Mountain Feist

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-18 tum
Vikt: 15-30 pund
Livslängd: 13-17 år
Färger: Alla färger och mönster med undantag för Albino
Lämplig för: Aktiva familjer, jägare, friluftsentusiaster, erfarna hundförare, lantligt boende
Inte lämplig för: Lägenhetsboende, förstagångshundförare, familjer med små eller bråkiga barn
Temperament: Intelligent, aktiv, djärv, modig, beslutsam, reserverad mot främlingar, hängiven
Aktivitetsnivå: Hög (kräver flera timmars träning och träning om dagen)Det finns många raser idag som har kommit från samma förfäders hundraser , särskilt i USA. I likhet med hur curs har hjälpt till att forma vissa moderna hundraser idag, har Mountain Feists gjort detsamma. Dessa målmedvetna spårhundar kommer från Ozarks och Appalacherna och har en lång historia som går tillbaka till de ursprungliga pionjärerna och nybyggarna. Agil, intelligent och vokalt uttrycksfull, Mountain Feists kan vara idealiska följeslagare för aktiva människor som har tid för dem. Låt oss ta en närmare titt på denna historiska ras för att se om denna ras är rätt för dig:Avdelare 1

Mountain Feist-valpar – innan du köper...Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Mountain Feist-valpar?

Mountain Feists har en enorm prisklass och säljs för någonstans mellan 0 och ,500. Premium Mountain Feist-valpar kommer att vara på den dyra sidan, särskilt om de har starka blodlinjer. Det genomsnittliga priset för Mountain Feists är cirka 1 000 dollar, vilket är jämförbart med andra liknande raser.

Prisintervallet är så brett på grund av att välrenommerade uppfödare konkurrerar med bakgårdsavel, vilket lätt kan resultera i dåliga gener och låga priser. Det är avgörande att köpa en Mountain Feist från en ansedd uppfödare eftersom de är uppfödda selektivt och noggrant för att förhindra medicinska problem och beteendeproblem på grund av oansvarig avel.

Hur man hittar en ansedd Mountain Feist-uppfödare

Att hitta en uppfödare för en Mountain Feist är lätt men att hitta en professionell och ansvarsfull Mountain Feist-uppfödare kan vara utmanande. Det första stället att börja är genom att söka online efter lokala Feist-uppfödare och sedan nå ut till de högst rankade uppfödarna. Ett annat ställe att fråga är på jaktföretag och varubutiker eftersom många jägare går ut på fältet med en vapenhund. Hundrasutställningar och hundträningskonventioner är andra platser för att hitta professionella uppfödare, men denna metod kan ta längre tid att hitta en lokal uppfödare. Sociala medier som Facebook kan vara en bra resurs för avel, såväl som råd för din nya Mountain Feist-valp. Ansedda uppfödare rekommenderas ofta genom sina kunder, särskilt genom sociala mediegrupper och sidor.

Ansedda Mountain Feist-uppfödare kommer att ha:

  • Rena anläggningar som du borde kunna besöka
  • Dokument och papper från varje valp och föräldrarna
  • Flera års erfarenhet av denna specifika ras
  • En förståelse för hundgenetik
  • Svar på alla frågor du kan ha

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Mountain Feist

1.Mountain Feists erkänns inte av AKC.

Även om de är grunden för några populära raser, erkänns inte Mountain Feists av American Kennel Club (AKC). De är fullt erkända av andra kennelföreningar, inklusive National Kennel Club (NKC) och United Kingdom Kennel Club (UKC).

två.Mountain Feists förväxlas med Rat Terriers eller Jack Russel Terriers.

Mountain Feists ser anmärkningsvärt lika ut som Rat Terriers och Jack Russel Terrier, ofta misstas för en av dem. Detta beror på att många terrier som togs över av de engelska nybyggarna hjälpte till att skapa Mountain Feists, vilket gav dem det klassiska terrierutseendet.

3.Mountain Feists är experter på trädklättrare.

