9 Corgi-färger: Komplett översikt

Välj Namnet På Husdjurettvå corgis som går i skogen

Ah, Corgi. En favorithundras bland kungligheterna och oss vanliga människor.Men allvarligt, det finns mycket att älska med Corgi, från hans små stubbiga ben till hans tjocka rumpa. Hans stora öron och hans breda fräcka flin. Och om det inte var tillräckligt för att svimma över, är hans mjuka fluffiga päls en fröjd att stryka och tillräckligt för att hålla oss varma på natten.OCH det finns många olika Corgi-färger att välja mellan, så du är bortskämd med valmöjligheter.Det finns två Corgi-raser, och var och en har sin egen uppsättning färger. Men det spelar ingen roll om han är en Pembroke Corgi eller en Cardigan Corgi. För här i denna fullständiga översikt kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om alla Corgi-färgerna och skillnaderna mellan dem.

Och i stället för att bara berätta, kommer vi att visa dig med bilder, för det är den främsta anledningen till att du är här, eller hur?Så låt oss dyka med huvudet först in i Corgi-färgernas värld.

Avdelare 2

Corgi och löv

Bildkredit: Pxfuel

Erkända Corgi-färger

Varje Corgi har sin egen uppsättning färger. Här är en lista över de erkända standardfärgerna i varje ras.

Pembroke Corgi:
  • Netto
  • Rödhårig trefärgad
  • Svarthuvud i tre färger
  • Sabel

De Pembroke Corgi sägs också ibland ha en femte färg, känd som fawn, men detta är helt enkelt en ljusare röd nyans.

Alla dessa färger kommer att ha vitt blandat in i hans päls.

Cardigan Corgi:
  • Svart
  • Blå Merle
  • Brindle
  • Netto
  • Sabel

Precis som Pembroke Corgi, den Cardigans pälsfärger alla har vitt kastats i mixen. Det vita bör dock inte omge hans ögon och bör inte täcka mer än 50 % av hans kropp.

De 5 Corgi-färgerna

Corgi finns i 5 färger, även om dessa kan blandas och matchas till olika kombinationer.

Dessa 5 färger är:

corgi färger

Avdelare 4

Corgi färger i bilder

Som ordspråket säger, en bild målar mer än tusen ord. Så vilket bättre sätt att förklara än att visa dig alla Corgi-färgerna i bilder.

1. Pembroke Red Corgi

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Luna (@luna.the.looneytoon.corgi)

Denna pälsfärg kommer i en mängd olika röda nyanser, från intensivt rött till blekt rött, som även kallas fawn.

Vissa röda valpar föds med sobelmärken, men när de blir äldre bleknar den till röd. Det är svårt att säga under valptiden om de är en äkta sobel eller om de kommer att blekna, men hur som helst är de underbara.


2. Pembroke Red-Headed Tri-Color Corgi

Pembroke Red-Headed Tri-Color Corgi_CorrieMikayla_Shutterstock

Bildkredit: CorrieMikayla, Shutterstock

Den här killen kallas ofta för en 'röd sadelrygg' eftersom färgen över ryggen är svart. Och det ser ut som en sadel.

Här är ett roligt faktum – walesisk folklore säger det Corgi bar älva krigare till strid , och deras rock gav dem en bekväm sadel att rida på.

För att vara en äkta rödhårig trefärgad, måste färgen på toppen av hans huvud, över öronen och runt ögonen, vara röd. Han tillåts lite svart frosting på huvudet, men det bör inte skymma det röda.


3. Pembroke Black-Headed Tri-Color Corgi

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Parker The Vegan Corgi Ⓥ (@parkerthevegancorgi)

För att vara en svarthårig trefärgad, måste han ha svart färg ovanpå huvudet, över öronen och runt ögonen. Få honom att se ut som en tvättbjörn.

Även känd som en 'BHT' i Corgi-världen, har han solbränna markeringar över hela kroppen, inklusive ansiktet. Hans underull kan vara brun, men majoriteten av hans topplack är svart.


4. Pembroke Sable Corgi

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Lola Porter-Pastrana (@lolas.furrytail)

Sobel är en blandning av färger, inklusive rött, brunt och svart, och det är den mest unika pälsfärgen av dem alla. Deras rygg och axlar är övervägande svarta, vilket är känt som en svart gjutning.

Soblar har ofta något som är känt som en änkans topp, vilket är en svart markering som bågar sig över ögonen och ner mot nospartiet.

Ibland är deras 'röda' fläckar faktiskt bruna och kastanjebruna.


