Valley Bulldog (Boxer & English Bulldog Mix)

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 14-18 tum
Vikt: 40-80 pund
Livslängd: 9 till 14 år
Färger: Röd, brun, brindle, vit och fawn
Lämplig för: Familjer med äldre barn; lägenheter
Temperament: Strålande, aktiv, lojalValley Bulldog är inte en renrasig hund. Istället är det en blandras som blir resultatet av blandningen boxaremed enEngelsk bulldogg. Dessa hundar är vanligtvis medelstora. De kan vara ganska aktiva och är kända för att ha ett nära band med sina familjemedlemmar.Som blandras ärver de egenskaper från båda sina föräldrar. Av denna anledning kan du aldrig vara säker på vad du kommer att få. De går också under namnet Bull Boxer, men valley bulldog är mycket vanligare. Dessa hundar är ganska populära i vissa områden, så att du kan hitta dem i skydd såväl som hos uppfödare.

Det bästa med dessa hundar är att de är väldigt anpassningsbara. De klarar sig bra i lägenheter när de tränas på lämpligt sätt, men de kan också göra bra i större familjer.Avdelare 1

Valley Bulldog-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Roxi och Cooper (@roxi_n_cooper)

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Dessa hundar är otroligt tillgivna. De gillar uppmärksamhet från nästan alla – oavsett om de vet att du inte är det. De är otroligt sociala och vänliga. De är också bra med äldre barn, även om de kan vara lite spännande för yngre barn. Speltiden bör övervakas, eftersom de kommer av misstag slå folk omkull.

Som en blandras är dessa hundar ganska friska. De är inte utsatta för många hälsoproblem och lever vanligtvis långa hälsosamma liv.

Även om de är träningsbara, tenderar de att vara lite hyper. För tillfället kanske dessa hundar inte lyssnar på dig så bra som du trodde att de skulle göra. De är dock hyggligt intelligenta, så de tycker inte att det är utmanande att lära sig nya saker.

Vad är priset på Valley Bulldog-valpar?

Dessa hundar kan kosta allt från 0 till 00 styck. Kostnaden kan bero på deras tillgänglighet i ditt område. Ställen med fler uppfödare har oftast billigare valpar eftersom uppfödarna måste konkurrera. Det beror också på den individuella valpens utseende och personlighet.

Uppfödare tar vanligtvis mer betalt för valpar som ser mer estetiskt tilltalande ut. Eftersom detta är en blandras vet man aldrig exakt hur valparna kommer att se ut eller göra. Valpar som är något aggressiva eller inte lika vänliga kostar mindre i de flesta fall.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Valley Bulldogs

1.Dessa hundar kan vara ganska energiska.

De kan se som avslappnade hundar, men de är ganska energiska. De är benägna att välta mindre barn i sin upphetsning. Detta är något att tänka på när man bestämmer sig för att adoptera en.

två.De är inte allergivänliga.

De har mycket korta pälsar, men de anses vanligtvis inte vara särskilt allergivänliga. De tappar ganska mycket. Deras rockar är dock lättskötta.

3.Valley Bulldogs är vanligtvis flerfärgade.

Dessa hundar med solid päls är få. De är vanligtvis flera olika färger.

Föräldrarna till Valley Bulldog

Föräldraraser av Valley Bulldog | Vänster: Boxer; Höger: Engelsk Bulldog (Källa: Pixabay)

Avdelare 3

Temperament & Intelligence of the Valley Bulldog

Det bästa ordet för att beskriva dessa hundar är fånigt. De är ganska aktiva, särskilt som valpar. Även om de inte är riktigt lika aktiva som en renrasig boxare, kräver de en stor mängd motion och kommer att vara väldigt spännande.

Eftersom dessa hundar är blandraser, påverkas deras temperament av en mängd olika faktorer. Genetik spelar en stor roll, och du vet aldrig vad en valp kommer att ärva från någon av föräldrarna. Av denna anledning har den här rasen mycket variation. Detta är något viktigt att tänka på när man adopterar. Du kanske inte får exakt vad du förväntar dig.

Dessa hundar är älskvärda. De litar vanligtvis snabbt på nästan vem som helst. De blir upphetsade kring besökare, och när de ser en person när de går. De är inte det minsta aggressiva.

Med rätt socialisering kan dessa hörntänder växa upp till att bli avrundade, utåtriktade hundar.

Är dessa hundar bra för familjer? 👪

Ja. Deras lätthet att knyta an till nästan alla gör dem perfekta för familjer. De klarar sig dock bäst i familjer med äldre barn. De vet inte alltid sin storlek eller styrka. De kan lätt slå ner små barn i deras upphetsning.

Det är inte så att de är aggressiva på något sätt. De är bara lite för upphetsande för att vara väluppfostrade och försiktiga runt barn.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Vanligtvis är den här hunden okej med hundar och katter. De är vanligtvis inte territoriella eller aggressiva mot andra hundar. De är otroligt avslappnade i de flesta fall. De klarar sig bra med alla hundar, även med minimal socialisering. De är en utmärkt kandidat för ett hushåll med flera hundar.

