Dvärgschnauzer

Välj Namnet På Husdjuret

Höjd: 12-14 tum
Vikt: 11-20 pund
Livslängd: 12-15 år
Färger: Svart, svart & silver, salt & peppar
Lämplig för: Aktiva familjer, familjer med lätt hundallergi, familjer som är hemma mest hela tiden, familjer med äldre barn
Temperament: Lojal, kärleksfull, rolig, skyddande, envis, energisk, intelligent, vokalDe Dvärgschnauzer har hela paketet, packat i en miniatyr. Han har så mycket karaktär, och med sin Schnauzer-swag och magnifika mustasch är han säkerligen en publikbehagare. Det är därför han nästan alltid befinner sig bland de 20 mest populära hundraserna i Amerika, Storbritannien och Tyskland.Trots sin lilla ram är han väldigt energisk och har en livslust. Han är också väldigt häftig och kommer att stå emot de största hundarna om han tycker att de behöver avslöjas. Han är super tillgiven och kärleksfull och kommer att skydda sin familj till varje pris. Du har inget att oroa dig för med den här lilla killen i närheten.

Dvärgschnauzern behöver mycket sällskap och en överraskande mängd träning och mental stimulans för att hålla honom glad och frisk. Av denna anledning är han bara lämpad för familjer som har mycket tid och energi att ge honom.Tror du att du har vad som krävs för att ta på dig den här killen? Låt oss ta reda på om denna miniatyrpojke är Schnauzern för dig.

Avdelare 1

Dvärgschnauzervalpar – innan du köper...

Dvärgschnauzervalp

Utvald bildkredit: Wish, Pixabay

Dvärgschnauzern är inte din typiska dvärghund, så om du är ute efter en typisk knähund är detta inte rasen för dig. Istället är han full av envis terrierkaraktär, spunky attityd och massor av energi. Helst behöver han bo hos en familj som kan hålla jämna steg med hans energi och ge honom timmars träning och interaktiv lektid varje dag.

Dvärgschnauzern är terrier till namnet, men inte av naturen. Terriers är vanligtvis ivriga att behaga sin herre. Även om den här killen gillar att behaga sin familj, är det bara på hans villkor och när han vill ha något. Den här envisa lilla killen är inte en lydig pooch. Så, om du vill ha en plikttrogen hund som kommer till din sida vid varje vink och samtal, är dvärgschnauzer inte din ras.

Han är dock en skyddande hund som skulle göra allt för dig. Om någon försöker skada sin familj eller kommer in i deras egendom ovälkommen, kommer han att grodmarchera dem direkt tillbaka ut. Denna skrikiga Schnauzer är en utmärkt vakthund, och även om han inte är den läskigaste av hundar, kommer han att kämpa bra om han behöver.

På samma sätt, om du har grannar som är ljudkänsliga, är han en irriterande granne. Om det finns bullerrestriktioner kommer han inte att ta hänsyn till dem. Hans terriernatur lyser igenom när det kommer till råttor och andra gnagare. Traditionellt uppfödd för att vara en rattande hund, kommer han att utrota skadedjur utan en eftertanke.

Även dina mycket älskade husdjursgnagare för den delen, så det är bäst att inte bjuda in honom i ditt liv om du har några gnagare. Om detta är en deal-breaker för dig, bör du överväga en husdjursvänlig hund, som Cotonese.

Hans päls är galen och den går av åt alla håll. Om han inte sköts på rätt sätt kan han se rufsig ut. Av denna anledning väljer vissa ägare att klippa nallebjörnen, hålla pälsen kort och följa kroppens konturer. Vissa tycker att hans traditionella schnauzerrock är jobbig att hänga med.

De som väljer ett naturligt snitt måste antingen hitta en pålitlig groomer eller skaffa YouTube eftersom det finns en knep i hans groomingteknik. Beroende på vilket snitt du går för kommer det att avgöra hur intensivt hans skötselschema är. Dagligen eller veckovis, du bestämmer.

