9 vanliga typer av hundsvansar (med bilder)

Hundar är några av de mest bedårande och ofta vänligaste djuren i världen. Det är inte konstigt att de kallas för människans bästa vän. Från spetsen av näsan till slutet av svansen kommunicerar de med oss ​​och visar oss kärlek. Men exakt hur kan de kommunicera med oss?Hundar är mycket beroende av kroppsspråk för att kommunicera sina känslor till andra djur och människor runt dem. Till exempel, hundar viftar med svansen när de är upphetsade och stoppar den mellan benen när de är rädda.

Vad mer säger en hunds svans oss? Eftersom det finns så många olika raser, är en av de mest avgörande egenskaperna för att skilja dem åt deras svansar. Sidovy av lilla Pembroke Welsh Corgi-valp_Marvelous World_shutterstock

9 olika typer av hundsvansar

1.Gubbade

Black and tan Doberman dog dock tail_Eudyptula_shutterstock

Bildkredit: Marvelous World, Shutterstock

En guppad svans på en hund liknar en hund som inte har en svans. De är antingen till synes obefintliga eller väldigt korta. De kan också kallas en nubbsvans. Det är ofta bara en liten bit av fettvävnad snarare än en hel svans med någon form av benstruktur.rat terrier långt hår chihuahua mix

Vanliga raser som har en guppad svans inkluderar Pembroke Welsh Corgis , Jack Russell Terrier ,Schipperkes, Australian Shepherds , Brittany Spaniels , ochGamla engelska fårhundar.


två.Dockad

Valp Mops kurva svans_Praisaeng_shutterstock

Bildkredit: Eudyptula, Shutterstock

En svans som liknar en guppad svansform är en som är dockad. En dockad svans är en som har blivit kirurgiskt skuren vid födseln istället för att vara naturligt guppad. Det görs ofta av kosmetiska skäl. Vanligtvis är det en onödig fara för valpar att gå igenom denna operation. Ibland kommer dock arbetande hundar också att få sina svansar dockade för säkerhet på jobbet.

Docking svansar började redan under romartiden när det gjordes för att identifiera de hundar som tillhörde en lägre klass. Det blev en kosmetisk tradition efter ett tag.

Vanliga raser som kan få sina svansar dockade som valpar inkluderaraustralisk boskapshund, den australiensiska herden , B rittany spaniel , Dobermans , Engelska pekare , Jack Russell Terrier , och den danska svenska gårdshunden.


3.Lockigt / Korkskruv / Snap

Siberian Husky dog_Thipwan_shutterstock

Bildkredit: Praisaeng, Shutterstock

Som olika namn skulle antyda, krullar dessa typer av svansar tillbaka på sig själva. Vanligtvis kröker deras svansar sig mot hundens rumpa. Dessa svansar är ofta bedrägligt korta och ser ut som en enda ring på hundens rygg. Korkskruvsversionen av svansarna är lite längre och kommer att sträcka sig förbi ringens stängning.

Hundraser som vanligtvis har ringen eller korkskruven inkluderarMopsar,Basenjis, ochBulldoggar.


Fyra.Skära

Golden retriever_Africa Studio_shutterstock

Bildkredit: Thipwan, Shutterstock

Sickle tails liknar de ringade svansarna, men med lite mindre kurva. De börjar böja sig tillbaka upp mot hunden och pekar ofta tillbaka mot hundens huvud utan att slutföra ringen. Dessa svansar är en uppåtgående halvcirkel, därav skäran referensen. De tenderar också att vara mjukare och mer flexibla än många andra typer av svansar.

border collie och blue heeler mix

Raser som vanligtvis har skäreformade svansar inkluderar Malamutes , Siberian Huskies , Chow Chow, Samojeder ,Akitas, Pomeranians, ochChihuahuas.


5.Utter / Simmare

svart och brun hundrumpa_Masarik_shutterstock

Bildkredit: Africa Studio, Shutterstock

Utterstjärtar kan förväxlas med flera andra svansvarianter som liknar varandra. Dessa typer av svansar är rundade och tjocka. Svansen är ofta nedåtriktad och kan ha en liten C-formad båge. Dessa typer av svansar är vanliga på vattenhundar eftersom de kan användas som roder när de simmar och inte tynger hunden. De smalnar ofta av till en trubbig spets i slutet.

De vanliga raserna som har svansar som dessa ärChesapeake Bay Retrievers, labrador retriever , ochOtterhounds.


6.Piska/morot

pudelvalp_Medenka Nera_shutterstock

Bildkredit: Masarik, Shutterstock

En morotssvans är ungefär som du kan föreställa dig att den är. De är ganska korta, även om de är längre än en guppad svans. De börjar som tjockare vid basen och är ganska runda, avsmalnande till en spets i slutet.

Dessa svansar liknar formen på uttersvansen men mycket kortare och ofta tunnare. De tillhör ofta korthåriga raser som har någon sorts terrier i bakgrunden. Förr i tiden användes dessa raser ofta för jakt under jorden. Även om det verkar otäckt, använde bonden ofta svansen för att dra hundarna tillbaka ur hålen när de närmade sig för att avliva.

Vanliga raser som har morots- eller piskliknande svansar inkluderar Border terrier ,Manchester terrier, Dalmatiner , Taxar , ochEngelska Setters.


7.Tuftad

Beagle dog_Ross stevenson_shutterstock

Bildkredit: Medenka Nera, Shutterstock

Tuftade svansar är de som kan ha en mängd olika former, men håret på svansspetsen växer mycket snabbare än håret närmare hundens kropp. Den bildar en tofs på baksidan av svansen. Det kan vara svårt att avgöra om en hund naturligt har den här typen av svans eftersom de ofta är välvårdade för att se ut så här.

En vanlig ras som har dessa svansar är Pudel .


8.Gay

Schäfer_Zelenskaya_shutterstock

Bildkredit: Ross Stevenson, Shutterstock

Gay svansar kan också betraktas som tuftade svansar eftersom de vanligtvis har en vit tuft i spetsen. De är ofta mindre och har en lätt kurva. De flesta hundraser med gay svans håller dem horisontellt från kroppen, och svansen förblir ungefär lika tjock från ände till ände.

Raser som vanligtvis har en svans som denna inkluderarBeaglar, Border Collies,Cavalier King Charles Spaniels, och Wire Fox Terriers.

hur man bygger hundtrappor själv

9.Att veta

Bildkredit: Zelenskaya, Shutterstock

Sabelsvansar finns ofta på hundar som tidigare använts som herdar. De har en lång, mjuk kurva och hålls vanligtvis ganska lågt mot marken. Hundar som har denna typ av svans inkluderar raser somCollies, belgisk malinois , schäfer ,Belgiska Tervurens, ochCardigan Welsh Corgisom de inte är dockade vid födseln.


Utvald bildkredit: cherry williams, Shutterstock

Innehåll