American Journey vs Blue Buffalo Dog Food: Jämförelse 2021

Välj Namnet På Husdjuretamerikansk resa vs blå buffel

Att hitta en hundmat som är värd att serveras till din valp kan vara en riktig syssla. Även om du bara fokuserar på premiumfoder, kan de olika ingredienserna och näringsnivåerna vara överväldigande, och det känns som att du rakar år av din hunds liv om du ger henne ett undermåligt foder.Men oroa dig inte, insatserna är inte så höga - och vi är här för att hjälpa dig att navigera i den förvirrande världen av hundmat. Idag tittar vi på två relativt nya varumärken,Amerikansk resaochBlå buffel.Båda dessa hävdar att de är otroligt hälsosamma för din hund, men efter att ha gjort lite forskning fann vi att den ena verkar vara mycket bättre än den andra. Vilken kom överst? Svaret finns nedan.

Avdelare 1

En smygtitt på vinnaren: American Journey

Bild Produkt Detaljer
Bäst överlag Vinnare American Journey Chicken & Sweet Potatis American Journey Chicken & Sweet Potatis
 • Höga proteinnivåer
 • Mycket omega-fettsyror
 • Inkluderar superfoods som kelp
 • KONTROLLERA PRIS
  Tvåan Andra plats Blå buffelkyckling & brunt ris Blå buffelkyckling & brunt ris
 • Recept med lågt kaloriinnehåll
 • Mycket fiberrik
 • Full av superfoods
 • KONTROLLERA PRIS

  Amerikansk resakan vara ett nytt livsmedel, men det betyder inte att det presterar på nybörjarnivå. Denna mat använder utmärkta ingredienser, har höga nivåer av viktiga näringsämnen och är konkurrenskraftigt prissatt. Även om vi fortfarande gillar Blue Buffalo, kunde den inte matcha American Journey i många viktiga mått.  För att se en mer detaljerad uppdelning av båda livsmedel och för att förstå varför vi valde American Journey, läs vidare.

  Avdelare 3

  Om American Journey

  Fördelar

  • Använder inga fyllmedel eller animaliska biprodukter
  • En mängd olika recept att välja mellan
  • Bra värde för priset
  Nackdelar
  • Kan endast köpas på Chewy.com
  • Företaget är inte aktuellt om var ingredienserna kommer ifrån

  I framtiden kan varje djuraffär och webbplats ha sitt eget personliga märke av hundmat. När det gäller American Journey är framtiden nu, eftersom detta är Chewy.coms personliga varumärke, en populär djurbutik online.

  American Journey använder inte billiga ingredienser

  Många billiga hundfoder skär av sig genom att använda fyllmedel som majs, vete eller soja, eller så ersätter de kvalitetskött med animaliska biprodukter, som i princip är det som finns kvar av djuret efter att det goda är borta.

  American Journey gör inte det. Varumärket använder inte billiga fyllmedel eller animaliska biprodukter, och som ett resultat kan du vara säker på att din hund äter ingredienser som är värda henne.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg delat av Chewy (@chewy)

  De har spannmålsfria, begränsade ingredienser och recept med högt proteininnehåll

  Om du vill ge din hund en specialiserad diet, har American Journey sannolikt en formel som kan tillgodose dina önskemål. Även om alla deras recept använder ingredienser av hög kvalitet, har de också specialitetslinjer som tar saker ett steg längre för att ge din hund den avancerade näring hon behöver.

  Du kan bara köpa den på Chewy.com

  Du kan inte hitta denna mat i butiker eller på Amazon. För att köpa American Journey måste du ha ett konto på Chewy.com.

  Men företaget erbjuder ofta stora rabatter, vilket är särskilt imponerande med tanke på att det bara är måttligt dyrt till att börja med.

  Vårt favoriterbjudande just nu ben

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  Företaget är inte aktuellt om var ingredienserna kommer ifrån

  All American Journeys mat tillverkas i USA, och den använder endast ingredienser av hög kvalitet. Men lycka till med att ta reda på var dessa ingredienser kommer ifrån.

