Amerikansk Foxhound

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 21-29 tum
Vikt: 60-70 pund
Livslängd: 11-13 år
Färger: Trefärgad: brun, svart, vit
Lämplig för: Jägare, aktiva familjer med mycket energi och tid att ägna sig åt sin hund
Temperament: Energisk, aktiv, kärleksfull, vänlig, driven, nyfiken, söt, kärleksfull

Amerikanska Foxhounds är ganska likaderas engelska kusiner, men de har längre, tunnare ben med mer välvning i baken. Dessa egenskaper gör dem snabbare och smidigare när de korsar den tuffa terrängen de avlades för att täcka i Amerika. Som namnet antyder uppföddes Foxhounds ursprungligen för att jaga rävar, vilket är anledningen till att de behövde vara snabba och snabba.

Dessa hundar är prydda med en kort, hård päls som skyddar dem från busk när de är på jakt. De har också självständiga naturer som är väl lämpade för långa jakter ensamma som jagar bytesdjur. De är specialbyggda hundar som utmärker sig på jakt, men de kan fortfarande få otroliga följeslagare under rätt förhållanden.

Avdelare 1American Foxhound valpar – innan du köper...

amerikansk foxhound valp

Bildkredit: giovannistrapazzon, Pixabay

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Sanningslöst har dessa hundar vissa egenskaper som gör dem till fantastiska husdjur, som deras lättsamma uppförande, deras kärleksfulla tillgivenhet eller deras lekfullhet. Men om du vill ha en som husdjur måste du arbeta hårt för att dämpa egenskaperna som gör dem till så fantastiska jägare. Till exempel behöver deras höga energinivåer och uthållighet ett utlopp, så du måste spendera cirka två timmar varje dag på att träna din amerikanska Foxhound. Försumma detta och du kan förvänta dig att en deprimerad, destruktiv Foxhound förstör din trädgård, ditt hem och din frid.

Vad är priset på amerikanska Foxhound-valpar?

Amerikanska Foxhounds är en ren ras som är erkänd av AKC. Generellt är renrasiga, pappersbelagda valpar ganska dyra och kostar ofta flera tusen dollar. Men amerikanska Foxhounds är inte en av de mer populära raserna; åtminstone enligt AKC som rankar dem som 186thpopuläraste rasen av totalt 196.

Detta betyder också att amerikanska Foxhounds är lite svårare att hitta. Det finns inte lika många uppfödare för dem som några av de mer populära raserna eftersom valparna helt enkelt inte är värda lika mycket.

Om du lyckas hitta en uppfödare av amerikanska Foxhound-valpar, bör du räkna med att spendera runt 0- 000 för att ta hem en.

Naturligtvis, om föräldrarna har överlägsen genetik, kan du sluta med att betala en hel del mer än så här. Och kom ihåg att det här priset endast gäller för en valp och inkluderar inte alla nödvändigheter du behöver budgetera för, såsom en kennel, halsband, koppel, skålar, mat, shots, avmaskning, mikrochips, etc.

Men det finns ett mer prisvärt alternativ till att köpa din Foxhound från en uppfödare; adoption. Du kanske måste leta lite, men om du kan hitta en amerikansk Foxhound för adoption i ett lokalt skydd, kan du spara en hel del pengar samtidigt som du erbjuder en kärleksfull hund en chans till ett nytt liv med dig.

Om du bestämmer dig för att gå adoptionsvägen bör du räkna med att spendera cirka 300 USD för att få din valp. Återigen, du måste budgetera lite mer för det väsentliga, men med pengarna du sparar genom att adoptera istället för att köpa från en uppfödare, borde dessa väsentligheter verka mycket mer överkomliga!

Avdelare 8

3 föga kända fakta om amerikansk Foxhound

1.De kan vara den första amerikanska hundrasen.

Foxhounds har funnits väldigt länge. Redan 1650 togs några av de engelska Foxhounds till Amerika där de blandades med några franska Foxhounds för att skapa den perfekta Foxhounden. Uppfödaren som gjorde denna korsning var ingen mindre än George Washington, en av grundarna till Amerika.

Det är svårt att säga säkert, men bevisen pekar på att denna ras är den första som officiellt skapats på amerikansk mark. Och det är säkert svårt att bli mer amerikansk än att bli uppfödd av USA:s första president!

två.Deras näsor kan få dem till problem.

Foxhounds, som alla dofthundar, har otroligt kraftfulla nosar som kan upptäcka lukter på mycket långa avstånd. Detta är uppenbarligen ganska användbart när du jagar, spårar och jagar bytesdjur. Men det kan också få dem till problem när de inte är på jakt!

Den kraftfulla näsan kan lätt upptäcka lukter långt borta som du inte är medveten om. Foxhoundens nyfikna natur kommer snart att få dem att leta efter källan till den doft som har fångat deras näsa. Detta kan leda till förlorade valpar som alltid försöker fly. Om du ska hålla din Foxhound utomhus utan tillsyn måste du se till att din trädgård är säker.

