Dane Shepherd (Great Dane & German Shepherd Mix)

Välj Namnet På Husdjuretstor herdeHöjd: 28-30 tum
Vikt: 65-110 pund
Livslängd: 7-10 år
Färger: Fawn, svart, brindle, blå, svart, harlekin
Lämplig för: Familjer med mycket utrymme och viss erfarenhet av stora hundar
Temperament: Intelligent, ivrig att behaga, energisk, skyddande, en mild jätteDane Shepherd är en hybrid designerras som korsar de skyddande och bevakande egenskaperna hos schäfern med Gentle Giantattribut hos den store dansken. Även om lite är känt om rasen Dane Shepherd, eftersom det är en relativt ny parning, är mycket känt om båda föräldraraserna.

Du bör förvänta dig en vänlig och lojal hund som är pigg och kommer att fungera som en fantastisk vakthund såväl som en utmärkt sällskapshund. Han kommer vanligtvis att vara avslappnad och ivrig att behaga sin herre.

Den uppenbara egenskapen hos Dane Shepherd är hans gigantiska storlek. I vissa fall är rasen omedveten om påverkan av hans storlek och vill krypa ihop sig i ditt knä. I andra fall, och särskilt kring små barn, verkar han uppmärksam på att han har potential att orsaka skada. Hans storlek talar för att Dane Shepherd behöver gott om plats: han kommer inte att klara sig bra i en liten lägenhet. Det betyder också att han har höga mat- och energikrav, men hans schäferhärstamning gör också att han kan vara väldigt lätt att träna med en erfaren förare.Avdelare 1

Dane Shepherd-valpar – innan du köper...

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Aria Sausage N Kobe the Great (@kobe_and_aria)

Energi
Träningsförmåga
Hälsa
Livslängd
Sällskaplighet

Vad är priset på Dane Shepherd-valpar?

Den stora storleken på Dane Shepherd gör att han inte är lika eftertraktad som många andra raser: små och medelstora hundar tenderar att vara de mest populära. Som sådan kommer en valp att kosta mellan 0 och 0 beroende på härstamning.

Välj alltid uppfödare noggrant och välj dem med en god historia av sympatisk avel. Välj en med gott rykte och som får positiva recensioner från tidigare köpare. Detta ger dig en bra indikation på att du kommer att få en frisk och välanpassad hund, även om det inte finns några garantier, och faktorer som träning och socialisering kommer att spela en stor roll.

Försök att träffa hundens föräldrar innan du fattar ett slutgiltigt beslut. Även om naturen inte nödvändigtvis slår näring, om din valps föräldrar är väluppfostrade, har avlat naturligt och är vänliga, ökar det chansen att du får ett lämpligt välanpassat husdjur. Att träffa föräldrarna kan också hjälpa dig att bestämma den sannolika storleken och de fysiska egenskaperna hos din valp när han åldras.

Dane Shepherd - Danois och schäferhundblandning

Föräldrar till Dane Shepherd. Vänster: Grand Danois, Höger: schäfer

Avdelare 8

3 föga kända fakta om Dane Shepherd

1. De kan vara försiktiga med främlingar

Schäfern är en av de mest eftertraktade raserna av vakthund. Det beror dels på att de är lätta att träna, men det är också för att de är försiktiga med främlingar. De kommer att lita på familjemedlemmar och hanterare helt, men det kan ta några möten innan de litar på någon ny. Dane Shepherd tenderar att anta samma attityd. Tidig socialisering kan förbättra deras självförtroende kring främlingar, men de flesta exempel på denna ras kommer att förbli försiktiga med nya människor. Med tanke på rasens storlek anses detta dock vara att föredra framför att ha en jättehund som hoppar upp för att hälsa på alla han passerar.

2. De är verkligen jättehundar

Schäfer är stora hundar, men ingenting i jämförelse med Grand Danois, och beroende på vilken förälderras som är dominerande kan du sluta med en mycket stor hund, eller en maffig hund. Om din hund tar efter Grand Danois kommer han att behöva mycket utrymme och utrymme. Även uppgifter så till synes enkla som att vända sig om kan bli ett problem om denna hybridras lever i ett begränsat utrymme. Som sådan, även om rasen inte kräver lika mycket tid utomhus som vissa andra stora raser, är det bättre för Dane Shepherd att bo i ett stort hus med en anständig trädgård.

