Brittisk långhårig katt

Välj Namnet På HusdjuretBrittisk långhårig katt som står i en trädgårdHöjd: 12-14 tum
Vikt: 8-16 pund
Livslängd: 12 – 15 år
Färger: Choklad, kanel, silver, fawn, blå, svart, grädde, vit, röd
Lämplig för: Seniorer, familjer med små barn
Temperament: Tillgiven, intelligent, sällskaplig, bra med andra husdjur

Den brittiska långhåriga katten har samma plysch-look och är lika elegant som sin kusin den brittiska korthåren, med den största skillnaden är att hans extremt silkeslen päls är mellanlång. Denna magnifika katt är fortfarande relativt sällsynt i USA, men hans bedårande ansikte lovar honom stor framgång under de kommande åren. Fridfull, fäst vid sin herre samtidigt som den är lekfull, den brittiska långhåret är verkligen det perfekta husdjuret. Läs vidare för mer information om denna älskling.

hepper singel katt tassavdelare

Brittiska långhåriga kattungar – innan du köper...

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av Shanstars Pedigree Show Cats (@shanstarsshowcats)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på brittiska långhåriga kattungar?

De ärftliga sjukdomarna som brittiska långhåret kan drabbas av visar hur viktigt det är att välja en ansedd uppfödare. Faktum är att djurens och deras ungas hälsa är viktig för en seriös uppfödare. Han kommer att säkerställa en regelbunden uppföljning och en kontroll för frekventa ärftliga sjukdomar. Han bör därför kunna visa dig föräldrarnas screeningdokument.Lita aldrig på icke-professionella uppfödare som erbjuder raskatter till ett bra pris och utan några papper. Utan en avelsförenings kontroll skulle man kunna hamna i ogynnsam parning, vilket bara ökar risken för ärftliga sjukdomar. Professionella uppfödare erbjuder gynnsamma villkor och tvekar inte att köpa bra kvalitetsfoder, göra vacciner och preliminära undersökningar och ge honkatter tid mellan dräktigheterna.

Rakatter är dock dyra, och du får betala priset om du vill skaffa en katt som inte bara är en fröjd för ögat utan också tillräckligt socialiserad och frisk. Räkna med att punga ut mellan 1 000 och 2 500 $ för en kvalitetsuppfödd brittisk långhårig kattunge.

Som ett alternativ hittar du även ursnygga katter i välfärdsföreningar och djurhem. Där väntar många kort- och långhåriga katter i alla åldrar bara på en sak: ett nytt hem! Det här alternativet kommer att kosta dig mycket mindre, vanligtvis högst några hundra dollar.

Se det här inlägget på Instagram

Ett inlägg som delas av gradient cattery (@scottishbritishask2)

hepper katttassavdelare

3 föga kända fakta om brittiska långhåriga katter

1.Denna ras skapades av en slump.

På 1930-talet hade British Shorthair blivit mycket populärt i Storbritannien. Tyvärr stoppade andra världskriget dess utveckling abrupt. I slutet av kriget hade rasen nästan försvunnit. För att rädda den gjordes korsningar med olika raser: Chartreux, Russian Blue, Burmese och Perser.

Detta ledde till utseendet av medelhåriga individer. Till en början uteslöts dessa katter helt enkelt från avel. Då bestämde sig uppfödare istället för att välja ut dem för att skapa en ny ras: British Longhair föddes.

två.Det finns över 300 färgkombinationer listade.

Precis som med det brittiska korthåret finns det enfärgade och partifärgade katter i det brittiska långhåret. Deras färgnyanser sträcker sig från klassiskt svart och brunt (choklad), till så kallade utspädningar (blått, lila, fawn och grädde) till kanel och rött. Svarta, vita och trefärgade katter liknar ofta långhåriga huskatter. Katter som betecknas som skuggade har endast en specifik färg på spetsen av håret. Det bör därför inte ses som en nyans utan som en fantastisk effekt!

