8 hälsofördelar med kokosnötsolja för hundar (baserat på vetenskap)

Det finns vissa livsmedel som du redan vet är fantastiska för hundar, som fisk, kyckling, morötter och broccoli. Men visste du att kokosolja också är underbart för din lurviga lilla vän?Det är sant: Kokosolja har omfattande hälsofördelar för hundar. Om du inte redan arbetar med din valps kost kan det vara dags att börja - men bara om du vill att din hund ska uppleva fördelarna som anges nedan.

Men först, låt oss ta en titt på Varför Kokosolja är så bra för våra valpar.

Avdelare 1

Vad gör kokosnötsolja så bra för hundar?

Kokosolja är full av medellång kedja triglycerider(MCT). MCT är fettsyror som snabbt absorberas i blodomloppet, vilket gör dem till en fantastisk energikälla för både hundens kropp och hjärna.Många sjukdomar kväver kroppens förmåga att bearbeta glukos, vilket sedan begränsar mängden energi som din hunds kropp får från maten. MCTs erbjuder en alternativ energikälla , vilket hjälper kroppen att kringgå många av de symptom som dessa sjukdomar orsakar.

Förutom kokosolja inkluderar andra livsmedel som innehåller mycket MCT ost, mjölk , och yoghurt. Kokosolja har dock mer än dubbelt så många MCTs som dessa livsmedel, och det är ett av få matalternativ som är både rikt på MCT och mjölkfritt.

Nu när vi vet varför kokosolja är så hälsosamt för hundar, låt oss se de faktiska effekterna av att lägga till den i din hunds diet.

Avdelare 5

Topp 8 hälsofördelar med kokosnötsolja för hundar:

1.Kokosolja kan hjälpa hundar att gå ner i vikt

Om din valp ser lite slapp ut runt mittpartiet kan det hjälpa dem att komma tillbaka till formen genom att lägga till lite kokosolja i maten.

Det är dock inte så enkelt. Kokosolja är hög i fett och kolesterol, så du kan inte bara blanda lite med deras kibble och förvänta dig mirakel.

hundviktsmått

Kredit: Boryana Manzurova, Shutterstock

Istället måste du komplettera kokosoljan med L-karnitin, liponsyra, lysin, leucin och fibrer. Att göra så kan förbättra sin ämnesomsättning , vilket hjälper dem att gå ner i vikt och förbättra sin kroppskondition. Det betyder inte att du inte ska öka deras träningsnivåer, men att öka deras ämnesomsättning kommer att räcka långt för att ge dig snabbare resultat.


två.Kokosolja kan hjälpa till med en mängd olika hudproblem

Om din hund lider av tillstånd som eksem,torr hud, dermatit eller insektsbett, kan kokosolja hjälpa rensa upp dem . Gnid bara lite olja på de drabbade hudfläckarna en eller två gånger om dagen tills de är läkt.

Försök att hålla din hund från att slicka bort kokosoljan, eftersom du vill att den ska absorberas i huden. Det är dock inte världens undergång om din valp äter det, som den kan ha gjort antimikrobiella egenskaper när det tas oralt.

Du bör fortfarande konsultera en veterinär om din hund har hudproblem, men för ihållande problem kan lite kokosolja vara allt som krävs för att ge lindring.

hundhud

Kredit: Oyls, Shutterstock


3.Kokosolja kan öka hjärnans funktion

Som nämnts ovan ger MCT i kokosnötolja en utmärkt energikälla för hjärnan. Detta kan hjälpa minska kognitiv försämring och minska effekterna av sjukdomar som demens.

Det tror man just nu dålig glukosmetabolism kan vara en faktor vid tillstånd som Alzheimers sjukdom. Genom att ge din hunds hjärna ytterligare en energikälla - särskilt en som är så lätt att använda - kan den avvärja effekterna av demens.

Det är dock viktigt att notera att kokosolja är bäst att använda för förebyggande kognitiva problem. Det kanske inte är lika användbart för att behandla befintliga problem.

