Bluetick Coonhound HarrierHöjd: 19-28 tum
Vikt: 45-85 pund
Livslängd: 10-12 år
Färger: Blå, svart, vit
Lämplig för: Förstagångshundägare, familjer
Temperament: Vänlig, lojal, lekfull

Bluetick Coonhound harrier är en blandning mellan Bluetick Coonhounds och Harrier (ta reda på skillnaden mellan en Harrier och en Beaglehär). De tenderar att vara flockorienterade hundar som kan vara utåtriktade och vänliga. De agerar väldigt likt hundar, vilket innebär att de kan lugna husdjur på ett anständigt sätt. De binder djupt med alla och kan vara mycket hängivna sina ägare. Men de kan också vara lite envisa.

Eftersom det här är en blandras vet du aldrig exakt vad du får. Dessa hundar kan ärva alla egenskaper från var och en av sina föräldrar. Vissa av dessa hundar kan se exakt ut som en förälder men beter sig som den andra. Man vet aldrig vilka egenskaper en valp kommer att ärva.

Avdelare 1Bluetick Coonhound Harrier-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Coonhounds of NYC (@coonhoundsofnyc)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Dessa hundar är genomgående hundar. En Bluetick Coonhound föddes upp för att vara en kompakt, nattlig jägare. De har en mycket stark bytesdrift och kommer att förfölja byten kontinuerligt. De har en barkbark som är vanlig bland de flesta hundar. Harrier är också en hund och liknar en muskulös och lite större Beagle. De är uppfödda för att jaga också och har också mycket starka rov-instinkter.

På grund av detta är Bluetick Coonhound Harrier också en jakthund. När de väl får en doft kommer de att följa den, varför du inte ska låta dem ströva fritt. Dessa hundar kan lätt gå vilse efter att ha följt ett doftspår. De kan täcka mycket mark på lite tid när de är på en stig, så de kan snabbt komma långt hemifrån.

De fick springa runt hela dagen. På grund av detta behöver de mycket av aktivitet. De kan vara envisa på grund av sin hundnatur, men de är ganska lätta att träna eftersom de är väldigt matdrivna. Med viss konsekvens kan träning vara relativt lätt.

Vad är priset på Bluetick Coonhound Harrier-valpar?

Dessa hundar är mindre, vilket vanligtvis gör dem billigare. De är billigare att föda upp eftersom de inte behöver så mycket mat eller tar upp så mycket plats. Uppfödare kan hålla fler hundar eftersom de tar mindre plats.

Dessa hundar är dock lite sällsynta. De är inte en officiell ras, så det finns få uppfödare som föder upp dem exklusivt. Men de är inte sällsynta i skyddsrum. Om jakthundar är vanliga nära dig kanske du kan hitta någon av dessa blandraser nära dig. Vi rekommenderar starkt att du informerar skyddsrum om att du letar efter en hund av denna typ och ger dem din kontaktinformation. Många skyddshem kommer gärna att kontakta dig om en hund som passar dina önskemål kommer in i skyddet.

Skyddshem har olika adoptionsbehov. Men många av dem är mycket billiga.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bluetick Harrier-valpar

1.De är inte en officiell ras.

Eftersom detta är en blandras, erkänns den inte av någon organisation genom att vara en riktig ras. Det kan vara utmanande att hitta uppfödare av denna anledning.

två.Harrier är troligen en gammal blandras.

Harrier är sannolikt en blandras mellan en mängd olika raser, inklusive beagles och Foxhounds. Det har dock fötts upp så länge att AKC känner igen det.

3.Dessa hundar är dragjägare.

De tenderar att jaga långsamt, men de är mycket exakta. De kan snabbt bli omkörda av hundar som Beagles.

Föräldrarna till Bluetick Coonhound Harrier

Föräldrarna till Bluetick Coonhound Harrier. Vänster: Bluetick Coonhounds (Källa: Bildkredit: Acmecanine, Pixabay), Höger: Harriers (Källa: Olga Aniven, Shutterstock)

Avdelare 3

Temperament och intelligens hos Bluetick Coonhound Harrier

Som de flesta hundar är dessa hundar kända för att vara utåtriktade och vänliga. De har inte ett aggressivt ben i kroppen och är helt okej runt familj och främlingar. De är väldigt människoorienterade och älskar att umgås med sin familj. De är uppfödda för att komma överens med andra hundar, så de är vanligtvis okej med andra hundar.

De är vanligtvis mycket väluppfostrade inomhus och tenderar att ligga runt mycket av tiden. Bluetick Coonhound harrier är 40 mil per timme soffpotatis. De kan komma igång när de vill, men brukar hellre ligga runt. De är ganska intelligenta, vilket gör dem något benägna att tristes. De älskar dock att leka med sina familjemedlemmar.

De kan vara väldigt vokala och bullriga, men de är inte precis yappy. Dessa hundar tenderar att vika som sina föräldrar. De skälla när någon knackar på dörren – och hoppar upp för att hälsa på dem.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja. Dessa hundar är mycket bra med familjer. De är snälla och milda. Med barn är de väldigt tålmodiga. De gillar att leka, men de är inte så grova att de slår barn omkull medan de leker. De är lätta att träna och sköter sig på ett tillförlitligt sätt i huset.