3.Brittiska långhår har en stark tendens att gå upp i vikt.

Fysiologiskt är den brittiska långhåren benägen att bli överviktig, och denna tendens förstärks av hans brist på attraktion till fysisk aktivitet. Den här katten vill hellre lata sig i ditt knä än att springa och sträcka ut sina tassar. Därför är det viktigt att inte ge honom en kost som är för rik och för hög i kalorier. Undvik framför allt överdrivna godsaker! Den här katten är verkligen väldigt girig, och han kommer inte att tveka att tigga om dina rester, men ge inte efter; du skulle göra honom en otjänst! Det bästa sättet att visa tillgivenhet till denna slanka, tjocka kattdjur är ännu att ge honom uppmärksamhet genom att gosa och leka med honom.

Bildkredit: Kerstin Kaufmann, Pixabay

hepper katttassavdelare

Temperament och intelligens hos den brittiska långhåriga katten

Den brittiska långhåren kombinerar de viktigaste egenskaperna hos den brittiska korthåren och den persiska: han är en lugn, reserverad och snäll katt. Dessutom är det en katt som utvecklar ett starkt band av tillgivenhet mot sin ägare. Han gillar också att leka mycket, avgudar barn och är mycket sällskaplig; det är därför det sägs vara husdjuret par excellence. Dessutom uppskattar han närvaron av sina släktingar lika mycket som hundar.

Är dessa katter bra för familjer? 👪

Lättsam, den brittiska Longhair är alltid fridfull och visar ingen aggressivitet. Det är därför en mycket lämplig katt för en familj med små barn. Var dock medveten om att du alltid ska vara försiktig när ett barn leker med en katt. Den lilla människan måste lära sig att respektera sin fyrbenta följeslagare och analysera hans kroppsspråk för att veta när han ska lämna honom ifred. Brittiska Longhairs företag är också mycket populärt bland äldre.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Denna flegmatiska katt kommer lätt överens med sina kamrater och sambo med hundar . Hans majestätiska byggnad gör att han kan hävda sig när det behövs. Han visar en viss självständighet men gillar inte ensamhet. Om hans ägare är borta hela dagen kommer han att uppskatta att ha ett annat djur att hålla honom sällskap med!

https://www.instagram.com/p/CUvLxuyqqV1

hepper katttassavdelare

Saker att veta när du äger en brittisk långhårig katt:

Mat & Diet Krav

British Longhairs kost måste vara balanserad för att behålla skönheten i pälsen och optimal hälsa. Därför måste hans kost bestå av kroketter som innehåller högkvalitativa proteiner, fetter, lite kolhydrater och viktiga vitaminer och mineraler. Dessutom bör portionerna du ger honom justeras beroende på faktorer som hans ålder och nivå av daglig träning.

Dessutom, för att underlätta elimineringen av hårbollarna som ditt brittiska långhår får i sig dagligen, kan du välja småbitar formulerade för långhåriga katter eller speciella godsaker som främjar den naturliga elimineringen av hårbollar. Kattmynta är också ett bra alternativ för husdjur som inte går utomhus.

Dessutom, om din veterinär har upptäckt en anlag för hypertrofisk kardiomyopati (HCM) eller njurcystor, bör du anpassa din katts diet därefter. Tveka inte att be honom ge dig konkreta råd!

Övning 🐈

British Longhair är en liten hemliknande katt. Det är därför viktigt att se till att han får tillräckligt med motion. Dessutom anses denna ras vara en särskilt intelligent katt som gillar att bli stimulerad. Så den bästa lösningen för detta är att leka med din furball. Du kan använda en hel rad lektillbehör: bollar, falska byten, fiskespön eller laserpekare. Din katt kommer att vara glad att dela denna stund av avkoppling med dig, som kommer att påminna honom om lekarna med sina bröder och systrar när han bara var en liten kattunge!

brittisk långhårig katt som går i trädgården

Bildkredit: Kerstin Kaufmann, Pixabay

Träning 🧶

Missuppfattningen att katter inte kan tränas är till hälften sann. Visst, katter kan inte tränas som hundar, men de lär dig väldigt snabbt . Det är därför det är viktigt att vara konsekvent i att utbilda din katt. Låt till exempel inte din katt tigga vid bordet. Detta gäller särskilt för raskatter, som tillbringar mycket av sin dag inomhus, tränar mindre och tenderar att vara överviktiga.

