Blue Point Siamese Cat

Välj Namnet På HusdjuretBlåspetssiamesHöjd: 10-12 tum
Vikt: 5-11 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: vit, grå, svart, blå
Lämplig för: Individer och familjer som vill ha en pratsam, lojal katt
Temperament: Tillgiven, lekfull, vokal, intelligentBlue Point Siamese är en färgpunkt för de välkända och högt ansedda Siamesisk ras . Den är känd för sin skönhet såväl som sin intelligens och sin tendens att vokalisera. Siamesen är en mycket pratsam katt som vill ha konversationer med sin ägare hela dagen. Denna renrasiga kan vara dyr, särskilt för en kattunge med utställningsstandarduppfödning, och de kan vara benägna att få separationsångest, vilket är vanligt hos katter som kombinerar intelligens och kärleksfull natur.Rasen har funnits i århundraden men fick officiellt erkännande 1934. Sedan dess har de blivit en av de mest kända av alla raser. Det finns bara fyra officiella typer av siameser, och eftersom det är Seal Point som anses vara den primära färgpunkten som alla andra härstammar från, är Blue Point svårare att hitta.

Den siamesiska rasen är i allmänhet ett bra familjedjur eftersom den är kärleksfull och tillgiven. Dess benägenhet att uttrycka allt och dess önskan att chatta och tillbringa tid med familjemedlemmar tjänar bara till att ytterligare förgylla familjemedlemmarna.Blue Point Siamese Kattungar – Innan du köper...

bluepoint siames kattunge_Shutterstock_Kitti Kween

Bildkredit: Kitti_Kween, Shutterstock

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Blue Point Siamese kattungar?

Prisintervallet för denna ras kan variera avsevärt, från cirka 0 till 000 för ett anständigt exempel på en kattunge till 500 eller mer för en kattunge som anses vara utställningskvalitet och som har prisbelönta katter i sitt släktträd.

Undersök alltid vilken kattras du är intresserad av, men även om uppfödaren som du köper från. Medan många uppfödare säkerställer en god hälsa hos kattungarna de erbjuder, finns det skrupelfria uppfödare som inte ser till sina katters välbefinnande och försöker tjäna pengar snabbt. När du har att göra med en uppfödare, var beredd att ställa många frågor. De kommer att vilja ställa frågor till dig, särskilt angående huset som du ska flytta katten till, och storleken och beskaffenheten på din familj.

Be att få träffa en eller båda föräldrarnas katter. Det är oftast mamman som kommer att vara tillgänglig. Siamesen tenderar att vara en ganska älskvärd katt som kommer överens med alla familjemedlemmar i alla åldrar, och kommer också att komma överens med katter, hundar och andra djur. Men genom att träffa mamman kan du få en uppfattning om din katts sannolika karaktär.

Rasen är allmänt erkänd och mycket dyr. Det betyder att det är osannolikt att du hittar en siames av någon färg eller markering i ett skydd, men det är möjligt. Om du har turen att hitta en Blue Point Siamese i ett härbärge, kan adoptionskostnaderna variera men tenderar att vara mellan 0 och 0. Se till att du träffar katten minst en gång, helst två eller flera gånger, innan du tar hem den. Detta gör att du kan bedöma kattens karaktär och vänlighet.

Blue Point Siamese_Shutterstock_Reimar

Bildkredit: Reimar, Shutterstock

3 föga kända fakta om Blue Point Siamese

1.En av fyra erkända siameser

Det finns bara fyra erkända typer av siameser. Seal Point anses vara den ursprungliga typen och är den som de flesta andra färgpunkter härstammar från.

Detta är också det mest tillgängliga idag. Dessa har en mörkbrun färg som nästan kan se svart ut.

