Bullwhip hund

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 13-20 tum
Vikt: 20-60 pund
Livslängd: 12 till 15 år
Färger: Beige, vit, krämfärgad, pied, brun, svart
Lämplig för: Familjer, aktiva singlar, lägenheter
Temperament: Glad, glad, beskyddandeEn Bullwhip är en designhundras som är en blandning mellan två renrasiga hundar, enbulldoggoch a Whippet . De kombineras för att få fram de bästa egenskaperna hos de två hundarna. Bullwhip tenderar att vara en lugn och vänlig ras. De kan vara skrämmande eller aggressiva, beroende på vilken förälder de föredrar och om de är lämpligt socialiserade.Dessa hundar är smarta och kan vara det utmanande att träna eftersom deras intelligens ibland visar sig i oberoende. Det är viktigt att ha det i åtanke om du överväger denna ras som en ny hundägare.

Avdelare 1

Bullwhip-valpar — innan du köper

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Noodle & Wiggy (@beddy_whip_noodle)Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på Bullwhip-valpar?

En Bullwhip-valp är ganska prisvärd eftersom de är en hybrid och inte särskilt populära. För det mesta kan du titta på föräldrarasernas pris för att beräkna valparnas slutliga kostnad. Men i det här fallet är priset mycket lägre än vad en Whippet eller en Bulldog skulle kosta.

Priset på en Bullwhip-valp är i genomsnitt mellan 0 och 0, beroende på var du adopterar dem och uppfödarens kostnader. En Bullwhip-valp kan bli dyrare om en av föräldrarna har en bättre härstamning eller härstamning, men dessa hundar är inte vana att få hybridavkommor.

Var du än bestämmer dig för att adoptera din Bullwhip-valp måste du göra din forskning och kolla upp dem. Att göra det hjälper till att säkerställa att du inte blir lurad och garanterar totalt sett bättre behandling av framtida hundar från bra uppfödare.

För att vetera en potentiell uppfödare, fråga om du kan tas med på en rundtur runt deras uppfödningsanläggning. Överallt där hundarna får gå in ska man tas igenom och få undersöka. Se till att alla dessa områden är rena och säkra, så att du kan vara säker på att hundarna behandlas.

Utöver att titta på träningsanläggningen, be om en titt på föräldraraserna och eventuella registrerings- eller certifieringshandlingar som de kan ha. Att göra det kan hjälpa till att fastställa valpens härkomst. Be också att få se veterinärjournalerna så att du blir medveten om eventuella hälsoproblem som valpen kan ärva.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Bullwhip

1.Whippetliknande hundar har funnits i hundratals år.

Whippet anses vanligtvis vara en relativt ny skapelse. Många tror att Whippet kom till någon gång i slutet av 18theller tidigt 19thårhundraden.

Whippetens verkliga ursprung är dock relativt okänd, främst för att de liknar den italienska vinthunden. Slätbelagda hundar som liknar små vinthundar har avbildats i målningar och till och med gobelänger som går tillbaka till 1400-talet.

Tidiga whippets, eller whippetliknande hundar, användes främst för att jaga harar. Det öppna fältet är den här hundens plats att lysa, eftersom det låter dem släppa lös sin hastighet och förmåga att följa lömska kaniner i många mil. De är inte bra på att spåra en doft och följa den, så de används inte för många andra jakttyper.

En del av förvirringen mellan whippets och italienska vinthundar är att de förmodligen korsades ofta under hela deras delade historiska tidslinjen. Ibland verkar de väldigt lika, och vid andra punkter i historien skiljer de sig åt.

Konstverk som visar hundar som kan vara whippets inkluderar Jean-Baptiste Oudrys målningar från tidigt 1700-tal, Unicorn-tapeten på 1400-talet och en målning i slutet av 1700-talet av Edward Haytley.

två.Whippeten var känd som den fattiga mannens vinthund.

