Var man kan placera kattsandlådan i en liten lägenhet

Välj Namnet På Husdjuretkattlåda i badrummet liten lägenhetDitt utrymme är redan begränsat och kattlådor tenderar att vara fula och åtföljs av obehagliga lukter. Så när du är fastspänd för dolda platser, var lägger man kattlådan i en liten lägenhet ?

Du vill veta den perfekta platsen där skattlådan inte kommer att övermanna ett område med sin oundvikliga lukt och dina gäster inte kommer att störas av synen.

Så, borde dugömma den under ett bord? Eller låta den vila i komfortrummet? Är balkongen en bra plats för kattlådan att vistas på?

Läs vidare för att hitta de bästa platserna så att du kan ge kattlådan sin rättmätiga plats.Hur många kattlådor behöver du?

Först ut. Hur många kattlådor ska du ens ha i din lilla lägenhet? Det finns en allmän regel när det kommer till kattlådor: en för varje katt, plus en extra. Så för en katt är det två kattlådor. För två katter, tre boxar. Och så vidare.

Men varför? Tja, det rekommenderas att du ställer in en alternativ box för dina katter att använda om deras primära box inte längre anses vara ren. En redan liten lägenhet kan kännas ännu mindre på grund av de extra kattlådorna.

kattlåda med skopa

Bildkredit: Africa Studio, Shutterstock

Vår lösning? Ta bort extralådan och städa upp mer regelbundet. Detta innebär regelbunden skopa, dagligen om det är möjligt, och täta kullbyten – minst varannan vecka. Att vara i en lägenhet måste du vara noggrann med att sköta kattlådan.

Låter som en stor order? Välj sedan en självrengörande kattlåda. Om du tror att du inte kan underhålla en kattlåda manuellt, skaffa dig en automatisk. Den kan rengöra sig själv direkt efter varje gång din katt är klar.

Intressant:

Var placerar man kattsandlådan i en liten lägenhet?

Så nästa fråga (och faktiskt huvudfrågan) är var . Var ska du placera kattlådan? Här är några kriterier som kommer att påverka platsen:

Där din katt alltid kan ha tillgång

Bildkreditering av: Africa Studio, Shutterstock

Om du har en balkong, och det är detta område du vill använda, måste du tänka på att dörren sannolikt kommer att förbli stängd under större delen av dagen och hela natten. Om du kan installera en kattlucka kan detta vara ett genomförbart alternativ. Annars är balkongen inte idealisk.
Detsamma gäller om du sätter lådan i badrummet. Vad händer om någon använder den, eller om dörren stängdes av misstag? Hur kommer din katt att komma åt?
Jag vet att detta är ett ganska självklart kriterium, men tillgänglighet kan ofta tas för givet om din plats är för liten och du har en tendens att glömma att tänka igenom det.
Så placera kattlådan någonstans där din katt kan komma åt hela tiden. Om du väljer ett område som balkongen eller badrummet, flytta kattlådan när området kommer att vara otillgängligt. Ännu bättre, du kan överväga att behålla den extra lådan om han inte kan komma åt sin primära låda.


Privat

privat kattlåda

Bildkredit: winnond, Shutterstock

Du vill också respektera din katts integritet. En dold kattsandlåda är en katts fristad - det kan vara bakom en gardin, en kupol eller ett enkelt skydd.

Om du väljer badrummet kan du placera lådan precis bredvid toaletten, mellan toaletten och badkaret eller i utrymmet under handfatet.

Men integriteten är inte begränsad till badrummet. Om du har ett extra gästrum (vilket är en sällsynthet för små lägenheter) kan du placera kattlådan där. Din entré, hall eller garderob kan vara dedikerade platser för din katts privata verksamhet.


Tyst, lugn, låg trafik

Förutom att katter vill att deras verksamhet ska hållas privat, vill katter också sköta det så bekvämt de kan.

Det betyder att din katt inte kommer att störas av höga eller plötsliga ljud medan han gör sitt. För att hjälpa din kattunge ut, var noga med att placera kattlådan någonstans lugnt och tyst.

Tänk på områden med låg trafik i din lägenhet. En skänk eller ett sidobord kan användas för att förvara din katts kattlåda tillsammans med hans påsar med extra skräp. Du kan till och med tillverka en DIY kattlåda möbel.

När du letar efter idealiska kattlådor bör du undvika utrymmet runt din katts mat- och vattenskålar. Det är inte bara äckligt att placera matskålar och en kattlåda sida vid sida – det kommer också att vara störande för Tom att kissa medan Gigi fortfarande äter bara två steg bort.


Mycket ventilerade områden

Ett av de värsta problemen du kan möta är den kvardröjande lukten av kattlådan. Om du för närvarande kämpar med detta, bör du placera kattlådan där det finns gott om ventilation. Den bästa platsen att rekommendera är förmodligen nära ett fönster som du kan öppna regelbundet.

Om du vill ha kattlådan inne i badrummet, se till att badrummet har en fungerande frånluftsfläkt.


Torr plats

katt tittar på kristall i kattlådan miljövänlig

Bildkredit: Axel Bueckert, Shutterstock

Även om badrummet kan tyckas vara det självklara valet, utgör det en annan fråga. De är ofta fuktiga - och fukt är de flestas fiende biologiskt nedbrytbara och ekologiska kattsand . Klumpande kullar kan bli en fast massa och biologiskt nedbrytbara kullar har potential att attrahera och odla mögel.