3.Det finns fyra typer av amerikanska Foxhounds.

Det finns många olika typer av Foxhounds, kategoriserade efter var de kommer ifrån. Till exempel engelska Foxhounds, French Foxhounds och American Foxhounds. Men Foxhound-raser blir mycket mer specifika än bara de platser de kommer ifrån. Det finns bara fyra olika typer av amerikanska Foxhounds.

Fältförsökshundar är mycket konkurrenskraftiga, smidiga och mycket snabba. Rävjaktande hundar är långsammare med höga musikaliska röster och starka näsor. Spårhundarna används för att tävla efter konstgjorda beten som sport. Och slutligen kommer jägare till häst att använda förpackningar med packhundar för jakt.

amerikansk rävhund

Bildkredit: Olga Aniven, Shutterstock

Avdelare 3

Temperament & intelligens av den amerikanska Foxhound

Amerikanska Foxhounds är väldigt smarta hundar. De är också otroligt vänliga och kärleksfulla. Denna ras är känd för sina lättsamma attityder som hjälper dem att komma överens med nästan alla. Men de kan också vara ganska oberoende; en egenskap som är mycket fördelaktig för en jakthund.

Dessa hundar är inte krävande, men de vill ha din uppmärksamhet. De föredrar att hållas inomhus med dig, förutom de flera timmar varje dag du behöver spendera på att träna dem. På grund av deras imponerande arbetsmoral, uthållighet och energi behöver dessa hundar massor av motion. Om de inte får tillräckligt med fysisk aktivitet blir amerikanska Foxhounds snabbt destruktiva och deprimerade. Det är då du kommer att börja se beteenden som att skrika, gräva, gnälla, tugga och värre.

Även om dessa hundar är perfekt lämpade för jakt, kan de också bli bra följeslagare om du förstår deras behov. De är kärleksfulla och lojala hundar som kommer att hålla sig vid din sida dag ut och dag in. Men det kommer att krävas lite arbete för att komma dit. De är bäst lämpade för ägare med tidigare hunderfarenhet eftersom de har speciella behov utöver de flesta raser.

Är dessa hundar bra för familjer?

Uppfödare av amerikanska Foxhounds har varit kända för att säga att de aldrig har sett en som inte kom bra överens med barn. Dessa hundar är väldigt snälla mot barn och blir fantastiska följeslagare och partners när barnen åldras och de växer ihop.

Eftersom den här rasen behöver så mycket motion och uppmärksamhet, kan flera personer i en familj vara en stor fördel eftersom all träningstid kan delas upp på flera familjemedlemmar. Detta kan göra det mycket mindre belastande att äga en hund som behöver lika mycket uppmärksamhet som en amerikansk Foxhound.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

I allmänhet gör amerikanska Foxhounds bra med andra hundar som är deras storlek eller större. De kan komma överens med mindre hundar och till och med djur av andra arter, men detta kommer att kräva lite arbete och socialisering.

Kom ihåg att amerikanska Foxhounds är jägare i hjärtat. De har en naturligt stark bytesdrift som kommer att bli ganska svår att bryta. Tidig och repetitiv socialisering kan säkert hjälpa, men det garanterar inte att din Foxhound är säker runt andra husdjur.

Amerikansk Foxhound

Bildkredit: giovannistrapazzon, Pixabay

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en amerikansk Foxhound:

Mat & Diet Krav

Som vi har nämnt tidigare är amerikanska Foxhounds en exceptionellt aktiv ras. De behöver massor av fysisk aktivitet. Som sådan måste de också fylla på dessa energireserver. Detta betyder att de är bäst lämpade för hundmat som är speciellt framtagen för högenergihundar . Dessa blandningar kommer att ha rätt näringsämnen för att fylla på det som din hund förbränner varje dag för att säkerställa att de inte blir bristfälliga.

Tänk också på att din amerikanska Foxhound kommer att äta en hel del mat på grund av hur aktiva de är. Ändå vill du se till att du inte övermatar dem så att din hund inte blir överviktig eller fet. Det rekommenderas att du delar upp din hunds måltider i två eller tre dagliga matningstider och övervakar hur mycket mat du ger dem så att du kan vara säker på att den inte äter för mycket.

Träning

Det är detta som gör den amerikanska Foxhound till en hund med mycket underhåll; de har träningsbehov som är långt utöver de flesta hundars. Dessa hundar har massor av uthållighet som är perfekt för att jaga rävar hela dagen. Men om din Foxhound inte jagar rävar hela dagen, då måste du hitta ett annat utlopp för all den energin.

Om du inte lyckas förbruka all din Foxhounds överflödiga energi, kommer du att ha en destruktiv, gnällig, olycklig hund på dina händer. Vid denna tidpunkt kommer du sannolikt att se alla typer av oönskade beteenden.

Din Foxhound kommer att behöva cirka två timmars fysisk aktivitet varje dag. Och detta måste vara strukturerad fysisk aktivitet, inte bara lämna dem på bakgården i några timmar.

