Corgi & Mops Mix

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 10-13 tum
Vikt: 18-30 pund
Livslängd: 12-14 år
Färger: Fawn, röd, svart, sobel och brun; kan ha vita märken eller en svart ansiktsmask
Lämplig för: Familjer med äldre barn som söker en lojal och tillgiven liten hund
Temperament: Tillgiven och lojal, kan vara försiktig med främlingar, lekfull och rolig

Den söta Corgi Mopsmix är också känd som Porgi. Denna blandras kan vara liten men de har gott om personlighet. Att korsa den tillgivna och underhållande mopsen med den glada och hårt arbetande Corgi skapar en söt ny ras som kanske bara charmar dig och hela din familj.

Corgi Pug-blandningar är otroligt bedårande, men de behöver ganska mycket uppmärksamhet från sina ägare. Corgis har ett rykte om att vilja valla allt i sikte, så om din valp ärver denna egenskap, kanske du hittar dem som försöker valla allt som rör sig!

Denna hybrid är inte lika känd som vissa andra raser, så om du har övervägt dem som ett alternativ för din nästa hund, är du på rätt plats. Vi kommer att berätta allt du behöver veta om den bedårande Corgi Pug-blandningen.Avdelare 1Corgi Pug Valpar - Innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av CEH (@christinehearst)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vi kommer att varna dig nu att om du träffar en kull Corgi Pug-valpar personligen så kanske du inte kan lämna utan att ta med en hem. Dessa små valpar är verkligen bedårande, men de behöver ett hem där de kan få alla sina behov tillgodosedda.

Corgi Pug-blandningar kan vara lite utmanande när det kommer till träning, och i detta avseende tar de efter sina fräckaMops förälder. Genom att se till att din valp är vältränad, kommer du att förbereda dig för ett lättare liv. Corgi Mops kan vara destruktiva och ganska fräcka om de får komma undan med att göra sina egna regler.

Vad är priset på Corgi Pug-valpar?

Som en relativt ovanlig blandras måste du ta dig tid att hitta en uppfödare som är specialiserad på denna korsning. Du bör räkna med att betala var som helst upp till 000 för din valp.

Tänk på att en uppfödare kanske inte finns i samma del av landet som du, så du kan behöva resa för att träffa din valp eller ordna så att den levereras till dig. Vi rekommenderar alltid att du besöker en uppfödare där det är möjligt, eftersom det ger dig en bättre uppfattning om vilka förhållanden de har vuxit upp i och deras föräldrars temperament.

Som blandras är det viktigt att fråga alla uppfödare vad de har för erfarenhet av tidigare kullar och om de har några referenser. Bakgårdsuppfödare kan erbjuda Corgi Pug-valpar till försäljning till ett billigare pris, men det är osannolikt att de vet vilka hälsotester som måste utföras på förälderhundarna, så den långsiktiga hälsan hos valparna kan vara i fara som ett resultat.

Avdelare 83 föga kända fakta om Corgi Pug

1.Man vet aldrig riktigt vad man kommer att få.

Som med alla hybridraser kan valparna i en kull Corgi Pug-valpar vara ganska olika varandra. Vissa kan ha en mops personlighet med utseendet som en Corgi, och andra valpar kommer att vara raka motsatsen!

Andra valpar kan blanda utseende och personlighet hos båda föräldrarnas hundar lika. Det enda sättet att vara säker på att detta är rätt ras för dig är att bekanta dig med egenskaperna hos både förälderraserna, såväl som de resulterande valparna. På så sätt, hur din valp än hamnar, har du en bättre uppfattning om vad du kan ha att göra med.

två.Vissa Corgi Mops behöver särskild vård på sommaren.

Om din Corgi Pug mix-valp slutar likna sin mopsförälder när det gäller deras korta nosparti, måste du vara försiktig när det kommer till att träna dem på sommaren. Mopsar kan ha svårt att andas när vädret är varmt och fuktigt och när de överanstränger sig.

3.Corgi Mops är en relativt ny blandras.

Vissa blandraser, som Labradoodle, har funnits i åratal. Andra, som Corgi Pug-blandningen, är ett mycket nyare tillägg. Även om ingen av dessa hybridraser accepteras för registrering hos American Kennel Club, finns det gott om register tillgängliga för blandraser. För tillfället är den enda som accepterar Corgi Pug-blandningen i deras register Dog Registry of America, Inc.

Tre hundar på promenad i gräset. en grupp hundar. Corgi, Chihuahua och Pug_Lesia Kapinosova_shutterstock

Bildkredit: Lesia Kapinosova, Shutterstock (Corgi Left & Pug Right, Parents of the Corgi Pug Mix)

Avdelare 3

Temperament & Intelligens av Corgi Mops

Corgi Mops är intelligenta och tillgivna men de kan vara lite envisa! Du måste ligga steget före när det kommer till träningspass, eftersom dessa hundar snabbt kan stängas av om de blir uttråkade av dina kommandon.

Är dessa hundar bra för familjer?

Corgi Mops är generellt bättre lämpade för familjer med äldre barn. Deras starka vallningsinstinkt kan innebära att de inte kan låta bli att försöka samla upp allt som rör sig, inklusive barn!

Om de tror att ett barn försöker fly från flocken, även när de bara springer iväg, kan Corgi Pugs ta på sig att valla tillbaka ett barn till huvudgruppen av människor, ibland blockera deras väg och skälla åt dem . Detta kan vara lite irriterande, minst sagt!