Mountain Feists har gripande klor som är perfekt designade för att klättra i träd, vilket ger dem fördelen över nästan alla andra hundraser. De kan lätt haka fast i träd och deras starka bakben hjälper dem att klättra, vilket gör dem till expertklättrare. Mountain Feists klarar sig bra med vandring på grund av sina trädklättringsfärdigheter.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jasper (@jasperthejackal)

Temperament & Intelligence of the Mountain Feists

Mountain Feist-hundar är ljusa och aktiva hundar med höga nivåer av intelligens, vilket gör dem till fantastiska jakthundar såväl som följeslagare. Kända för sin starka bytesdrift och förmåga att jaga små stenbrott uppför ett träd, är Mountain Feists djärva och beslutsamma när deras fokus är fixerat på deras mål. Även om detta kan vara bra för jägare och bönder, kan det vara svårt för familjer och oerfarna hundförare att hantera.

Även om de ursprungligen föddes upp för jakt, är Mountain Feists känsliga och tillgivna hundar som behöver nästan konstant mänsklig interaktion. Lekfulla och energiska nog att hålla jämna steg med barn, de är utmärkta familjehundar om deras träningsbehov tillgodoses. Men även om de är lyckliga med sina familjer, är Mountain Feists ofta försiktiga och reserverade mot främlingar. Tidig socialisering, speciellt med människor, är ett måste med den här rasen för att förhindra folkbaserade aggressionsproblem.

Mountain Feists är fortfarande brukshundar, vilket betyder att deras energinivåer kommer att vara höga. De måste få tid att leka och knyta an till sina hanterare, så de är inte lämpliga för lägenheter eller familjer som är borta under långa perioder under dagen. Dessa hundar klarar sig bra med vandrings- och friluftsentusiaster, aktiva familjer och hundförare som har tid och tålamod för dessa smarta, sällskapliga hundar.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, men bara för familjer med äldre, lugnare barn. På grund av sin lilla kroppsstorlek är Mountain Feists inte lämpliga för hushåll med små eller oseriösa barn. De kan dock vara utmärkta hundar för aktiva familjer med äldre och mer reserverade barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Ja, de flesta Mountain Feists kan komma överens med andra hundar med tidig socialisering. Viss aktsamhet för främmande och obekanta hundar kan vara närvarande, men hundaggression är inte vanligt.

Mountain Feists kan vara bra med katter, men deras starka instinkt att jaga kan vara för frestande. För hushåll med smådjur, vi rekommenderar inte Mountain Feists som de ursprungligen avlades för att jaga små stenbrott.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Mountain Feist:

Mat & Diet Krav

Mountain Feists är aktiva hundar med höga energinivåer, så deras dieter behöver stödja dem och ge dem näringsämnen att jaga och leka på daglig basis. Deras dieter bör innehålla minst 20 % råprotein från magert kött, med två eller flera källor till fett och kolhydrater. Vi rekommenderar ett högkvalitativt torrfoder för hundar som är designat för små raser eller brukshundar, som också hjälper till att hålla tänderna rena.

Övning

Att träna din Mountain Feist är extremt viktigt för att hålla dem friska, glada och fria från tristess. De kommer att ta ut sin energi på ditt hus och dina tillhörigheter, annars. Som ett minimum bör du förvänta dig att din Feist behöver några långa promenader (cirka 1-2 mil) och en timme eller mer av lektid och träning.

Mountain Feists är fysiskt vältränade och atletiska, trots sin lilla storlek. De är ganska mångsidiga och kan utmärka sig i hundsporter som agility och spårningsprov, vilket skapar ett oskiljaktigt band mellan dig och din Feist. De klarar sig också bra med utomhusaktiviteter som vandring men bör hållas kopplade för att förhindra vandringslust.

