8 typer av hundleksaker som din hund kommer att älska

Välj Namnet På HusdjuretDet finns hundratals olika leksaker på marknaden idag, som alla fyller en unik funktion och har olika fördelar för din hund. Leksaker kan hjälpa utvecklande valpar att få självförtroende och lära sig nya färdigheter; hjälpa till att främja deras naturliga hundinstinkter, som att hämta, jaga och utforska; hjälpa dem att bränna av energi och känna sig mer avslappnade; och ge en fantastisk upplevelse mellan dig och din hund.Leksaker kan hjälpa till att främja bra beteende och vanor, möjliggöra lämplig tuggning och är användbara vid träning. Hundleksaker kan också ge din hund tröst när du är borta och hjälpa till att lindra separationsångest.Det kan vara överväldigande att välja rätt hundleksak från havet av alternativ. Vi har sammanställt den här översikten över de typer av hundleksaker som finns tillgängliga för att hjälpa dig att fatta rätt beslut för dig och din hund. Och ta en titt på bilderna på hundleksaker nedan!

Avdelare 8

De 8 typerna av hundleksaker

1.Tugga hundleksaker

tuggleksak

Bildkredit: AnnaD, PixabayAlla hundar älskar att tugga, men vissa raser tar tuggning till en annan nivå! Om din hund är en tung tuggare, köp dem en robust och hållbar tuggleksak kommer att spara många par strimlade skor! Tuggleksaker finns i olika former med olika hållbarhetsnivåer. De tuffaste och mest hållbara är de bästa för större raser, medan mindre gummileksaker och även plyschleksaker är vanligtvis bra för små hundar och valpar.


två.Kasta hundleksaker

golden retriever spelar apport med bollkastningsleksak

Bildkredit: Katrin B., Pixabay

Nästan ingen hund kan motstå att jaga en boll, och kastleksaker är en idealisk form av träning och stimulans för din hund.En boll är en klassisk kastleksakoch ännu bättre när de studsar oregelbundet för extra spänning. Vissa bollleksaker är gjorda ihåliga för att de ska kunna resa längre när de kastas och hjälpa din hund att andas ordentligt när den är i munnen. Lanseringspinnar hjälp också till att skjuta bollar längre och rädda din arm från stelhet!

Frisbees är en annan klassisk kastleksak, och sättet de flyger oregelbundet genom luften är superspännande för din hund.


3.Pussel hundleksaker

vit hund som spelar pusselleksak

Bildkredit: Lenti Hill, Shutterstock

Pusselleksaker är ett perfekt sätt att mentalt stimulera din hund och hjälpa till att underhålla dem när du är borta. De är vanligtvis utformade för att gömma godsaker inuti, och din hund kommer att behöva lösa olika grader av svåra pussel för att komma till den dolda godbiten. Vissa pusselleksaker har komplicerade design med spakar att dra och flikar för att öppna och kommer att underhålla din hund i timmar.


Fyra.Leksaker med godsaker

Schäfervalp med godisutmatningsleksak

Bildkredit: pryzmat, Shutterstock

Liknar pusselleksaker men enklare, leksaker med godsaker är ett interaktivt sätt för din hund att få ett mellanmål. Dessa kan komma i form av bollar som måste vändas på ett visst sätt för att släppa godsakerna eller tuggleksaker eller bollar som har godsaker stoppade inuti. Vissa av dessa leksaker har olika svårighetsgrader, så när din hund har kommit på hur man ska få en godbit kan du öka svårigheten ett snäpp. Dessa leksaker är fantastiska om du är borta ofta och är idealiska för lådor när du reser.


5.Plysch hundleksaker

Welsh terrier med plyschleksak

Bildkredit: Needpix

Spänner sig i nästan oändliga varianter av färger, former och storlekar, plyschleksaker är gjorda med olika tyger och texturer för att hålla din hund sysselsatt. Vissa har också pip och andra ljud inbyggda och är vanligtvis gjorda för att tåla tuggning. Vanligtvis gjorda av mjukt tyg, kommer plyschleksaker att behålla din hunds doft efter ett tag och kan bli en källa till tröst för dem när du är borta.


6.Vattenleksaker

Jack Russell leker i vatten med vattenleksak

Bildkredit: Veronika Gaudet, Shutterstock

De flesta hundar älskar att simma och leka i vatten, och vattenleksaker är ett bra sätt att lägga till det roliga på sommardagar. Från gummistenar som flyter till plockleksaker och till och med flytande sängar, vattenleksaker för hundar finns i en mängd olika former. I grund och botten, så länge den flyter, är det bra att gå i poolen! Det finns roliga leksaker som fästs på trädgårdsslangar också, och din hund kommer att bli mycket underhållen när du springer runt det sprutande vattnet.


7.Tekniska leksaker

Corgi leker med teknisk leksakshund

Bildkredit: Xolodan, Shutterstock

Hundleksaker har kommit långt sedan den ödmjuka tennisbollen, och några av dem är detförvånansvärt högteknologiskt. Från vibrerande godisautomater med timer till bollar utrustade med kameror och högtalare för att leka med din hund via en app, det finns ingen brist på högteknologiska husdjursleksaker.


8.Rep Leksaker

rep leksak

Rep leksak | Bildkredit: Didgeman, Pixabay

Hundar älskar att spela dragkamp med rep och det här spelet är ett bra sätt att träna din hund också. Rep leksaker finns i många former, med flera knutar, fästa bollar och till och med fristående med pålar att lägga i marken så att din hund kan dra helt på egen hand.

Avdelare 2Slutgiltiga tankar

Vi hoppas att du tyckte om att läsa vår guide till de olika typerna av hundleksaker, inklusive bilderna på hundleksaker. Det finns ett brett utbud av leksaker att välja mellan för din hund, och vi rekommenderar att du provar några olika typer för att se vad de gillar mest. Det är en bra idé att ha flera olika leksaker för din hund och byta ut dem för variation.

Hundleksaker är ett utmärkt sätt att bränna av energi, ge mental stimulans och bäst av allt, stärka bandet med din hundkamrat.


Utvald bildkredit: AnjaGh, Pixabay

Innehåll