Bich-Poo (Bichon-Frise & Toy Poodle Mix)

bich bajs valpHöjd: 9-15 tum
Vikt: 8-18 pund
Livslängd: 13-16 år
Färger: Vit, vit och buff, vit och kräm, vit och aprikos, svart, blå, brun, aprikos, grå, kräm, röd, silver
Lämplig för: Måttligt aktiva individer och familjer, de som letar efter en allergivänlig hund, familjer med äldre barn
Temperament: Lekfull, lydig, mild, lyhörd, tillgiven, livlig, glad, smart, häftig, ivriga att behaga

Få hundar är så kärleksfulla, träningsbara och intelligenta som Bich-Poo. Dessa valpar är födda underhållare och den perfekta knähunden! De ger en ny mening till uttrycket people pleaser.

Bich-Poos är underbara familjehundar, passar bra i lägenheter och stadsliv och vill aldrig vara långt ifrån sina ägare.

Denna ganska nya hybridras kommer frånblanda Bichon Friseoch dvärgpudeln.Bichon Frise är gosiga komiker av hundvärlden. Och deras sinne för humor har inte försvagats under deras uppfödning. Även om de kommer från en gammal blodlinje, utvecklades dessa hundar långt före de 13thårhundradet på Kanarieön Teneriffa.

De var omåttligt populära hundar bland europeisk adel i Frankrike, Spanien och Italien i hundratals år. Denna ras har överlevt revolutioner, arbetat som cirkusartister och till och med klarat ut båda världskrigen med sin sötma och glädje intakt.

Dvärgpudlar är direkta ättlingar till standardpudeln, som föddes upp i Tyskland för över 400 år sedan. Dessa hundar hjälpte jägare ochhämtat spelfrån vatten, så deras namn kom från ett tyskt ord pudelin som betyder att plaska i vatten.

Denna ras har aldrig förlorat hjärtan och sinnen i Frankrike och många andra europeiska länder. De har varit artister, jägare, underhållare, knähundar, tryffeljägare och är ofta utställningshundar och följeslagare till denna dag.

Avdelare 1

Bich-Poo-valpar – innan du köper...

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av (@jojothepoochon)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Bich-Poos behöver en betydande mängd uppmärksamhet och omsorg som valpar och växer ofta till hundar som aldrig bryr sig om att vara ensamma. De flesta lever i runt 14 år, men vissa kan bli så gamla som 18! Så se till att du är beredd att stödja en hund känslomässigt, fysiskt och ekonomiskt i upp till två decennier.

Vad är priset på Bich-Poo-valpar?

De flesta uppfödare kommer att ta ut mellan 0 och 000 för en Bich-Poo-valp.

För Bich-Poo-sökare som är villiga att vänta på att rätt hund ska komma, är skydd och adoption ett billigt alternativ. De flesta adoptioner inkluderar kastreringskostnader och vaccinationer för mindre än 0.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bich-Poo

1. Bichon Frise inspirerade till ett nytt ord på franska.

Under mycket av Bichon Frises tid av intensiva popularitet före den franska revolutionen blev dessa hundar bortskämda som fluffiga små gudomligheter!

Den påkostade behandlingen dessa valpar fick i händerna på adelsmän och kungligheter inspirerade ett helt nytt franskt verb: bichonner, att skämma bort.

2. Miniatyrpudlar har hår, inte päls.

Till skillnad från de flesta hundar har alla varianter av pudel hår och inte päls. Det betyder att de är allergivänliga, deras hår slutar aldrig växa, och det kan till och med förvandlas till dreadlocks.

Detta fluffiga hår har historiskt klippts kort på större delen av kroppen men hållits fluffigt i fläckar för att hålla vitala organ och leder varma när du stänker genom iskallt vatten på ett jobb.

3. Ingen kan bestämma ett namn för Bich-Poo.

Alla verkar ha en åsikt om, eller sitt eget namn på, denna hybrid av Bichon Frise och Miniature Poodle.

Poochon, Bichpoo, Bichon Poodle och Bichon Frisoodle är alla mycket använda.

Föräldrar till Bich Poo

Föräldraraserna till Bich Bajs | Vänster: Bichon Frise, Höger: Dvärgpudel

Avdelare 2

Temperament & Intelligence of the Bich-Poo

Bich-Poos är lydiga, ivriga att behaga underhållare. Dessa människor-orienterade små hundar är lyckligast när de kan vara runt sin ägare och familj så ofta som möjligt. De kommer bra överens med de flesta barn och är vänliga med alla de möter.

Dessa sällskapliga knähundar är också otroligt ljusa! De lär sig knep och lydnadsträning med skärpa och är kända för sin performativa karaktär.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ett rungande ja! Bich-Poos är tillgivna, känsliga och älskar verkligen att vara runt människor. De är bra med barn i alla åldrar och är underbara lekkamrater för äldre barn.

Observera dock att barn först bör övervakas med en liten hund som Bich-Poo. Denna ras har inte ett aggressivt ben i kroppen, men deras storlek kan göra dem till ett mål för mobbning. Barn och hund bör få lite socialisering och lära sig ömsesidig respekt innan ensamlek.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Bich-Poos är några av de mest älskvärda och mildaste följeslagarna – även mot andra djur. De har väldigt lite jaktinstinkt, så även relationer med katter bör gå smidigt.

Det skulle ändå vara klokt att inte försöka introducera din kanin för din Bich-Poo. Även något så oskyldigt som en lekfull valp kan bli för mycket för små husdjur och bytesdjur. Som alla bytesdjur vet, bättre att vara överdrivet försiktig än döda!

bich bajs stående

Bildkredit: Radovan Zierik, Shutterstock

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bich-Poo

Undrar du fortfarande hur vardagen med en Bich-Poo kan se ut? Läs vidare så får du en titt på skötseln och förvaringen av en av dessa söta, kännande luddbollar!