Utbildning kommer att hjälpa till att minska det här problemet till viss del, men du kommer aldrig att helt kunna åsidosätta den instinkten att avrunda saker! Vissa Corgi Pug-valpar kanske inte ärver denna egenskap i så stark grad, men du kommer inte att veta det förrän de börjar växa upp, och vid den tidpunkten är du redan engagerad.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Corgi Mops kommer i allmänhet bra överens med andra husdjur. Så länge de introduceras till dem försiktigt och långsamt, borde du klara dig.

De kan ha en stark vallningsinstinkt, så om du har katter kan din Corgi Mops bestämma sig för att försöka valla upp dem, vilket inte alltid går lika bra för katterna!

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Idgie Cream (@miss.idgie.cream)

Avdelare 4Saker att veta när du äger en Corgi Mops

Att lägga till en Corgi Pug mix-hund till din familj kommer att kräva en hel del tid och pengar, för att inte tala om dagligt engagemang för promenader oavsett väder. Här är vad du mer behöver veta om dessa karaktärsfulla valpar.

Mat & Diet Krav

Corgi Pug kommer att klara sig bra en mat av god kvalitet designad för små till medelstora raser. Oavsett om du väljer att mata dem torr kibble , blöt mat ,rå mat, eller till och med hemlagad mat kommer att bero på dina preferenser och budget. Din hund kommer förmodligen att låta dig veta vad den föredrar!

Dessa valpar kan ha en tendens att äta för mycket, så se till att du håller ett öga på deras vikt och minskar deras ransoner om det verkar som om de går upp för mycket i vikt. Du kan också få långsamma matarskålar för att få maten att hålla längre.

Övning

Corgi Pug-hundar har måttliga motionskrav och kommer att behöva en daglig promenad minst en halvtimme för att hålla dem nöjda. Som en liten ras behöver de inte mycket utrymme att springa runt i, så de kan vara ett bra val för lägenheter eller för hem utan egen bakgård.

Om din hund får en kortare nosparti som deras mopsförälder, måste du se till att du inte övertränar när vädret är varmt och fuktigt. Vid dessa tider kommer att spendera tid inomhus under luftkonditioneringen vara ett bättre val för din valp!

Kom ihåg att blanda in träningspass också, så din hund är fysiskt och mentalt tränad.

söt bedårande mops och corgi utanför_MDavidova_shutterstock2

Bildkredit: MDavidova, Shutterstock

Träning

Corgi Mops är smarta hundar och kan enkelt ta upp nya kommandon när de är på rätt humör. Men de kan ha en självständig och lite envis streak som gör att de bara kan stänga av om de tycker att ett träningspass är tråkigt eller tror att det kan hända något mer intressant någon annanstans.

De har vanligtvis en stark vallningsinstinkt på grund av sin Corgi-förälder, så du måste träna dem för att få ett bra minne. Allt som rör sig, inklusive små barn, kan hamna i hop!

Socialisering från en ung ålder hjälper Corgi Mops att bli väluppfostrade i en rad olika situationer. Valpträningsklasser är ett bra sätt att hjälpa din valp att lära sig kommandon, såväl som hur man interagerar med andra hundar. Att arbeta med en tränare hjälper dig också att hitta de träningstekniker som passar din valp bäst.

Grooming ✂️

Corgi Mops fäller kraftigt året runt,så du måste borsta dem varje dagför att ta bort hårstrån. De kan falla ännu mer två gånger om året med årstidernas växlingar, beroende på var du bor.

Det är bäst att kontrollera deras naglar, öron och tänder en gång i veckan.

Hälsa och villkor

Både Mops och Corgi kan lida av ett över genomsnittet antal hälsotillstånd. Någon av dessa kan eller får inte överföras till en Corgi Pug-valp. Vi har listat de viktigaste tillstånden nedan, och även om det verkar som en lång lista, kom ihåg att inte alla av dessa kommer att påverka varje valp.

Det bästa du kan göra är att prata med din valps uppfödare och be om mer information om varje tillstånd. De kommer att kunna tala om för dig genom hälsotesterna som de gör på föräldrahundarna.

Mindre förhållanden

 • Hudirritation
 • Patellaluxation
 • Grå starr
 • Glaukom
 • Blåsstenar
 • Von Willebrands sjukdom
Allvarliga förhållanden
 • Brachycefaliskt luftvägssyndrom
 • Ögonproblem
 • Förlossningsproblem
 • Spinal problem
 • Ögonproblem
 • Höftdysplasi
 • Armbågsdysplasi
 • Dvärgväxt
 • Intervertebral disksjukdom
 • Legg-Calve Perthes sjukdom

Avdelare 5Man vs. Kvinna

Du kanske redan har diskuterat om medlemmarna i din familj skulle föredra en hon- eller hanvalp. Vi föreslår att du väntar med att träffa valpkullar som du är intresserad av innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Varje valps personlighet kommer inte att påverkas av deras kön, så även om du kanske har föreställt dig en blyg hanvalp, kanske du upptäcker att honorna i kullen är mindre framåt än hanarna.

Kom ihåg att alla hormonella beteenden du kan vara orolig för kommer att elimineras när du får din valp kastrerad eller kastrerad. Så det är alltid bäst att välja den valp vars personlighet tilltalar dig mest, och sedan ta reda på vilket kön de har!

Avdelare 3Slutgiltiga tankar

Corgi Pug mix är en bedårande ras, både vad gäller deras personlighet och utseende. De är små och söta med mycket attityd. De behöver socialisering från en ung ålder, såväl som regelbundna träningspass för att se till att de kan följa kommandon.

När vädret är varmt är det bäst att hålla dessa hundar svala inuti, eftersom de lätt kan överhettas. Om du har vad som krävs för att äga en fräsig Corgi Pug-blandning, kommer det aldrig att finnas ett tråkigt ögonblick med en av dessa hundar i närheten!


Utvald bildkredit: MDavidova, Shutterstock

Innehåll