9 enkla sätt att få bort hundhår ur kläderna

Välj Namnet På HusdjuretAtt ha hundhår i hela hemmet är ett direkt bevis på att man är hundägare. Deras hår kommer över möblerna, även om de inte sitter på det. Den täcker våra kläder och letar sig in i husets alla skrymslen och vrår.Att få hundhår ur dina kläder kan särskilt vara en av mardrömmarna med hundägande. Den lyckas väva sig in i klädernas fibrer tills den till synes blir ett med dem.Hur omöjligt det än kan tyckas ta bort håret effektivt , det finns faktiskt många sätt att göra det på.

Här är nio effektiva metoder och material som du kan använda för att rengöra hundhår ur dina kläder, både före och efter att du tvättat dem. Äntligen kan du gå ut och se helt mänsklig ut istället för halvhund! svamp

Topp 9 sätt att få bort hundhår ur kläderna:

1.Använd en disksvamp

ta bort päls med Lint Roller

Bildkredit: PixabayVi börjar med metoderna som du bör försöka använda innan du slänger dina kläder i tvättmaskinen. Disksvampar har blivit ett av de praktiska verktygen för nästan alla rengöringsscenarios.

Lägg ut dina kläder som har ett ovanligt tjockt lager av päls som täcker dem. Ta en torr svamp och flytta den ner över tyget. Fortsätt att gnugga den i samma riktning för att samla ihop pälsen längst ner på plagget.

Det är bäst att använda den slipande sidan som du vanligtvis skulle använda för att skrubba, eftersom det blir bättre på att ta bort de envisa hårstrån.

När du gör detta är det bäst att göra det utanför eller över soppåsar så att du inte bara borstar håret på golvet. Vi samlar ofta inte hår genom att vara nära våra hundar, utan snarare genom att plocka upp flytande hårstrån eller de som vilar påmöbeltyg.

Varje hårstrå bör samlas in och slängas för att göra rengöringen mest effektiv på lång sikt.

Om du upptäcker att en torr svamp inte riktigt skär den, fukta svampen något. Du vill inte att det ska vara tillräckligt blött för att kläderna ska bli blöta under, men tillräckligt för att det ska hålla fast i hårstråna som det rör sig över.


två.Använd en klassisk luddrulle

silvertejp

Bildkredit: senee sriyota, Shutterstock

Ett annat sätt att ta bort hundhår från dina kläder är att använda en luddrulle . Denna klassiska metod använder lätt klibbigt papper för att rulla över dina kläder och plocka upp lösa bitar av päls eller tyg. Även om det kallas en luddrulle och används för att ersätta torktumlarens luddfälla, marknadsförs de nu allmänt för djurägare.

Vissa luddrullar är mer effektiva än andra. Du behöver precis rätt mängd klibbighet. Ditt tyg ska inte rulla med luddrullen, men det ska vara tillräckligt klibbigt för att väva ut alla dessa envist ingrodda hårstrån.

Använd luddrullen för att rulla över dina kläder om och om igen tills allt hår är borta. Om du vill kan du använda en torr svamp för att försiktigt skrubba de särskilt envisa områdena och sedan samla upp håret med rollern.

En av de bästa delarna med en lintroller är att den håller alla hårstrån på ett ställe. Du kan rulla dina tyger var som helst utan att oroa dig för att pälsen bara ska falla till golvet.


3.Använd gaffatejp

rengöring av kläder i tvättmaskin

Bildkredit: kalhh, Pixabay

Alla har inte en luddrulle liggandes i hemmet. Tejp är alltid en utmärkt lösning om du inte har kunnat hitta en rulle eller nyligen tömt en.

Klipp av strängar av tejp och fäst dem på dina kläder. Tryck fast tejpen på tyget så att den klibbiga sidan kan komma i kontakt med pälsen. Skala upp den i medelhög takt. Att rycka kan få den att lossa sitt grepp om hårstrån innan de lossnar från kläderna.


Fyra.Torka, tvätta och torka

vinäger renare hand med handske

Fotokredit: stevepb, Pixabay

När du väl kommer till tvättstadiet för att rengöra dina kläder ändras metoderna. Innan du kastar dina kläder i tvättmaskinen , lägg de lurviga i torktumlaren. Kör de torra kläderna på en 10-minuters torrcykel utan värme, bara en torktumling.

Att tumla kläderna mjukar först upp din tvätt och lossar allt fast hår. En del av det kommer att börja komma ut i denna cykel och kommer att samlas i luddfällan. Skaka ur luddfällan och sedan kläderna för att få ut så mycket av hundpälsen som möjligt.

Härifrån, tvätta dem som vanligt och lägg dem sedan tillbaka i torktumlaren. Se till att du rengör din luddfälla varje gång kläderna kommer ut ur torktumlaren.