Tillsammans med fysisk träning har Mountain Feists stor nytta av mental stimulans och tankespel. Det finns massor av aktiviteter som du kan göra med din Feist för att hålla sina sinnen och sinnen skarpa, såväl som leksaker som ger kritiskt tänkande. De Trixie strategipusselspel är en fantastisk leksak för att uppmuntra din Feist att lösa pusslet för godsaker.

bergsfest

Bildkredit: Kyler Mitchell, Shutterstock

Träning

Träning är en viktig del av att äga en hund, men detta gäller särskilt för arbets- och jakthundar. Mountain Feists är viljestarka hundar som kommer att ta över hushållet om de inte har en självsäker ledare att följa, så det är viktigt att börja träna direkt för att bygga upp det förtroendet.

Positiva förstärkningsträningsmetoder med godisbaserade belöningar rekommenderas ofta, men jakthundar som Mountain Feists tenderar att behöva ytterligare träningsverktyg för tillförlitlig återkallelse. Om du är ny på att hantera hundar med denna energinivå, rekommenderas en professionell hundtränare starkt.

Gruppvalpklasser är en bra start för lydnad, samtidigt som du socialiserar din valp tidigt med djur och människor. Förutom lydnadsklasser kan Mountain Feists tränas för att spåra och träda. För fältförsök och annan mer komplex träning rekommenderar vi att du hittar en specialist inom dessa områden för att främja din hunds förmågor.

Grooming ✂️

Mountain Feists har korthåriga pälsar i ett enda lager, så grooming bör vara en bris. Att borsta ut sina pälsar med en currykam är ett bra sätt att minska avfall och uppmuntra naturlig oljeproduktion, vilket gör att pälsen blir mjuk och glänsande. Du kan bada din Mountain Feist en gång i månaden eller mindre, men deras hud är benägen att torka ut av för många bad. Din Feists naglar kommer också att behöva klippas efter behov, vilket beror på deras dagliga träning och aktivitetsnivå. Slutligen, överväg en hundtandborste och tandkräm som är godkänd för hundar eftersom de är benägna att förfalla och andra tandproblem.

Hälsa och villkor

Mountain Feists har noggrant och selektivt avlats, känd för att vara en frisk ras. De har långa livslängder och få tillstånd som de är benägna för, och lever ofta mellan 12 och 15 år. Det är bäst att rådfråga din veterinär om din hund beter sig onormalt eller visar symtom på allvarliga tillstånd, särskilt med äldre hundar. Kost och träning hjälper också till att förbättra din Mountain Feists livslängd. Här är de vanligaste tillstånden som Mountain Feists är benägna för:

Mindre förhållanden

  • Öroninfektioner
  • Torr hud
Allvarliga förhållanden
  • Höftdysplasi
  • Uppblåsthet/magdilatation

Förutom risken för uppblåsthet och risken för höftledsdysplasi, är Mountain Feists robusta och friska hundar. Höftledsdysplasi kan vara dyrt att behandla och kommer gradvis att förvärras när de åldras, så det är viktigt att förbereda sig ekonomiskt i förväg. Uppblåsthet och magdilatation är allvarliga tillstånd som vanligtvis resulterar i akuta operationer, som kan kosta långt över 000. Det är viktigt att börja spara för framtida hälsotillstånd innan köpa din Mountain Feist om en nödsituation skulle uppstå.

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Mountain Feist-hanar och -honor är lika i uppförande och träningsförmåga, så det finns ingen anledning att välja det ena eller det andra förutom av preferenser. Vissa människor svär vid hanhundar medan andra insisterar på att honhundar är lättare att hantera, men varje enskild hund är annorlunda. Bortsett från en liten storleksskillnad är valet helt enkelt en personlig preferens och familjens preferens.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Mountain Feist-hundar är snabba och smarta jägare, men deras lekfullhet bör inte förbises. De är fantastiska hundar för rätt familjer, men deras tränings- och träningsbehov kan vara för stora för det genomsnittliga hushållet. De är utmärkta följeslagare för livsstilar på landsbygden och äventyrliga individer. Mountain Feists är lojala hundar mot sina familjer och betraktar främlingar med misstänksamhet, som har en naturlig vakthundsförmåga. Om du letar efter en lojal jakthund och du har tid för deras energinivåer, kan Mountain Feist vara en bra följeslagare.


Utvald bildkredit: Kyler Mitchell, Shutterstock

Innehåll