Australian Shepherds tillväxt- och viktdiagram (uppdaterad 2021)

Välj Namnet På Husdjuretaustralisk herde

Australian Shepherdsär en av USA:s valpälsklingar och bland några av de mer populära hundarna. De passar särskilt människor som behöver en hund med hög energi för att hålla jämna steg med en aktiv livsstil. De är hårt arbetande och används ofta som assistanshundar i en mängd olika egenskaper.Att adoptera en australiensisk herde är ungefär som att ge ett fluffigt knippe av glädje och energi till ditt hem. De kallas vanligtvis en Aussie, ochdet kortare namnetpassar bättre denna kalikofärgade valp. De har ofta blå ögon som kan förändras när de blir äldre. Färgerna på pälsen kan också variera och förändras när de åldras.Vilken typ av saker ska du förvänta dig av dem när de växer? Om du vill hålla reda på din valps tillväxt och förstå de typiska takterna för att hålla jämna steg med deras hälsa, kolla in våra tillväxtdiagram för att lära dig vad du kan förvänta dig varje månad mot vuxen ålder.avdelare 9Fakta om Australian Shepherd

1. Australian Shepherd är inte australiensisk.

Namnet på Australian Shepherd är ganska missvisande eftersom de inte kommer från Australien. De kom ursprungligen från den baskiska regionen i Spanien och utvecklades som en cowboyhund i Amerika tidigt i landets historia.

två. Indianer behandlade australiska herdar som heliga djur.

Indianer betraktade de australiensiska herdarna på grund av deras klarblå ögon. De kallade dem spökögon.australianshepherd

Bildkredit: 5019938, Pixabay

3. Heterokromi är typiskt för denna ras.

Heterokromi är vad det kallas när djur eller människor har två olika färgade ögon. När det gäller en australisk herde är den ena ofta blå och den andra brun.

4. De har naturligtvis guppade svansar för det mesta.

Även om det kan se ut som om de har avskurna svansar, föds de vanligtvis stubbiga och korta.

5. Australian Shepherds har alltid varit hårt arbetande hundar.

Under hela sin historia har australiensiska herdar använts som brukshundar och har utfört olika jobb. Dessa inkluderar att vara vallhundar, hörhundar, droghundar, seende hundar och till och med räddningshundar.

Avdelare 8Australian Shepherd Valp tillväxt och vikt diagram

Diagrammen nedan visar hur din valp kommer att växa varje vecka och månad. Det inkluderar deras vikt och längd i typiska intervall. Alla valpar är inte lika. Om du har följt upp med lämpliga veterinärbesök kan de berätta för dig om din valp fortfarande är frisk.

Australian Shepherd-valptillväxt och viktdiagram (hane)

Viktintervall Höjdintervall
8 veckor 5-7 lbs. 3-5
9 veckor 7-12 lbs. 5-8
10 veckor 15-19 lbs. 7-11
11 veckor 18-23 lbs. 9-12
3 månader 21-27 lbs. 11-13
4 månader 28-35 lbs. 12-14
5 månader 34-43 lbs. 13-15
6 månader 38-49 lbs. 15-17
7 månader 44-55 lbs. 16-18
8 månader 47-58 lbs. 17-19
9 månader 49-63 lbs. 18-20
10 månader 51-65 lbs. 19-21
11 månader 53-67 lbs. 20-22
1 år 54-68 lbs. 20-23
2 år 56-69 lbs. 20-23

Två typer australian shepherd_Medenka Nera_shutterstock

Bildkredit: Medenka Nera, Shutterstock

Australian Shepherd-valptillväxt och viktdiagram (hona)

