8 hälsofördelar med äppelcidervinäger för hundar – baserat på vetenskap

Välj Namnet På HusdjuretÄppelcidervinäger utses ofta som ett mirakelmedel mot en mängd hälsoproblem hos både människor och hundar. Påståendena sträcker sig från milda till vilda, med vissa människor som till och med säger att äppelcidervinäger är ett botemedel mot cancer! Men om du tittar noga kommer du att se att äppelcidervinäger nästan saknar näringsämnen. Den har kalium, cirka 11 mg per matsked, men det är ungefär det. Men den är full av antioxidanter och har till och med antibakteriella egenskaper.Det är alltså äppelcidervinägerett mirakelbotemedel mot en mängd olika hundsjukdomar eller är det bara ormolja?I sanning är det långt ifrån ett mirakelmedel. Du kommer inte att bota cancer med äppelcidervinäger och det kommer inte att eliminera din hunds urinvägsinfektion. Men det betyder inte att det inte är användbart på andra sätt. Låt oss ta en titt på åtta sätt, med stöd av vetenskap, som äppelcidervinäger kan gynna din hund.

Avdelare 1

1. Håller din hunds päls ren

Äppelcidervinäger är känd för att vara en stor städare . Dessutom är det helt naturligt; gjord av bara äpplen och vatten. Jämfört med andra hundschampon som kan laddas med kemikalier, är äppelcidervinäger ett säkert och helt naturligt alternativ. Var bara försiktig så att du inte får någon av vinägern i din hunds näsa, mun eller ögon.
2. Är ett botemedel mot kliande hud

Äppelcidervinäger är känt för att ha antibakteriella, antiseptiska och till och med svampdödande egenskaper. Detta gör det till ett bra sätt attlindra en hund med kliande hud. Se bara till att inte applicera ättika på några öppna sår. Om din hund har kliat sig tills den blöder kan du behöva en tur till veterinären!


3. Minskar obehagliga lukter

Känd som ett utmärkt rengöringsmedel och desinfektionsmedel, används äppelcidervinäger ofta som ett naturligt alternativ till starka kemiska rengöringsmedel. Detta beror delvis på att syran är bra på neutraliserar starka lukter . När din hund börjar få några obehagliga lukter som du måste utrota, försök att tvätta dem med en lösning av äppelcidervinäger. Det är ett hälsosamt och naturligt sätt attminska eventuella obehagliga lukterknuten till din hund.

Australian Shepherd valp

Bildkredit: stundenglas, Pixabay


4. Fungerar som insektsmedel

Många hävdar att äppelcidervinäger är en bra behandling för loppor. Tja, det är inte riktigt sant. Äppelcidervinäger kan inte döda loppor; syran är inte tillräckligt stark för att penetrera och döda äggen eller larverna . Men loppor och andra insekter gillar inte vinägern, så de är mer benägna att leta efter ett lättare mål. Så även om äppelcidervinäger inte botar en loppinfektion, kan det hjälpa till att minska deras antal eller förhindra att loppor blir ett problem i första hand.


5. Är ett botemedel mot öroninfektioner

På grund av dess antibakteriella egenskaper är äppelcidervinäger ett bra sätt att bekämpa infektioner, inklusive öroninfektioner . Många hundar är mycket mottagliga för öroninfektioner eftersom deras öron faller över, håller in fukt, vilket skapar en grogrund för bakterier. Du kan använda äppelcidervinäger för att rengöra öronen och förhindra eller bota öroninfektioner. Men lägg inte outspädd äppelcidervinäger i din hunds öron! Du måste späda den 1:1 med vatten.


6. Behandlar jästinfektioner

Eftersom det är bra för att bekämpa infektioner, är äppelcidervinäger också ett bra botemedel mot när din hund får en svampinfektion i tassen . Du kan göra en utspädd lösning av äppelcidervinäger att blöta din hunds tass i. Detta kan hjälpa till att döda bakterierna och läka din hund samtidigt som det hjälper till att bota eventuella kliande tassar.