    Relaterad läsning: Kan hundar dricka kokosvatten? Är kokosvatten säkert för hundar?

Fyra.Kokosolja kan kunna behandla epilepsi

Epilepsi är ett problem som drabbar ett brett spektrum av hundar, och den vanligaste behandlingen är medicin mot anfall. Men dessa mediciner är bara effektiva för 60-70 % av djuren .

Många läkemedel mot anfall utlöser också allvarliga biverkningar, vilket kan göra det oönskat att fortsätta behandlingen.

Nyligen genomförda studier har visat , dock att kokosolja kan vara lika effektiv för att minska både antalet anfall och sannolikheten för biverkningar. Det är inte riktigt ett botemedel, men det är åtminstone ett steg i rätt riktning.

Vi föreslår inte att du slutar ge din hund deras anti-anfallsmedicin; det är dock värt att blanda lite kokosolja i maten som en extra försiktighetsåtgärd.

Kokosolja

Kredit: Africa Studio, Shutterstock


5.Kokosnötsolja kan fortsätta att bita insekter

Det finns massor av anekdotiska bevis som tyder på att kokosolja kan hindra loppor och fästingar från att festa på din hund. Hittills har det bara funnits en studie som vi vet om att testa denna hypotes, men resultaten var lovande.

Det finns en ingrediens i kokosolja som kallas laurinsyra, och den kan fungera som enlopp- och fästingmedel. Det är inte känt exakt hur det fungerar, men en populär teori är att det kväver de små bitarna.

Vi skulle inte rekommendera att slänga din kommersiella lopp- och fästingdödare ännu eller att bli av med din loppbomber . Men om du vill ge din hund lite extra skydd kan en lätt beläggning av kokosolja inte skada.

hund som kliar sig

Kredit: kobkik, Shutterstock


6.Kokosolja kan hjälpa mot tarmparasiter

Din hund kommer att omvandla laurinsyran i kokosolja till något som kallas monolaurin. Monolaurin kan döda giardia , bandmaskar och andra tarmparasiter.

Hur fungerar det? Efter att ha konsumerats av parasiterna kommer monolaurinet att bryta ner väggarna i deras celler och döda dem.

Ännu bättre, det gör det utan att skada någon av de nyttiga bakterierna som lever i din hunds matsmältningskanal. Detta gör att du kan behandla ditt husdjurs tarmproblem utan att lägga mer stress på deras system.

För bästa resultat, kombinera kokosoljan med ett laxermedel för att spola bort alla döda djur ur valpens tarmar.


7.Kokosolja gör en bra tandkräm

Det är extremt viktigt att ta väl hand om din hunds tänder, och kokosolja är en av de bästa naturliga tandkrämerna som finns. Det är naturligt antimikrobiellt, så det kan hjälpa döda de ansvariga organismerna för karies.

Det finns olika recept på kokosoljatandkräm som flyter runt, men om du vill hålla saker grundläggande behöver du bara en tandborste med mjuka borst och en balja kokosolja. Du kan också belägga ett ben eller annan tandrengörande leksak med olja och låta din hund göra det hårda arbetet själv.

Du kanske vill få din hunds tänder professionellt rengöras innan du börjar med den här nya tandkuren.

Som en bonus kan kokosnötoljan bara rensa upp deras andedräkt (vi hoppas att du älskar doften av kokosnötter).

hund tänder

Kredit: PixieMe, Shutterstock


8.Kokosolja är utmärkt för att behandla små sår och skärsår

Om igen, kokosolja är antimikrobiell , så det är ett bra sätt att hålla små sår rena. Du kan bara gnugga lite på det drabbade området och låta naturen ta över.

Till skillnad från många andra aktuella desinfektionsmedel är kokosolja helt säker för hundar att äta, så du behöver inte oroa dig om din hund slickar av den. Naturligtvis kan du behöva övervaka dem för att förhindra att det händer så att kokosoljan kan göra sin magi. Det är förmodligen klokt att lägga ett bandage eller trasa över såret, bara för säkerhets skull.

