Border Collie Pyrenees (Border Collie & Great Pyrenees Mix)

Border Collie Pyrenéerna på strandenHöjd: 20-32 tum
Vikt: 30-120 pund
Livslängd: 10-13 år
Färger: Olika kombinationer av vit, grå, kräm, svart och röd tricolor
Lämplig för: Aktiva familjer med trädgård
Temperament: Intelligent, energisk, kärleksfull och lojal

Border Collie Pyrenees är en stor och intelligent designerhund som är resultatet av korsningen renrasig Border Colliemeden renrasig Stora Pyrenéerna. Det är inte känt exakt när rasen först utvecklades, och lite är känt om deras historia. Men som med många designerhundraser har deras popularitet ökat under de senaste 10 åren.

Med två av de mest intelligenta hundraserna för föräldrar, skulle Border Collie Pyrenees alltid ärva några smarta egenskaper. Kombinera detta med energin från en Border Collie och det Zen-liknande lugnet i de stora Pyrenéerna och du har en hund med gränslös energi som förmodligen skulle kunna spela ut dig i ett parti schack om han hade motsatta tummar.

Med tjocka pälsar som kan vara långa och grova eller korta och släta, fälls Border Collie Pyrenéerna efter säsong och kräver avmoltning och regelbunden borstning. De är fantastiska husdjur och är utmärkta vakthundar som ibland kan bli lite för skyddande mot sina familjer.På grund av sin storlek och till synes oändliga energi är de inte lämpade för livet i en lägenhet och behöver en ägare som har ett hus med en gård.

Avdelare 1

Border Collie Pyrenees-valpar – innan du köper...

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Jamie (@jamieeleelmore)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Träning och socialisering i tidig ålder är ett absolut måste för dessa stora energiknippen. Även om de är smarta kan Border Collie Pyrenéerna vara oregerliga om de inte tränas och socialiseras, och med tanke på deras storlek kan detta bli ett stort problem. Tack och lov är de väldigt snabba att lära sig och lätta att träna. De kommer vanligtvis att aktivt engagera sig i träningsprocessen, särskilt om de ser det som ett spel. Även om vissa hundar ärver mer av de stora Pyrenéernas likgiltiga attityd, och detta kan göra lydnadsträning mer utmanande.

Utseendemässigt kan Border Collie Pyrenéerna ha det fysiska utseendet som någon av sina föräldrar och kan variera avsevärt i storlek.

Oavsett vilken förälder din valp tar efter i utseende, är det en sak som är säker att dessa hundar inte är stora fans av varmt väder. Med en tjock kall underull är de mycket gladare i kalla och måttliga klimat. De är verkligen inte lämpade för livet i en het tropisk miljö.

Vad är priset på Border Collie Pyrenees-valpar?

Border Collie Pyrenees valpar börjar från cirka 00 och kan, beroende på uppfödaren och föräldrahundarna, gå upp till det dubbla priset.

Även om det är osannolikt att du hittar en Border Collie Pyrenees till salu i din lokala djuraffär, rekommenderar vi alltid att du hittar en ansedd uppfödare. Att köpa din valp direkt från en etisk och ansedd kennel är det bästa sättet att säkerställa att du inte uppmuntrar tillväxten av valpfabriker.

Innan du köper din valp, vi rekommenderar också att du besöker uppfödarens anläggningar och tar en titt på deras hundar. Faktum är att många välrenommerade uppfödare kommer att insistera på att du gör det. Eftersom de kommer att ha lika stort intresse av att se till att du kommer att vara en ansvarsfull husdjursägare som du har av att se till att ditt nya husdjur kommer från en bra kennel.

Det är också en bra idé att be att få se hälsointygen från båda din nya valps föräldrar. Detta kommer att säkerställa att de har testats för och rensats från några betydande hälsoproblem.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Border Collie Pyrenéerna

1. Border Collie Pyrenees har väderbeständiga pälsar.

Traditionellt uppdraget att vakta får i de kalla och exponerade Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien, behövde rasen Stora Pyrenéerna en tjock underull för att skydda dem från kyla och regn. Även Border Collien, med sin historia som vallhund i det skotska och walesiska höglandet, har under åren utvecklat en tjock varm dubbelpäls.

