7 sätt att hålla din hund borta från soptunnan (humant och enkelt)

Det finns många irriterande saker som våra hundar kan göra. Men att hamna i papperskorgen är möjligen en av de värsta. Inte bara kan det potentiellt göra våra husdjur sjuka, utan det kan också göra en enorm röra. Skräp kommer att hamna över hela golvet, medan din hund sannolikt också kommer att bli smutsig.Att hålla din hund borta från soporna kan vara utmanande, speciellt om den redan har hamnat i den en gång. Om din hund har en stark nos kan det vara svårt att hålla den borta från det smaskluktande skräpet. Vi har sammanställt några tips för att hjälpa dem att dämpa sin aptit som äter skräp.

Avdelare 1

Topp 7 sätt att hålla hundar borta från soptunnor:

1.Göm papperskorgen

Ett av de enklaste sätten att förhindra att din hund tar sig in i papperskorgen är att gömma den. Du kan placera den under ditt skåp eller bakom en stängd dörr. Om du har ett skafferi kan du placera soptunnan i skafferiet och lämna dörren stängd.

Ofta är detta inte den bästa lösningen. Det är dock det enklaste och kräver minimal ansträngning. Du måste komma ihåg att hålla den dörren stängd. Om du lämnar den öppen kommer din hund troligen att komma in i den – även om den har varit gömd ett tag.
två.Lägg papperskorgen utom räckhåll

Pomeranian tittar upp

Bildkredit av: CC0 Public Domain, pickpik

Alternativt kan du också lägga papperskorgen utom räckhåll. Detta betyder inte nödvändigtvis att du behöver gömma det, men det måste vara någonstans som din hund inte kan nå. Du kan lägga små papperskorgar på ytor som ligger ovanför din hunds räckhåll, även om detta förutsätter att de inte kommer att kunna ta reda på hur man slår ner den.


3.Använd en hundsäker papperskorg

Vissa papperskorgar har lock som är svåra för hundar att öppna. Välj en papperskorg med ett lock som inte bara öppnas . När du handlar efter en papperskorg, titta på den från din hunds synvinkel och fundera på om de skulle kunna få upp den snabbt eller inte.

Alternativt kan du installera ett lås på din soptunna. En enkel spärr är ofta gott. Detta kan låsas när du inte använder din papperskorg så att din hund inte kan komma in i den. Det knepiga är att komma ihåg att låsa spärren igen varje gång. Med tiden kan din hund anta att den inte kan komma in i papperskorgen efter några misslyckade försök. Vid det här laget kan du kanske ta bort låset.


Fyra.Använd en babyport

I vissa hushåll kan du kanske skära av din hund från papperskorgenmed hjälp av en babygrind. Detta fungerar inte i alla huslayouter. Den passar dock för vissa. Du kan välja att hålla din hund borta från köket i allmänhet.

En hund som kan ta sig in i papperskorgen kan komma på hur man tar sig in i skåp och till och med kylskåpet. Om du inte har hundsäkrat ditt kök helt och hållet kan du bestämma dig för att det bästa alternativet är att förhindra din hund från att komma in i köket, till att börja med.

Carlson Extra Tall 70-tums bred justerbar fristående husdjursgrind, premiumträ


5.Se till att din hund är välnärd

Om din hund inte har en historia av att bryta sig in i papperskorgar och börjar göra det plötsligt, kan det bero på att han är hungrig. Många hundar kan bara bryta sig in i papperskorgen när de är hungriga. Eftersom hundar är naturliga asätare är det ofta ett instinktivt beteende att bryta sig in i papperskorgen.

Därför kan du kanske förhindra framtida inbrott genom att hålla din hund välnärd. Du bör titta på din hunds kroppskondition för att säkerställa att den har en lämplig vikt. Om du är osäker, fråga din veterinär. Kanske får din hund inte tillräckligt med mat.

Detta betyder dock inte att du ska övermata din hund. Du vill inte att din hund ska bli överviktig, eftersom detta kan orsaka ännu fler problem. Du kan dock mata din hund några mindre måltider om dagen, för att säkerställa att han har stadig tillgång till mat. Du kan också överväga ett fiberrikt foder, som kan få din hund att känna sig mättare utan de extra kalorierna.