Vi skulle inte rekommendera att behandla större skador med kokosnötsolja, men för små oljor är det ett underbart alternativ till antibiotikasalvor.

Avdelare 8

Kokosolja kan ha andra användningsområden, men vetenskapen är bara inte klar än

Om du söker efter kokosnötsolja för hundar på internet hittar du alla möjliga konstiga löften. Många människor behandlar sakerna som om det är ungdomens källa.

Här är bara några av de andra hälsopåståenden vi har sett om kokosolja:

  • Det förbättrar matsmältningen.
  • Det hjälper till att kontrollera diabetes.
  • Det slutar hosta.
  • Det laddar immunförsvaret i turbo.
  • Det främjar en sund sköldkörtelfunktion.
  • Det ökar energin.
  • Det minskar kronisk inflammation.

Nu säger vi att kokosolja definitivt vana göra någon av dessa saker? Nej, men vi säger att vetenskapen inte är där än.

Om du börjar ge din valp kokosnötolja, kanske du märker några eller alla av dessa fördelar - eller till och med andra som inte är listade här. Även om det är bra, räcker det inte för oss att göra några svepande påståenden.

Finns det några nackdelar med att mata din hund med kokosnötsolja?

Du kanske tycker att kokosolja är den perfekta maten. Faktum är att det kan finnas nackdelar med att använda det också.

En av de stora är att det är det extremt hög halt av mättat fett. Om du inte följer den korrekta viktminskningsregimen som beskrivs ovan, är det möjligt för din hund att packa på sig kilona genom att äta det här. Var noga med att övervaka eventuella förändringar i deras vikt, och det är förmodligen en bra idé att kontrollera deras kolesterol regelbundet också.

Det finns också bevis för att mättat fett kan orsaka inflammation , vilket leder till tillstånd som läckande tarm.

Nu bör det noteras att det inte har gjorts några studier som har visat att kokosolja orsakar inflammation eller läckande tarm; detta påstående är bara ett fåtal personer som kopplar ihop några punkter. Det är dock något att hålla ögonen på.

Slutligen ser det ut som att intag av kokosolja kan påverka din hunds luktsinne . Tron är att dessa irriterande mättade fetter stör hundens luktsystem. Detta borde inte vara ett problem om du inte har en brukshund, men det är ändå värt att notera.

kokosvatten i glas

Bildkredit: NUM LPPHOTO, Shutterstock

Hur mycket kokosnötsolja ska jag mata min hund?

Det finns ingen bred konsensus om rätt mängd för att ge din mutt, eftersom de flesta av studierna använder varierande mängder.

Generellt sett rekommenderar dock de flesta experter att man ger små hundar och valpar ¼ av en tesked per dag, medan större raser kan få hela teskeden.

Börja med mindre doser och låt din hund komma in i det. Kokosolja är extremt rik, och om du börjar med en full dos direkt, riskerar du att ge din hund diarré. Bygg upp långsamt och blanda in det med småbitar eller godsaker för att minska påverkan på din valps tarm.

Undvik högbearbetad kokosolja, eftersom den sannolikt kommer att få bort de flesta av sina näringsämnen. Välj istället extra virgin eller kallpressad kokosolja.

Avdelare 5

Kokosolja

Bildkredit: moho01, Pixabay

Ska du mata din hund med kokosnötsolja? Domen

Vi tror att de potentiella hälsofördelarna med att mata din hund med kokosolja överväger nackdelarna, så vi rekommenderar det för de flesta husdjur. Var dock noga med att övervaka din hund för att se hur den reagerar på oljan och diskutera dina planer med din veterinär innan du börjar.

Du bör ignorera alla som hypar kokosolja som nästa stora mirakelläkemedel, men kokosolja visar lovande fördelar, och du vill inte att din hund ska missa potentiellt viktiga hälsohöjningar.


Utvald bild: ThamKC, Shutterstock

Innehåll