Afaird (Afghan Hound & Briard Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 22-27 tum
Vikt: 60-70 pund
Livslängd: 10 – 14 år
Färger: Svart, grå, silver, beige
Lämplig för: Aktiva familjer, hus med trädgård
Temperament: Lojal, lekfull, tillgiven, mild, intelligent, oberoendeThe Afaird är en blandning avAfghansk hundoch Briarden raser. Den afghanska hunden är en gammal hund från Afghanistan och är hängiven, kärleksfull och intelligent, och Briarden (uppkallad efter Brie-osten) har sitt ursprung i Frankrike och är lojal, energisk och skyddande. The Afaird förkroppsligar det bästa av dessa två raser och är en unik blandning av dem båda.

The Afaird är en stor hund med floppy öron, lång nosparti och en lång, böjd svans. De har en tjock päls som kan vara mjuk eller trådig och är i nyanser av grått, svart eller beige.

Avdelare 1Afaird Puppies – Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Inlägg delat av Kifli och Muci (@kifliesmuci)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

The Afaird är en frisk ras med en genomsnittlig livslängd för en stor hund och har mycket energi. De är intelligenta men envisa, så förvänta dig att träningen är lite knepig. De är försiktiga med främlingar och andra hundar som de inte har blivit introducerade för.

Vad är priset på Afaird-valpar?

Det fanns inga Afaird-valpar tillgängliga när detta skrivs, så en uppskattning kan vara 0 till 00. När du letar efter en valp måste du undvikavalpkvarnaroch hitta en ansedd och ansvarsfull uppfödare.

Här är några tips när du hittar en uppfödare:

 • Möt uppfödaren personligen: Att observera uppfödarens kennlar och hundar från första hand gör att du kan ta en titt på städningen i hundens bostadsutrymmen. Verkar uppfödaren ha en positiv relation till sina hundar? Överväg att använda videochatt om du inte kan träffa uppfödaren personligen.
 • Medicinsk bakgrund: Du bör begära information om uppfödarens hunds sjukdomshistoria. En bra uppfödare har inget emot att visa dig denna viktiga information.
 • Träffa valpens föräldrar: Genom att träffa föräldrarna till din valp kan du se om de är friska och glada hundar, och det kommer också att ge dig en uppfattning om hur din valp kommer att se ut och eventuellt agera när hon blir vuxen.
 • Fråga frågor: Kom förberedd med så många frågor som möjligt till uppfödaren. En bra uppfödare har inga problem med att svara på dina frågor.

Det finns även andra kostnader att tänka på när du tar med dig en valp hem.

En del av det dagliga skötseln av en valp kommer att omfatta:

 • Mat
 • Godsaker
 • Vatten- och matskålar
 • Träningsunderlägg för valp
 • Krage, koppel och sele
 • Leksaker för att leka och tugga
 • Låda och sängkläder

Andra utgifter att tänka på inkluderar:

 • Veterinärbesök
 • Kastrering eller kastrering
 • Grooming
 • Vaccinationer
 • Tränings-/lydnadsklasser
 • Mikrochips

Du kan också överväga att adoptera en hund eller valp genom en räddningsgrupp, vilket kan kosta cirka 0 till 0. Om du rädda en hund , kommer du att ge hunden en ny chans till ett bättre liv. Många räddningsgrupper kommer också att avstå från adoptionsavgiften om du tar med dig en hund med äldre eller särskilda behov hem.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om affären

1.The Afaird är en fantastisk vakthund.

Briarden är en vallhund, så Afairden har det skyddande av sin flockinstinkt från sin förälder. Hennes lojalitet mot sin familj och aktsamhet mot främlingar gör henne till den perfekta vakthunden eftersom hon kommer att uppmärksamma sin familj på alla som närmar sig hemmet.

två.Den intelligenta och energiska Afaird behöver mental stimulans.

De kommer att bli uttråkade och bli destruktiva om de lämnas ensamma för länge eller om de inte får något att göra. Använder sig av leksaker och pussel kan hjälpa till att hålla din hund sysselsatt och inte lika sannolikt att bli uttråkad.

3.Storleken och energin på Afaird betyder att ett hus med en gård är bäst.

De skulle kunna klara sig bra i en stor lägenhet så länge de tas ut och får möjlighet att springa, men ett hus med gård passar dem bäst.

Föräldrarna till Afaird Dog Breed

Föräldraraserna av Afaird | Vänster: Afghansk hund, Höger: Briard (Källa: Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Afaird

The Afaird är en aktiv, robust hund som är skonsam mot barn och ganska söt. De är väldigt modiga och tillgivna hundar som vakar över familjen och skälla ut varningar på grund av deras försiktiga natur.

Både Briarden och Afghanen är mycket intelligenta hundar, så Afairden är lika smart som hennes föräldrar. De är självständiga hundar som tenderar att vara mycket aktiva när de är ute men lugna och milda när de är inne.

Är dessa hundar bra för familjer?