Om de tränas och socialiseras tidigt kan de bli några av de bästa följeslagarna.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

För det mesta kommer de bra överens med andra hundar. De är flockorienterade, så de värms upp till andra hundar snabbt. Det spelar vanligtvis ingen roll ras eller kön heller. De älskar andra hundar och kommer överens med de flesta av dem.

Om de socialiseras tidigt, tenderar de att komma bra överens med praktiskt taget alla hundar.

Däremot har de en hög bytesdrift. På grund av detta tenderar Bluetick Coonhound Harrier att jaga mindre djur. De klarar sig inte särskilt bra med katter, kaniner eller liknande djur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Coonhounds of NYC (@coonhoundsofnyc)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bluetick Coonhound Harrier

Mat & Diet Krav

Dessa hundar har samma dietkrav som de flesta andra hundar. De har inga speciella dietbehov och är inte benägna att drabbas av betydande kostrelaterade störningar. Som du kanske föreställer dig,de kan äta din genomsnittliga hundmat.

Dessa hundar är något benägna att få fetma eftersom de tenderar att ligga runt mer än de borde. De bör utövas målmedvetet, eftersom de inte kan förväntas få lämplig mängd motion när de lämnas åt sig själva. Deras matintag bör också regleras av denna anledning. Äldre och särskilt lata hundar kan behöva utfodras med en viktkontrolldiet.

Träning

Dessa hundar fick gå Allt dag. Som du kanske föreställer dig, översätts detta till deras träningskrav. De behöver utrymme att springa och leka. Dessa hundar kommer inte nödvändigtvis att uppfylla sina behov när de placeras i en inhägnad bakgård och lämnas åt sina egna enheter. Promenader och lektid är avgörande för att hålla dem aktiva och friska.

Som tur är, som de flesta hundar, börjar energin avta när de blir äldre. Men de kan bli latare också med hög ålder. Du måste se till att din äldre hund uppfyller deras träningsbehov, även om de hellre vill ligga runt större delen av dagen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av East Coast Canine Rescue (@eastcoastcaninerescue)

Träning

Bluetick Coonhound harrier har genomsnittlig intelligens. Den här egenskapen betyder att de kan lära sig att göra det mesta och är smarta nog att lära sig alla kommandon som du förmodligen behöver dem att känna till. De kan till och med användas som tjänstehundar vid vissa tillfällen på grund av detta. När träningen påbörjas tidigt är de ofta enkla att träna. De är matmotiverade, så godsaker är en viktig del av träningen.

Men eftersom de är hundar kan de vara något envisa. Denna egenskap kommer vanligtvis ut med vuxna hundar mer än valpar. Dessa hundar var inte uppfödda för att lyssna på människor, eftersom de vanligtvis jagar självständigt eller med en grupp hundar. Ändå kan denna envishet vanligtvis lösas genom att bara erbjuda godsaker som din hund gillar särskilt.

Grooming✂️

Dessa hundar kräver inga speciella skötselkrav. De fäller, men deras päls är så kort att det vanligtvis inte kräver mycket borstning. Det är inte ovanligt att de behöver ett bad. De behöver inte bada regelbundet. Istället bör du ge dem ett bad när de är synbart smutsiga.

Precis som andra hundar kommer de att behöva rengöra sina tänder regelbundet. Dessutom bör du planera att klippa deras naglar också. Denna trimning kan göras hemma, eller så kan du ta dem till en frisör för att få det gjort. Du bör också hålla deras öron rena. Eftersom de är diskettiga kan de ibland fånga smuts, vilket kan leda till öroninfektioner.

Hälsoförhållanden

Det här är otroligt friska hundar. De är inte särskilt utsatta för många hälsotillstånd alls. Båda deras föräldrar är friska, eftersom de föddes för att arbeta, inte nödvändigtvis bara för hur de ser ut. Hundar som föds upp med sitt utseende på toppen av uppfödarens sinne tenderar att ha fler hälsoproblem. (Titta till exempel på raser som mops och bulldog.)

Dessutom är en blandras vanligtvis friskare än sina renrasiga föräldrar eftersom de ärver en mycket mångsidig uppsättning gener. Olika gener begränsar risken för att de ska utveckla en genetisk sjukdom.

Mindre förhållanden
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Ingen

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Hanar och honor är samma i denna ras. Hanarna kan vara något större, men den här rasens längd och vikt kan variera så mycket att du förmodligen inte kommer att märka det.

Det finns ingen skillnad i aggression eller temperament mellan könen. Naturligtvis kan hanar markera mer, och honor kommer att gå i brunst. Dessa beteenden kan dock stoppas genom att fixa ditt husdjur, vilket alltid rekommenderas.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Bluetick Coonhound harrier är en frisk och energisk blandras. De kan vara bra familjehusdjur och förstagångshundar, så länge du har tid och förmåga att slita ut dem. De är mycket vänliga med både sina familjemedlemmar och främlingar. Även om de har en lite envis rad, anses de fortfarande vara ganska lätta att träna.

Att hitta en av dessa hundar kan dock vara svårt, eftersom få föder upp dem. Du kanske kan hitta en på ditt lokala härbärge, men eftersom många valpar är olyckor.


Utvald bildkredit | Till vänster: Taylor Walter, Shutterstock; Höger: Kerrie T, Shutterstock

Innehåll