Bluetick CoonhoundHöjd: 21-27 tum
Vikt: 45-80 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Blå, brindle, fawn
Lämplig för: Jägare, aktiva familjer
Temperament: Energisk, lojal, intelligent, hårt arbetande, egensinnig

Bluetick Coonhound är lika helamerikansk som vilken hund som helst. Dessa hundar har sitt ursprung i Louisiana och har blivit en viktig del avSöderländsk kultur, oavsett om de används för jakt.

Och de älskar att jaga! De kommer att jaga allt som är villigt att fly, och de kommer att jaga det tills de antingen kör ner det eller sätter det upp i ett träd. Det är inget som du kan träna ut av dem, så du borde vara okej med den aspekten av deras personligheter från dag ett.

Även om alla små djur kommer att ses som ett potentiellt stenbrott, gör dessa hundar fantastiska husdjur . Du kommer dock att ha händerna fulla under träningsprocessen, och de är bättre lämpade för bakgårdsliv än lägenhetsliv.Om du vill veta mer om dessa underbara, unika hundar, kommer guiden nedan att fylla i alla relevanta detaljer.

Avdelare 1

Bluetick Coonhound-valpar - innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av H U G O (@bluetickhugo)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Bluetick Coonhounds är jakthundar. Det betyder inte att de alltid förvärvas för det ändamålet eller att de inte är fantastiska husdjur, men de har en djup önskan skriven i sin genetiska kod att jaga mindre djur.

Så även om det inte är din avsikt att göra det, bör du inse att du tar hem en jakthund när du adopterar ett av dessa husdjur. Om du inte är beredd att ta itu med det, är det bättre att gå med en helt annan ras.

Som sagt, dessa hundar är fantastiska husdjur - du bör bara veta vad du ger dig in på i förväg. Detta är det bästa sättet att se till att både du och hunden passar varandra.

Vad är priset på Bluetick Coonhound-valpar?

Om du vill ha en renrasig Bluetick Coonhound måste du antagligen gå igenom en ansedd uppfödare. Men i många delar av den amerikanska södern hittar du Bluetick Coonhound-blandningar överallt, så om du inte är en kär i blodlinjer, kolla pundet först.

Om du går igenom en uppfödare, förvänta dig att betala allt från 0 till 000 för en renrasig valp. Naturligtvis kan dessa siffror bli mycket högre om du handlar efter premiumblodslinjer, men det är en bra siffra för en vanlig hund.

En av frågorna med att hitta en uppfödare i ett område där dessa hundar är allestädes närvarande är att det finns en hel del valpfabriker där ute. Köp inte en valp förrän du har sett uppfödningsanläggningen och kontrollera uppfödarens referenser noggrant.

En Bluetick Coonhound-valp ska vara aktiv, alert ochfrågvis. De kanske inte är vänliga direkt, men de borde inte vara rädda eller skrämda.

Om du inte vill ta itu med besväret med att hitta en uppfödare men ändå vill ha en renrasig hund, kan du överväga att kolla om det finns några Coonhound-räddningsgrupper i ditt område.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bluetick Coonhounds

1.De är vokala hundar.

En Bluetick Coonhound är avlad för att jaga ett litet djur (vanligtvis en tvättbjörn) in i ett träd, där den sedan kan skjutas av jägare. Den jakten får ofta dessa hundar att komma långt före sina människor - långt utanför synhåll.

Så, hur låter dessa hundar sina ägare veta var de kan hitta dem? De viker såklart. Det där mullrande tjutet kan höras på långa avstånd, vilket är bra för jakt, men inte perfekt för att få vänner i ditt lägenhetskomplex.

Med träning kan du begränsa hur mycket dessa hundar viker. Tänk bara på att frestelsen att släppa lös ett gutturalt rop alltid kommer att bubbla under ytan. Den goda nyheten är dock att denna förmåga att släppa lös en ström av ljud gör dem till fantastiska vakthundar.

två.En Bluetick Coonhound är den officiella maskot vid University of Tennessee.

Dessa hundar är en så viktig del av södra kulturen att University of Tennessee har antagit dem som deras maskot. Smokey är den officiella hundrepresentanten för universitetet, och han dyker upp vid varje fotbollsmatch.

Hundarna är lika tuffa som spelarna på planen också, vilket framgår av den tid då en av Smokeys stod upp mot Baylors maskot – en levande björn.

3.De är kända för att ha kalla näsor - men det betyder inte vad du tycker.

Bluetick Coonhounds näsa känns på samma sätt som på alla andra hundar, och den är inte kallare vid beröring. Så varför anses ha en kall näsa vara en sådan uppskattad egenskap hos dessa hundar?