Mat & Diet Krav 🦴

Vissa små hundar är benägna att bli sugna, och det finns några sätt du kan ta itu med detta för en Bich-Poo. För det första, håll dig till magra proteiner som fågel, fisk och ägg. Undvik fett kött och för mycket spannmål.

Ett annat sätt att hålla din Bich-Poo trim och vältränad är att dela upp matportionen i flera matningstider per dag. På så sätt är de inte sugna vid middagstid och är mindre benägna att äta för mycket eller andas in sin mat och fortsätta leta efter mer.

För ljusa valpar som Bich-Poo kan det vara roligt och spännande att lägga till lite variation till den vanliga måltiden. Prova att servera deras kibble med en sida av kokt, okryddad pumpa på hösten. Eller en sval kil melon för sommarvärmen.

Enstaka avsteg från den kulinariska normen kan verkligen pigga upp en valp och vara hälsosamt för kropp och själ!

Övning

Den söta och lekfulla Bich-Poo behöver lite träning utomhus och gott om lektid med familjen. Beroende på hur mycket inomhuslek de kan få, behöver en Bich-Poo kanske bara 30 minuter av riktigt kraftfull träning varje dag.

Bich-Poos kommer att njuta av att vara inkluderad i alla aktiviteter eftersom de älskar att umgås med sina människor. Utöver de vanliga promenader och apporter, försök ta dem på en vandring eller utflykt varje vecka för att hålla dem både mentalt och fysiskt stimulerade.

Och oroa dig inte, dessa ljusa små luddbollar kommer att berätta för dig när de behöver mer utomhustid! Om den lämnas ensam eller hopfälld kommer Bich-Poos, som många hundar, att börja utveckla dåligt beteende för att få din uppmärksamhet.

Håll utkik efter tecken på att din Bich-Poo är uttråkad eller understimulerad, såsom överdrivet skällande eller yapping, gnäll, tugga på olämpliga föremål, rota sig genom papperskorgen eller neurotiskt beteende som svansjakt.

bajs som leker

Bildkredit: Angela Liu, Shutterstock

Träning

Allt prat om dåligt beteende kan ha gjort dig orolig. Men var inte rädd, för Bich-Poo är också en av de mest träningsbara små hundarna som finns! De är snabblärande och otroligt ivriga att behaga.

Oavsett om du tränar dem att sluta skälla på grannens katt eller att dansa lite på kommando, kommer dessa hundar att blomstra med positiv förstärkningsträning. När allt kommer omkring är träning bara ytterligare ett sätt att spendera tid på att umgås med sina favoritmänniskor!

Grooming ✂️

En av de mest charmiga fysiska egenskaperna hos Bich-Poo är deras hypoallergena, otroligt mjuka och fluffiga päls. Det betyder att människor med allergier kan mysa den här hunden till sitt hjärta med att snusa eller nysa!

Men bara för att de inte faller betyder det inte att Bich-Poos inte behöver skötas. Deras hår kan växa med anmärkningsvärd hastighet och nå längder som Rapunzel bara kunde drömma om. Den typen av lyster och längd kräver stor uppmärksamhet för att den inte ska bli tovig och trasslig.

För de som är ointresserade av långa groomsessioner flera gånger i veckan kan du alltid gå den korta, rutinmässigt trimmade vägen för en päls med verkligt lite underhåll. Du har alternativ!

Bich-Poos behöver också regelbunden tandrengöring, örontorkning och trimning av tånaglar för att hålla sig frisk och se bra ut. Borsta valpens tänder några gånger i veckan och du kan kyssa karies och tandköttssjukdomar adjö!

Börja rengöra dina Bich-Poos-tänder som valp och släpp in dem i denna särskilt invasiva vårdkur så att de gärna kan hjälpa dig att polera deras pärlvita under hela livet.

Torka av din valps öron ungefär en gång i veckan och ta försiktigt bort all ansamling för att förhindra en grogrund för infektion. På samma sätt kan regelbunden tånagelklippning undvika smärtsamma splittringar och sprickor. Naglar kan vårdas mer sällan beroende på din hunds aktivitetsnivå men bör kontrolleras varje månad.

Hälsa och villkor

En hybrid av två gamla, robusta raser Bich-Poo är ett utmärkt exempel på hur lite nytt blod kan ge en friskare hund.

De är mycket mindre benägna att utveckla de flesta av de sjukdomar som är vanliga för Bichon Frise och Dvärgpudeln, men här är en bra titt på de tillstånd som kan ställa till problem för din Bich-Poo.

Mindre förhållanden

  • Immunförmedlad hemolytisk anemi (IMHA)
  • Luxating patellas
  • Hudallergier
Allvarliga förhållanden
  • Addisons sjukdom
  • Cushings sjukdom
  • Korneal dystrofi
  • Legg-Perthes sjukdom

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga Bich-Poos är robustare och längre än honor. De är också mer benägna att visa beteenden som att pucka och markera territorium med urin när de når sexuell mognad.

Honorna är mindre i jämförelse, och ofta mildare och lugnare.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Så, är Bich-Poo hunden för dig?

Om du inte är typen som uppskattar en knähund, eller helt enkelt inte har mycket tid att spendera med dem utanför arbetet och skyldigheterna, skulle det vara klokt att leta någon annanstans.

Men folk som älskar tanken på att dela sitt liv med en konstant följeslagare och tillgiven liten hundkomiker är på rätt plats!


Utvald bildkredit: Mario Korterik, Shutterstock

Innehåll