  Företaget är mycket tvivelaktigt om denna information. Det betyder inte att de använder olyckliga leverantörer, naturligtvis, men vi skulle bli förvånade om majoriteten av deras ingredienser kom från inhemskt.

  Avdelare 2

  Om Blue Buffalo

  Fördelar

  • Använder inte heller fyllmedel eller biprodukter
  • Proprietära LifeSource Bits är utmärkta källor till näringsämnen
  • Riktigt kött är alltid den första ingrediensen
  Nackdelar
  • Proteinnivåerna varierar kraftigt från mat till mat
  • Komplicerad säkerhetshistorik

  MedanBlå buffelär förvisso mer känt än American Journey, det är inte mycket äldre - företaget går bara tillbaka till 2003.

  De använder inte heller fyllmedel eller biprodukter

  Alla Blue Buffalos recept ärmajs-, vete- och sojafri, och de använder inte heller äckliga animaliska biprodukter. Inte alla deras recept är spannmålsfria, men de har en spannmålsfri linje, såväl som alternativ med begränsade ingredienser och högt protein.

  Företaget använder egenutvecklade LifeSource-bitar

  Varje påse med Blue Buffalo har speciella tillsatser som kallas LifeSource Bits. Dessa ser ut som små brända bitar av småbitar, men de är stora bitar av vitaminer och antioxidanter.

  Hundar verkar älska dem - så mycket att de inte verkar inse hur friska de är för dem.

  Se detta inlägg på Instagram

  Ett inlägg som delas av Blue Buffalo (@bluebuffalo)

  Riktigt kött är alltid den första ingrediensen

  Om du tittar på ingredienslistan på någon Blue Buffalo-produkt kommer du alltid att se riktigt kött listat #1 (eller ibland en köttmåltid). Detta innebär att deras mat är byggd på en grund av protein, snarare än hoplagd av billiga kolhydrater.

  Det betyder dock inte att all deras mat innehåller mycket protein. Vissa av deras recept är ganska låga i protein medan andra har en enorm mängd av det, så se till att läsa etiketten innan du köper.

  De har en komplicerad säkerhetshistoria

  Blue Buffalo är ett relativt nytt företag, men det har inte hindrat dem från att vara upptagna med återkallelser (mer om det senare).

  Men vad som är mer störande är det faktum att FDA tror att de kan vara kopplade till hjärtsjukdomar hos hundar. Bevisen är långt ifrån avgörande, men vi skulle vara försumliga om vi inte nämnde det.

  American Journey Chicken & Sweet Potato Recept Spannmålsfritt

  De 3 mest populära recepten för hundmat på amerikansk resa

  1. American Journey Chicken & Sweet Potato Recept Grain-Free

  American Journey Lax & Brown Rice Protein First Recept

  Kontrollera senaste pris

  Medanden här matenär främst kyckling-smaksatt, det finns en hel del annat kött här också. Du hittar kyckling, kycklingmjöl, kalkonmjöl, kycklingfett och fiskmjöl här, tillsammans med en skvätt ärtprotein. Det hela ger en proteinnivå på 34 %, vilket är utmärkt.

  Du hittar ocksålinfrö och laxoljaförutom fiskmjölet och kycklingfettet, så är denna mat överfull av omega-fettsyror. Det finns också andra fantastiska livsmedel inuti, som kelp, blåbär och morötter.

  Det är lite högre i salt än vi skulle vilja, och vi skulle föredra om ärtproteinet hade ersatts av en annan animalisk källa, men det kan bli girigt.

  Allt som allt, om detta är Chewys första satsning på att göra hundmat, är vi spända på att se vad framtiden har för dem.

  Fördelar

  • Höga proteinnivåer
  • Mycket omega-fettsyror
  • Använder superfoods som kelp och blåbär
  Nackdelar
  • Mer salt än vi vill
  • Förlitar sig på växtproteiner såväl som animaliska källor

  2. American Journey Lax & Brown Rice Protein First Recept

  American Journey Limited ingrediens Spannmålsfri lax & sötpotatisrecept

  Kontrollera senaste pris

  Med ett namn som Protein First, kan du förvänta digden här matenatt packas med ännu mer kött än det ovan. Så är dock inte fallet. Denna mat har bara 25%, vilket är kvadratiskt i medelintervallet.