Som den blå, denChocolate Point Siameseär en genetisk variation eller en utspädning av den ursprungliga Seal Point Siamese medan Lilac accepteras som en utspädning av chokladen. När du ser andra färgpunkter och markeringsreferenser, såsom tortie-siameser, är dessa inte äkta siameser och anses varaColorPoint korthåristället. De är lika vackra, i sina egna rättigheter, men erkänns inte som siameser.

två.De pratar - mycket

Den siamesiska rasen har många positiva egenskaper, inklusive det faktum att de kommer överens med sin mänskliga familj. De är tillgivna och kärleksfulla katter, till den grad att de kan drabbas av separationsångest om de lämnas åt sig själva för länge. Ett annat symptom på deras vänlighet och deras familjeälskande natur är deras förmåga, eller önskan, att prata.

Siameserna är inte den enda rasen som vokaliserar, men de är mycket välkända för det. Din kan mycket väl följa dig runt i huset och berätta allt de gör och ha långa och mycket engagerade samtal med dig. Faktiskt, de är så vokala , att om du tycker om lugn och ro kanske du vill överväga en annan ras helt och hållet.

3.De kan lida av progressiv retinal atrofi

Tyvärr är siamesen utsatt för flera hälsotillstånd. I synnerhet är de kända för att ha ganska dålig syn och de kan utveckla vilket som helst av ett antal ögonbesvär.

Ett av de vanligaste tillstånden är progressiv retinal atrofi , även känd som PRA. Detta genetiska tillstånd orsakar en nedbrytning av näthinnan och kan så småningom leda till blindhet, och medan det föds upp ur siamesen är det fortfarande ett problem. Se till att din kattunges föräldrar har screenats för PRA eftersom detta kommer att minska chanserna.

Temperament & Intelligence of the Blue Point Siamese

Blue Point Siamese är en vänlig, kärleksfull och tillgiven katt. Det kommer att komma överens med alla familjemedlemmar och kommer särskilt att njuta av att prata med er alla. En välsocialiserad siames kommer också överens med främlingar och besökare och kan komma överens med andra katter, hundar och andra djur.

Är dessa katter bra för familjer?

Blue Point Siamese är en mycket vänlig liten katt. De har ett mycket nära band med familjen. Din kommer att följa dig runt och leta efter sätt på vilken den kan hjälpa dig med jobb och bara i allmänhet att vara en del av din dag. Den kommer också att prata med dig under hela dagen och förväntar dig att du lyssnar.

Faktum är att många siameser blir högre när de ignoreras, så det är bäst att visa att du lyssnar och agerar efter din katts råd. Detta är också en ras som inte bara gillar att vara nära dig utan också vill vara på dig. Räkna med att siameserna är i ditt knä när du tittar på TV ochpå sängen när du sover.

Dessa egenskaper skapar en kärleksfull, omtänksam och nära familjemedlem, men de är också en svår följeslagare om du inte tycker om buller eller känslan av att du blir iakttagen och följd. Siamesen anses inte vara ett lämpligt husdjur för familjer som är ute hela dagen. De kan drabbas av separationsångest, vilket orsakar depression och kan leda till beteendeproblem som destruktivt beteende.

    Se även: Rysk blå Siamese Cat Mix

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Siameserna kommer vanligtvis överens med andra djur i familjen. De kan leva med andra katter, så länge du fortsätter att ge dem uppmärksamhet och lyssna på deras röstkrav. De kommer också att leva med väluppfostrade hundar som vet hur de ska agera runt katter.

Saker att veta när du äger en Blue Point Siamese:

Blue Point Siamese är en vänlig och kärleksfull, godmodig katt. Det kräver mycket motion, tycker om spel, men anses inte vara lämpligt för familjer som är ute under längre perioder eller som inte vill ha en vokal och krävande kattkamrat. Även om de är vackra och eftertraktade djur, kanske de inte är det bästa valet av katt för alla. Läs vidare för att se om Blue Point Siamese uppfyller dina krav.

blå punkt siames cat_Shutterstock_Tatiana Chekryzhova

Bildkredit: Tatiana Chekryzhova, Shutterstock

Mat & Diet Krav

Siamesiska katter löper faktiskt större risk för matallergier och känslighet än andra raser. Som sådan kanske du vill anta en spannmålsfri diet eller välja ett foder med en enda proteinkälla så att det är lättare att eliminera detta som en källa till nöd om din katt får en negativ reaktion på sin mat. Väg annars din siames och se till att du matar enligt tillverkarens instruktioner eller, ännu bättre, enligt din veterinärs rekommendationer och se till att din katt får tillräckligt med fukt i sin diet eller via en jämn tillförsel av färskvatten.

