8 schweiziska hundraser: en översikt

Välj Namnet På HusdjuretSchweiz. Känd för Alperna, sagoslott och byar, sin choklad och sina underbara hundar. Ett antal av de schweiziska hundraserna är fjällhundar som har sitt ursprung i de schweiziska alperna som gårdshundar. Men flera andra unika schweiziska raser föddes upp för olika jobb.Här är vår lista över 8 schweiziska hundraser:Avdelare 1

Översikt över 8 schweiziska hundraser

1.Berner Sennenhund

Berner Sennenhund står på snö

Bildkredit: ArtTower, Pixabay

DeBerner Sennenhundär den populäraste schweiziska hunden på American Kennel Club och rankas 22 av 196 hundar. Bernern är med i arbetsgruppen och har sitt ursprung i Bern, Schweiz som herdar och väktare av boskap.Berner är stora, robusta hundar med mycket tjocka dubbla pälsar i en vacker tricolor av svart, vitt och rost. De är skrämmande att titta på på grund av sin storlek, men de är mycket tillgivna, söta och lugna hundar som är kända för sin mildhet mot barn.


två.Sankt Bernard

Saint Bernard sitter på ängen

Bildkredit: rokopix, Shutterstock

De Sankt Bernard kanske inte är den mest populära schweiziska rasen, som kommer in kl 48 på AKC , men det är den hund som är mest förknippad med Schweiz. De faller också in i arbetsgruppen och föddes upp för att rädda pilgrimer och resenärer som försöker korsa ett förrädiskt pass i Alperna från laviner och djupa snödrivor.

Saint Bernard är en stor, kraftfull hund med tjocka pälsar som finns i en mängd olika färger men som är mest kända för sina vita med bruna fläckar och svarta masker. De är tålmodiga, intelligenta och vänliga hundar som också är väldigt snälla mot barn. Här är ett intressant faktum: Saint Bernard har aldrig burit ett fat med konjak runt halsen.


3.Större schweizisk fjällhund

Större schweizisk fjällhund på vintern

Bildkredit: Liliya Kulianionak, Shutterstock

DeStörre schweizisk fjällhundär en av 4 schweiziska fjällhundar och är 74 på AKC:s raspopularitetslista. En annan hund i arbetsgruppen, Swissy är uppfödd som en gårdshund och är den största och äldsta av de alpina fjällhundarna.

Swissies är mycket stora och kraftfulla hundar med en kort, dubbel päls som, precis som Berners, kommer i en tricolor av svart, vitt och rött. De är pålitliga, hängivna och milda hundar som blir ett fantastiskt tillskott till en familj som har utrymme för schweiziska.


Fyra.Entlebucher Mountain Dog

Entlebucher Mountain Dog

Bildkreditering av: CC0, pxhär

De Entlebucher Mountain Dog är den 157:e mest populära hunden på AKC-listan och finns i Herding Group. Entlebucher (uttalas ENT-leh-boo-cur) är den minsta av bergshundarna som användes för att vakta och flytta flockar i Entlebuchflodens dal.

Entle är en kompakt och robust hund med en kort dubbel päls som också har liknande tricolorer som Berner och Swissy i svart, vitt och brun. De är smarta, lojala och energiska hundar som klarar sig bäst med äldre barn och som är gladast när de hålls sysselsatta med ett jobb att utföra.


5.Appenzell bergshund

Appenzell bergshund

Bildkredit: Finy, Pixabay

DeAppenzell bergshund(även känd som Appenzeller Mountain Dog) finns i AKC:s Foundation Stock Service, som tillhandahåller registerföring för hundraser som för närvarande inte är registrerade hos AKC. Appenzellern användes för att valla boskap och skydda hemmet i Appenzell, Schweiz. Även om den är vanlig i hela Schweiz och delar av Europa, är den en sällsynt ras i Nordamerika.

Appenzeller är en medelstor hund med korthårig dubbelpäls som också är trefärgad i svart, vitt och brunt. De är orädda, mycket energiska och mycket intelligenta hundar som behöver mycket motion och som inte klarar sig bra i en lägenhet.

Följande hundar känns igen av Internationella Kynologiska Federationen (FCI), även känd som World Canine Organisation. Det är ett förbund som erkänner 353 raser och är baserat i Belgien.


6.schweizisk hund

schweizisk hund

Bildkredit: Radomir Rezny, Shutterstock

De schweizisk hund är i FCI-klassificeringen av Scenthound, och den hör också hemma i den medelstora hundsektionen. Den schweiziska hunden har historiskt ursprung och går tillbaka till den tid då Schweiz ockuperades av det antika Rom. De användes främst för jakt.

Den schweiziska hunden är medelstor med en lång nosparti och långa hundöron och har en kort, slät päls. Det finns 4 olika hundar i kategorin schweizisk hund som kommer i en mängd olika färger; Bernerhunden (vit med svarta fläckar och solbränna markeringar i ansiktet), Jurahunden (svart med bruna ben och nosparti), Lusernhunden (vit med blå prickar, svarta fläckar och solbränna markeringar i ansiktet), och Schwyz Hound (vit med orange fläckar). De är energiska, känsliga och lugna hundar som bildar ett starkt band med sina ägare.


7.Liten schweizerhund

Liten schweizisk hund

Bildkredit: cynoclub, Shutterstock

De Liten schweizerhund är också i FCI-klassificeringen av Scenthound och faller in i den lilla hundsektionen. Small Swiss Hound avlades för att täcka mindre jaktmarker som var för små för de större hundarna med längre ben.

Den lilla schweizerhunden liknar till utseendet den schweizerhund men är mindre och med kortare ben. Det finns 4 olika hundar inom gruppen Small Swiss Hound, som har samma namn och färger, som diskuteras i avsnittet Swiss Hound ovan. De har också ett liknande temperament och är vänliga, lugna, smidiga och har ingen aggression.


8.Vit schweizisk herde

Vit schweizisk herde

Bildkredit: Shutterstock, Marry Kolesnik

Vita schweiziska herdar faller in i FCI-klassificeringen av fårhundar och nötkreaturshundar och är en nyare ras av schweiziska hundar. De föddes upp från nordamerikanska vita schäferhundar på 1970-talet men används endast för vallning.

White Swiss Shepherd har utseendet och byggnaden som en schäfer, men med en medellängd till lång dubbel päls, som är rent vit. De skiljer sig i temperament från schäfern också; White Swiss Shepherd är inte aggressiv och är aktiv, vänlig och mild.

Avdelare 3

Slutsats

Schweiziska hundraser är somvackra och unika som landet de kommer ifrån. Det finns ett litet antal schweiziska raser som inte kom med på listan eftersom de inte erkändes av en kennelklubb eller är utdöda. Att bo i de schweiziska alperna har gett dem tjocka, dubbla pälsar och starka band med sin familj, vilket gör dem till underbart kärleksfulla och skyddande följeslagare.


Utvald bildkredit: fred12, Shutterstock

Innehåll