7. Fungerar som en matsmältningshjälp

Äppelcidervinäger är naturligt surt, så det kan fungera som en matsmältningshjälp. Det hjälper också kroppen att absorbera mer näringsämnen , vilket kan hjälpa din hund att få mer näring från sin mat.


8. Rensar upp Poison Ivy

På grund av de svampdödande och antimikrobiella egenskaperna hos äppelcidervinäger gör den en fantastisk botemedel mot giftmurgröna ! Om din hund blir infekterad med giftmurgröna, gör en lösning av äppelcidervinäger och vatten och använd den för att tvätta din hund. Du kan blötlägga drabbade områden i lösningen för att få bästa effekt.

Valp med blomma

Bildkredit: Spiritze, Pixabay

Avdelare 8

Nackdelar med äppelcidervinäger för hundar

Även om många människor svär vid äppelcidervinäger som den bästa lösningen för nästan alla åkommor som kan påverka våra hundar, hävdar andra att äppelcidervinäger inte har några hälsofördelar och kan till och med vara skadligt för din hunds hälsa! Även om äppelcidervinäger verkligen inte är ett universellt botemedel för allt som kan påverka din hund, är det relativt säkert för din hund. Som sagt, det finns några potentiella faror som du måste vara medveten om när du använder äppelcidervinäger med dina hundar.

Kan slita bort tandemaljen

På grund av vinägers mycket sura natur, kan din hund ge för mycket av det sliter bort sin tandemalj . Detta kan resultera i karies och skador.

Kan orsaka Inre skada

Syran slutar inte göra skada på din hunds mun. Tvärtom! Syran kommer också ät bort slemhinnan i din hunds mage och matstrupe . Detta kan resultera i kräkningar och till och med magsår.

Avdelare 3

Hur man använder äppelcidervinäger med din hund

Om du har bestämt dig för att prova äppelcidervinäger med din hund, kanske du undrar hur du bäst administrerar det. Du vill aldrig ge outspädd vinäger till din hund. Istället måste du blanda det med vatten eller mat. Men hur du förbereder vinägern beror på hur du planerar att använda den.

Mata din hund med äppelcidervinäger

Det finns två sätt att få din hund att smälta äppelcidervinäger. Du kan lägga till det i deras vatten eller till deras mat. Du vill prova att ge din hund mellan en tesked och en matsked äppelcidervinäger åt gången, beroende på storleken på din hund.

Blanda vinägern i din hunds vatten. Se till att lämna en annan skål med vanligt vatten tillgänglig så om din hund inte gillar vinägern kommer den inte att bli uttorkad. Om din hund inte verkar intresserad efter en dag eller två, måste du försöka blanda den i maten istället.

Du kan enkelt lägga till vinägern till din hunds mat; torr eller blöt. Det är bara att hälla det ovanpå och blanda runt maten. Men håll ett öga på din hund. Om den inte visar något intresse för maten, måste du prova att blanda den i olika foder tills du hittar en som din hund kommer att äta.

Äppelcidervinäger

Bildkredit: uluerservet, Pixabay

Använder det lokalt

Om du ska använda äppelcidervinäger som schampo eller topisk, bör du späda ut det med vatten innan du sätter det på din hund. En 50/50-blandning borde göra sig bra. Spraya sedan den på din hund och massera in försiktigt med händerna tills den är ordentligt täckt av hela din valp. Se till att skölja av det väl så att inget överskott av vinäger blir över.

Avdelare 3

Slutsats

Äppelcidervinäger är inte svaret på alla hälsoproblem som påverkar våra hundar. Men det kan vara en effektiv lösning för flera mindre tillstånd som kliande hud och till och med öroninflammationer. Se bara till att aldrig använda outspädd äppelcidervinäger med din hund. Du måste späda det med vatten innan du använder det på din hund eller blanda det i din hunds mat eller vatten om du vill att de ska äta det.

Men kom ihåg att för mycket av det goda kan vara dåligt. Överanvänd inte äppelcidervinägern med din hund, annars kan du orsaka negativa effekter som att slita bort tandemaljen eller till och med orsaka magsår.


Utvald bildkredit: brännpunkt, Shutterstock

Innehåll