Är Ajax disktvål säker för katter och är den effektiv för rengöring?

Välj Namnet På Husdjuret Ajax Dishwashing Flytande Disktvål Gul CitronAjax är ett vanligt disktvålsmärke känt för att få disken ren och ha en överkomlig prislapp. Men är det effektivt för att rengöra andra saker? Hur är det med dina husdjur? Kan du använda Ajax diskmedel på din katt?Oavsett om du har slut på kattschampo eller om din katt har haft otur att locka till sig loppor, är diskmedel det bästa alternativet för att rengöra din katt. Ajax diskmedel är säkert för katter, och liksom Dawn och andra diskmedelsmärken är den också effektiv för att döda loppor. Det finns dock några problem med att använda diskmedel för att tvätta din katt på lång sikt.

Är Ajax tvål effektiv för rengöring av katter?

Disktvål är ett effektivt rengöringsmedel för husdjur, men det betyder inte att du ska använda det som ett kattschampoalternativ. Schampon och tvålar som inte är avsedda för katter kan torka ut din katts hud och ändra dess känsliga pH-balans.Om din katt är frisk och inte har några allergier eller hudåkommor kan du använda diskmedel för att bada dem. Gör det bara inte regelbundet, annars riskerar du att torka ut din katts hud.

 kattbad

Bildkredit: Irina Kozorog, Shutterstock

Ajax diskmedel för att döda loppor

Om din katt har loppor, kan Ajax diskmedel vara en biljett för att få din husdjursloppa fri. Loppor kan orsaka alla möjliga problem för din katt, inklusive håravfall, hot spots, hudutslag och anemi. När din katt har loppor är din prioritet att bli av med dem snabbt!

Så här använder du Ajax diskmedel för att döda loppor:
  • Fyll ett handfat eller tvättkar med varmt vatten
  • Häll ett par droppar diskmedel i baljan med vatten och rör om för att skapa bubblor.
  • Placera din katt i badkaret och skölj dem noggrant med tvålvatten. Löd in tvålen i din katts päls väl för att nå eventuella loppgömmor.
  • Håll tvålvattnet borta från din katts ögon.
  • Loppor dör inom några minuter efter att de gnuggats med tvål. De kommer att kasta av din katt när du sköljer av dem.

Dödar någon diskmedel loppor?

Ja, vilket märke av diskmedel som helst effektivt för att döda loppor . Disktvålen fungerar som ett ytaktivt ämne och sänker ytspänningen på loppans kropp. Detta skadar loppans exoskelett och dödar dem.

Nackdelen med att använda diskmedel är att det bara blir av med loppor men inte förhindrar att angrepp återkommer. Det är mer en tillfällig lösning än en lösning.

Slutgiltiga tankar

Ajax diskmedel är säkert för katter, men det bör inte användas ofta. Den berövar din katts hud från naturliga oljor och torkar ut huden. Diskmedel kan användas till döda loppor på din katt, men det här är en tillfällig lösning och kommer inte att göra det förhindra framtida utbrott . Men Ajax är en bra lösning om du är i en kläm!