5. Cardigan Black Corgi

Cardigan Svart

Bildkredit: Elf på engelska Wikipedia, Wikimedia Commons

En svart Cardigan Corgi är övervägande svart med vita märken över kroppen. Corgis med denna kappa ser ut som miniatyr Border Collies. Black Corgis kan också få blixtar av solbränna över hela kroppen.


6. Cardigan Blue Merle Corgi

Blue Merle Corgi

Bildkredit: Kevin Prichard Photography, Flickr

Detta är en populär färg på grund av dess unikhet och sällsynthet. Den här färgen ser ut som marmorerad med grått och svart, eller grått med svarta fläckar med plintmönster.

Corgis med denna färgrock får ha blåfärgade ögon eller olikfärgade ögon. De kan också ha en fjärilsnäsa snarare än den vanliga svarta, vilket är där näsan har rosa fläckar. Detta är inte tillåtet i någon annan färg Corgi.


7. Cardigan Brindle Corgi

Welsh Corgi Cardigan

Bildkredit: FatFairfax, Wikimedia Commons

Detta är en annan populär pälsfärg. Den har en brun grundfärg, som sedan täcks med mörkbruna eller svarta ränder. Benämns ofta som tigerpälsen. Brindle Corgis kan också få blixtar av solbränna över hela kroppen.


8. Cardigan Red Corgi

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Ajay. (@jimmyjaxie)

Precis som den röda Pembroke är den här killen en blandning av rött och vitt. Hans röda kommer att sträcka sig från djupt rött till ljust fawn, och återigen kan de ibland ha sobelmärken som en valp.


9. Cardigan Sable Corgi

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av corgilife.ks (@corgilife.ks)

Liksom Pembroke sobel är Cardigan sobel en blandning av rött, brunt och svart. De kan också ha änkans topp, och deras axlar och rygg är vanligtvis mörkare i färgen.

Avdelare 5

Saker att vara medveten om

Om du letar efter en 'show' Corgi som du kan delta i American Kennel Clubs exteriörsutställningar, kan endast specifika färger delta. Alla erkända färger är tillåtna i sällskaps- och uppträdandeevenemang.

Om att ha en show Corgi är viktigt för dig, se till att kolla in Pembroke Corgi rasstandarder och den Cardigan Corgi rasstandarder . Där allt förklaras mer i detalj.

Om en uppfödare erbjuder en Pembroke Corgi med merle-pälsen, är detta inte en renrasig Pembroke. Det är antingen en hybridvalp blandad med en Cardigan Corgi eller en annan blandras helt och hållet. Detta är ett tecken på att uppfödaren inte är ansedd eller bekymrad över sin valps välbefinnande, så undvik dem.

Ett säkert sätt att skilja mellan Pembroke och Cardigan är att Pembroke har en stubbig liten svans, medan Cardigan har en lång.

Corgi Coat Grooming

Oavsett vilken färg eller ras du väljer att välja, behöver de alla samma skötselschema. Eftersom deras rockar är tjocka och dubbelbelagda, dekräver en hel del borstningför att hålla dem friska och mattfria.

Ett avfallsverktyg kommer att vara ditt bästa val för att ta itu med Corgis fluffiga päls. Borsta din Corgi varannan dag, men tack och lov denna posh poochälskar regelbundna skämtsamtal.

För att hålla din Corgis päls frisk, välj enspecialdesignat doggy schampo(inte ditt eget mänskliga schampo!) Eftersom de är designade för att vara skonsamma nog för hans hud och pH-nivåer.

Corgi på fältet

Bildkredit: Pxhere

Corgi personlighet

Där är Pembroke Corgi, vem är den populäraste av de två raserna, och Cardigan Corgi .

Även om deras personligheter är lika (inte identiska), har de olika färger mellan sig.
Men du bör inte bara basera ditt beslut enbart på färger, så det är viktigt att förstå deras lite olika karaktärer.

Alla Corgis är kända för att vara tillgivna, smarta och lojala. De är energiska vallhundar, vars partytrick är att nappa i hälen på boskap. De är kärleksfulla och hängivna men roliga och häftiga. Full av karaktär, det finns aldrig ett tråkigt ögonblick med en Corgi runt.

De skillnaden mellan de två Corgis är att Pembroke Corgi är den mer utåtriktade av de två, medan Cardigan Corgi är mer förnuftig.

Tänk på Cardigan Corgi som den seriösa pappan och Pembroke Corgi som den fräcka och busiga farbrorn.

Avdelare 7

Slutgiltiga tankar

Och det är allt du behöver veta om de tvåolika typer av Corgioch deras egna pälsfärger. Vi hoppas att du tyckte om att läsa den här guiden och se alla de vackra nyanserna av Corgi.


Utvald bildkredit: Vera Reva, Shutterstock

Innehåll