Dreglar schäfer? Vad du behöver veta!

Välj Namnet På HusdjuretMånga husdjursägare letar efter en hund som bockar av alla rutor på sin lista över bästa hund någonsin, och att ha en hund som inte dreglar är ofta en av dessa rutor. Så, hur passar schäfern in i det kravet?Medan Schäfer dreglar lite, de är inte överdrivna dreglar. Du hittar massor av hundar som dreglar mer än dem. Men om du skaffar en schäfer behöver du inte skaffa en dreglafri hund.

avdelare 10

Hur mycket dreglar schäfer?

Även om schäfer inte är kända för att dränka dig med varje andetag, dreglar de. Det är vanligare och tyngre efter intensiv aktivitet, men de kommer sannolikt att ha en viss mängd dregling hela tiden.

Tänk på att de sannolikt kommer att börja dregla ännu mer när de blir äldre, vilket är ett helt normalt tillstånd.Ändå, dedregla inte lika mycket som andra hundraser, och de bör aldrig dregla för mycket. Om du är orolig för att hunden dreglar och det är anledningen till att du eventuellt skyr en schäfer, tror vi inte att det kommer att vara ett problem.

närbild av en schäfer i koppel med öppen mun

Bildkredit: aleksandra85foto, Pixabay

När du borde vara orolig

Även om det finns tillfällen då lite extra dreglar är normalt, finns det också tillfällen som du bör vara orolig om du ser för mycket dregla. Om du märker att din schäfer dreglar mycket mer än normalt, bör du få dem undersökt, särskilt om det inte finns några förmildrande faktorer.

Vanliga orsaker till att din hund kan dregla mer än normalt är karies, tandköttsinflammation, orala tumörer, infektion eller nästan alla andra munproblem. Även om du kanske inte tror att tandvärk är en så stor grej, kan de bli livshotande när munsjukdomar utvecklas.

Även om de inte går så långt, kan de vara extremt obekväma för din hund och bara det borde vara tillräckligt med anledning för att få dem undersökt hos veterinären!

Schäferdregling vs. Shedding

Även om du kanske inte behöver oroa dig för att dregla för mycket med en schäfer, betyder det inte att de är fria från irriterande egenskaper. Den mest anmärkningsvärda som du kommer att behöva hantera för en Schäfer fäller .

Schäferhundar har två pälsar och de fäller året runt. Inte bara måste du ta itu med ständig avfall under hela året, utan två gånger om året blåser de också pälsen!

När detta händer tappar de en av sina hela pälsar, vilket betyder att du kommer att märka massor av håravfall. Det är så allvarligt att många schäferägare för första gången misstar det för ett medicinskt tillstånd när det börjar hända!

avlägsning av hundpäls

Bildkredit: PixieMe, Shutterstock

Hundraser som sällan dreglar

Om du verkligen behöver en hund som nästan aldrig dreglar och kanske aldrig någonsin, det finns några där ute. Tänk bara på att det alltid är möjligt för en hund att dregla, oavsett vilken ras du väljer.

Men några hundraser som sällan någonsin dreglar inkluderar:
  • Bichon Frisé
  • Border collie
  • chihuahua
  • Tax
  • Hes
  • Pudel
  • Pomeranian
  • Shar-Pei

Avdelare 5

Sista tankar: Dregglar schäfer

Även om du kanske inte vill ta itu med hunddreglar, är sanningen att alla hundar dreglar, det är bara en fråga om hur mycket. Medan det finnsmassor av hundar som sällan dreglarpå grund av deras läpp- och käkdesign kommer även de hundarna att dregla ibland.

I slutändan kommer en schäfer att dregla en del, men inte en överdriven mängd. Chansen är stor att du sällan märker det med en schäfer - såvida du inte klappar dem runt munnen!


Utvald bildkredit: Rebecca Laparde, Shutterstock

Innehåll