Är majs i hundmat dåligt? Hur är det med majssirap?

Välj Namnet På HusdjuretMajs har varit en av hundmatens vanligaste kolhydratkällor i flera år. Men på senare tid har majs blivit mycket granskad av kritiker. Så om du är en person som alltid har köpt hundmat som innehåller majs som en primär ingrediens, kanske du undrar om du ska fortsätta att mata det till din hund.Vi förstår helt varför du vill lära dig mer om ämnet. Och vi är här för att berätta att majs i hundmat inte nödvändigtvis är dåligt. Vi kommer att förklara här varför majs får så dålig rap idag och hur du kan säkerställa att recept som innehåller majs är hälsosamma för din hund.  Avdelare 2Majs: En grönsak under belägring

  majs

Bildkredit: Piqsels

I åratal vände sig sällskapsdjursföretag till majs som en extra kolhydrat för torrfoderrätter. Det gav en solid energikälla som var lättillgänglig.De senaste åren har det varit mycket marknadsföring mot majs. Massor av produkter kommer att marknadsföra sin hundmat genom att ange de innehåller ingen majs, vete eller soja – att dra slutsatsen att majs i hundmat på något sätt är en negativ sak.

Men hur är det med majs som är dåligt för din hund? Låt oss utforska användningen av majs och hundmat och knäcka några myter om denna ingrediens.

Vanliga myter om majs

Majs är ett fyllmedel

Det sägs ofta att majs är ett fyllmedel i hundmat. Tekniskt sett är majs inte ett fyllmedel. Även om dess näringsnivåer är mindre än anmärkningsvärda. Majs är inte en betydande källa till vitaminer och mineraler och är inte särskilt lättsmält. Det är dock inte alls lika skadligt som det får ryktet.

Majs orsakar allergier

  australisk herdehund som äter

Bildkredit: Ermolaev Alexander, Shutterstock

Det sägs allmänt att majs kan vara en utlösande faktor för allergier när den konsumeras i hundmat. Vi kan till och med höra proffs varna för användningen av majs i hundmat på grund av riskerna. Men hur sant är detta? Det är faktiskt osannolikt att majs skulle vara källan till någon matallergi i hundmat.

Men det är inte för att avfärda anspråken. Det är absolut möjligt att din hund kan ha en majsallergi. Men jämfört med andra hundfoderingredienser är det mycket mindre sannolikt att orsaka allergier än andra ingredienser som proteinkällor (kyckling, nötkött, etc.) och mejeriprodukter.

Majs är ett mycket smältbart spannmål

Det finns en stor anledning till varför det är vanligt att se majs i din fekala materia. Majs är inte ett lättsmält spannmål. Faktum är att din hunds kropp har svårt att smälta det alls. Full av stärkelse och mindre näringsrika fördelar, majs bryts inte ner lika lätt och ditt hundsystem som andra grönsaker.

Majs ger hälsofördelar

  man köper husdjursmat

Bildkredit: SIDE, Shutterstock

Det ryktas att majs innehåller antioxidanter som potentiellt kan minska fria radikaler i blodet. Det är också en mycket smältbar fiber som hjälper kroppen att reglera matsmältningen. Men majs är inte alls lika smältbar som vissa andra lugnande korn som havre eller korn.

Vete och soja kan vara andra besvärande ingredienser kopplade till allergier eller obehag i tarmen. Om du oroar dig för att din hund är allergisk mot majs, kan din veterinär rekommendera dietförsök med en ny proteindiet eller hydrolyserad proteindiet för att utesluta denna möjlighet.

  Avdelare 5

Kan hundar äta majssirap

  matar hund

Bildkredit: Jaromir Chalabala, Shutterstock

Om du frågar, kan hundar äta majssirap? Den verkliga frågan är, ska människor ens konsumera majssirap? Majssirap är en högkoncentrerad form av socker . Det är bara bra med måtta, och det är det. I själva verket bör majssirap, tillsammans med många andra sockerarter och konstgjorda sötningsmedel, undvikas i din hunds dagliga kost.

Även om din hund äter något sött är det nog bra med lite. När allt kommer omkring är majssirap inte giftigt. Det bör dock aldrig bli en vana, och du bör aldrig bjuda på godsaker fulla av majssirap.

Du kanske ser majssirap som en ingrediens i vissa hundmatsgodis . I små, små mängder är detta acceptabelt, så att din hund inte har någon känslighet.

Det har dock sina fördelar. Till exempel kan du använda en liten mängd majssirap på ditt husdjurs tandkött om de lider av lågt blodsocker från behandling av deras diabetes .

  Avdelare 2

Slutsats

Även om majs har ett ganska dåligt rykte bland hundmatsmarknadsförare, är det inte så dåligt som de säger. Majs är en helt acceptabel kolhydrat i de flesta traditionella dieter. Om din hund är allergisk mot majs kan du undvika det i kosten helt och hållet.

+ Källor