Eftersom de behöver så mycket motion är denna ras bäst reserverad för mycket aktiva individer och familjer. Om du ofta tar långa promenader, joggar, vandrar,cykelturer, etc., då kan Foxhound vara en bra passform för dig. Du kommer att kunna ge all den motion som din hund behöver genom att låta den följa med dig på dina dagliga träningsutflykter.

Å andra sidan, om du är mer av en stillasittande individ som hellre vill spendera tid på att titta på tv inne, så är Foxhound inte ett bra val för dig.

Amerikansk Foxhound knaprar en pinne

Bildkredit: Olga Aniven, Shutterstock

Träning

Foxhounds är smarta nog att tränas för jakt, så du kan definitivt få dem att lära sig kommandon och mer. De klarar sig bra med lydnadsträning, men de har en envis, självständig sida som ibland kan vara svår att hantera. Du behöver en fast, säker hand när du tränar dessa hundar, så det är bäst om du har tidigare erfarenhet.

Träningen blir enklast om din Foxhound kan få ut det mesta av sin energi i förväg. Det är bäst att du försöker träna kort efter att du har tränat din Foxhound så att de inte har massor av extra energi som gör det svårare för dem att koncentrera sig.

Grooming✂️

Även om amerikanska Foxhounds kan vara mycket underhållsmässiga när det gäller deras träningsbehov, är deras päls raka motsatsen. De behöver väldigt lite skötsel, tack vare deras korta, skyddande rockar. De ska inte badas om de inte hamnar i något klibbigt och illaluktande. Och deras rockar behöver bara minimal uppmärksamhet. Du kan helt enkelt borsta dem en gång i veckan i några minuter så tar det bort de döda hårstråna

Men Foxhounds har långa öron, så du måste se till att du håller öronen rena och torra. Om det blir fuktigt inuti deras öron kommer de inte att torka ut eftersom de är täckta av dessa öron. Detta kan lätt leda till infektioner om det inte tas om hand. Torka bara av din hunds öron med en lätt fuktig trasa en gång i veckan, var noga med att torka öronen helt när du är klar.

Hälsoförhållanden

Den amerikanska Foxhound är ungefär lika tålig som vilken ren ras som helst. De har inte många hälsoproblem att hålla utkik efter, även om det finns några som är värda att nämna.

Mindre förhållanden
  • Öroninfektioner : Öroninfektioner hos hundar är ganska lika öroninfektioner hos människor, men hundar får dem oftare på grund av formen på deras hörselgångar. Faktum är att så många som 20 % av hundarna har en öronsjukdom av någon form. Hundar med långa, floppy öron löper störst risk eftersom deras öron kan fånga in fukt i hörselgången, vilket gör den till en grogrund för bakterier. Det bästa förebyggandet är en noggrann rengöringsregim, och se till att torka din hunds öron helt varje gång.
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi : Höftdysplasi är när höften växer felaktigt. På grund av detta kommer lårbenet inte att passa in i höftskålen som det ska. Detta gör att höftbenet och lårbenet gnuggar ihop, vilket resulterar i smärta, minskade rörelser och möjligen till och med hälta. De första tecknen att leta efter inkluderar smärta, svaghet i de bakre extremiteterna, haltande, ovilja att använda trappor och problem att resa sig från sittande eller liggande läge.
  • Trombocytopati : Detta är en blodsjukdom som gör att blodplättarna inte fungerar. Det kan resultera i överdriven blödning vid skada eller till och med spontan blödning. Det vanligaste tecknet är blödning från slemhinnor inklusive anus, mun, öron och näsa.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Liksom många raser tenderar amerikanska Foxhound-hanar att vara större och tyngre än honor. Skillnaden är dock ganska minimal. Honor kan nå höjder på 28 tum medan de högsta hanarna är bara en tum längre. Likaså är de största hanarna bara några pund tyngre än de största honorna.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Amerikanska Foxhounds är lika amerikanska som alla hundraser. De är förmodligen den första rasen som skapats på amerikansk mark, och en av Amerikas grundare spelade till och med en roll i rasens start.

Dessa hundar är exceptionella jägare med nästan oändlig uthållighet och starka nosar som hjälper dem att spåra byten på långa avstånd. Men det betyder att de har massor av energi som behöver ett dagligt utlopp eftersom de kan bli destruktiva mycket snabbt om deras träningsbehov inte är menade.

Ändå kan de vara fantastiska följeslagare för individer och familjer som är tillräckligt aktiva för att ge gott om motion genom att helt enkelt ta med din Foxhound på dina löpturer eller vandringar. De har ett kärleksfullt uppträdande, ett vänligt sinne och kommer till och med bra överens med barn. Dessutom kräver de väldigt lite skötsel och underhåll.

Sammantaget är de en bra hund för alla jägare eller mycket aktiva personer eller familjer. Men om du hatar att springa bör du nog leta någon annanstans!


Utvald bildkredit: Olga Aniven, Shutterstock

Innehåll