Övning

Förutom att vara pratsam och kärleksfull är siamesen också en rolig och energisk katt. De flesta ägare väljer att behålla sina siameser som innekatter eftersom detta eliminerar risken att de skadas av fordon eller andra djur och det hindrar dem från att ta upp sjukdomar.

Kostnaden för siameserna gör också att de löper större risk att bli upplockade och bortförda av tjuvar. Du kan prova att sätta ett koppel och sele på din katt för att gå med dem eller erbjuda cirka 15 minuter interaktiv lek varje dag. Detta kommer att hålla din katts sinne aktivt såväl som dess kropp.

Siamesen är en intelligent ras och drar nytta av mental stimulering, såväl som fysisk. Köp laserpekare, kattleksaker på snören och andra leksaker som uppmuntrar explosiva reaktioner.

Träning 🧶

Siamesiska katter anses vara en av de mest intelligenta kattraserna. De är också måna om att behaga sina människor, och denna kombination gör att det är möjligt att träna din katt att svara på deras namn, leka apport och utföra några andra ganska grundläggande uppgifter.

Att träna en katt liknar att träna andra djur. Vänta tills katten gör något du vill att den ska upprepa, eller uppmuntra denna åtgärd, och beröm och behandla den sedan. Fortsätt att göra detta tills katten upprepar åtgärden utan att behöva bli berömd eller belönad.

Du bör också leta efter sätt att socialisera din katt. Även de mest sällskapliga djuren kommer inte att veta hur de ska bete sig runt nya människor eller i nya situationer om de inte har blivit utsatta för dem. Att umgås med en katt kan vara svårare än att umgås med en hund eftersom du inte kan gå på valpkurser eller ta med din katt ner till den lokala parken. Bjud in vänner och familj och lås dem inte när du har besök.

Grooming ✂️

Siameskattens korta päls gör att den är lätt att sköta och sköta. Din kommer att behöva en veckoborste med en ståltandkam för att ta bort döda hårstrån och knutar. Du bör också borsta din katts tänder minst tre gånger i veckan och klippa naglarna när de börjar bli för långa. Det är bäst att börja trimma när du fortfarande är en kattunge. Detta bidrar inte bara till att din katt behåller en frisk päls och tänder under hela livet, utan det betyder att det blir lättare för dig att fortsätta när de blir äldre.

Hälsa och villkor

Siamesen anses vara utsatt för flera genetiska tillstånd. I synnerhet är de benägna att få ögonproblem, såväl som vissa hjärtbesvär. Leta efter tecken på följande tillstånd och sök veterinärbehandling omedelbart om några symtom visar sig.

Mindre förhållanden
  • Lins Luxation
  • Astma
Allvarliga förhållanden
  • Progressiv retinal atrofi
  • Hypertrofisk kardiomyopati
  • pankreatit

Man vs Kvinna

Vanligtvis anses den kvinnliga siamesen vara tystare och mer lydig, men hon kommer fortfarande att vara mer högljudd än andra raser.

Honan är vanligtvis inte lika lekfull eller busig som hanen, men det beror verkligen på individen och dess karaktär, snarare än könet.

Slutgiltiga tankar

Siamesen är en av de mest kända kattraserna. Den är välkänd för sitt fantastiska utseende, såväl som dess tendens att vokalisera allt. Det finns fyra erkända färgpunkter av Siamese, där Blue Point Siamese är en utspädd version av den ursprungliga Seal Point. Den är sällsyntare och dyrare än Seal Point men trots sin färgskillnad liknar den standarden i de flesta andra aspekter. Siameser är vänliga, är bra familjehusdjur och är intelligenta och sällskapliga djur som kan göra stora familjehusdjur.

För mer information om Siamese Cats, se våra artiklar om:


Utvald bildkredit: Lucie K, Shutterstock