Det är en utmaning att välja ut den tid då Whippeten var helt skild från alla andra raser eftersom de fick det mesta av sin ryktbarhet under de 18thoch 19thårhundraden.

Hundar som var Whippets, eller åtminstone Whippet-liknande, tog sig så småningom till Storbritannien. Eftersom de i stort sett var okända och inte förebådades på något sätt, blev de den stackars mannens ersättare för en vinthund. De som inte hade råd att mata den större jaktrasen eller investera i en valp skulle adoptera en Whippet. De användes som småviltjägare för att tillgodose grundläggande proteinbehov.

Deras sanna berömmelse kom senare, när de började användas i raggracing. De hade en tendens att bli fascinerade av och jaga ett fladdrande kaninskinn. Denna sport var föregångaren till Englands lure coursing och banracing, som blev mycket populär.

Eftersom de var praktiskt taget oerhörda före den tiden, ansågs de vara en ny ras. De väckte rikstäckande uppmärksamhet för att de utmärkte sig i de nya sporterna och som småviltjägare.

3.Bulldoggar användes ursprungligen för bull-baiting.

Bulldoggar användes också av engelsmännen. De kallades Bulldogs på grund av deras koppling till sporten bull-baiting. På den tiden var dessa lugna familjehundar elaka angripare. De föddes upp med kortare ben och lärde sig att hålla sig låga när de ställdes mot tjuren. Sporten var grym. Tjuren var bunden till en påle och försökte försvara sig, men ofta utan resultat.

Bulldoggar behövde enorm kraft i käken och en kort nos för att bli framgångsrika i sin sport. De hade ett våldsamt temperament och verkade vara okänsliga för smärta. Tjurbete var extremt populärt i slutet av 1700-talet och början av 1800-talet men gjordes olagligt kort därefter.

The Cruelty to Animals Act från 1835 blev en livräddare för denna ras, till viss del. Tyvärr, efter att tjurbete blev olagligt, betraktades dessa hundar effektivt som värdelösa och kasserades till stor del.

När de nådde gränsen till utrotning började de födas upp för arbete i slakterier. När föreningen med bull-baiting avtog, användes de också som domesticerade följeslagare. Det tog många generationer för hundälskare att förfina rasen till vad de är idag, och rensa bort deras aggressiva tendenser.

Även om bulldoggar är en lat och mild ras för det mesta, behöver de ordentlig socialisering för att veta hur man beter sig runt andra människor och djur.

bulldog whippet pixabay 2_

Bullwhip-hundens föräldrar. Vänster: Bulldog, Höger: Whippet. Kredit: Pixabay

Avdelare 8

Temperament & Intelligence of the Bullwhip

Kombinationen av de en gång så grymma bulldoggarna och de små men blixtsnabba whippets är en intressant blandning. Bullwhip kan ärva tendensen att vara blyg och asocial från sin Whippet-förälder eller extremt vänlig men ibland aggressiv från Bulldog.

Blandningen av dessa två hundar fungerar ofta till det bästa, och du får en hund som är mer robust än en Whippet och har en friskare käke och nosform än en Bulldog. Bullwhip hittar ofta en balans mellan extremt låg energi av bulldoggen och whippetens höga, sprintande energi.

En viktig aspekt av denna hund är deras behov av socialisering. De kan gå tillbaka till en av sina föräldrars blygare eller mer aggressiva tendenser om ägaren inte är försiktig.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dessa hundar är bra för familjer men är bäst med människor som är erfarna hundägare. De behöver en relativt fast hand och konsekvent träning. De kan också vara extremt envisa, så att ha någon i närheten som vet hur man arbetar med dem är fördelaktigt.

Kombinationen av den vänliga bulldoggen och den uppmärksamhetssökande whippeten gör Bullwhip till en underbar följeslagare för många familjer. De är mindre och mindre skrämmande än en bulldogg, samtidigt som de behåller sin lojala attityd.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Bullwhip kan ofta komma överens med andra husdjur, men inte alltid. Det viktigaste sättet att säkerställa deras beteende är tidig socialisering. De behöver mycket träning, och de bör tas ut för att träffa nya människor och andra djur från en ung ålder.

