Beagle tillväxt & vikt diagram

Välj Namnet På Husdjuretbeagle

Att ta sig an vilken ny valp som helst är spännande. Det är också nervkittlande och oroande. En av de största problemen för de flesta nya ägare är att veta om deras hund växer i rätt hastighet.Oavsett om du tror att din Beagle växer för snabbt och riskerar att bli överviktig, eller för långsamt och du är orolig för sjukdom och andra potentiella problem, kan det ge dig sinnesfrid att känna till deras idealvikt i olika skeden av livet. Med hjälp av vårt diagram och information nedan kan du bestämma vilken storlek din valp ska ha, men kom ihåg att inte alla valpar växer i exakt samma hastighet. Även inom raser kommer hanar och honor att växa i olika takt, medan vissa valpar helt enkelt växer långsammare än andra.

Ditt val av diet, mängden träning och din valps allmänna hälsa är några av de faktorer som kan avgöra exakt hur snabbt de växer och vilken storlek de växer till. beagle

Fakta om Beagles

Beaglarär roliga, energiska, ljusa och lekfulla. De används fortfarande som arbets- och jakthundar runt om i världen men har blivit lika populära som familjekamrater. De går tillbaka till den 14thårhundradet och kommer från England. Oavsett om du håller en som brukshund eller introducerar dem för din familj, bör du förvänta dig en hundkamrat med ett otroligt luktsinne.

beaglar

Bildkredit: Garrett 222, Wikimedia CommonsRäkna med att de är muskulösa, särskilt om de jobbar på fälten hela dagen, och träna dem från en ung ålder om du vill begränsa deras vokalisering.

Förutom att den kräver mycket daglig motion, är Beagle också känd för att vara väldigt högljudd. Utan träning kommer han att skälla när han är hungrig, när det är dags att släppas ut, när han vill komma in igen och bara för att du har kommit hem. Träning kanske inte eliminerar skällande helt, men den kan användas för att lära din hund när det är acceptabelt att skälla och hur länge. Avdelare 4

Beagle valp tillväxt och vikt diagram

Detta diagram visar den förväntade vikten för en Beagle-valp. Din valp kanske inte följer denna viktutveckling exakt, men den kan användas som en allmän guide för att visa idealiska framsteg. Kom också ihåg att din valp kommer att gå upp i vikt och växa i höjd varje dag, och som människobarn kommer de att gå igenom tillväxtspurt.

Beagle valp tillväxt och vikt diagram (hane)

Ålder Viktintervall Höjdintervall
8 veckor 5-7 lbs 6-8
9 veckor 5,5-8 lbs 6-8
10 veckor 6-9 lbs 7-9
11 veckor 6,5-10 lbs 7-10
3 månader 7-11 lbs 8-11
4 månader 8-12 lbs 8-11
5 månader 10-14 lbs 9-12
6 månader 12-16 lbs 9-12
7 månader 14-18 lbs 10-13
8 månader 15-19 lbs 10-13
9 månader 17-21 lbs 11-14
10 månader 19-23 lbs 11-14
11 månader 20-24 lbs 12-15
1 år 21-25 lbs 12-15
2 år 22-26 lbs 13-16

Beagle valp 2 månader gammal _Tony Kan_shutterstock

Kredit: Olga Melnichuk, Shutterstock

Beagle valp tillväxt och vikt diagram (hona)

Ålder Viktintervall Höjdintervall
8 veckor 4-5,6,5 lbs 5-7
9 veckor 5-7,5 lbs 5-7
10 veckor 5,5-8 lbs 6-8
11 veckor 6-9 lbs 6-9
3 månader 6,5-10 lbs 7-10
4 månader 7-11 lbs 7-11
5 månader 8,5-12 lbs 8-11
6 månader 10-14 lbs 8-11
7 månader 12-16 lbs 9-12
8 månader 13-17 lbs 9-12
9 månader 15-19 lbs 10-13
10 månader 17-21 lbs 10-13
11 månader 18-22 lbs 11-14
1 år 19-23 lbs 11-14
2 år 20-24 lbs 12-15

Beaglevalp, 3 månader gammalBeagle tillväxtstadier (med bilder)

Olika hundar utvecklas i olika hastigheter, men det finns några allmänna riktlinjer som du kan följa. Nedan har vi inkluderat stadierna av valpskap så att du kan se hur väl din lurviga vän utvecklas.

8 veckor gammal (2 månader) Beagle

Sex månader gammal Beagle

Bildkredit: Tony Kan, Shutterstock

Du kan börja introduceravalpmat till din Beagles dietvid cirka sex veckor, vilket är då han börjar springa och skälla. Vid åtta veckor börjar han nappa. Hans kullkamrater kommer vanligtvis att vara de som lär honom att detta beteende är fel. Vid åtta veckor kan du njuta av lite grundläggande lek med din valp. Det ska dock vara skonsamt och du ska inte vara för grov. Du kan också anmäla dig till valpklasser för att uppmuntra din hund att umgås med valpar från andra kullar. Du bör fortfarande undvika hundparker. Detta är den ålder då de flesta valparna adopteras.


