Amerikansk hårlös terrier

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 12-16 tum
Vikt: 12-16 pund
Livslängd: 14-16 år
Färger: Aprikos, svart, fawn, choklad, citron, röd, säl, lila, multi
Lämplig för: Människor med allergier, lägenhetsboende, varma klimat
Temperament: Nyfiken, Spunky, Aktiv, Intelligent, GladOm du har letat efter en hund du inte ser varje dag, låt oss presentera dig för den sällsynta och bedårande American Hairless Terrier. Modig och energisk, denna hund kommer att hålla barnen sysselsatta med timmar av lek och sedan varva ner med dig i slutet av dagen.

AHT är hårlösa men har så många unika färger och mönster på huden. Att ta hand om en av dessa fantastiska hundar är ungefär som att ta hand om sig själv. De behöver en bra hudvårdsrutin, en tröja för kallt väder och aktiviteter för att hålla dem stimulerade. Ta reda på mer om denna otroliga hund för att se om de matchar din livsstil.

Avdelare 1American Hairless Terrier-valpar – innan du köper...

Amerikansk hårlös terriervalp

Bildkredit: Zuzule, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på American Hairless Terrier-valpar?

Om du köper en American Hairless Terrier-valp från en licensierad uppfödare kan du förvänta dig att betala i bollplanet på 0 till 200. Ansedda uppfödare kommer att göra rutinmässiga hälsokontroller innan de säljer sina valpar. Du bör alltid kunna begära att få träffa båda föräldrarna och se levnadsförhållanden för att säkerställa att din valp har blivit omhändertagen fram till försäljningsstället.

Kom ihåg att du kan kolla i ditt tillstånd på olika härbärgen och rasspecifika räddningsgrupper för att leta efter American Hairless Terrier-valpar eller vuxna. Eftersom rasen är måttligt sällsynt, kanske du inte hittar så många alternativ på detta sätt, men det är alltid värt det att kolla. Det kan också bli billigare om du är sugen på att skaffa en AHT men inte riktigt kan betala uppfödarpriser.

Spendera aldrig några hundra dollar på en valp från en uppfödare. Lägre kostnader innebär vanligtvis mindre vård och kan utgöra bakgårdsavel. Att köpa en frisk valp är viktigt, och att avla enbart för pengar är inte något du skulle vilja stödja omedvetet.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om American Hairless Terrier

1.Rasen American Hairless Terrier började med en liten missanpassad råttterrier vid namn Josephine.

Helt oavsiktligt föddes en hårlös valp in i en annars normal liten Rat Terrier-valp. Detta var en ganska anomali på den tiden. Men ägarna njöt så mycket av hennes temperament och unika att de födde upp henne tills de framgångsrikt skapade en ny ras - AHT.

två.American Hairless Terriers kommer att behöva bära kläder också.

Eftersom dessa hundar är hårlösa måste du skydda deras hud ordentligt. De är mycket känsliga för kylan eller den varma solen. De kan solbränna i de flammande strålarna eller få köldskador i den bittra kylan.

Du måste skaffa skyddsutrustning för dem att bära utomhus. Det är inte nödvändigt hela tiden, naturligtvis. Men en bra tumregel är - om du är kylig eller bränner dig, så är din AHT det också.

3.American Hairless Terriers får inte loppor eller fäller.

Naturligtvis är ingen utgjutning förmodligen inte mycket av en överraskning, med tanke på att de är en hårlös ras. Men utöver det är en extra fördel att de inte får loppor.

Loppor kan vara en verklig smärta för husdjursföräldrar under varmare månader. Du kan betrakta detta som en extra kostnad du minskar när du äger dessa unika hundar.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Norman Maynard (@norman_aht)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos American Hairless Terrier

American Hairless Terriers är roliga, energiska följeslagare som sällan tar slut. De är snabba på att reagera på alla yttre stimuli och märker allt omkring dem med stor nyfikenhet. Deras uppmärksamhet tillåter dem utveckla nya färdigheter snabbt .

Dessa hundar är otroligt smarta och tar snabbt upp knep och regler. Men de behöver en fast alfaledare för att hålla dem i linje. När du väl har etablerat hierarkin kommer de att falla på plats, med respekt för sin ägare.

Denna ras är mottaglig för riktning. De kommer förmodligen att njuta av spel som kräver action, båda två mentalt och fysiskt . Att engagera sig med dem i utomhusaktiviteter och lägga pussel ger dem ett hälsosamt utlopp för sin gränslösa energi.

Är dessa hundar bra för familjer?

American Hairless Terriers passar perfekt för de flesta familjesituationer. De avgudar människor i alla åldrar, från spädbarn till äldre. De klarar sig bra i små livsmiljöer eller med massor av utrymme att ströva omkring. Deras mångsidighet gör dem till ett attraktivt alternativ för många livssituationer.

De är otroligt tillgivna med sin familj och vill alltid vara en del av saker och ting. Men på samma sätt är de inte överlägsna eller alltid i ditt ansikte. American Hairless Terriers har inga problem att vara en del av saker utan att behöva stjäla showen.

Om du letar efter en liten hund men inte är ett fan av de vanliga skällande tendenserna, kommer du att älska att de sällan gör det. Dessa hundar är ganska tysta om inte något allvarligt är på gång.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

American Hairless Terriers klarar sig mycket bra med andra hundar och även katter! De tycker om att ha kompisar att springa och leka med – och till och med att sova med då och då.

Samma känsla kanske inte sträcker sig till mindre husdjur som gnagare. De används inte för jakt men kan uppvisa ett bytesdrift. I huvudsak är AHT en råttterrier utan hår. Så deras förfäders DNA har en ganska lång historia när de jagar gnagare.