  En bra mängd av det kommer också från ärtprotein. Växtprotein är i allmänhet inte lika bra som animaliskt protein för hundar eftersom det inte har alla aminosyror de behöver, men det är ändå bättre än ingenting.

  Ett annat problem vi har med denna mat är att den använder en kontroversiell teknik som kallas ingrediensdelning. De har brunt ris, riskli och bryggeris som anges på ingredienslistan; detta är förmodligen bara en stor portion ris som de delar upp i tre separata ingredienser. Detta låter dem maskera hur mycket ris det är i, och vi slår vad om att om de kombinerade allt till en ingrediens, skulle det finnas mer ris än lax.

  Detta är fortfarande god mat, trots allt ovan. Fibernivåerna är höga, den har gott om omega-treor från sina olika fiskkällor, och den ska vara skonsam mot magen, tack vare riset och havregrynen inuti.

  Vi gillar den här maten mycket - och vi vet inte varför de var tvungna att tillgripa tvivelaktiga marknadsföringstekniker för att klä upp en perfekt kibble.

  Fördelar

  • Mycket fiber
  • Använder omega-rik fisk för protein
  • Skonsam mot magen
  Nackdelar
  • Har mycket växtprotein
  • Använder en kontroversiell teknik i ingredienslistan

  3. American Journey Limited ingrediens Spannmålsfri lax & sötpotatisrecept

  Kontrollera senaste pris

  När det gäller näringsnivåer,den här matenär väldigt lik alternativet Protein First ovanför det. Den har samma mängd protein och fibrer, med bara en touch mindre fett.

  Ingredienslistan är dock mycket kortare (minus alla tillsatta vitaminer och mineraler förstås). Det är bara lax, ärtor och sötpotatis, med lite torkad betmassa och rapsolja i.

  Som ett resultat är den full av omega-fettsyror, och det finns inte mycket här som kan störa en känslig hunds mage.

  Det är dock högt i salt, och vi skulle föredra att se mer animaliskt protein inuti. Men om du ska gå med en enda djurkälla är lax ett ganska bra val.

  Detta foder är idealiskt för hundar med känsliga dispositioner, men om din har en gjutjärnsmage, kanske du vill ge henne något lite hjärtligare.

  Fördelar

  • Bra för känsliga magar
  • Mycket omega-fettsyror
  • Mycket kort ingredienslista
  Nackdelar
  • Begränsad mängd animaliskt protein
  • Hög i salt

  Blue Buffalo Life Protection Formula Naturlig vuxen...

  3 mest populära recept för hundfoder med blå buffel

  1. Blue Buffalo Life Protection Formula Healthy Weight Natural Adult

  Blue Buffalo Basics begränsad ingrediensdiet, spannmål... 25 667 recensioner Blue Buffalo Life Protection Formula Naturlig vuxen...
  • RIKTIGT KÖTT FÖRST: Blue Buffalo-mat har alltid äkta kött som den första ingrediensen; Hög kvalitet...
  • VIKTKONTROLLANDE HUNDFODER: Formulerad med reducerade kalorier från fett, Blue Life Protection Formula...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Detta är en lågkaloriversionav deras grundfot, så det är bra för hundar som behöver gå ner några kilo.

  Men vi känner generellt att högproteindieter är rätt väg att gå för överviktiga hundar, och detta foder är verkligen inte högprotein - bara 20%. Vilket kött den har kommer från kyckling, kycklingmjöl och kycklingfett, med lite ärtprotein inlagt för att fylla på summan.

  Det finns inte mycket fett heller (bara 9%). Detta kan göra det svårare för din hund att känna sig mätt, och om hon är en kompetent tiggare kan det leda till att du övermatar henne.

  Men vad den saknar i protein och fett, kompenserar den för i fiber. Vid 10 % bör detta hålla din hund regelbunden och hindra henne från att lagra en massa mat i hennes tarmar.