12 veckor gammal (3 månader) Beagle

ett år gammal beaglehona

Bildkredit: Zoran Kompar Photography, Shutterstock

Detta är den ålder då valpar börjar övergå till unga hundar. Deras koordination kommer att förbättras avsevärt, de kommer att börja lära sig vad som är säkert och osäkert, och deras reaktion på rädsla kommer att minska. Din valp bör väga cirka 10 kg vid denna ålder, och den bör börja utveckla en viss självständig handling i detta skede också. Husträning borde börja i denna ålder och allmän träning borde ha börjat vid det här laget. Negativa upplevelser kan fortfarande lämna ett bestående intryck, så gäster och familjemedlemmar bör fortfarande vara försiktiga när de hanterar valpen. I den här åldern bör du försöka avskräcka honom från att bita händer och istället leka med leksaker.


6 månader gammal Beagle

Avdelare 5

Bildkredit: Sava312, Shutterstock

Vid sex månader kommer din Beagle att vara ungefär hälften av sin fulla storlek. Du kan börja gå med honom utomhus och potträningen bör vara nära att vara klar, om inte helt klar, vid det här laget. Hans uppmärksamhet kommer att fortsätta att öka, vilket kommer att göra det lättare att lära honom mer avancerade kommandon, och fler av dem. Din Beagles exceptionella luktsinne kommer verkligen att börja utvecklas vid den här åldern, och du bör tillåta honom att stanna och snusa på sin omgivning. Detta är den ålder då du vanligtvis skulle få din hund kastrerad eller kastrerad.


12 månader gammal (1 år) Beagle

Bildkredit: Bhoomi Jangid, Shutterstock

Vid 12 månaders ålder kommer din Beagle att ha nästan nått full storlek, även om denna ras inte når full mognad förrän 18 månader gammal. Din hund kan bli lite längre och fylla lite mer under de närmaste månaderna, men vid det här stadiet kommer du att ha en bra uppfattning om om du har en 13 eller 15 Beagle. Din valp ska vara igång med träningen, vara väl socialiserad och vara på väg att bli en intelligent och mycket skicklig jakthund.

När slutar beagles växa?

Beagles slutar växa vid 18 månaders ålder. Deras skelettsystem har nått full mognad och deras vikt bör förbli stabil efter denna punkt. En beaglehane bör väga cirka 25 pund och en hona 22 pund. Räkna med att ge ett absolut minimum av en timmes träning varje dag. Din Beagle kommer att äta mellan1 och 1,5 koppar mat per dag. Om han är en aktiv hund kommer han att behöva mer mat.

Hur påverkar kastrering/sprayning min hunds tillväxt?

Den exakta åldern vid vilken du steriliserar eller kastrerar din hund avgör hur mycket och hur länge den växer. Senare forskning tyder på det hundar som kastreras tidigt kommer faktiskt att öka den tid som deras ben växer. Detta resulterar i en längre hund, men det betyder inte nödvändigtvis att de kommer att väga mer. Tyvärr kan det också påverka hur din hunds leder anpassar sig, så du måste hålla ett öga på deras muskuloskeletala utveckling för att säkerställa att det inte finns några problem. Även om kastrering och kastrering ökar den förväntade livslängden, eliminerar oönskade valpar och kan hjälpa till att eliminera beteendeproblem, är tidig kastrering eller kastrering inte i hundens bästa.

Faror med att växa för snabbt eller hämmad tillväxt

En valp som växer för snabbt kan bli överviktig eller fet. Det kan öka sannolikheten för att utveckla tillstånd som diabetes mellitus och hjärtbesvär. Det är oftast orsakat av övermatning av din valp. Du bör väga mängden mat du matar din hund och anpassa den totala maten du ger efter ålder och aktivitetsnivåer. Vissa hälsotillstånd, såsom hypotyreos och hyperadrenokorticism, kan också leda till viktökning.

Hämmad tillväxt kan vara ett fall av genetik och kan orsakas av maskar eller tarmparasiter. Hämmad tillväxt är inte ett vanligt problem hos beagles men kan förekomma och kommer att kräva veterinärtester för att bekräfta.

Slutsats

Friska tillväxtnivåer varierar beroende på ras, kön och till och med den individuella hunden och deras genetik. Men intervallen ovan är en bra riktlinje för hur snabbt din valp ska växa och vilken storlek den ska uppnå vid en viss ålder.

När din hund blir 12 månader gammal kommer den att ha nästan nått full mognad, men de kan växa lite mer under de kommande sex månaderna. Mata efter deras storlek, skaffa inte din hundsteriliseradeller kastreras för tidigt, och låt dem kontrolleras om du upplever någon plötslig eller hämmad tillväxt. Detta kommer att bidra till att säkerställa en stadig och hälsosam tillväxt som är idealisk för din Beagle-valp.


Utvald bildkredit: Przemek Iciak, Shutterstock

Källor: https://beagleowner.com/how-much-should-a-beagle-weigh/

https://en.belpatt.fr/puppy-weight-chart/Beagle

http://www.beaglepro.com/beagle-weight

https://beaglecare.com/beagle-growth-chart/

https://www.petmd.com/dog/conditions/musculoskeletal/what-causes-puppy-stop-growing

Innehåll