Behandlar du dina husdjur som barn? Pälsbabyfenomenet

Välj Namnet På Husdjuretsömnig katt som ligger i ägarens knäDet finns en gammal tro att hundar är en människas bästa vän. Men för oss kattälskare gäller detta inte bara hundar utan även våra katter!Vi kan inte förneka det faktum att vissa djurägare behandla sina husdjur som barn och hänvisar till sina katter och hundar som sina pälsbebisar. Ordet har nyligen lagts till i Oxford Dictionary , vilket definieras som en persons hund, katt eller annat lurvigt husdjur.

Behandlar du ditt husdjur som ett barn?

Det kommer inte som någon överraskning att djurälskare och ägare behandlar sina husdjur som sina egna barn, eftersom hundar och katter är kända för att vara mycket intelligenta, kärleksfulla, söta och omtänksamma. Den här studien upptäckte till och med att hjärnan aktiveras och lyser upp på samma sätt för mammor som har människobarn och lurviga barn.Mammorna sa att de kände samma nivåer av spänning och lycka när de såg ett foto av sitt barn och ser ett foto på sin hund.

Vissa tror dock det att behandla dina katter och hundar precis som ditt eget barn är absurt . Naturligtvis kommer husdjursälskare och pälsmammor och pappor inte hålla med om denna typ av mentalitet.

  • Se även:Barnvänliga kattraser
söt liten flicka snuggling söt katt

Bildkredit: oes, ShutterstockDuscha ditt husdjur med presenter

Djurälskare och pälsföräldrar älskar att överösa sina katter och hundar med påkostade presenter. De flesta husdjursföräldrar som är dedikerade till att ta hand om sina pälsbarn köper en säng för sina katter och hundar att sova på, medan vissa människor kommer att köpa kläder till dem att ha på sig när de går på promenad eller en tur utomhus.

Nnumera är det också vanligt att katt- och hundägare firar sina husdjurs födelsedagar varje år, precis som den som syns i den här videon. Husdjurets mamma och pappa firar det med katterna och hundarna och ger dem till och med överdådiga presenter för att hålla dem glada! En tårta som kan ätas av katter och hundar brukar också finnas i stunden.De flesta gåvor som ges till katter och hundar kan innehålla några leksaker, godsaker, en säng och kläder. Det får husdjursägarna att må bra, och vi kan inte förneka det faktum att dessa söta pälsbebisar verkar glada när de får dessa typer av presenter.Vissa husdjursägare tar det till och med till det yttersta genom att ta med sina hundar och katter till ett husdjursspa för att få dem att slappna av och stressa ner!

Relaterad läsning: Hur du visar din katt kärlek under semestern

grattis på födelsedagen katt

Bildkredit: Chendongshan, Shutterstock

hepper katttassavdelare

Varför behandlar vi husdjur som barn?

Katter och hundar kan vara väldigt fästa vid sina ägare. Du kommer att se många videor av katter som är väldigt glada över att se sina ägare efter att inte ha sett dem på länge, vilket gör att deras ägare känner sig älskade och behövda.

Medan hundar är mer högljudda och tillgivna när det gäller att visa sin kärlek till sina ägare, kan katter också uttrycka sina känslor mot sina ägare på olika sätt. Medan hundar skulle älska att slicka dig, vifta på svansen när de ser dig och till och med krama dig, kommer katter att välkomna dig hem genom att jama, spinna och lyfta huvudet mot din kropp.

Adoptera ett husdjur från ett skydd och duscha dem med massor av kärlek!

Om du vill behandla dina katter och hundar som dina egna barn, fortsätt och gör det. Hundar och katter behöver din kärlek och skulle älska att ge tillbaka kärleken till dig! Adoptera en hund och/eller katt från härbärget idag och överös dem med massor av kärlek!

Referenser: Pls , The Cut , Oxford ordböcker , Rolig Plox , Nylah Kitty , Raffinaderi29 , Psykologi idag , Skiffer , Brådska


Feature Image Credit: Alena Ozerova, Shutterstock

Innehåll