Bullwhips har en hög bytesdrift, ärvd från Whippet, så de måste övervakas noggrant runt små djur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Zeppelin dog (@zeppelin_bullwhippet)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Bullwhip

Mat & Diet Krav

Bullwhip är en liten till medelstor hund, beroende på exakt hur den korta och tjocka bulldoggen och den lilla men långa whippeten kombineras. De är ganska aktiva hundar och bör få en diet som passar deras aktivitetsnivå. De bör matas mellan 2 ½ och 3 koppar mat varje dag.

Det är bäst att dela upp Bullwhips mat i två måltider. Eftersom de kan ärva Bulldogens djupa bröst, kan de drabbas av matsmältningsbesvär och till och med uppblåsthet om inte matas försiktigt .

Övning

Träning är avgörande för en Bullwhip eftersom de kan bli destruktiva om de lämnas ensamma och utan aktivitet för länge. De behöver minst 45 minuters aktivitet varje dag. De är ofta en hälsosammare version av en Bulldog, vilket innebär att de bättre kan tolerera längre och mer intensiva träningspass.

Du kan ta med dig din Bullwhip till hundparken, ta med dem på promenader eller gå springa och vandra med dem. Försök att sikta på minst 8 miles i veckan om du konsekvent går med dem, för att säkerställa att de får den mängd motion som de behöver.

Träning

Att träna en Bullwhip kan vara knepigt eftersom de är kända för att vara lite envisa. Det är bäst att hitta någon sorts mat eller godis som de älskar för att motivera dem att samarbeta. Det är denna utmaning att träna dem som gör dem till ett bättre husdjur för erfarna hundägare.

Tålamod och konsekvens är de bästa egenskaperna att ha när du tränar en Bullwhip. De behöver mycket beröm när de gör rätt, så att de kan vara medvetna om vad de borde och inte bör göra. Använd aldrig någon form av hårdhet när du tränar en Bullwhip. Du kanske upptäcker att det är bäst att få dem professionell utbildning på lång sikt.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Noodle & Wiggy (@beddy_whip_noodle)

Grooming ✂️

Bullwhip behöver bara en måttlig vård eftersom de tenderar att ha en kort päls. Att borsta dem kommer också att hjälpa till att släppa några av hårstråna som tappas och hindra dem från att falla någon annanstans.

Dessa hundar kan generera mer av en lukt än andra hundar vanligtvis gör. Det är bäst att ge dem ett bad varannan månad, men var försiktig med huden eftersom den är relativt känslig och kan bryta ut i allergiska reaktioner.

Utöver pälsen, håll naglarna klippta varannan vecka och borsta tänderna två eller tre gånger varje vecka. Att hålla sina hängande öron rena med en fuktig trasa är ett bra sätt att undvika öroninfektioner.

Hälsa och villkor

Kombinationen av en Bulldog och en Whippet resulterar ofta i en friskare hund än Bulldog-föräldern och något mer än en Whippet. De kan fortfarande kämpa med led- och benproblem, och deras kost bör övervakas noggrant.

Mindre förhållanden
  • Kolit
  • Höft- och armbågsdysplasi
Allvarliga förhållanden
  • Magtorsion
  • Entropion

Avdelare 3

Man vs. Kvinna

Det finns för närvarande ingen märkbar skillnad mellan hanar och honor i denna ras.

Avdelare 5

Slutgiltiga tankar

Om du är en erfaren hundägare med tid och tålamod att ge till denna ras, då kan en Bullwhip vara en utmärkt familjekamrat. De är ofta den bästa blandningen av de två föräldraraserna och är en friskare hund genom att vara en hybrid. Även om deras föräldrars historia är mystisk eller har ett dåligt rykte, betyder det inte att du inte kan njuta av den underbara hunden som är Bullwhip.


Utvald bildkredit: Pixabay

Innehåll