Därför bör det inte komma som någon överraskning att Border Collie Pyrenees har ärvt en tät underull, som håller dem varma och bekväma i ogynnsamma väderförhållanden.

2. De är en ny ras med ett långt historiskt arv.

Även om det inte är känt när Border Collie Pyrenéerna först utvecklades, har deras föräldraraser ett långt historiskt arv.

Border Collies är en mycket gammal hundras som finns registrerad i historien så långt tillbaka som i Romarriket, medan de stora Pyrenéerna har en anor som sträcker sig tillbaka till tidigt 1400-tal.3. Border Collie Pyrenéerna älskar att lösa pussel

3. Båda föräldraraserna är mycket intelligenta.

När du har en hund så intelligent som en Border Collie Pyrenees måste du hitta sätt att hålla deras sinnen aktiva.

Det finns en hel del hundpussel tillgängliga, och dessa hundar älskar dem helt enkelt. Var dock varnad, när du väl har fastnat för din hund kommer du förmodligen att behöva köpa en hel del eftersom det inte tar en Border Collie Pyrenees särskilt lång tid att knäcka hemligheterna bakom ett nytt hundpussel.

Föräldrar till Border Collie Pyrenees blandras

Föräldrarna till Border Collie Pyrenéerna. Vänster: Border Collie, Höger: Pyrenéerna

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Border Collie Pyrenees

På skalan av hundintelligens anses Border Collie i allmänhet vara nummer ett, och de stora Pyrenéerna är inte så långt efter. Därav korsningen av de två var alltid avsedd att vara en exceptionellt intelligent hund.

Border Collie Pyrenees är en vänlig och alert hund. De är fantastiska med barn och andra djur och springer gärna runt och spelar spel i timmar i sträck.

Till skillnad från Border Collie, som inte älskar något mer än att behaga, har dessa hundar en verklig känsla av självständighet. Det betyder att de inte nödvändigtvis gör något bara för att du säger åt dem att göra det. De kan dock ofta mutas in i ditt sätt att tänka med löftet om ett spel eller godis.

Den här rasen kommer vanligtvis överens med främlingar och kan få vänner ganska lätt. Men de kommer att bli väldigt beskyddande om de känner att det finns ett hot mot deras familj. Och när de bestämmer sig för att de inte gillar någon, finns det väldigt lite som kan göras för att ändra sig tills de är nöjda med att personen inte utgör något hot.

Modig, alert och intelligent, Border Collie Pyrenees är utmärkta vakthundar. De har inga problem med att varna dig när något inte står rätt till. De kommer inte heller att ha några problem med att rädda en främling som försöker ta sig in på deras trädgård eller hem utan inbjudan.

Är dessa hundar bra för familjer?

Ja, Border Collie Pyrenéerna är fantastiska husdjur. Helst behöver de en familj som bor i ett hus med en stor inhägnad gård. Även om de glatt kryper upp på golvet bredvid dig på natten för en snooze, är de mycket aktiva hundar som behöver mycket fysisk aktivitet och mental stimulans.

Lämnad ensam med lite att göra eller leka med kommer en Border Collie Pyrenees att bli destruktiv. De älskar att tugga skor och slita upp kuddar och tänker inte på hur du kommer att reagera på detta tills du kommer hem. Som sådan, om du måste lämna dem ifred, är de bästkvar för att leka på sin trädgård med en mängd olika leksakermedan du är borta.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Border Collie Pyrenéerna är bra med andra djur. De älskar att få nya vänner och kan lita på dina andra husdjur.

Du bör dock vara medveten om att de är mycket aktiva hundar som gillar att valla. Så du bör överväga hur toleranta dina andra husdjur kommer att vara mot denna typ av beteende innan du tar hem en Border Collie Pyrenees.

Kredit: Bailey Diane Clark, Shutterstock

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Border Collie Pyrenees

Mat & Diet Krav🦴

Som en aktiv och stor hund kommer din Border Collie Pyrenees att behöva mycket mat.

Alla hundar behöver en hälsosam och välbalanserad kost, och Border Collie Pyrenéerna är inte annorlunda.Att vara en korsning, hittar du inget rasspecifikt hundfoder för dem. Istället rekommenderar vi att du letar efter ett premiummärke av torrfoder för hundar som har varitspeciellt framtagen för stora aktiva hundar. Detta kommer sannolikt att innehålla rätt blandning av högkvalitativa ingredienser och är det bästa sättet att hålla din hund frisk och frisk.