De har inte en stabil bytesdrift, även om de fortfarande kommer att jaga saker som springer iväg. De är dock bättre raser att ha i ett hus med katter och liknande djur.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Poseidon‍🦺 & Orion (@az.desertpack)

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Valley Bulldog:

Mat- och kostkrav 🦴

Valley Bulldogs har inga specifika dietkrav. I allmänhet är de ganska matdrivna och kommer att äta precis vad som helst. De brukar inte vara särskilt kräsna det minsta.

Helst bör du mata din hundfoder som är lämplig för medelstora hundar. De kommer att vara ganska aktiva, så planera att ge dem en diet formulerad för aktiva hundar också. De kommer att äta för mycket eftersom de är så matdrivna. Du kommer att behöva övervaka deras matintag av denna anledning. Du bör inte lämna mat till dessa hundar. De kommer att äta för mycket.

Sammantaget är dessa hundar otroligt friska, så de kräver vanligtvis inte en speciell diet. Om din hund utvecklar ett särskilt hälsoproblem rekommenderar vi naturligtvis att du byter den till en lämplig diet.

Övning 🐕

Som aktiva hundar kommer dessa hundar att behöva en stor mängd motion. De är inte en ras som kommer att ligga i soffan hela dagen. De kommer att flytta när de får möjlighet. Lämplig motion kan hålla dem från att vara för upphetsad.

Du bör planera att ta dem på minst två promenader om dagen. Även om dessa hundar är mycket aktiva, har de inte så mycket uthållighet. De tenderar att tröttna hyfsat snabbt. Du behöver inte ta dem på superlånga promenader av denna anledning. En snabb joggingtur två gånger om dagen borde vara gott för de flesta hundar.

Naturligtvis, eftersom dessa hundar är en blandras, kommer vissa att kräva mer motion än andra. Om din hund blir överupphetsad flera gånger under dagen behöver den troligen mer motion.

dal bulldog

Bildkredit: Deude Mann, Shutterstock

Träning 🎾

Som måttligt intelligenta hundar plockar Valley Bulldog vanligtvis upp kommandon snabbt. De är människovänliga och väldigt matdrivna – två egenskaper som gör dem väldigt lätta att träna. De kommer att göra som du säger för att du sa det och kan också snabbt uppmuntras med mat.

Vi rekommenderar starkt valpträningsklasser och andra lydnadsklasser så tidigt som möjligt. På grund av sin större storlek och hyperaktiva natur behöver de träning innan de går ur spel. Dessa klasser är det enklaste sättet att åstadkomma detta. Det låter dem också umgås med andra hundar, vilket är viktigt för alla raser.

Även om dessa hundar är lätta att träna, tenderar de att fastna i ögonblicket och lyssnar inte alltid på kommandon. När besökare kommer in genom dörren tenderar de att bli upphetsade och kan helt ignorera dina kommandon. Uppmärksamhetsträning är viktigt.

Grooming✂️

Dessa hundar har en kort päls. De fäller, men de kräver inte mycket skötsel det minsta. En snabb borsta en gång i veckan tar bort överflödigt hår och hjälper till att hålla dem rena. Dessutom tenderar dessa hundar att vara så kärleksfulla att de vanligtvis gärna sitter för att trimmas.

Dessa hundar behöver inte ett bad om de inte blir smutsiga – vilket de kommer att göra. Att borsta dem regelbundet hjälper till att ta bort smuts från pälsen, vilket borde vara tillräckligt för att hålla dem rena. Om de rullar i leran måste du dock bada dem.

Som alla hundar kommer de att behöva klippa sina naglar regelbundet. De är aktiva hundar, så de kanske inte behöver klippa dem lika ofta som andra hundar. Men de kommer fortfarande att behöva klippa dem någon gång. Du kan göra detta hos en frisör eller göra det hemma.

Hälsa och villkor 🏥

Dessa hundar är vanligtvis extremt friska. De är inte särskilt utsatta för många hälsoproblem. De som de är benägna att är inte särskilt allvarliga i de flesta fall. De är inte heller särskilt utsatta för dessa problem.

Tekniskt sett kan de vara benägna att drabbas av alla de tillstånd som deras föräldraraser är benägna för. Men i verkligheten utvecklar de vanligtvis inte något av dessa tillstånd. Det beror på att de har en större genpool, vilket gör att oddsen för att de ska ärva problematiska gener är väldigt låga.

Mindre förhållanden
  • Hudinfektioner
Allvarliga förhållanden
  • Andningsproblem

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Hanar är vanligtvis lite större än honor. Naturligtvis, eftersom de är en blandras, kan deras storlek variera avsevärt. I allmänhet kommer de största Valley Bulldogs att vara hanar, medan de minsta kommer att vara honor.

Utöver detta finns det inga andra skillnader mellan de två könen. De har väldigt lika personligheter, och den ena verkar inte vara mer aggressiv än den andra.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Valley Bulldog är en blandras. Vanligtvis är denna ras älskvärd och blir vän med nästan alla. De är ganska energiska, så de klarar sig bäst i aktiva familjer. De tenderar att välta mindre barn också, vilket kan vara ett problem. Dessa hundar klarar sig dock bra med äldre barn, särskilt om de får lektid av arrangemanget.

I slutändan är dessa hundar rena sällskapsdjur. Om du kan träna dem på lämpligt sätt kan de vara ett bra komplement till din familj.


Utvald bildkredit: David McManus, Shutterstock

Innehåll