Trots hans intensiva trimningsbehov är han en lågfällande hund som är det anses vara en allergivänlig hundras . Fast ingen hund är det100% hypoallergeneller helt fri, han är mycket lättare för dem som lider av hundallergi.

Energi Träningsförmåga Hälsa Livslängd Sällskaplighet

Vad är priset på dvärgschnauzervalpar?

De genomsnittspris av en dvärgschnauzer från en välrenommerad uppfödare kommer att kosta mellan 0 och 000. Men de har varit kända för att nå upp till priset på 700. Priset beror på uppfödarens rykte och valpens härstamning. Om du är ute efter en prisbelönt blodlinje kommer priset sannolikt att nå upp till flera tusen dollar.

Som med alla raser, var noga med att söka upp en ansedd uppfödare som är öppen och transparent om sina avelsmetoder. Att genomföra din egen onlineforskning är avgörande för att skilja de bra uppfödarna från de dåliga, och tidigare kundrecensioner är en stor insikt.

Dvärgschnauzer körs på fältet

Bildkredit: Grigorita Ko, Shutterstock

Arbeta aldrig med valpkvarnar för att spara några dollar, eftersom det är troligt att du kommer att hitta en ohälsosam valp på dina händer. Ansedda uppfödare kommer att kunna visa dig sin hunds hälsotillstånd. Till skillnad från backstreetuppfödare som bara bryr sig om hur mycket vinst de kan göra.

Avdelare 8

3 föga kända fakta om dvärgschnauzer

1.Dvärgschnauzern är en terrier

Hans namn bedrar. Trots att han är en schnauzerras är han faktiskt en terrier och en del av terriergruppen. Han är tekniskt sett ingen terrier (dvs han har ingen terrierhärstamning), men eftersom han är en rattande hund placerades han i terriergruppen. Han är unik genom att han inte har något brittiskt blod, medan alla andra terrier har brittisk härstamning.

två.Dvärgschnauzern är en fantastisk skadedjursbekämpare

Som en följd av ovanstående faktum är han, eftersom han är en terrier, en lysande skadedjursbekämpare. Så om du har oseriösa råttor löser han gärna detta problem åt dig. Av denna anledning bör han inte placeras i ett hem som har husdjursgnagare eftersom de sannolikt inte kommer att leva tillsammans problemfritt.

3.Dvärgschnauzern är en av de tuffaste hundarna som finns

Han är en mycket munkvalp, vilket är något att tänka på innan du välkomnar honom till ditt hem. Alla hundar tuggar, men Schnauzern är känd för det. Det finns många anledningar till tuggbeteenden, och vårt bästa råd är att köpa en gummituggleksak som kommer att tillfredsställa hans sug.

Dvärgschnauzerns temperament och intelligens

Dvärgschnauzerns personlighet är en av de främsta anledningarna till att vi älskar honom så mycket. Han är högljudd och vågad, ställer gärna människor och andra hundar på deras ställe om han känner att de håller på att tappa kontrollen. Men uppenbarligen får han göra vad fan han vill, när han vill! Allt är en del av hans charm. Låt honom bara inte bli för bossig.

Det han saknar i lydnad, tar han igen i tillgivenhet. När den här lilla killen vill ha gos, är du bäst redo för dem. Han kommer med glädje att slösa bort en eftermiddag med att snooza och lata sig framför teven om den är med dig. Denna fluffiga varmvattenflaska för hund är familjeorienterad, och hans människoförpackning betyder världen för honom. Denna söta Schnauzer är helt bedårande.

Svart dvärgschnauzer

Utvald bildkredit: IsabellWolf, Pixabay

Han älskar att vara runt sina människor och behöver helst vara med en familj som kan spendera mycket tid med honom. Utan sällskap kan han bli lite orolig och uttråkad, vilket aldrig är en bra kombination, speciellt för en seg hund som den här killen.

Som vi redan har nämnt är han väldigt misstänksam mot främlingar. Han kommer att skälla tills du hälsar på dem , eller tills de går. Även om han är vänlig med främlingar när hans herre väl har välkomnat dem, kommer han att förbli pigg. Med hans höjande skeptiska ögonbryn och mustasch-ryckande sniffar varnar du bäst dina gäster att de ALLTID blir iakttagna.