  Det finns några utmärkta livsmedel i blandningen här också, som tranbär, blåbär och sötpotatis. Vi gillar också att de tillsätter glukosamin eftersom överviktiga hundar behöver allt ledstöd de kan få.

  Om du har en hund som behöver gå ner lite i vikt kan detta vara värt att testa. Andra hundar kommer bara att undra varför du svälter dem.

  Fördelar

  • Recept med lågt kaloriinnehåll är bra för tjocka husdjur
  • Mycket fiberrik
  • Massor av superfoods inuti
  Nackdelar
  • Extremt lågt protein
  • Brist på fett kan hindra hunden från att känna sig mätt

  2. Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet Spannmålsfri naturlig vuxen

  Blue Buffalo Wilderness High Protein, Natural... 3 199 recensioner Blue Buffalo Basics begränsad ingrediensdiet, spannmål...
  • BÖRJAR MED RIKTIGT KALKIET: Detta spannmålsfria torrfoder för vuxna har en enda animalisk proteinkälla...
  • HUNDMAT MED BEGRÄNSAD INGREDIENS: Blue Basics är en begränsad ingrediens, spannmålsfri hundmat som inte...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Som American Journeys recept med begränsade ingredienser,den härär också låg i protein - men Blue Buffalo är betydligt lägre, på bara 20%. Den har också mindre fibrer än den hälsosamma viktformeln ovan, men lite mer fett.

  Vi är inte heller stora fans av de begränsade ingredienserna de valde att inkludera. Även om det inte är några problem med kalkon, använde de vanlig potatis istället för sötpotatis eller annan stärkelse. Vanlig potatis erbjuder inte mycket näring, och de ger också många hundar gas.

  Vi gillar att de inkluderade raps- och fiskoljor, eftersom de är utmärkta källor till omega-fettsyror. Dessutom kastade de i sig lite taurin, vilket är utmärkt för hjärthälsa.

  Detta är en fin mat med begränsad ingrediens, men den kan inte riktigt jämföras med American Journey's. Dessutom är det konstigt för oss att de använder vanlig potatis istället för något som är mindre troligt att orsaka matsmältningsproblem.

  Fördelar

  • Fylld med omega-fettsyror
  • Turkiet är ett magert kvalitetsprotein
  • Har taurin för hjärthälsa
  Nackdelar
  • Lite protein inuti
  • Potatis kan orsaka gaser

  3. Blue Buffalo Wilderness High Protein Spannmålsfri Natural Senior

  Avdelare 4 1 730 recensioner Blue Buffalo Wilderness High Protein, Natural...
  • PACKAD MED RIKTIG KYCKLING: Ett recept gjort för att tillfredsställa din hunds naturliga kärlek till kött, denna höga...
  • HÄLSA INGREDIENSER: BLUE Wilderness spannmålsfritt seniorhundfoder är formulerat med ingredienser för...
  Kolla pris på Chewy Kontrollera pris på Amazon

  Vildmark ärBlue Buffalos högproteinlinje, men eftersom detta är en seniorformel har den lite mindre av det än vissa andra recept. Ändå är siffrorna ganska bra: 30% protein och 7% fiber.

  De använder också fisk- och kycklingmåltider, som båda är fulla av glukosamin, så detta är ett utmärkt foder för artritiska hundar. Du hittar också fiskolja, linfrö och kycklingfett för omega-fettsyror, samt vitamin E för att hålla din valps hud frisk och smidig. Detta recept innehåller också taurin.

  De fyller sitt proteinantal med en hel del växtprotein, och kalorinivåerna kan vara lite höga om din hund är lite knubbig.

  Sammantaget är detta dock en utmärkt mat, och det är ytterligare bevis på varför Wilderness förtjänar att vara vår favoritlinje Blue Buffalo.

  Fördelar

  • Mycket protein och fiber
  • Fylld med glukosamin
  • Mycket omega-fettsyror
  Nackdelar
  • Putsar proteintotal med växtbaserade proteiner
  • Kalorinivån kan vara hög för tyngre hundar

  Avdelare 5

  American Journey vs Blue Buffalo jämförelse

  Nu när du har en allmän uppfattning om vad du kan förvänta dig av varje företag, så här jämförs de två matvarorna head-to-head i flera viktiga mått:

  Smak

  Båda livsmedel använda ingredienser av hög kvalitet , med en premie på proteiner. Som ett resultat bör smakerna vara liknande. Vi kommer att ge Blue Buffalo nicken här, helt enkelt för att de för närvarande har fler smaker tillgängliga.