Grooming ✂️

Denna vackra kattlång kappakräver mer vård än en kort päls. För att undvika hårbollar och knutar i underullen måste du borsta den ofta, minst en gång i veckan, och oftare under fällningsperioden.

För att förhindra att knutar bildas bör din katt också vara van vid borsten och kammen från tidig ålder. Det finns alla typer av kattvårds- och hygienprodukter på marknaden, så det är upp till dig att bestämma vad som fungerar bäst för din katt. Börja med en mjuk borste som inte drar i den tunna pälsen eller orsakar skador på huden. Ge din katt en liten godbit efter varje behandlingstillfälle. Sedan, när pälstider inte längre är ett problem för dig och din katt, kan du välja effektivare borstar och kammar efter behov.

Dessutom, trogen sin bild av mycket rena djur, sköter katter sina pälsar själva. Det har verkligen kattens tunga kåta papiller , som i slutändan är det mest effektiva instrumentet för grooming. Tyvärr innebär detta också att katter sväljer en betydande mängd hår när de sköter sig själva. Så för att hjälpa din katt att bli av med hårbollar naturligt kan du ge honom kattmynta eller speciella godsaker. Men när du köper kattgodis, se till att de har en kvalitetssammansättning, helst fria från socker eller växtbiprodukter.

brittisk långhårig katt liggande på trägolv

Bildkredit: Claudia Peters, Pixabay

Hälsa och villkor 🏥

Brittiska långhår är i allmänhet friska katter. Däremot kan de utveckla sjukdomar som är identiska med deras korthåriga kusiner. Fetma är också ett hot eftersom denna katt föredrar att leva inomhus. Den bästa lösningen är att erbjuda din katt regelbunden träning genom att leka med honom.

Dessutom lider det brittiska långhåret mycket ofta av polycystisk njursjukdom av den dominerande typen. Denna ärftliga sjukdom är vanlig hos brittiska korthår och perser och drabbar därför även brittiska långhår eftersom den härrör från korsningen mellan dessa två raser. Njurcystor utvecklas mycket tidigt, även från en ung ålder, och kan lätt upptäckas med ultraljud.

Det brittiska långhåret utvecklar också ofta ett tillstånd i hjärtmuskeln som kallas hypertrofisk kardiomyopati (HCM). Ett vanligt hjärtultraljud är det bästa sättet att upptäcka sjukdomen tillräckligt tidigt. Å andra sidan kan hypertrofisk kardiomyopati inte behandlas, men tidig diagnos öppnar behandlingsalternativ som förlänger ditt husdjurs förväntade livslängd.

Mindre förhållanden
  • Fetma
Allvarliga förhållanden
  • Katthypertrofisk kardiomyopati
  • Polycystisk njursjukdom

hepper katttassavdelare

Man vs Kvinna

En brittisk långhårig hankatt är något större än honan och tyngre att bära. Han tenderar också att vara mer glad och gosig än honor, vilket rapporterats av de flesta ägare av denna kattras.

hepper katttassavdelare

Slutgiltiga tankar

Om du älskar katter med lång päls, bedårande små ansikten och tillgiven karaktär, då borde British Longhair vara något för dig! Detta är den långhåriga varianten av Brittiskt korthår , som ärvt den kurviga figuren och mjuka, behagliga personligheten från sin kusin. Denna katt, perfekt lämpad för inomhusliv, kommer att glädja en familj med barn lika mycket som en ensamstående eller äldre person.


Utvald bildkredit: Dora Zett, Shutterstock

Innehåll