Dvärgschnauzern är en riktigt intelligent ras som snabbt tar upp tricks. Men eftersom han är så envis, kommer han bara att förbinda sig till träningspass om det finns något i det för honom. Tänk massor av smaskiga godsaker och höga pipande beröm om du vill komma någonstans.

Eftersom han är så intelligent behöver han ett utlopp. Oavsett om det gäller träning, interaktiv lek eller solo hjärnspel, måste du förse honom med något att göra. Godisfyllda pusselleksaker är fantastiska för hjärnstimulering och för att tillfredsställa hans sega tendenser. En uttråkad Schnauzer kommer att vara extra seg, så gör dina möbler en tjänst och köp ett gäng leksaker för honom att ta ut sin intelligens. Du har blivit varnad!

Är dessa hundar bra för familjer?

Den här killen är ett fantastiskt husdjur för familjen rätt familj. Han är faktiskt inte för alla, och inte varje familj kan hantera denna mängd hundpersonlighet. Det är därför det är viktigt att ta in allt i den här guiden innan du förbinder dig till honom.

Han kommer gärna att bo med familjer med äldre barn, unga par eller ensamstående. Han är inte lämpad för inaktiva familjer som letar efter en ödmjuk och mild knähund. Han är inte heller lämplig för familjer med små barn; han är inte särskilt tolerant mot unga övernitiska händer.

Dvärgschnauzern skulle gärna bo i en lägenhet eller ett stort hem, eller någonstans däremellan. Han skulle föredra tillgång till utomhusutrymmen, men om du ser till att han får sin dagliga motion och interaktiva lektid är detta inte ett måste för honom.

Om han har turen att ha tillgång till en bakgård måste du se till att den är säkrad. Doften eller synen av en råtta eller ekorre kommer att reta upp honom på fel sätt, och han kommer att bli av som ett skott.

Går den här rasen överens med andra husdjur?

Dvärgschnauzern kommer överens med andra hundar, ochhan kommer sannolikt också att komma överens med katter också. Bara så länge han socialiseras som valp kommer han att accepteras i det lokala doggy park-gänget utan problem. Han kan bli för skälig och i ditt ansikte för vissa hundar, så se till att hålla ett öga på dina bossyboots Schnauzer.

Men han kan inte placeras hos en familj som har husdjursgnagare enbart på grund av hans tjatande förflutna. Även om de introduceras som valp och umgås kan saker och ting börja bra. Men när han växer till vuxen och kommer till sin rätt, kommer hans naturliga råtthatsinstinkt att utvecklas. Så för allas skull (särskilt råttorna) är detta en risk du aldrig bör ta.

Svart dvärgschnauzeransikte

Utvald bildkredit: Brett Sayles, Pexels

Saker att veta när du äger en dvärgschnauzer:

Nu vet du allt du behöver om hans personlighet, intelligens och vilken typ av familj han letar efter, låt oss ta en titt på hans vardagliga behov.

Mat & Diet Krav

Eftersom han är en liten pooch behöver han bara runt1 kopp maten dag. Detta beror på hans energinivåer, storlek och aptit – eftersom alla schnauzer är olika.

Att mata din dvärgschnauzer med en högkvalitativ kibble är avgörande. Klipporna ger inte bara en välbalanserad kost som hundar inte kan få av enbart rått kött, utan de hjälper också till att bryta ner placket i hans kompakta mun. Det är också viktigt att hitta rätt storlek på kibble, och vi föreslår att du skaffar en som är speciellt utformad för små raser.

Träning

Dvärgschnauzern behöver en timmes träning varje dag för att hålla sin lilla kropp och intelligenta sinne frisk och glad. Eftersom han är supersmart skulle han uppskatta en blandning av aktiviteter under hela veckan. Varför inte kombinera hans socialiseringsbehov med hans dagliga träning och ta med honom till den lokala hundparken för en trevlig lek med några av hans kompisar.