Viktintervall Höjdintervall
8 veckor 4-8 lbs. 3-5
9 veckor 6-11 lbs. 5-8
10 veckor 10-15 lbs. 7-11
11 veckor 12-19 lbs. 9-12
3 månader 14-21 lbs. 11-13
4 månader 19-28 lbs. 11-14
5 månader 23-35 lbs. 12-14
6 månader 26-39 lbs. 13-15
7 månader 29-44 lbs. 14-16
8 månader 31-47 lbs. 15-17
9 månader 33-49 lbs. 16-18
10 månader 34-51 lbs. 17-18
11 månader 35-52 lbs. 18-20
1 år 36-54 lbs. 18-21
2 år 37-55 lbs. 18-21

Avdelare 4Australian Shepherds tillväxtstadier (med bilder)

Det är bra att veta vad man kan förvänta sig varje steg på vägen för att övervaka din valps tillväxt och utveckling framgångsrikt. Från det att de föds tills de når vuxen ålder, finns det många förändringar för din lilla valp. Det sker mycket snabbare än hos människor och bör övervakas noggrant.

8 veckor gammal (2 månader) Australian Shepherd

Australian Shepherd dog puppy_gesango16_shutterstock

Bildkredit: gesango16, Shutterstock

Från födseln till det att de utvecklas till en 2 månader gammal valp kommer de troligen att vara hos sin uppfödare. Som du kan se från diagrammen ovan växer de ganska snabbt. När de kommer till dig i den här åldern, beroende på om de är manliga eller kvinnliga, kommer de att väga mellan 4 och 8 pund.

Vid denna tidpunkt anses de vanligtvis vara gamla nog att lämna sin mamma. Det är också tiden då de är mentalt utvecklade nog att börja hemmaträning. De borde varaintroduceras till fast föda, och resten av denna justering kommer att falla i dina händer.

Vid ungefär 2 månaders ålder är det viktigt att börja socialisera din valp. Allt kommer att bli nytt för dem, och världen är en stor plats för en så liten hund. Vänja dem vid olika människor och andra djur, speciellt om du har för avsikt att de ska bo i ett hus med fler hundar, katter eller andra husdjur.


12 veckor gammal (3 månader) Australian Shepherd

Aussie hund på meadow_DenisNata_shutterstock

Bildkredit: DenisNata, Shutterstock

När din valp är 7 till 9 veckor gammal är deras sinnen fullt utvecklade och de har vant sig vid luktsinne, syn och ljud. Det är vanligtvis när en valp också börjar reagera med rädsla på vardagliga hushållsföremål. De behöver denna anpassningsperiod och bör vägledas genom den.

Det är vid denna tidpunkt som en valp kommer att gå igenom en intensiv tuggningsfas. Även om det kan vara extremt irriterande, särskilt när de griper fast vid en främling, är det normalt beteende. De behöver bekräftande utbildning för att lära dem när det är och inte är lämpligt att agera så här.

Från 3 månader framåt börjar de få tänder, vilket är en del av motivationen att tugga på saker. Det ger dem ofta lättnad, så ge dem leksaker som de kan tugga på ansvarsfullt.


6 månader gammal Australian Shepherd

Australian Shepherd valp 6 månader_Jan Havlicek_shutterstock

Bildkredit: Jan Havlicek, Shutterstock

Vid ungefär 6 månaders ålder är en australisk herdevalp normalt klar med tänder och kan gå framåt i sitt tuggstadium. De försöker också ta reda på sin ställning inom familjen. Det betyder inte bara att man jämför sig själva med andra djur i huset utan också sina mänskliga motsvarigheter.

Det är typiskt för en valp att gå in i en annan tuggfas vid cirka 7 månaders ålder. Det kan vara en reaktion på fysiska och hormonella förändringar i kroppen. Om de är upphetsade, tenderar de att reagera fysiskt.

Vid ungefär 6 månaders ålder börjar de fyllas på och börjar se mindre ut som en valp. De växer anmärkningsvärt snabbt i form av styrka även vid denna tidpunkt.