Om du har små barn, notera noga storleken på hunden. Han kommer att vara kärleksfull och vill inte skada små människor, men det kan ta tid för det här meddelandet att nå hans bakända och hans svans. Olyckor händer, och när den olyckan involverar en hund på 100 kg med klumpiga fötter och stora klor, kan det vara potentiellt farligt. Kom ihåg att Zeus, världens högsta hund, var en Grand Danois tills titeln togs från honom av en hund som heter Freddy... också en Grand Danois.

3. Schäfer gör exceptionella servicehundar

Den schäfer var ursprungligen uppfödd för sin nytta. Rasen används av polisstyrkor runt om i världen för att skydda och tjäna. De är tränade för att nosa upp och rädda människor som är instängda i byggnader. De används också för att plocka upp doften av brottslingar och till och med sprängämnen och droger. Faktum är att den första seende hunden var en schäfer, även om labrador retriever är mer känd för denna roll nuförtiden. De är inte bara mycket effektiva vakthundar utan hjälper människor med en rad funktionshinder och funktionsnedsättningar, att leva ett tillfredsställande och normalt vardagsliv.

Grand danois och schäfer

Grand danois och schäfer, Kredit: Nick Chase 68, Shutterstock

Dane Shepherds temperament och intelligens

Dane Shepherd kombinerar den schäferns intelligens med den stora danoisens avslappnade attityd. De kommer gärna att sitta framför brasan eller, om det är tillåtet, i ditt knä, i timmar. Men när de uppmanas kommer de att börja agera.

De är mycket intelligenta djur, och vill vanligtvis tillfredsställa sina ägare, vilket gör dem relativt lätta att träna. Vissa hundar av denna ras kräver dock en erfaren tränare eftersom de kan ryckas med.

De kommer vanligtvis att njuta av att spendera mycket tid med sin familj och kan kämpa med att bli lämnade ensamma under långa perioder, och de kommer särskilt att älska att gå på promenader eller leka med hela familjen.

Är dessa hundar bra för familjer?

Dane Shepherds älskar vanligtvis barn. De är uppmärksamma och de gör sitt bästa för att se till att de inte skadar eller skadar små barn. Med det sagt är de gigantiska hundar och de behöver mycket utrymme. De kan orsaka oavsiktliga skador när du spelar, så du bör alltid vara försiktig när de är i närheten av barn.

Dane Shepherd kan också vara väldigt beskyddande mot sina människor, och du måste utstråla självförtroende så att de vet att de inte enbart är ansvariga för att ta hand om familjen.

Det kan vara frestande för barn att behandla en hund av den här storleken som en häst, men det bör man aktivt avråda från. Du bör också förhindra att barn drar i öronen eller svansen för att se till att de kommer bra överens.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Dane Shepherd är en sann mild jätte och kommer vanligtvis att komma väldigt bra överens med alla andra djur, från katter till andra hundar. Detta gäller i deras eget hem och även utanför huset. Återigen måste du överväga storleken på hunden. Katter är vanligtvis instinktiva nog att komma ur vägen när en hund av den här storleken börjar ladda runt, och du bör alltid övervaka tiden mellan en jättehund och små djur.

Anmäl dig till valpklasser och ta din Dane Shepherd till hundparken för längre promenader. Detta kommer att hjälpa till med socialisering och kommer att säkerställa att din hund är väl anpassad och svarar på dina kommandon.

Avdelare 4

Saker att veta när du äger en Dane Shepherd:

Den uppenbara egenskapen hos en Dane Shepherd är deras storlek. De är lätt en av de största designerraserna, speciellt om de får sina fysiska egenskaper från föräldrarasen Grand Danois, men schäfern är heller ingen knähund. De har energi- och kostbehov som matchar deras storlek, så räkna med att gå många promenader och mata mycket mat.

Mat & Diet Krav 🦴

Hundar av den här storleken och storleken kan lägga på vikt, även under en kort period. Som sådan måste du se till att du håller dig till en bra diet. Räkna med att mata mellan tre och fyra koppar mat av god kvalitet varje dag. Om du ger dem mellanmål, eller om du använder godsaker som träningshjälp,se till att du matar hälsosamma mellanmålsom inte uppmuntrar viktökning.

Deras storlek gör att Dane Shepherd inte kommer att kämpa för att få mat från bänkskivan eller bänkskivan. Faktum är att de förmodligen kan stjäla mat från bord och till och med under grillen, så passa på här också.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Taylor Landry (@taylor_landry_rny)

Övning

Dane Shepherd är en stor hund med stor aptit, och det betyder att han behöver bra motion. Men trots sin gigantiska statur behöver han inte lika mycket motion som vissa andra raser. Räkna med att ge cirka 60 minuters motion om dagen, vilket kan inkludera lite lektid på gården, såväl som promenader.