5.Använd vit vinäger

torktumlare

Bildkredit: New Africa, Shutterstock

Ibland räcker det inte att stoppa in dina kläder i tvättmaskinen för att få dem rena pälsen. En metod med lågt underhåll som du kan använda är att tvätta dina kläder med ½ kopp destillerad vit vinäger.

Vinäger är en slags helig gral av rengöringslösningar, och detsamma gäller för att befria dina kläder från hundhår. När du lägger vinäger i tvätten med dina kläder kommer det att minska statiken i ditt tyg, så att pälsen får mindre grepp.

Vinägern reagerar sedan med tyget för att skapa en icke-klibbande miljö för något av det lösa håret. Det fungerar med ludd också.

I slutet av tvättcykeln kommer håret att vara löst. I slutet av torrcykeln ska allt samlas i luddfällan.


6.Använd torktumlare

Dammsugare-kula-av-ull-hår-av-husdjursrock_Maximilian100_shutterstock

Bildkredit: Noah Rolseth, Shutterstock

Ett annat bra komplement till tvätt- och torkcykeln är torktumlare. Torkarlakan får inte bara dina kläder att lukta gott när de kommer ut ur torktumlaren, utan de minskar också statisk elektricitet när värmen och tumlande rörelser skapar det. Det gör din tvätt mjukare också.

När det gäller att hjälpa till med att ta bort djurhår är eliminering av statisk elektricitet den viktigaste delen. Hundens päls kan inte fastna i kläderna och fastnar i luddfällan istället för att fastna i kläderna med större statisk elektricitet.


7.Dammsug mattor, klädsel och tygmöbler

ångrengöring

Kredit: Maximilian100, Shutterstock

Päls som fastnar på dina kläder händer inte bara när din valp skaver mot dig eller gosar. Om de gillar att sitta i soffan eller sova i din säng, kan dessa hårstrån lätt överföras från dessa tyger till dina kläder.

Dämpa detta och håll pälsen borta från luften och från möblerna genom att hålla ditt hus rent.Dammsugningoch att sopa överallt kan hjälpa, men de viktigaste områdena är mattor och klädsel.

Håll mattor rena, dammsug gardiner och torka av sprickorna mellan soffkuddarna för att begränsa hundens hår i hemmet. Tills du städar upp det är det bara att vänta på att hoppa på dina kläder.


8.Använd en klädångare för ömtåligt tyg

grooming Yorkshire Terrier

Kredit: lapsa03, Shutterstock

Om du har ömtåliga tyger som du är orolig för att tvätta, som snyggare blusar av sammet eller ull, finns det andra metoder som du kan använda. Försök först försiktigt att rulla över dem med en luddrulle eller tejp.

Nästa är där en klädångare kommer in. Fukten och den milda värmen lossar pälsens grepp och gör det lättare att blåsa ut den.

När du kör ångbåten lätt över tyget i nedåtgående drag kan du prova med en luddrulle eller tejp för att ta bort resten.

Det är lättast att använda en ångbåt när kläderna hänger upp. Om det slutar med att du ångar en hel del av pälsen på marken, var beredd på att dammsuga efteråt. Om du har en budget kan du köpa en billigare handhållen ångkokare för mindre än , istället för att få de typiska stående ångbåtarna som ofta kostar mer än 0.


9.Borsta din hund mer

Avdelare 5

Bildkredit: Studio Peace, Shutterstock

Slutligen, ett av de bästa sätten att minska mängden hundhår som kommer på dina kläder är att samla upp håret direkt från källan. Använd en gummicurryborste för korthåriga hundar eller enfälla krattaför hundar med längre hår och underpäls.

Om din hund fäller ganska mycket bör du borsta dem minst två gånger i veckan. Att borsta din hund är ett utmärkt sätt att knyta an till dem. Det låter dig spendera nära, personlig tid med dem, och allt hår som du samlar in från deras kroppar är hår som inte kommer att fällas på dig eller i hemmet.

Få hundhår ur kläderna: sista tankar

Vissa hundar fäller mer under våren och hösten när deras päls övergår med vädret. Vid dessa tider på året kan du ta dem till frisören för att få pälsen utblåst. Denna behandling tar effektivt bort det mesta av deras avfallande underlag istället för att det kommer ut i bitar runt hemmet.

Att underhålla din hund och ditt hem är i slutändan de bästa sätten att hålla hår från dina kläder. Men oavsett vad du gör, kommer du fortfarande att hitta päls som klänger på. Nu är du dock utrustad med verktygen för att se till att de inte stannar där.


Utvald bildkredit: tajinna, Shutterstock

Innehåll