8 enkla sätt att sakta ner din hund från att äta för snabbt

Välj Namnet På HusdjuretVissa hundar älskar mat! Däremot kan de älska mat lite för mycket, vilket kan få dem att sluka ner det när det erbjuds. Även om inte alla hundar upplever negativa resultat när de äter sin mat för snabbt, gör vissa det.Att äta för fort kan orsaka kvävning eftersom din hund sannolikt inte tuggar sin mat ordentligt. Gagging kan också orsaka kräkningar och obehag. I vissa fall kan för snabb ätande orsaka uppblåsthet, en dödlig sjukdom hos hundar, där magen expanderar med gaser. Men forskningen är för närvarande inte säker på om att äta för snabbt orsakar svullnad eller inte - men det är en möjlighet.Lyckligtvis finns det en hel del sätt att få din hund att sakta ner sina måltider. Nedan hittar du några av våra bästa tips och tricks för att få din hund att sluta äta för fort.

Avdelare 8

Topp 8 sätt att sakta ner din hunds ätande:

1.Använd en Slow-Feed Bowl

Bild: eva_blanco, ShutterstockSlow-feed skålar är skålar som gör det lite mer utmanande att komma till maten än en vanlig skål. Oftast har dessa skålar åsar och stötar. Maten faller mellan dessa åsar vilket gör det svårare för din hund att ta sig till maten.

Självklart, de burk komma till maten; det tar bara lite längre tid. Hunden kommer sannolikt att behöva vända på huvudet och attackera skålen från olika vinklar för att komma till maten. Eftersom din hund måste anstränga sig lite för att få i sig maten kommer deras ätande att sakta ner.

Det finns många olika sorters skålar tillgängliga . Vissa kan bromsa din hund mer än andra. Om du får en men inte märker någon större skillnad kan du behöva prova en annan skål istället. Lyckligtvis är dessa saker ganska billiga. Du kan hitta många alternativ för under . För det mesta är de inte mycket dyrare än vanliga hundmatskålar.


två.Prova en pusselmatare

Pusselmatare kan också hjälpa till att sakta ner din hunds ätande. Även om skålar för långsam matning inte kräver mycket mental ansträngning från din hunds sida, gör pusselmatare det. Dessa pussel kommer i en mängd olika svårigheter. Vissa är relativt lätta, medan andra är komplicerade. Denna variation av utmaningsnivåer låter dig välja det bästa alternativet för din hund baserat på deras erfarenhet och ras.

Om en skål med långsam matning inte saktar ner din hund tillräckligt, kanske du vill uppgradera till en pusselmatare. Teorin är väldigt lik. Hunden måste arbeta för att få i sig maten, så den äter långsammare. Pusselmatare är dock mycket svårare än skålar med långsam matning. De fungerar i situationer där skålar med långsam matning inte gör det.


3.Överväg en muffinspanna

TILL muffinsform fungerar väldigt likt en skål med långsam matning, men du har förmodligen redan en sådan här hemma. Lägg en liten mängd småbitar i varje muffinsområde. Din hund måste äta varje matbit av sig själv och ta sig tid att ösa upp dem med tungan. Detta tar ganska lång tid, så det kan vara mycket för att bromsa vissa snabbätare.

Om muffin pan fungerar med din hund, kanske du vill skaffa en skål med långsam matning. De fungerar väldigt lika, men det skulle ge din hund ett dedikerat kärl att äta ur (och du skulle få tillbaka din muffinspanna).

En muffinspanna gör det inte alltid fungerar dock lika bra som en bra långsammatare, så den här metoden kanske inte fungerar för alla hundar.


Fyra.Handmatning

hand matar en tax

Bild: Voyagerix, Shutterstock

För vissa människor är det inte praktiskt att handmata varje måltid. Men om du har extra tid, är detta det billigaste, enklaste och säkraste sättet att sakta ner din hunds ätande. Du kan kombinera detta med träning och använda din hunds mat som en godbit. Du kan göra träningen mer utmanande när de blir bättre, långsamt införa fler tricks.

Naturligtvis passar detta bara med kibble. Du kan verkligen inte handmata blöt mat .


5.Dela upp din hunds mat i portioner

Utöver de andra tipsen vi har nämnt, kanske du också vill dela upp din hunds mat i flera portioner. Genom att dela upp din hunds mat i tre måltider om dagen, till exempel, kommer din hund bara att svälja en tredjedel av den mat den annars skulle ha.

När det paras ihop med en långsam matare eller pusselmatare kan detta sakta ner en hund avsevärt. Naturligtvis måste du komma ihåg att mata dem flera gånger om dagen, och det är inte alltid praktiskt för alla. De flesta borde dock kunna dela upp sin hunds mat i minst två måltider om dagen – en gång på morgonen och en gång på natten.


6.Skapa din egen långsamma matare

Om du inte kan köpa en skål med långsam matning av någon anledning (eller inte kan vänta på att den ska skickas), kan du göra din egen. Ibland kan du vända din hunds skål upp och ner. Många hundskålar är konkava på botten och kan fungera som en skål upp och ner, även om de klumpar sig i mitten. Denna klump kan sakta ner din hunds ätande.

Du kan också använda en ren sten. Ställ den bara i mitten av din hunds skål och du har gjort dig själv en gratis långsammatare! Det måste vara en anständigt tung sten eftersom du inte vill att din hund ska flytta runt den i sin skål eller slå ut den.

    Relaterad läsning: 7 enkla steg för att hindra din hund från att tippa sin matskål

7.Ta upp konkurrenskraftigt ätande

Vissa hundar äter snabbt eftersom det finns andra hundar i närheten. De kan vara rädda för att den andra hunden ska stjäla deras mat, vilket får dem att försöka avsluta maten snabbare. Detta skapar en ättävling, där båda hundarna försöker avsluta sin mat först. Även om din hund inte är benägen att suga av sig själv, kan de vara det när den placeras nära andra hundar.

Det enklaste sättet att lösa detta problem är att separera hundarna medan de äter. Ställ dem i olika rum med olika matskålar. De kommer inte att kunna se varandra och kommer att vara mindre rädda för att den andra ska stjäla deras mat.

Hundar som äter på tallrik

Bildkredit: ThamKC, Shutterstock


8.Minska mattryggheten

Vissa hundar äter snabbt för att de är rädda att det kan bli borttaget. Alternativt kan de vara glupsk hungriga när måltiden kommer. Hur som helst, den här sortens situation beskrivs ofta som matosäkerhet.

Att lösa mattrygghet innebär att mata din hund oftare. När de vet att nästa måltid är precis runt hörnet, kommer hunden att vara mindre benägna att sluka maten.


Utvald bild: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Innehåll