseende och du kanske inte vill att din soffa ska se ut så. Det kan definitivt få ett rum att se daterat ut. Du har också väldigt få val med denim när det gäller utseende.

Fördelar
 • Mycket motståndskraftig mot skador
 • Tät väv förhindrar kladd
 • Lätt att rengöra med tvål och vatten
Nackdelar
 • Har ett väldigt specifikt utseende som inte alla gillar
 • Du har få stilistiska alternativ

6.Mikrofiber

Microfiber Couch_shutterstock_ARENA Creative

Bildkredit: ARENA Creative, Shutterstock

Mikrofiber är ett syntetiskt tyg som är mycket motståndskraftigt mot repor och slitningar. Om din hund gör det, klia den, kommer du inte ens att kunna se den. Hår tas också enkelt bort från mikrofiber med en enkel luddborste. Eventuella fläckar kan vanligtvis tas bort med tvål och vatten. Men mikrofiber är inte kostnadseffektivt. Du kommer förmodligen att spendera en hel del mer för en mikrofibersoffa.

Fördelar
 • Svårt att repa
 • Hållbar mot slitage
 • Hår och smuts är lätta att ta bort
 • Väldigt mjuk
Nackdelar
 • Kan bli ganska dyrt

7.Plast

Plast

Bildkredit: Pikrepo

Vi instämmer. Plast är inte det bekvämaste att sitta på. Inte heller är det ett mycket attraktivt utseende. Men du kan inte argumentera med dess prestanda. Om din hund smutsar ner soffan kan plast vara det bästa alternativet. Den bildar en barriär över din soffa och skyddar den från alla möjliga stök. Plast skapar en barriär mot vatten, smuts, lukter, skräp och mer. Det är också mycket prisvärt eftersom du bara behöver ett plastöverdrag till din soffa.

Fördelar
 • Skyddar din soffa undertill
 • Avvisar vätskor och fukt
 • Skapar en barriär mot kladd
 • Prisvärd
Nackdelar
 • Inte särskilt bekvämt
 • Det är inte den mest attraktiva lösningen

Tyger att undvika för hundar

I ett hundhem skapas inte alla möbelbeklädnadsmaterial lika. Vissa är avgjort dåliga alternativ för de flesta husdjursägare eftersom de uppvisar följande egenskaper.

Löst vävda tyger

Alla tyger med löst vävda trådar, som tweed, löper stor risk för förstörelse och röra på tassarna på din bästa vän. Dessa lösa trådar kan lätt fastna på din hunds naglar. När de försöker lossna kan det resultera i trasiga trådar och hål i din soffa.

Löst vävda tyger tenderar också att hålla smuts, skräp, kvistar och mer. Dessa små röror kan lätt falla mellan trådarna och fastna djupare i soffan än vad du kan nå med ett vakuum.

Något högt underhåll

Vissa material är tillräckligt hållbara för att tåla ett husdjur men har andra nackdelar som gör dem till hemska val för hundägare. Ta mocka, till exempel. Den är tillräckligt hållbar för att hantera din hunds naglar, men den är otroligt svår att rengöra. Om din hund får en röra på din mockasoffa, lycka till att få ut den.

Ömtåliga material

Allt känsligt är ett stort nej med hundar i huset. Föreställ dig bara att en möbel i siden eller sammet slits upp av din hunds naglar. När en spik väl sjunker in och ett hål börjar, kommer den att slita sönder mycket lätt, och snart förstöra din soffa.

Avdelare 5

Sofftyg & din hund: Slutsats

Det finns många olika material du kan använda för att täcka din soffa om du vill skydda den från din hund. De viktigaste sakerna att komma ihåg är att undvika löst vävda tyger som kan hålla smuts, avstå från ömtåliga material som lätt går sönder och förmedla de höga underhållsalternativen också.

Kom ihåg att du ärbekämpa naglar, tuggar, rör,djurhår, och mer. Lyckligtvis har du flera hållbara alternativ, från att köpa en soffa täckt av läder eller mikrofiber, till att köpa en canvas eller plastöverdrag för att skydda din befintliga soffa från din hunds oavsiktliga destruktivitet.


Utvald bildkredit: kuban_girl, Shutterstock

Innehåll