Frasen syftar på deras förmåga att ta upp och följa gamla dofter. Medan många raser kan följa ett nytt spår, är Coonhounds en av de få som kan spåra en lukt som är flera dagar gammal eller mer.

bluetick coonhound närbild

Avdelare 3

Bluetick Coonhounds temperament och intelligens

Kanske mer än många andra raser kommer en Bluetick Coonhounds temperament till stor del att bero på hur väl de är socialiserade som valp.

Om socialiseringen görs bra, kommer dessa hundar att bli fåniga, kärleksfulla följeslagare som är våldsamt hängivna sina ägare och bevakade men ändå välkomnande mot främlingar. Om det görs dåligt kommer du att ha en hund som är misstänksam mot alla och som sannolikt inte blir alltför fäst vid någon enskild person.

De är otroligt intelligenta, även om de ofta har svårt att fokusera på en enda person eller föremål under lång tid. De distraheras lätt av vilken doft som helst i området, så du kommer alltid att ha konkurrens om deras uppmärksamhet.

Detta kan göra träning svårt, men de lär sig snabbt när de fokuserar på dig. Faktum är att Blueticcks ofta klarar sig bra i lydnadstävlingar, så den extra ansträngningen är väl värt det.

Lyckligtvis använder de sällan sin formidabla intelligens för att underminera sina ägare, och de är inte benägna att bli upproriska. Du måste bara vara mer intressant än alla dofter i din bakgård.

Är dessa hundar bra för familjer?

Om de socialiseras på rätt sätt, gör Blueticcks fantastiska familjehusdjur. De är kärleksfulla och tålmodiga med barn, och de älskar inget mer än att clowna runt med små på bakgården.

Var bara försiktig med dessa hundar runt små barn. Även om de inte är benägna att aggression, de är benägna till rambunctiousness, och de kan lätt kasta över ett litet barn utan att mena det. Du bör också vara försiktig med äldre familjemedlemmar, särskilt om de har balans- eller rörlighetsproblem.

Äldre barn borde dock älska dem, och du kan behöva deras ungdomliga överflöd för att ta hand om dessa hundar. Men förutsatt att de får tillräckligt med motion under dagen, kommer dessa hundar sannolikt att njuta av att krypa ihop vid soffan och titta på Netflix med dig.

De skyddar sina familjer, vilket gör dem till fantastiska vakthundar. De låter dig inte bara veta att det finns en inkräktare på nedervåningen – de kommer att varna hela grannskapet.

Naturligtvis, om du inte kan få deras vokalisering under kontroll, kommer du sannolikt inte att bli vän med grannarna, så de kan vara bättre lämpade för familjer på landsbygden.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Återigen, så mycket beror på socialisering i detta avseende. Om du föder upp en Bluetick Coonhound med andra små djur från det att de är en valp, kan de läras att acceptera andra utan problem.

Generellt sett vill du dock inte blanda en Coonhound med några mindre djur som kan uppfattas som bytesdjur. Det kan sluta dåligt för det andra husdjuret.

De är vanligtvis toleranta mot andra hundar; de är trots allt uppfödda för att jaga som en del av en flock. Du kan dock se att du tjafsar om rangen, så det är viktigt att inte låta det gå över styr.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av coonhounddentuie (@coonhounddentuie)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bluetick Coonhound

Även om dessa hundar är vanliga i söder, betyder det inte att de är välförstådda. Nedan finns viktiga tips för att ta hand om dessa valpar på rätt sätt.

Mat & Diet Krav

Detta är en energisk ras, och som ett resultat behöver de mat som ger tillräckligt med bränsle för att driva dem genom dagen. Detta betyder vanligtvis protein.

Leta efter en kibble som listar riktigt kött som sin första ingrediens och har inte mindre än 25 % protein. Undvik animaliska biprodukter, eftersom de vanligtvis är gjorda av lågvärdigt kött.

Kolhydrater är också viktiga, men du måste mata din hund höger kolhydrater. Det betyder komplexa spannmål och högkvalitativa frukter och grönsaker. Undvik billiga fyllmedel som majs, vete och soja. Som en allmän tumregel, om maten är hälsosam för dig, kommer den förmodligen att vara hälsosam för din hund; ingredienser som tranbär, spenat och fisk är alla utmärkta.

Även om dessa hundar är aktiva betyder det inte att de inte kan bli feta, så utöva rätt portionskontroll. Mata dem en eller två måltider om dagen, och låt dem inte äta gratis. Undvik också att ge din hund för många godsaker eller rester.

Bluetick Coonhounds är benägna att svälla upp, så låt inte din hund halsduk ner sin mat och begränsa deras aktivitet efter måltiderna. Du kan till och med behöva köpa en speciell skål för att sakta ner dem när de äter.

