9 Leksaker och spel Katter älskar att leka med

Red-Cat-leker-med-en-båge-på-ett-snöreOm du precis har köpt din första kattunge, undrar du förmodligen vilken typ av leksaker du kan få ditt nya husdjur för att underhålla det. Om du tar en tur till djuraffären kommer du att se ett enormt utbud av leksaker, men de är ofta dyra och din katt kommer sannolikt inte att leka med dem länge. Om du vill hålla din katt glad, fortsätt läsa medan vi förser dig med en lista över beprövade leksaker som din katt kommer att älska.

Vad gillar katter att leka med?

1.Interaktiva pussel

Om din katt är något som vår, kommer den att göra praktiskt taget vad som helst för att få ut några godsaker ur dig. En fantastisk leksak som du kan skaffa ditt husdjur är ett interaktivt pussel. Dessa leksaker låter dig gömma godsaker i ett spel som de måste lösa för att komma åt godsakerna. Du kan få dessa spel i olika nivåer, från lätt till svårt, och de kommer att ge ditt husdjur mental stimulans såväl som mat. Du kan till och med bygga dessa pussel för att spara på kostnaderna, och du behöver inte spela dessa spel med din katt, så de är ett utmärkt val när du har andra sysslor att göra.

katt som leker med ägaren

Bildkredit: Dora Zett, Shutterstock

två.Fjäder och snöre

Fjäder- och snöreleksaken är en fantastisk leksak som de flesta katter tycker om. Du fäster en fjäder eller nästan något lätt föremål till ena änden av ett snöre, och du använder den för att fiska efter din katt. Din katt kommer ofta att jaga efter fjädern under ganska lång tid, och det kan hjälpa dem att bränna kalorier och behålla en hälsosam vikt. Nackdelen med snöret och fjäderleksaken är att du måste vara det engagerad hela tiden , så du måste avsätta flera minuter varje dag för att leka med din katt.3.Bollar

Små bollar som pingisbollen är en av kattens favoritleksaker, och det är en av de få leksaker din katt kan leka ensam, eller så kan du var med på det roliga . Vilken liten boll som helst duger, och vi har stor framgång med skrynkligt papper eftersom det verkar göra ett ljud som våra katter tycker om. Det finns dock många kommersiella varumärken tillgängliga som kommer att fungera perfekt. Vår rekommendation är att välja något som inte är för hårt eller för tungt, och det bör vara tillräckligt stort för att din katt inte av misstag kan svälja det.

vit maine coon spelar

Bildkredit: Pixabay

Fyra.Kurragömma

Det bästa med kurragömma-spelet är att du inte behöver köpa något. Tanken bakom detta spel är att gömma sig bakom en vägg eller gardin så att du kan kika ut på katten. De går vanligtvis in i jaktläge när de ser dig eftersom din katt kommer att ta tittandet som en hotfull gest. Det här roliga spelet slutar vanligtvis med att din katt attackerar din fot, och det tar bara några sekunder att spela. Vi har upptäckt att det fungerar minst en gång om dagen, och ibland kommer katten att vidta komplicerade åtgärder för att göra attacken.

5.Papperspåsar

En annan billig leksak som de flesta katter tycker om är den vanliga papperspåsen. Katter älskar att klättra i dessa påsar och lägga sig ner. De gillar också att dyka ner i dem innan de springer ut i hög hastighet. Katter tycker ofta om att spela peekaboo-spel, och föräldrar kan engagera sig genom att knacka på utsidan av påsen, vilket vanligtvis får dem att springa.

main coon spelar

Bildkredit: Nils-Jacobi, Shutterstock

6.Kartong låda

Du kan hitta kartonger i alla storlekar och former, och de är en av de flesta kattens favoritleksaker . Ganska ofta klagar ägare över att deras katter gillar lådan som leksaken kom i mer än leksaken de köpte. Katter gillar inte bara att leka i kartonger. De gillar ofta att sova i dem. Många ägare vet att lådorna är mjuka och behåller naturlig kroppsvärme, så de är en utmärkt inomhus- och utomhussäng.

7.Katttorn

Katttorn är en populär kommersiell leksak som många köper till sina katter för att hjälpa till att öka antalet sittpinnar i hemmet. Katter älskar sittpinnar eftersom det hjälper dem att hålla ett bättre öga på sitt revir. Många torn har flera nivåer och ger din katt massor av saker att göra medan du fortsätter med hushållssysslorna.

roliga-katter-lekar-på-trädet_Africa-Studio_shutterstock

Bildkredit: Africa Studio, Shutterstock

8.Katttunnlar

Katter älskar att utforska miljön de lever i, och ett sätt att ge dem mer att utforska är att köpa en katttunnel . Cat tunnlar kan vara olika längder av rör vanligtvis gjorda av ett hållbart material. Vissa har till och med flera ingångar och utgångar som katten kan använda.

9.Laser Penna

I vårt hushåll är den mest populära leksaken lätt laserpennan. Denna leksak kommer att få även de tyngsta och mest motvilliga katterna att jaga efter en liten röd prick i full fart. De är vanligtvis billiga och har utbytbara batterier, så de håller länge. Du kan också sitta på en plats medan katten springer runt i huset. Vi har sett katter försöka klättra på väggar i jakten på pricken, så den här leksaken är ett utmärkt sätt att hjälpa din katt att hålla sig frisk. Den enda nackdelen med laserpenna är att du måste försöka att inte lysa med lasern i deras öga, vilket är svårare än du kan tro när katten springer i toppfart. Vi har också sett det vara ansvarigt för enstaka gräl mellan katter eftersom de kan bli frustrerade över sin oförmåga att fånga ljuset.

Bildkredit: Seika Chujo, Shutterstock

Sammanfattning

Vi hoppas att du har gillat att läsa över den här listan och hittat några leksaker som du skulle vilja prova. Vi rekommenderar starkt laserpennan eftersom det är ett bra sätt att få dina innekatter att röra på sig och få den motion de behöver. Alla andra leksaker gör också bra val, och leksakerna du ser i mataffären och djuraffärerna kommer alla att falla inom dessa kategorier. Varje katt kommer att gilla vissa mer än andra, så du måste experimentera, men det är en del av det roliga.

Om vi ​​har hjälpt dig att underhålla ditt husdjur, dela gärna den här guiden till de nio spel katter gillar att spela med på Facebook och Twitter.


Utvald bildkredit: Alexander Sobol., Shutterstock

Innehåll