Om du har små husdjur som de är i närheten av sedan valptiden, kanske de accepterar dem. Men hur de skulle reagera på obekanta djur kan vara olika. Övervaka alltid alla interaktioner.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Norman Maynard (@norman_aht)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en amerikansk hårlös terrier:

Mat & Diet Krav

Den muskulösa och kapabla American Hairless Terrier behöver en proteinrik kost för att fylla på bränt bränsle. Du kan köpahögkvalitativt, proteinrikt torrfoderhundmat. För att lägga till lite piss kan du också erbjuda kött, ägg och andra hela former av protein till kosten.

För portioner är det alltid bäst att mata dem enligt etiketten på hundmatspåsen. Olika foder kan kräva vissa mått, mest beroende på livsstadiet och din hunds vikt.

Förutom högt protein för att ge näring till ben, hud och päls, behöver de också andra viktiga näringsämnen. Se till att du erbjuder näring utan fyllmedel, konserveringsmedel eller konstgjorda ingredienser. Antioxidanter, omega-fettsyror och essentiella mineraler kommer att hålla din AHT vid optimal hälsa.

Övning

Dessa hundar behöver definitivt sin motion, men inte så mycket som du kanske tror. De kräver minst 30 minuter om dagen i form av promenader, joggingturer eller speltid.

De har stor nytta av pussel och uppgifter där de ska lösa problem eller reda ut. Så att erbjuda leksaker eller spel för att stimulera deras hjärna kommer att dämpa deras lust att komma in på andra saker.

Eftersom dessa hundar är snabba och pigga måste de kopplas eller placeras i ett inhägnat område. Stängslet måste vara högt och säkert eftersom de både kan hoppa och gräva.

amerikansk hårlös terrier

Bildkredit: Pxhere

Träning

Din American Hairless Terrier tar snabbt upp ny information och strävar efter att tillfredsställa dig. De älskar så mycket stimulans som möjligt, så de kommer att svara på dina kommandon med entusiasm.

American Hairless Terriers har en lite envis strimma, så ibland kan de besluta att de inte vill följa. Men använd alltid positiv förstärkning för att vägleda dem utan att ta till hårda straff.

Din AHT är en som bryr sig väldigt mycket om vad deras ägare tycker. Så ibland kan till och med strängheten i din röst förändra deras sätt att tänka. Så även om de kan vara lite egensinniga ibland, är deras kärlek till dig starkare.

Grooming✂️

Låt inte hårlöshet lura dig - AHT kräver fortfarande en hel del underhåll på grooming-avdelningen. Mindre traditionella än andra hundar, de behöver en annan typ av vård.

För att förenkla behöver denna ras mycket av samma rutinhygien som vi. De kan fåsolbränna,utslag och fläckar.De kräver värme på vintern och skugga på sommaren. De svettas också genom porerna, så de behöver rutinmässiga torkar.

Något milt som havremjölsbaserade schampon fungerar väldigt bra på huden. Det är också bäst att hålla huden återfuktad genom att applicera ekologisk kokosolja eller liknande. Att använda parfymlotioner eller schampon kan verkligen irritera huden, så försök att undvika dofter.

AHT:er behöver vanligtvis bara en djuprengöring i månaden. Men du måste hålla deras hud fri från ansamlingar eller rester. Du kan använda en tvättlapp eller en parfymfri babyservett för att rengöra dem.

Valpar kan gå igenom stadier där de utvecklar finnar eller fläckar - vilket är en normal del av åldringsprocessen. När de väl når en specifik del av utvecklingen slutar de vanligtvis.

Hälsoförhållanden

Eftersom de är hårlösa kanske du tror att American Hairless Terrier är mer mottaglig för hälsoproblem. Det är faktiskt en missuppfattning.

Mindre förhållanden
  • American Hairless Terriers kan utveckla hudproblem, som allergier eller utslag. Men realistiskt sett har de ungefär lika stor chans som en hund som har päls.
Allvarliga förhållanden
  • Även om det är ovanligt kan vissa American Hairless Terriers utveckla hjärtsjukdomar.
  • Detta tillstånd är där höftleden slipar istället för att glida som de ska. Även om det är mer troligt hos större raser, kan American Hairless Terriers drabbas av detta problem.
  • Legg-Calve-Perthes —Denna störning uppstår när höftleden spontant börjar försämras, vilket leder till artrit.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Både manliga och kvinnliga American Hairless Terriers har gemensamma nämnare. Varje hund är en individ med sin egen personlighet. Men det finns bara några få saker du kan få med manliga kontra kvinnliga AHT.

Hanar är något större än honor i höjd. De kan också visa en något större muskulös del. Annars är båda könen strukturellt lika.

Hanar kan vara lite mer aktiva än honor, vilket gör dem något svårare att träna. Hanar kan vara för flygiga för att lugna sig. De kunde också mogna lite långsammare än honor mentalt och stanna i valpstadiet ganska länge.

Honor är däremot lite mer känsliga och jordnära. Men låt inte detta slutföra ditt beslut, eftersom kvinnor kan vara mer kinkiga eller lynniga.

Hur du än går kommer båda könen att ge dig solid sällskap och gränslös kärlek.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Sammantaget skulle American Hairless Terrier göra exceptionella husdjur för familjer eller enmanshem. De har accepterande, kärleksfulla personligheter med både människor och djur. Kom ihåg, deskälla inte mycket, vilket är ett särskilt attraktivt attribut om du bor i lägenhet eller har nära grannar. Dessutom är de så unika att du kanske är den enda personen du känner som har en.

Om AHT har alla egenskaper du letar efter, välj din valp från en välrenommerad uppfödare - och glöm inte att kontrollera lokala räddningar.


Utvald bildkredit: nika174, Shutterstock

Innehåll