Övning

Dessa hundar är uppfödda för att vara distanslöpare, så de kommer att uppskatta all träning du kan ge dem. Om du inte ger dem tillräckligt med stimulans (ungefär en timme om dagen), kan du börja uppleva beteendeproblem.

Det betyder dock inte att de är på full fart hela tiden. När du väl ger dem den nödvändiga motionen är de avslappnade djur. De älskar att titta på TV efter ett bra träningspass.

De klarar sig bra i lydnadstävlingar, eftersom det belastar både deras sinnen och kroppar. På samma sätt trivs de i agilitysporter, så det kan vara värt att installera stolpar, ramper eller tunnlar på din bakgård.

Mental stimulans är också avgörande. Istället för att ge dem en pusselleksak eller en uppstoppad Kong som du skulle göra med andra raser, måste du dock beskatta deras näsor. Överväg att gömma mat runt huset och låta dem nosa upp den.

Träning

Att träna en Bluetick Coonhound är extremt viktigt. Det kan också vara extremt frustrerande.

Det är inte för att hundarna är upproriska eller dumma - det är bara att de är oändligt distraherade. Du tävlar med alla lukter i världen om deras uppmärksamhet, och du kommer ofta att förlora.

Men om du kan hålla fokus på dem kommer du att upptäcka att dessa hundar älskar att lära sig, och de kan läras att göra nästan vad som helst.

Ett av de bästa sätten att träna dessa hundar är att införliva deras luktsinne så mycket som möjligt. Många tränare försöker få dem att lyda visuella kommandon, men att använda näsan är mycket effektivare. Låt dem till exempel lukta på godbiten du kommer att använda som belöning istället för att bara visa den för dem.

Förutom rätt träning är socialisering nyckeln. Presentera dem för så många människor, platser och djur som du kan medan de är valpar. Om du kan göra dem bekväma runt mindre djur medan de är unga, kommer det att spara dig sorg när de väl är fullvuxna.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av coonhoundhenrat (@coonhoundhenrat)

Grooming ✂️

Bluetick Coonhounds är hundar med lågt underhåll när det gäller skötsel. De har korta, släta pälsar som inte är särskilt benägna att fälla sig, så allt de behöver är en och annan borstning.

Bad behövs inte ofta heller, om inte hunden hittar något äckligt att rulla in utanför (och det kommer de att göra). De älskar att trampa genom borsten, så du bör kontrollera dem för taggar, grader och andra främmande föremål och se till att hålla deras tassar och öron rena. Det är också viktigt att använda ett lopp- och fästingmedel av hög kvalitet.

Du måste borsta tänderna en gång i veckan och klippa naglarna efter behov (de brukar dock fila ner dem på egen hand).

Hälsa och villkor

Bluetick Coonhounds är friska hundar eftersom de inte är benägna att drabbas av en mängd olika sjukdomar. Men de är ganska benägna för ett fåtal utvalda, som:

Mindre förhållanden

  • Patellaluxation
Allvarliga förhållanden
  • Svälla
  • Höftdysplasi
  • Armbågsdysplasi

Avdelare 5

Man vs. Kvinna

Hanar är betydligt större än honor, och de har ofta några tum och så mycket som 20-30 pund på sina feminina motsvarigheter.

Honor mognar i allmänhet snabbare, och som sådan kan de vara lättare att träna. Hanar är ofta fånigare och mer lekfulla.

Åsikterna går isär om vilket kön som ger en bättre jakthund. Vissa jägare tror att hanar är mer ihärdiga, medan andra tror att honor är mer målmedvetna (vilket betyder att de inte kommer att sluta kissa på varje träd). Men i slutändan beror detta troligen på hur hunden tränas mer än något annat.

Det bör också noteras att alla egenskaper ovan kan påverkas av kastrering eller kastrering av hunden som valp.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Bluetick Coonhounds är den typiska södra hunden, och även om de är utmärkta jaktkamrater, är de också fantastiska familjehusdjur. De kan vara kärleksfulla, lojala och löjliga, men de är alla affärer när det gäller.

Du måste dock vara säker på din träningsförmåga, eftersom dessa hundar har svårt att fokusera på något utöver vad som händer i deras näsborrar. De har också höga bytesdrifter, så de kanske inte är lämpliga för hem med små djur.

Sammantaget är dessa dock fantastiska valpar, och de kommer snabbt att inrymma sig i din familj. Bäst av allt, om du har ett träd på bakgården, finns det en god chans att de har en ny överraskning som väntar där uppe för dig varje dag.


Utvald bild: Pixabay

Innehåll