7 bra taurinkällor för din hund

Välj Namnet På HusdjuretTaurin är en aminosyra – en av proteinets 22 grundläggande byggstenar. Denna aminosyra är särskilt viktig för köttätande djur som hundar och katter eftersom den spelar en avgörande roll i ett brett spektrum av fysiologiska processer.Detta inkluderar att stärka immunförsvar främjar utvecklingen av hjärnceller, öka kardiovaskulär hälsa , reglerar elektrolyter och förbättrar reproduktiv hälsa.

Lyckligtvis, till skillnad från katter, kan hundar syntetisera sin egen taurin. Det finns dock vissa scenarier där en hund inte kan göra sin egen taurin. Seniorhundar, till exempel, producerar mycket lägre nivåer av denna aminosyra, vilket utsätter dem för risk för taurinbrist .

Dessutom kan vissa hundraser inte producera tillräckliga mängder taurin för optimal hälsa. De inkluderarlabrador retriever,Cocker spaniels, Newfoundlands ,Engelska Setters, och Saint Bernards . Dessa raser löper därför en hög risk för taurinbrist om de inte får en diet som är rik på denna aminosyra.

Rolig hund som äter aptitretande godis_olena yakobchuk_shutterstock

Bildkredit: Olena Yakobchuk, ShutterstockTaurinbrist har långtgående effekter. Det kännetecknas av symtom som flämtning, buksmärtor, blod i urinen, svimning och allmän svaghet. Ett annat problem som beror på denna brist är dilaterad kardiomyopati (DCM).

DCM är ett tillstånd som kännetecknas av uttunning och försvagning av väggarna i en hunds hjärta, vilket äventyrar dess pumpningseffektivitet. Om det inte behandlas tidigt kan detta tillstånd orsaka hjärtsvikt.

För att undvika dessa problem är det därför viktigt att se till att din hund är på en taurinrik diet. Taurin finns dock bara i muskelkött. Och olika typer av kött har olika nivåer av denna aminosyra. Du kan också ge din hund taurintillskott.

Den här artikeln kommer att diskutera det bästa köttet att ge din hund för att säkerställa att de har tillräckligt med taurin i sina system.

Avdelare 1

De 7 bästa taurinkällorna för hundar:

1.Skaldjur

Kammussla

Bildkredit: Elflaco1983, Shutterstock

Skaldjur, särskilt pilgrimsmusslor , har något av det högsta taurininnehållet av någon källa, med upp till 827 milligram av aminosyran för varje 100 gram. Det betyder att oavsett om du bestämmer dig för att tillaga dem eller ge dem råa, bör din hund få i sig mer än tillräckligt med taurin för att uppfylla deras behov. Andra typer av skaldjur att överväga inkluderar musslor och musslor. Dessa innehåller 655 milligram respektive 520 milligram för samma mängd.


två.Tonfisk

färsk tonfisk

Bildkredit: Volosina, Shutterstock

Tonfisk är en annan utmärkt källa till denna aminosyra, med sorter som gulfenad innehållande upp till 964 milligram för varje 100 gram. När du väljer din tonfisk, överväg att gå till det med mörkare kött, eftersom det tenderar att vara rikare på aminosyror än dess motsvarigheter i vitt kött.


3.Tilapia

färsk rå tilapia fiskfilé

Bildkredit: Anton Starikov, Shutterstock

Du kommer att upptäcka att sötvattensfiskar är rika på taurin. Mörk kötttilapia innehåller upp till 972 milligram taurin per 150 gram. Vitt kött, å andra sidan, innehåller cirka 120 milligram aminosyra för samma portion.


Fyra.Fjäderfän

Bildkredit: Louella938, Shutterstock

Kalkon och kyckling är andra bra källor till taurin, med mörkt kalkonkött som innehåller upp till 306 milligram för varje 100 gram. Mörkt kycklingkött innehåller cirka 170 milligram för varje 100 gram. Det ljusa köttet från båda fåglarna innehåller mycket lägre halter av denna aminosyra, varför du alltid bör välja den mörkare varianten.


5.Nötkött

färsk råbiff

Bildkredit: MaraZe, Shutterstock

Rött kött är förknippat med en högre risk att orsaka kroniska sjukdomar. Ändå bör din valp hantera nötkött upp till tre gånger i veckan bekvämt. Detta kött innehåller cirka 40 milligram taurin per 100 gram, vilket gör det till en bra taurinkälla för hundar.


6.lamm

rå hackad lammfilé

Bildkredit: Ermak Oksana, Shutterstock

Lamm är ett bra alternativ till nötkött eftersom det inte predisponerar ditt husdjur för kroniska sjukdomar som högt blodtryck och hjärtproblem. Detta kött innehåller upp till 60 milligram taurin för varje 100 gram.


7.Taurin kosttillskott

närbild på hand utfodring husdjur hund med tuggbar

Bildkredit: ThamKC, Shutterstock

De flesta hundar kan nöja sig med taurinet de får från sin köttbaserade kost. Att upprätthålla en sådan diet kan dock bli dyrt på lång sikt, varför de flesta föredrar kommersiell hundmat. Ändå kan du inte alltid lita på kommersiell hundmat för att ge din hund tillräckligt med taurin, speciellt om hunden har taurinbrist.

I sådana fall skulle det vara mer meningsfullt att komplettera sin kost med en taurinprodukt. Taurintillskott varierar dock avsevärt i kvalitet. Se därför till att kolla in andra hundägares recensioner innan du väljer en.

Avdelare 2

Var försiktig när du lagar mat till din hund

Matlagning minskar taurinnivåerna i kött, speciellt när du använder vatten. Att baka eller steka ger inte lika stor förlust. Om du insisterar på att laga hundens mat, försök att behålla så mycket av köttets juice som du kan.

Detta beror på att taurin vanligtvis förloras tillsammans med dessa juicer. Du bör också veta att höga temperaturer förstör aminosyror, inklusive taurin. Överkok därför inte köttet. Ännu bättre, låt hunden njuta av den rå.

När du matar din hund med en köttbaserad diet, försök att växla mellan minst fyra olika typer av kött varje vecka. Detta kommer att förhindra att deras kost blir enformig.

Även om ägg och mejeriprodukter kanske inte innehåller exceptionella mängder taurin, är de fortfarande ett bra komplement till din hunds diet, eftersom de är fyllda med massor av andra viktiga näringsämnen.

Avdelare 8

Taurin för hundar: Slutsats

Taurinbrist hos hundar kan leda till en mängd försvagande hälsoproblem och till och med döden. Därför är det absolut nödvändigt att vidta åtgärder för att säkerställa att ditt husdjur får tillräckliga mängder av denna aminosyra från sin diet. Detta är särskilt viktigt om de kommer från en ras som är mottaglig för bristen.

Alla typer av kött innehåller taurin, och vissa har högre nivåer än andra. Se därför till att rotera kötttyperna du matar din hund. När du letar efter kommersiell hundmat, bekräfta att det har högkvalitativt protein som sin primära ingrediens.

Vissa tillverkare annonserar om sina produkter som har höga taurinnivåer. Därför bör de vara bland de första att kolla in.

Taurintillskott är utan tvekan det snabbaste sättet att öka din hunds taurinnivåer. Var dock flitig och se till att göra din läxa om en produkt innan du köper den.


Utvald bildkredit: Imagepocket, Shutterstock

Innehåll