Aussie Wheaten (Australian Shepherd & Wheaten Terrier Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 18-19 tum
Vikt: 35-45 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Svart, brun, beige, vit och grå
Lämplig för: Aktiva familjer med äldre barn, människor som vill ha en lojal hund
Temperament: Lojal, rolig, intelligent, vänlig, kommer överens med andra hundar, klarar sig bättre med äldre barn än med småbarnAustralian Shepherd & Soft Coated Wheaten Terriers kommer från en blandning mellan renrasiga Australian Shepherds och Soft Coated Wheaten Terriers. Den här hunden är uppfödd för att vara en aktiv sällskapshund på grund av sin tillgivenhet och energi. De är kända för att vara pigga, lojala och tillgivna, även om de ibland är envisa på grund av terrierblodet.Eftersom det inte är mycket känt om dessa hybriddesignerhundar, vill vi ge dig all information du behöver för att avgöra om denna hund är rätt för dig. Intresserad av att veta mer? Läs vidare för att ta reda på om den underbara Aussie Wheaten! Aussie Wheaten

Aussie Wheaten Puppies – Innan du köper...

Avdelare 8

Kredit: Eric Isselee, ShutterstockEnergi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Om du älskar utseendet på Aussie Wheaten-valpar, vill du veta allt du kan om dem innan du går och skaffar en till din familj. Nedan ska vi berätta några saker om deras temperament, hur mycket de kostar och andra saker som hjälper dig att fatta rätt beslut.

Vad är priset på Aussie Wheaten-valpar?

Det genomsnittliga priset för en Aussie Wheaten-valp kommer att kosta allt från 0-0. Det är en bra idé att göra din forskning och hitta en ansedd uppfödare så att du har en bättre chans att få en frisk valp.

 • Se även:Hur mycket kostar en Wheaten Terrier med mjuk beläggning? (2021 prisguide)

Australian Shepherd & Soft Coated Wheaten Terrier Mix

3 föga kända fakta om Aussie Wheatens

1.Aussie Wheaten-hundar är extremt sällskapliga. De är väldigt vänliga och joviala.

två.De har mycket energi. Det betyder att de är väldigt roliga men de behöver också mycket motion.

3.De är ofta väldigt clowniska. De är ofta väldigt roliga och väldigt söta om du ser till att du har lärt dem manér.

Aussie Wheaten

Temperament & Intelligence of the Aussie Wheaten

Aussie Wheatens är energiska, tillgivna och glada, och de älskar att leka. De är lättsamma och vänliga och i allmänhet kommer de att trivas med vissa andra hundar. De är fantastiska med människor och tycker om att vara med barn som är väluppfostrade.

De älskar att gå ut och är villiga deltagare i familjeaktiviteter. Om du inte inkluderar dem i spel, var beredd att låta dem försöka ta din boll eller frisbee och lägga in sig själva i ditt spel, oavsett om du vill eller inte.

De kan anpassa sig till livet i staden tillsammans med livet på landet. Se bara till att du ger dem den motion de behöver. De kommer att älska att springa runt i parken, bakgården eller huset i timmar om de tillåts.

De är mycket bättre med väluppfostrade och mer mogna barn som förstår gränser och kan bli överväldigade av små barn som kan peta, dra och överraska dem.

Du bör börja umgås dem tidigt. De är vanligtvis lättsamma med nya människor och de har inget emot att vara runt andra hundar. Men du vill socialisera din Aussie Wheaten så att dessa egenskaper utvecklas.

Är dessa hundar bra för familjer?

Det är de, ja, men de kommer att klara sig bättre med äldre barn snarare än yngre barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, de kommer överens med andra hundar och katter. Det är bäst om de introduceras när de är en valp, så börja umgås dem tidigt. Detta kommer att göra saker mycket lättare för alla.

