9 sätt att hundsäkra ett staket – en komplett guide

Få saker kan få ditt blod att rinna så kallt som när du kommer hem för att upptäcka att din hund inte är där du lämnade dem. Det kan vara särskilt frustrerande om du har en inhägnad trädgård, eftersom det gör att det känns som att det inte finns något du kan göra för att hålla din valp innesluten.Om du har en hårig Houdini på händerna finns det några saker du kan göra för att minska risken att de kommer att fly varje gång du lämnar dem ensamma hemma.

Nedan går vi igenom nio av bästa sätten att hundsäkra ditt staket. Lösningarna nedan gör det mycket mindre sannolikt att din valp kommer att fly, vilket ger dig sinnesfrid och sparar pengar på att reparera staketet.

1.Landskapsarkitektur

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Linda (@stonecottage2250)

Ett av de bästa sätten att förhindra att din hund skadar ditt staket för att fly är att se till att de inte har tillgång till staketet. Att plantera täta buskar eller andra växter längs staketet kan hindra din hund från att komma tillräckligt nära för att undersöka den för svagheter. Du kan ocksåinstallera växter som avskräcker hundar från att interagera med dem, som rosenbuskar eller kaktusar.Om din hund flyr för att den vill jaga något utanför gården, kommer tung landskapsarkitektur att blockera deras syn på omvärlden. Detta minskar frestelsen, vilket är lika viktigt som allt annat du kan hoppas på att åstadkomma.


två.L-fot

Att installera en L-fot på ditt vajerstängsel är ett utmärkt sätt att stoppa en grävare i deras spår. Detta är i princip en överflödig tråd som är böjd vinkelrätt mot staketet och sedan begravd, så när din hund försöker gräva under den, konfronteras de med mer staket.

Stängslet behöver inte heller grävas ner. Många lägger den bara över marken. Även om detta verkligen är lättare, ger det mindre skydd mot en målmedveten grävare, och det kan störa tillväxten av ditt gräs.


3.Bambu rullar

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av American Bamboo Co. (@americanbambooco)

Bamburullar är ett annat utmärkt sätt att ta bort visuella frestelser. Dessa spjälor kan rullas över befintligt stängsel om det har luckor i sig (som kedjelänk), och blockerar därmed din hunds syn på vad som händer precis utanför din gräsmatta.

Bambu är lätt men ändå extremt hållbar, så det bör inte tynga ner ditt befintliga staket och din hund ska inte kunna tugga igenom det. Det enda potentiella problemet är hur du fäster det på ditt staket, eftersom din valp kanske kan dra av det om de verkligen är fast beslutna att arrangera ett utbrott.


Fyra.Coyote Rollers

Dessa enheter har fått sitt namn från det faktum att de är utmärkta för att hålla prärievargar utanför, vilket ger dig ytterligare en fördel utöver att hålla din hund säkert innesluten. De är i grunden störtbågar som täcker toppen av din vägg, så vilket djur som helst försöker klättra över kommer inte att kunna hitta fotfäste när de väl kommer dit.

Du kan göra coyote-rullar själv, och de är ett billigt sätt att öka ditt stakets effektivitet. De är bäst lämpade för tegel- eller stenväggar som är platta ovanpå, men du kan sätta dem på praktiskt taget alla typer av staket.


5.Lean-Ins

En lean-in är en del av kedjelänksstängsel som sträcker sig ovanför själva stängslet och sedan böjs tillbaka mot gården. Tanken är att om din hund försöker gå över staketet, kommer de bara att mötas av mer staket, vilket tvingar dem tillbaka till gården.

Denna typ av stängsel är extremt effektiv för klättrare, men det kommer inte att göra något åt ​​det avskräcka grävare . Dessutom, om du är orolig för att prärievargar eller andra djur ska få in i din trädgård, detta kommer inte att göra mycket för att hålla dem utanför.


6.Betongsidfot

En betongsidfot är det enskilt mest effektiva sättet att stoppa en grävare, men det är också ganska arbetskrävande. Det går ut på att lägga ner betong längs stängslets gräns och sedan plantera ditt staket i det. Detta kommer inte bara att göra själva stängslet otroligt robust, utan din hund måste också gräva igenom solid betong för att fly.

Naturligtvis, om din hund gör lyckas gräva igenom betongen ska du bara låta dem göra vad de känner för att göra. Den hunden är chefen nu.


7.Redundant stängsel

Ett överflödigt staket är precis vad det låter som: ett staket inom ett staket. Det innebär att sätta upp ett separat staket inne på din trädgård, bort från den primära väggen. Detta kommer inte bara att ge din hund fler hinder att gå igenom, utan det kan också minska beteenden som staketslagsmål med grannarnas hundar. Det ger en hel del avstånd mellan din hund och omvärlden, vilket avsevärt minskar frestelsen.

Naturligtvis kan det vara jobbigt att sätta upp ett andra staket, och det kommer avsevärt att minska mängden användbart utrymme som du har på din trädgård. Dessutom, om din hund är en mästerlig flyktkonstnär, kan den bara sakta ner dem istället för att stoppa dem helt.


8.Luftlås

Luftlås är inte den bästa idén för att hålla in din hund när du inte är i närheten, men om din valp älskar att rusa efter utgången varje gång du öppnar grinden, kan de bara vara en livräddare. En luftsluss är en liten, inhägnad sektion utanför porten; den ståtar med en sin egen port , så din hund måste ta sig genom två dörrar för att fly.

Du hittar luftslussar i många hundparker också. Förutom att hålla din hund säker, låter de dig också hålla din hund isolerad om du behöver göra något på gården utan deras hjälp. De kommer dock inte att utgöra någon stor utmaning för en begåvad flyktkonstnär, så lämna inte din hund ensam länge.


9.Valp Bumpers

Valpstötfångare är unika på den här listan eftersom de inte är något som du lägger till ditt staket – de är något du lägger till i ditt staket. hund . Dessa är överdimensionerade halsband fyllda med tätt material som sticker ut långt utanför din hunds hals. Om din hund försöker vässla genom en liten öppning i stängslet, kommer stötfångaren att fastna och hålla dem på plats.

Valpstötfångare är ett användbart hjälpmedel, men de kan bara sakta ner din hund (eller övertyga dem att göra ett större hål i stängslet). Du bör inte lita på att de löser ditt problem på egen hand, och du vill fortfarande göra nödvändiga ändringar i ditt stängsel.

Håll din hund säker och frisk

Att ha en inhägnad bakgård är en gåva från gud om du har en hyperaktiv hund, men staket kan också ge dig en falsk känsla av säkerhet. Många människor har förlorat hundar för att de litade på ett staket som visade sig vara mindre än säkert.

Men med ändringarna ovan kan du göra din bakgård så rymningssäker som möjligt. Detta gör att du kan lämna hemmet med självförtroende, i vetskap om att din bästa vän fortfarande kommer att vänta på dig när du kommer tillbaka.

Naturligtvis, när din valp inser att de inte längre kan fly, kan de hämnas genom att riva upp din trädgård.


Utvald bildkredit: Jeannette1980, Pixabay

Innehåll