  Näringsvärde

  Återigen, båda livsmedel är lika här, men American Journeys recept tenderar att vara högre i protein, vilket är en av de viktigaste sakerna vi letar efter i en kibble.

  Blue Buffalo har en högproteinlinje som kan matcha eller överskugga American Journeys mat, men för det mesta skulle vi ge American Journey fördelen här.

  Pris

  Båda livsmedel är rimligt prissatta, men American Journey verkar vara billigare för det mesta. Dessutom erbjuder Chewy ofta rabatter på maten, vilket gör det till en ännu bättre affär.

  Vårt favoriterbjudande just nu

  30 % RABATT på Chewy.com

  + GRATIS frakt på hundmat och tillbehör

  Spara 30 % nu

  Så här löser du in det här erbjudandet

  Urval

  Med tanke på att American Journey är en väldigt ny matlinje är det inte förvånande att Blue Buffalo skulle ha en stor fördel i denna kategori.

  Blue Buffalo har inte ett stort utbud av produkter på det sätt som vissa märken har, men de har fortfarande en hel del mer än American Journey vid det här laget.

  Övergripande

  Det faktum att de två livsmedel delar upp kategorierna ovan, understryker hur nära de ligger i vår ranking.

  Men vi tror att de flesta skulle värdesätta budgetvänlighet och överlägsen kost högre, så vi ger vinsten till American Journey. Detta är särskilt sant med tanke på deras mycket bättre säkerhetsresultat hittills.

  Minns historien om American Journey och Blue Buffalo

  Amerikansk resaär ett väldigt nytt märke, så det här kanske inte är en helt rättvis jämförelse, eftersom det ännu inte har återkallats.

  Blue Buffalo är dock inte precis en gammal idiot, men trots att de är relativt nykomlingar har de lyckats få ihop en ganska omfattande återkallelselista.

  Den största var 2007 när de var en del av det som var känt som The Great Melamin Recall. Melamin är en kemikalie som finns i plast, och den är dödlig för hundar. En del av det hittade sin väg till en bearbetningsanläggning i Kina som tillverkar över 100 hundmat, bland dem Blue Buffalo. Tusentals husdjur dog, men vi kan inte säga hur många (om några) som var ett resultat av att ha ätit Blue Buffalo.

  År 2010 utlöste problem med vitamin D-nivåer ett återkallande, och Salmonella orsakade ett återkallande av tuggben 2015. År 2016 återkallade de konserver på grund av mögel.

  2017 var ett banerår för dem när det gäller återkallelser. De började med att återkalla konserver på grund av förekomsten av metall och fick sedan ytterligare en återkallelse av konserver senare på året på grund av förhöjda nivåer av sköldkörtelhormon från nötkött.

  Allt detta är utöver att vara utnämnt av FDA som en av 16 livsmedel som kan orsaka en ökad risk för hjärtsjukdomar. Med tanke på Blue Buffalos engagemang för att använda hälsosamma livsmedel av hög kvalitet, är det konstigt att de ska ha så många säkerhetsincidenter under sin korta historia.

  Vilket hundfodermärke ska du välja?

  Blå buffelochAmerikansk resaär mycket lika livsmedel när det gäller värde och näringsprofil. Vi gillar båda märkena ganska mycket - vi gillar bara American Journey lite mer.

  Du måste dock köpa den via Chewy.com, så om du gillar att köpa din mat personligen är Blue Buffalo det enda valet för dig. Den har också en bred smakprofil, vilket gör den till ett bättre val för kräsna valpar.

  Om du inte har något emot att köpa online kommer du förmodligen att få ett bättre erbjudande med American Journey - och din hund kommer att klara sig lika bra, om inte bättre, på den billigare maten.

  Innehåll