Naturligtvis bör du rådfråga din hunds veterinär om du har några frågor om vad du ska mata din Border Collie Pyrenees.

Övning

Border Collie Pyrenéerna kräver mycket daglig motion. De är extremt aktiva hundar som behöver både fysisk aktivitet och mental stimulans varje dag. De älskar att springa och att ta dem en lång joggingtur varje dag kommer att vara lika bra för ditt husdjur som det är för dig. Även om du kan förvänta dig att när du kommer hem och känner dig trött och redo att krascha, kommer din Border Collie Pyrenees att vara redo att gå igen.

Förutom fysisk träning behöver dessa hundarmycket mental stimulans, och du kan komma på att du blir en regelbunden besökare i din lokala hundpark så att de kan leka med andra hundar.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Reno (@renothepyrecollie)

Träning

Border Collie Pyrenees är en relativt lätt ras att träna. Däremot kan de ibland ha en strimma av självständighet som kan göra träningen lite mer utmanande.

Som redan diskuterats är de mycket intelligenta och aktiva hundar, och som sådana reagerar de bäst när du kan göra träningen rolig. De svarar bra på belöningar, och vanligtvis kommer lite tid att leka med sin favoritleksak eller en liten goding hålla dem fokuserade på uppgiften.

Eftersom du är stora och skyddande hundar måste du umgås med dina Border Collie Pyrenees medan de är unga. Din hund måste vänja sig vid att umgås med främlingar och andra hundar, och socialisering bör fortsätta att vara en del av deras pågående dagliga rutin.

Grooming✂️

Border Collie Pyrenees kräver en måttlig mängd skötsel.

Under större delen av året kan du förmodligen komma undan med att borsta dem en gång varannan eller var tredje dag och bada dem var sjätte till åttonde vecka.

Men på grund av sin tjocka dubbelpäls genomgår dessa hundar ett säsongsbaserat skjul två gånger om året. Vid denna tidpunkt, som med andra dubbelbelagda hundar, kommer de att behövadaglig borstning för att ta bort håravfall. Alternativt kan du tycka att det är fördelaktigt att ta din hund till en professionell hundfrisör när den börjar fälla.

Hälsoförhållanden

Border Collie Pyrenéerna är vanligtvis en frisk hund. Bortsett från de vanliga åkommorna som påverkar alla hundar, kommer de sannolikt att gå igenom livet utan några allvarliga hälsokomplikationer eller problem. Det finns dock flera villkor som du bör se upp för.

Mindre förhållanden
  • Ögoninfektioner
  • Grå starr
  • Hudallergier
  • Öroninfektioner
Allvarliga förhållanden

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Bortsett från de uppenbara reproduktiva skillnaderna, när det gäller att välja kön på din Border Collie Pyrenees, är den största skillnaden mellan hanar och honor i deras storlek. Hane Border Collie Pyrenees tenderar att vara större, starkare och tyngre än honorna. Men som husdjur har denna skillnad i storlek liten inverkan.

Det finns också några hormonella skillnader förknippade med hundens parningsinstinkt. Men enligt American Veterinary Medical Association , kastrering eller kastrering av din hund kan, förutom att ta bort deras förmåga att fortplanta sig, hjälpa till att förhindra många av de beteendeproblem som är förknippade med parningsinstinkten.

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Border Collie Pyrenéerna är stora, intelligenta och mycket energiska hundar . De är fantastiska husdjur och hålls bäst i ett hus med en stor trädgård. De är också utmärkta vakthundar som är mycket beskyddande för sin familj.

De kräver ganska mycket fysisk träning och mental stimulans och är inte den sortens hund som sitter och leker lyckligt själv hela dagen.De är lätta att träna, tycker om att umgås med människor och är i allmänhetgärna lära sig nya trick och spel.

På grund av sin tjocka underull är Border Collie Pyrenes inte väl lämpad för livet i tropikerna eller andra platser med extrem värme.

Om du letar efter en stor hund med berg av energi, ochmassor av personlighet,Border CollienPyrenéerna kan vara den perfekta hunden för dig.


Utvald bildkredit: April Stevenson, Shutterstock

Innehåll