12 månader gammal (1 år) Australian Shepherd

Australian Shepherd dog, 12 månader gammal_Eric Isselee_shtuterstock

Bildkredit: Eric Isselee, Shutterstock

Mellan den 9:e månaden och den 12:e månaden kan en valp övergå till vuxenfoder utan att det påverkar deras hälsa negativt. Deras vuxna päls borde ha växt in helt och deras ögonfärg kommer att ha balanserats ut.

En valp som har slagit ett år kan helt övergå till ett typiskt träningsprogram för en vuxen av sin ras. För en australisk herde betyder det normalt att de behöver minst en timmes aktivitet varje dag, med minst 20 minuter av det som mer intensiv aktivitet.

Om din valp inte har kastrerats eller kastrerats vid denna tidpunkt, är det efter 6 månader som den börjar uppleva sina första sexuella beteenden.

Avdelare 7När slutar australiensiska herdar att växa?

Australian Shepherds slutar normalt växa vid cirka 16 månaders ålder. De når ofta sin fulla längd vid cirka 1 år men kommer att fortsätta att fyllas tills den 16-månadersgränsen. De saktar ner cirka 8 månader gamla när det gäller tillväxt, så om du har en valp som har ökat i storlek och är cirka 6 månader gammal, oroa dig inte för mycket.

Hanhundar tenderar att uppväga sina kvinnliga motsvarigheter i denna ras, men det beror på deras föräldrars genetik. Hanar kan vara allt från 10 pund och uppåt och är vanligtvis ungefär en tum längre än honor.

Deras hjärnor mognar samtidigt som de också är sexuellt mogna. De kommer att fortsätta att bete sig som en valp tills de är minst ett år gamla. Den här åldern är när du kan börja märka att de mjuknar ut, och när de är 2 år gamla kommer de att bete sig som vuxna.

Hur påverkar kastrering/sprayning min hunds tillväxt?

Forskare har gått fram och tillbaka om huruvida kastrering eller kastrering av din hund kommer att påverka deras tillväxt. Den aktuella forskningen stöder teorin att kastrering eller kastrering av dem tidigare kommer att öka den tid som deras ben har på sig att växa. Det betyder att de kan bli längre.

Ofta kastreras eller kastreras hundar så tidigt som de är friska, vanligtvis när som helst efter cirka 8 veckors ålder. Du bör dock kontrollera detta med din veterinär, beroende på hur din hund har växt.

Problemet med att kastrera eller kastrera en hund för tidigt är att deras leder inte kommer att anpassa sig ordentligt, även om detta ännu inte har bevisats helt.

Faror med att växa för snabbt eller hämmad tillväxt

Att växa för snabbt utgör en fara för din hund. Det förekommer inte ofta, men de kan växa för snabbt, och det skapar betydande hälsoproblem senare.

Dessa inkluderar problem med utvecklingen av ben, leder som växer in i linjen, svaghet i deras senor och muskler och känsliga fläckar fokuserade på nerverna.

Att växa för snabbt kan vara resultatet av att de matas med fel diet, som att ge en mini Aussie en diet till en valp av medelstor eller stor ras. Det finns olika koncentrationer av vissa föreningar för att stödja rätt mängd tillväxt i storleksspecifika formler.

För mycket träning som är olämplig för deras ålder är ett annat sätt att detta kan inträffa. Deras kropp kommer att försöka kompensera för de extra påfrestningarna på systemet genom att växa snabbare.

Avdelare 5Slutsats

När du håller ett öga på din bedårande valp, leta efter dessa indikatorer på sund tillväxt. Även om vikt är ett lätt mätbart mått, är det inte alltid den bästa indikatorn på din valps hälsa. Upprätthåll rekommenderade besök hos din veterinär för att försäkra dig om din hunds fortsatta hälsa.


Utvald bildkredit: torstensimon, Pixabay

Källor:

* https://www.reddit.com/r/AustralianShepherd/comments/5s59uv/aussie_growth_rate/

* https://en.belpatt.fr/puppy-weight-chart/Australian-Shepherd-Dog

Innehåll