7 walesiska hundraser

När de flesta tänker på hundraser som kommer från Storbritannien, är det mest sannolikt att de frammanar bilder av den fluffiga rumpan, storörade Pembroke Welsh Corgi som hänger runt vid drottningen.Men det finns många fler walesiska hundraser där ute än du kanske tror! Här är en lista över alla raser som kommer från Wales.

Avdelare 8

1.Pembroke Welsh Corgi

Sidovy av den lilla Pembroke Welsh Corgi-valpen

Bildkredit: Marvelous World, Shutterstock

Med en vickning till hennes gång och en hjärtformad botten, den Pembroke Welsh Corgi är en av de mest populära hundraserna i USA. Men trots deras popularitet i Amerika är denna ras också en ikon över dammen och har varit en viktig del av walesisk historia i över 1 000 år. Trots sina korta små ben är walesiska Corgi en energisk, atletisk hund som fötts upp för vallning och bevakning. Försiktig med nya ansikten, din Corgi måste socialiseras från början, annars kan hon bli alltför territoriell.
två.Welsh terrier

Welsh terrier utanför

Bildkredit: IIRaZZoRII, Shutterstock

Ursprungligen utvecklad för att jaga skadedjur, inklusive råttor, rävar och grävlingar, är Welsh Terrier en av de äldsta raserna från Storbritannien. En fungerande ras, den här hunden kan särskiljas på sin lockiga, bruna och svarta päls. Glad, livlig och energisk, den Welsh terrier kan trivas både på landet och i staden och är ett hängivet husdjur.


3.Welsh Springer Spaniel

Welsh Springer Spaniel

Bildkredit: dexter_cz, Shutterstock

En nära släkting till den engelska Springer Spaniel, denWelsh Springer Spanielhar en fantastisk röd och vit päls och föddes upp på 1800-talet av walesiska herrar för att användas som jakthundar på deras gods. Den walesiska springer spanielen är smidig och atletisk och har ett starkt luktsinne och älskar att simma. Rasen är extremt social och kan knyta djupa band med sin familj. Därför är den walesiska springer spanielen bättre lämpad för hushåll där de kommer att ha gott om sällskap under större delen av dagen.


Fyra.Cardigan Welsh Corgi

Kofta Welsh Corgi i Road

Bildkredit: Serova_Ekaterina, Shutterstock

En nära kusin till Pembroke Welsh Corgi, denCardiganär en av de äldsta hundraserna från de brittiska öarna. En lojal och kärleksfull ras, Cardigan Welsh Corgi behöver massor av mental och fysisk stimulans för att hålla henne glad. Med en tjock rävborstsvans och pigg, upprätt år, kommer Cardi i en mängd olika färger, inklusive brindle, röd, sobel och svart. Ursprungligen uppfödd för att valla nötkreatur och får, trivs den här valpen med uppgifter och mycket lektid.


5.Sealyham Terrier

Sealyham Terrier

Bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

En gång en superpopulär ras, den Sealyham Terrier är nu en av de sällsynta terrierraserna i världen. Ursprungligen uppfödd på 1900-talet av den rika ägaren av Sealyham House i Wales, den här hunden är envis, tålig och liten och användes för att spola ut uttrar från floden. Idag är denna energisnåla och tillgivna hund ett fantastiskt husdjur. Han kan dock vara envis, så effektiv träning är nödvändig för denna ras.


6.Walesisk Hillman

En urgammal vallningsras, den Walesisk Hillman dog ut på 1990-talet. Tros vara den äldsta typen av walesisk fårhund, det var en stor, rank hund som hade en sandig, fawn eller rödgul päls. Den sista kända walesiska Hillman köptes 1974. Hunden blev kärleksfullt kallad Jess och kastrerades innan ägaren insåg hur sällsynt hon var.


7.Walesisk fårhund

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Koda (@kodathewelshcollie)

De Walesisk fårhund är en vallhund från Wales. Uppfödd för sina smidiga vallningsförmåga snarare än för sitt snygga utseende, kan denna ras som inte är stamtavla särskilja i stor utsträckning i färg, byggnad och storlek. Intelligent och extremt aktiv, den walesiska fårhunden behöver massor av mental och fysisk stimulans för att inte bli uttråkad. Han kan växa upp till cirka 45 pund.

Avdelare 7

Slutgiltiga tankar

Med färgglada historier och kärleksfulla personligheter får dessa walesiska hundraser hängivna familjevänner. Om du vill ha ett äkta stycke walesisk historia i ditt hushåll, överväg att lägga till en av dessa trevliga valpar till ditt hem.


Utvald bildkredit: Welshea, Shutterstock

Innehåll