Den här killen kommer sannolikt att få kabinfeber och bli grinig som ett resultat. Glöm inte hans behov, för han kommer säkert att hysa agg och glömma sitt uppförande. För de dagar då du inte kan leka med honom, se till att han har tillgång till gummituggleksaker och andra roliga spel för att underhålla sig själv.

Träning

Ok, så hur tränar man en seriöst envis Schnauzer? Tja, det finns två knep här. Den första är att vara ihärdig och aldrig ge upp. Ge inte efter för hans krav, för han kommer alltid att komma ihåg när han vann över dig. Och lita på oss, du kommer aldrig att leva med det.

Det andra är att göra träningspassen korta och koncisa. Annars kommer han att bli uttråkad och gå vidare till något mer intressant. Träna ut vad han tycker om att bli belönad med, och kom ihåg att godsaker alltid är en stor hit med vilken hund som helst.

Du behöver ta itu med hans tuggande och nappiga beteende så mycket du kan när han är en valp. Annars kan det bli lite problem när han blir äldre. Detta är ytterligare en anledning att skaffa din dvärgschnauzer från en välrenommerad uppfödare. Eftersom de kommer att se till att han är väl socialiserad med sina kullkamrater och föräldrar som kommer att lära honom att napp och överlägsen beteende inte är ok.

Grå dvärgschnauzer

Grooming✂️

Dvärgschnauzern är en låg fällare, men han kan ha ett intensivt trimningsschema. Detta är dock helt beroende på vilken frisyr han väljer. Om han går för en kort nallebjörnsklippning, som klipps nära hans kropp, är skötselrutinen mycket mindre intensiv. Att trimma honom några gånger i veckan hjälper till att hålla mattan borta och ta bort all smuts som han har plockat upp på sina äventyr.

Men om han väljer den traditionella Schnauzer-snittet, med det stora skägget, buskiga ögonbrynen och långa benhår, kommer han att behöva vård varje dag. Om han väljer den konventionella klippningen kommer han förmodligen att behöva gå till en professionell frisör för att få håret klippt var 5:e vecka eller så.

Han kommer att behöva borsta tänderna en eller två gånger i veckan fördröja uppkomsten av parodontala sjukdomar som många mindre hundar lider av. Badning bör ske var 6:e ​​vecka med ett specialdesignat doggyschampo som är skonsamt mot huden.

Hälsoförhållanden

Dvärgschnauzern är en relativt frisk ras som har en lång livslängd på 12 till 15 år. Precis som alla renrasiga hundar finns det särskilda hälsoproblem som påverkar denna ras mer än andra. Var noga med att bekanta dig med tillstånden och deras associerade symtom.

Mindre förhållanden
  • Blåsstenar
  • Cushings sjukdom
  • Schnauzer comedo syndrom
Allvarliga förhållanden
  • Ögon oro
  • Hjärtsjukdomar
  • Portosystemisk shunt
  • Sick sinus syndrom

Avdelare 5

Man vs Kvinna

Manliga och kvinnliga dvärgschnauzer är inte så olika. Den mest betydande skillnaden mellan dem, som inte är så signifikant, är att män är något större än kvinnor. Men att vara mindre hundar ändå, det är bara några pund och tum i den.

Många ägare hävdar att hanar kan varalite bullrigareän honor. Det finns dock inga bevis som tyder på att detta är sant. Träning är mycket effektivare för att forma en hunds personlighet än deras kön.

Slutgiltiga tankar

Miniatyren Schnauzer är en rolig liten hund . Han är rolig och energisk, men om han får tummen med något så kommer du att veta om det! Den här killen kan antingen vara din roliga bästa kompis eller en grinig kille, men allt detta är en del av hans karaktärsfulla charm.

Om du är ute efter en liten men skyddande ras , leta inte längre än den här killen och hans schnauzer övervakning. Ett enmansband, han har din rygg. Se bara till att hålla honom sällskap, underhålla honom med interaktiva lekar och spel och håll hans sätt i schack. Härlig och söt , han kommer att hålla dig leende och vara tacksam för att du tog chansen med honom.


Utvald bildkredit: ClarissaBell, Pixabay

Innehåll