The Afaird är en utmärkt familjehund eftersom hon är väldigt mild och tålmodig med barn och kommer att vaka över dem. De är också kända för att vara fåniga och lekfulla också, så länge det finns tillsyn, särskilt med yngre barn. Alla barn behöver läras att respektera hundar eftersom de flesta hundar inte vill bli ridna som en häst eller få sina öron och svansar dragna.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Så länge som affären har tränats och socialiserats kommer hon att komma överens med alla familjens husdjur. Den afghanska hunden användes för jakt, så Afaird kan ta på sig några av sina föräldrars jaktinstinkter, vilket måste tas i beaktande om du har mindre husdjur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Sandy (@lifewithsandyyy)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en affär:

Mat & Diet Krav

Hur ofta och hur mycket du matar din Afaird beror på hennes storlek, ålder och aktivitetsnivå. Du bör hitta ett torrfoder för hundar av hög kvalitet (som detta ett ) och följ väskans riktlinjer som hjälper dig att bestämma mängden. Prata alltid med din veterinär om du har några farhågor om din Afairds hälsa eller vikt.

Övning

Afairds är mycket energiska hundar som behöver mycket daglig motion. Därför kommer de att behöva minst två eller tre promenader om dagen i 45 minuter till en timme vardera. Se till att leka med din Afaird så ofta du kan, så har du en glad och välanpassad hund i händerna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Books to Heal from Pet Loss (@jackmcafghan)

Träning

Att träna The Afaird är en utmaning, tack vare en stark envis serie. Både afghanen och briarden är benägna att vara mycket självständiga, så du bör förvänta dig samma sak hos deras avkommor. Massor av tålmodig men fast träning är på sin plats, men var noga med att skänka din hund med belöningar och beröm eftersom Afaird också är en känslig hund. Se till att ge din valp många möjligheter att umgås genom att ta ut henne varje dag till hundparker.

Grooming✂️

Både afghanen och briarden är mycket underhållna när det gäller grooming, och affairden är inte annorlunda. Du tittar på varje grooming session som varar i ungefär en timme och minst två eller tre gånger i veckan. Du ska bara bada din Afaird högst en gång i månaden med ett hundschampo .

Du bör rengöra din Afairds öron ungefär en gång i månaden, borsta tänderna ungefär 2 eller 3 gånger i veckan och klippa hennes naglar var 3:e till 4:e vecka.

Hälsoförhållanden

För att bättre förstå några av de potentiella hälsoproblemen för affären måste vi titta på de villkor som hennes föräldrar kan utstå.

Mindre förhållanden

Afghansk hund :

Briard :

Allvarliga förhållanden

Afghansk hund :

Briard :

Veterinären kommer att undersöka din Afaird, hans svans och göra noggranna ögonundersökningar för att utesluta möjligheten att din hund ärver de mindre tillstånden.

Och även om Afaird inte kommer att vara lika benägen att ärva de stora tillstånden, kommer din veterinär att kontrollera din hunds höfter och göra tester på hennes ryggrad samt göra röntgen- och blod- och urintester.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

En av de största skillnaderna mellan han- och honhundar är storleken, med hanarna i allmänhet lite större än honorna. Hanen Afaird kan vara 22 till 27 tum i höjd och 60 till 70 pund i vikt medan honan vanligtvis är några tum mindre och flera pund lättare.

Om du väljer att ha kirurgi för din hund är detta också en annan stor skillnad mellan hanar och honor. Att sterilisera en honhund är en mer utmanande operation än att kastrera hanen och är följaktligen dyrare och kommer att ta längre tid för honan att återhämta sig från. Men att få din hund kastrerad eller kastrerad kan bidra till ett längre och hälsosammare liv för din hund eftersom det kan hjälpa till att förebygga allvarliga hälsoproblem.

Slutligen har man trott att det finns temperamentsskillnader mellan män och kvinnor. Generellt sett finns det debatter om det faktum att honhundar tenderar att vara mer tillgivna och lättare att träna än hanar. Men hur en hund socialiserades och tränades som valp och hur hon behandlas som vuxen kommer verkligen att avgöra din hunds personlighet och beteende.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Även om Afaird inte är den bästa hunden för en nybörjare, kommer hon att vara en underbar hund för rätt familj. Uppfödda från två renrasiga hundar som är mycket intelligenta men ändå envisa garanterar nästan en hund med en stark personlighet.

Det kommer att bli en utmaning att hitta en Afaird-valp, så du kan börja med att prata med uppfödare av afghanska hundar och briards. Följ upp genom att prata med nationella och lokala hundklubbar och gå på hundutställningar och prata med så många människor du kan. Slutligen, genom att publicera ditt intresse för att hitta en Afaird på sociala medier kommer din förfrågan att skickas ut till en stor publik.

Är Afaird värt alla dessa ansträngningar? Det kan du ge dig på. Smart, rolig och hängiven kommer The Afaird att leka med barnen och mysa för att titta på TV på kvällen och kan mycket väl vara den bästa följeslagaren du någonsin kommer att ha.

Relaterad läsning:


Utvald bildkredit | Vänster: Afghansk hund (David Raihelgauz, Shutterstock), Höger: Briard (kyliskova.cz, Shutterstock)

Innehåll