Det är värt att komma ihåg att denna rasbehöver mental stimulanslika mycket som fysisk ansträngning. De är väldigt intelligenta, och det gör att de kan bli uttråkade om de inte stimuleras. En uttråkad hund tenderar att betyda en destruktiv hund, eftersom de kommer att skapa sina egna underhållningsmedel och kan skälla och gnälla för att få uppmärksamhet.

Dane Shepherd kanske gillar agilityklasser, men de kan också kämpa med några av agilitybanorna och klasserna på grund av deras storlek. Flyball, apport ochkraftfulla spel som dragkampkommer dock att bli populärt.

Träning

Schäferhunden är en av de mest populära raserna för användning som vakthundar,servicehundar,och polishundar eftersom de är intelligenta och anses lätta att träna. Grand Danois kan, även om han är kärleksfull och ivrig att tillfredsställa sin familj, vara lite mer utmanande. Dane Shepherd kommer vanligtvis att hamna någonstans mellan dessa ytterligheter. De är smarta och de kommer att plocka upp saker snabbt. Många av dem är lämpliga för förstagångshundägare eftersom de är lätta att träna, men andra kommer att kräva en erfaren hand som är dominerande utan att vara grym. Använd beröm och positiv förstärkning men kom ihåg att om du misslyckas med att ta ledningen, kommer schäfern i din hybridhund att ta över och din hund kommer att dominera träningsförloppet.

Dane Shepherd

Kredit: Anna Hoychuk, Shutterstock

Grooming ✂️

Dane Shepherd tar vanligtvis efter Grand Danois när det gäller pälsen. Detta innebär att din hund kommer att ha kort hår som är lätt att hantera. Du kan borsta honom varje dag för att hålla pälsen under kontroll, och han kommer förmodligen att njuta av uppmärksamheten. Din hund kommer att fälla två gånger om året, men detta är vanligtvis bara en måttlig fällning, såvida han inte tar efter schäfern, i vilket fall du kan behöva borsta oftare, särskilt under fällningssäsongen.

Bada endast din hund när den är särskilt smutsig. Frekvent bad kan strippa hundhår av naturliga oljor som tjänar till att skydda dem.

Borsta tänderna tre gånger i veckan och kolla in i öronen varje vecka. Du kan också behöva klippa hans naglar då och då, speciellt om hans dagliga promenader är i parken eller en annan mjuk yta. De flesta hundar slipar naturligt ner naglarna när de går på betong och nötande ytor.

Hälsa och villkor

Räkna med att din Dane Shepherd lever upp till 12 eller 13 år. Tyvärr kan rasen vara utsatt för vissa av de genetiska tillstånden hos föräldraraserna. Valpscreening kommer att identifiera något av dessa tillstånd som de sannolikt kommer att drabbas av. Denna hybridras kan lida av allergier inklusive dermatit, uppblåsthet och leddysplasi.

Mindre förhållanden

  • Allergier
  • Leddysplasi
Allvarliga förhållanden
  • Svälla
  • Cancer
  • Utvecklingsfrågor
  • Hjärttillstånd

Avdelare 5

Man vs Kvinna

I allmänhet anses kvinnliga schäferhundar vara sötare och mer kärleksfulla än hanar. Hanen av rasen kommer också att växa sig lite större än honan, men du bör räkna med att ha en jätteras på händerna oavsett kön.

Avdelare 3

Slutgiltiga tankar

Dane Shepherd är en blandning av schäfer och grand danois. Det är en gigantisk hundras som behöver mycket utrymme och kommer att vilja ha mycket uppmärksamhet. De är utmärkta vakthundar och kan tränas som servicehundar, även om deras användbarhet kan begränsas av deras storlek, och du kommer ofta att behöva hjälpa din hund ur klibbiga situationer som orsakas av deras storlek.

Hälsomässigt,denna ras anses allmänt vara ganska friskoch du bör räkna med en genomsnittlig livslängd på cirka 12 år. Mata dem väl, se till att deras näringsbehov uppfylls och se till att din valp screenas för vanliga hälsoproblem i ung ålder för att bättre säkerställa en frisk hund.

Sammantaget detta hybridras är en utmärkt följeslagare eller familjehund, och de kan lätt tränas så att de antar positiva beteenden och undviker negativa egenskaper.


Utvald bild: Anna Hoychuk, Shutterstock

Innehåll