Om badrummet verkligen är ditt enda alternativ, kanske du funderar på att välja en avfuktare för att eliminera dina fuktproblem. Om inte, kommer du att finna att sökandet efter den perfekta platsen måste fortsätta!

Du hittar några bra förslag nedan.

Idealiska platser där du kan ha en kattlåda i de små lägenheterna

Låt oss nu se var du faktiskt kan placera kattlådan för små utrymmen.

Gömd i klar syn

Bra Pet Stuff Company Hidden Cat kattsandlåda

Du kanske redan har några alternativ i åtanke som kan inkludera badrummet, balkongen, gästrummet, vardagsrummet eller köket, kanske .

Var du än väljer att sätta upp din dolda låda, måste du överväga om du kan återanvända befintliga möbler (ett gavelbord eller bur) eller köpa en förklädd låda (krukväxt eller bänk).

Så om du är sugen på utmaningen, satsa på ett kreativt DIY-projekt för kattlådemöbel eller skaffa dig en förgjord dold låda, som Bra Pet Stuff Company gömd kattlåda . Det ser vackert och intet ont anande ut i en liten lägenhet. När gäster kommer över kanske de inte ens inser vad det är!


Ganska i klarsynt

katt utanför literlådan

Bildkredit: Jennifer McCallum, Shutterstock

Om du inte vill dölja det, gör det bara visuellt tilltalande.

Det är en enkel princip och behöver inte vara extravagant. Dina gäster kommer att veta att du måste ha en kattlåda om de har sett en katt i din lägenhet.

Kort sagt, välj en snygg kattlåda (och se till att hålla den ren!) så att dina gäster inte bryr sig om att titta på den.

Den snygga IRIS Top Entry Cat kattsandlåda är ett utmärkt alternativ. Övre ingångslådor som den här lilla kattlådan kommer inte att kräva en stor matta lika mycket som en sidoingångslåda. Så det är inte bara charmigt utan också utrymmesbesparande.


I badrummet

katt i badrummets kattlåda

Bildkredit: Nils Jacobi, Shutterstock

Även om vi kan ha motstridiga argument om huruvida badrummet är en bra plats eller inte, tror vi att detta är en idealisk plats. Om du kan hålla rummet fritt från fukt och kan säkerställa att din katt alltid har tillgång, kan detta bara vara vår vinnande rekommendation!

Det finns mycket att fira när man placerar kattlådan i badrummet:

 • Det finns bara en illaluktande plats i hela din lägenhet
 • Om skräpartiklar spåras ut ur lådan, skulle de finnas på badrumsgolvet, inte på din matta eller hela lägenheten
 • Badrumsgolvet är en lättstädad yta
 • Badrummet erbjuder den bästa platsen för avskildhet
 • Det är ett komfortrum – det är lugnt och tyst, det är mindre trafik. Din katt kommer att älska den biten av fred.

Välj en smal och liten kattlåda så att du har möjlighet att testa några platser i badrummet i hopp om att spara lite utrymme. Du kan prova Strö Genie Cat kattlåda eftersom dess flexibilitet gör att den passar bra i trånga områden.


I en alltid tillgänglig bruksgarderob

kattdörr från garderoben

Bildkredit: Chamrasamee, Shutterstock

Du kan också använda en verktygsgarderob. Inte den med dina kläder, eller något tyg för den delen, eftersom de kan hålla kvar den där oönskade skräplukten. Välj en garderob för diverse saker som skor eller förvaring.

Se också till att din katt har obegränsad tillgång till den verktygsskåpet. Du kan säkerställa detta genom att lägga till en innerkattdörr. De Purrfect portal är ett bra exempel; installera den och din katt kommer inte att ha några problem att komma in eller ut.

Att placera kattlådan i en alltid tillgänglig garderob är förmodligen den enklaste (och kan vara den billigaste) lösningen du kan ta. På så sätt lägger du inte till något annat utrymmeskrävande föremål i din lilla lägenhet. Du tilldelar bara ett bruksutrymme som redan finns och ger sedan 'nyckeln' för din katt att komma in i när som helst.

Slutsats

Vid det här laget har du säkert en ganska bra uppfattning om vilken plats i din lägenhet som skulle vara den perfekta platsen för din katts kattlåda. Sammanfattningsvis bör du överväga följande saker:

 • Gör kattlådan tillgänglig. Alltid.
 • Om den är öppen och lite ful, håll den gömd. Om det är exponerat, håll det attraktivt.
 • Respektera din katts integritet.
 • Håll platsen lugn och tyst.
 • Optimera ventilationen på den platsen.
 • Avfukta, när det är möjligt.
 • Håll kattlådan borta från mat- och vattenskålar.
 • Och slutligen, spara utrymme genom att hålla kattlådan smal eller liten.

De viktigaste punkterna när man ifrågasätter var man ska förvara kattlådan i en liten lägenhet beror på din individuella installation och tillgängliga platser – så gärna att du ordnar om, gör om eller gör om!


Feature Image Credit: Seregraff, Shutterstock

Innehåll