Avdelare 4

Kredit: Kathryn Gilbert, Shutterstock

Avdelare 3

Saker att veta när du äger en Aussie Wheaten

Så du har stannat hos oss så länge, så du är intresserad av att veta mer. Om du funderar på att få korsningen mellan Australian Shepherd & Soft Coated WheatenTerrier, känd som en Aussie Wheaten, det finns några saker som du bör veta om denna blandning.

Mat & Diet Krav

Som med alla typer av hundar kommer mängden mat du ger dem att bero på deras ålder.

När du först tar hem din Aussie Wheaten-valp, från 8 till 12 veckor gammal, bör du mata dem fyra gånger om dagen.

När han är 3-6 månader kan du ta ner honom till tre måltider varje dag. Efter ett år ska han matas två gånger om dagen.

Maten du ger din Aussie Wheaten ska varahög kvalitetblandas med buljong, vatten eller konserver. Du kan också ge honom kokta ägg, grönsaker, keso och frukt.

  Relaterad läsning: 8 bästa hundfoder för Wheaten terrier

Övning

Din Aussie Wheaten är en mycket intelligent och energisk hund. Det betyder att de kommer att behöva mycket o f mental och fysisk stimulans så att de inte blir uttråkade. Din Aussie Wheaten kommer att vara glad att gå, springa eller delta i lite energisk lek med andra hundar och med dig. Det är särskilt viktigt att du socialiserar din Aussie Wheaten tidigt så att dessa impulser motverkas. Om din Aussie Wheaten är mer likherdesida kommer de sannolikt att vara mer skyddande. Men de är också kända som hängivna husdjur som bildar starka anknytningar till sin familj.

Träning

Det är viktigt att börja träna din Aussie Wheaten tidigt. Deras intelligens gör det också ganska lätt att träna dem, men dessa hundar är ofta envisa och noppiga på grund av deras jakt- och vallningsnatur.

Grooming ✂️

Även om Aussie Wheatens inte är helt hypoallergena producerar de färre allergener från håret eftersom de är en del av Terrier. Dessa hundar kan vara mycket röriga, och pälsen är medellängd och vågig, så den kräver regelbunden borstning med en borste med fasta borst. Detta kommer att hjälpa till med att minska mattning och avfall.

Det är inte nödvändigt att få Aussie Wheaten professionellt putsad regelbundet, men det är ingen dålig idé att trimma kanterna runt fodret, under svansen och runt öronen för att göra underhållet enklare. Rasen bör badas månadsvis eller vid behov, med särskild uppmärksamhet på rengöring i området kring hans öron och ögon.

Som alla hundraser bör deras tänder borstas varje dag och naglarna ska klippas en gång i månaden till var sjätte vecka. Eftersom dessa hundar är kända för att njuta av att vara ute är det också viktigt att kontrollera deras päls för insekter som fästingar eller skräp som kan fångas i pälsen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Teddy (@teddy_sweetie_wheatie)

Hälsa och villkor

Aussie Wheatens är ofta utsatta för en mängd olika hälsoproblem. Även om det finns några som nämns här, betyder det inte att din Aussie Wheaten kommer att ha dessa problem.

Mindre förhållanden
 • Allergier
 • Öroninfektioner
 • Hudtillväxt
 • Tumörer
Allvarliga förhållanden
 • Kardiovaskulära problem
 • Problem med nervsystemet
 • Diabetes
 • Fetma
 • Njursjukdom
 • Addisons sjukdom
 • Matsmältningssjukdom

Slutgiltiga tankar

Om du letar efter en hund att lägga till din familj är en Aussie Wheaten ett underbart val. Aussie Wheatens är stadiga, glada och självsäkra och är fantastiska vakthundar. Men de är också mycket vänliga. De älskar barn och kommer att komma överens med andra hundar och katter, särskilt om han introducerades för dem som valp.

Men när de är ute kommer de att jaga alla pälsiga smådjur som korsar deras väg. Så bli inte förvånad om du ser dem plötsligt lyfta över gården.


Utvald bildkredit: birgl, Pixabay

Innehåll