Om din hund tenderar att hamna i soporna under en viss tid på dagen, flytta runt sina måltider så att de får mat innan denna period. Detta säkerställer att de är fulla, vilket kan minska sannolikheten för att de hamnar i papperskorgen.

Vissa medicinska tillstånd orsakar hunger, även om din hund får tillräckligt med mat. Om din hund plötsligt börjar bryta sig in i papperskorgen, stjäla mat och bryta sig in i matpaket kan det vara dags för ett besök hos veterinären.


6.Ge mer mental stimulans

Vissa hundar bryter sig in i papperskorgar för att de är uttråkade. I dessa fall, mer mental stimulans kan hjälpa din hund att hitta alternativa sätt att underhålla sig. Att ta reda på hur man kommer in i papperskorgen och bli belönad med läckra snacks kan vara väldigt underhållande för hundar, så du måste hitta något att tävla om.

vit hund som spelar pusselleksak

Bildkredit: Lenti Hill, Shutterstock

Ofta kan pusselleksaker vara ett bra alternativ. De kan fyllas på innan du lämnar ditt hus, så att din hund kan leka medan du är borta. Detta ger dem ett alternativ till papperskorgen, vilket kan räcka för att förhindra en röra.

Du bör också se till att din hunds fysiska behov tillgodoses. Detta innebär att ta dem på promenader och ha gott om lektid.


7.Träna din hund

Det finns några träningsmetoder som kan förhindra att din hund tar sig in i papperskorgen. Ofta handlar det om att lära din hund att lämna saker ifred. När den appliceras på soptunnan kommer din hund att lära sig att det är förbjudet.

Det finns två primära sätt att göra detta.

Kommandot Lämna det

kommandot leave it är ett användbart allround-kommando. Varje hund borde känna till det, eftersom det kan hjälpa i en mängd olika situationer.

  • Börja med att lägga en goding i en sluten näve framför din hund. Lägg handen bredvid ditt ansikte. Säg lämna det. När din hund tittar bort från handen och mot ditt ansikte, belöna den omedelbart med godbiten. Om din hund inte ser sig omkring efter en minut eller två kan du säga deras namn för att uppmuntra dem att flytta ögonen.
  • Därefter vill du göra samma sak med öppen hand. Lägg godbiten i din hand medan du står på knä framför din hund. Säg lämna det och behandla din hund när de tittar bort.
  • Nästa steg är knepigt. Du vill att din hund ska ignorera mat som du tappar på golvet. Vanligtvis måste du börja med att placera mat på golvet precis framför din hund. Håll handen nära, ifall din hund går efter godbiten. Säg till din hund att lämna den och behandla dem när de tittar på dig.
  • Så småningom vill du arbeta upp till att tappa maten på golvet medan du står, berätta för din hund att lämna den och låta dem lyssna på dig. Första gången du gör detta vill du ha din fot nära godbiten om de går efter den så att du kan täcka godbiten med foten om det behövs.
befallande hund

Bildkredit: Kzenon, Shutterstock

När din hund känner till detta kommando bör du kunna använda det till allt, inklusive papperskorgen. Detta kommando kan också hjälpa till att förhindra att din hund äter mystiska föremål medan han går eller fastnar på andra hundar.

Av-kommandot

Av kan också vara ett användbart kommando. Det fungerar väldigt lika att lämna det, även om det har färre applikationer. Men att lära ut detta kommando är väldigt enkelt.

  • När du fångar din hund i soptunnan, säg till och ta bort din hund. Ge honom sedan en godbit. Det kommer att ta några iterationer av denna process, men så småningom kommer din hund att förstå att avstängd betyder att lämna den ifred.

Det handlar om det. Din hund kanske bara lär sig av-kommandot för papperskorgen, även om vissa hundar generaliserar kommandot. Hur som helst, detta är ett ganska enkelt kommando som inte kräver massor av arbete utanför.


Utvald bildkredit: Masarik, Shutterstock

Innehåll